Kasni trenutno nVidia svuda pa i pri promeni cena :), najvise na polju tehnologije, sigurno cemo do kraja godine imati barem jednu igru sa native DX11 podrskom :).
Ja stvarno isto ne vidim logiku zasto bi ljudi uzimali sporije karte sada
07.10.2009. 23:24
status: user broj poruka: 7737
posto Nvidia ne moze da isprati ATI.Ako je ubrzanje u Battleforge-u sa DX11, oko 38% sa novim Ati kartama vrlo je logicno da svi uzmu ATI karte ,jer to nije malo ubrzanje.
A na kraju krajeva Gile kako covek da i uzme Nvidia kad ih nema na trzistu ceo net bruji da GTX285, GTX275, GTX260 nema u prodaji, jer ih Nvidia povlaci da bi imala manje gubitke.
Meni licno smeta samo sto se atiju nekako sa tezinom na srcu priznaje da posluje bolje. Mozda ova 5xxx serija nije ispunila necija ocekivanja,ali padace te cene, nije ok reci i dalje je skupo jer je tek izaslo... Ne kapiram isto sto je nekome problem da pogleda stanje sada i prema tome donosi zakljucke. Ati prvi obori cene i u zadnje vreme je azurniji od nvidie... Kapiram da neko ne daje pet para na to, ali neka ne prodaje gluposti onima koji to cene. Pa cekaj, sutra ce neko da kaze da to sto trosi manje nema veze, pa opet sve u krug, da ljudi koji bi kupili ati pravdaju nesto sto je ocigledno... Kada je bila glavna nvidia, ati je ostao u prasini i niko nije nesto mario, sta je problem da nvidia sad malo padne, na kraju normalno je to, jure se... Znaci zli ati fura maglu sa dx11, manje trosi al to je nebitno, nova generacija, al tim pre je trebao da bude bolji i ako je jeftiniji od nvidie koja povlaci svoje proizvode....... Nvidia lovers sta vam nije jasno i koji je interes braniti neki brand... Svako razuman ce da kupi ono sto je bolje i jeftinije... ovako ispadate smesni.
Da sad se setih, onaj logo u igrama: the way it`s meant to be played, sta to znaci?Desilo mi se da igram takvu igru na ati kartici i sta? Naravno da je lepo radilo. A el to nije marketing? Samo sto vam takav prija i hrani vasu glupost.
Na kraju ispade da je jeres kupiti ati, pa to je stvarno smesno. Ponavljam, imao sam 3 komada od obe firme i mogu reci da ove ati nece da vas zakolju na spavanju.
:: Meni licno smeta samo sto se atiju nekako sa tezinom na srcu priznaje da posluje bolje :: Mozda ova 5xxx serija nije ispunila necija ocekivanja,ali padace te cene, nije ok reci i dalje je skupo jer je tek izaslo.. :: Ne kapiram isto sto je nekome problem da pogleda stanje sada i prema tome donosi zakljucke. Ati prvi obori cene i u zadnje vreme je azurniji od nvidie... Kapiram da neko ne daje pet para na to, ali neka ne prodaje gluposti onima koji to cene :: Pa cekaj, sutra ce neko da kaze da to sto trosi manje nema veze, pa opet sve u krug, da ljudi koji bi kupili ati pravdaju nesto sto je ocigledno.. :: Kada je bila glavna nvidia, ati je ostao u prasini i niko nije nesto mario, sta je problem da nvidia sad malo padne, na kraju normalno je to, jure se.. :: Znaci zli ati fura maglu sa dx11, manje trosi al to je nebitno, nova generacija, al tim pre je trebao da bude bolji i ako je jeftiniji od nvidie koja povlaci svoje proizvode...... :: Nvidia lovers sta vam nije jasno i koji je interes braniti neki brand... Svako razuman ce da kupi ono sto je bolje i jeftinije... ovako ispadate smesni :: :: Da sad se setih, onaj logo u igrama: the way it`s meant to be played, sta to znaci?Desilo mi se da igram takvu igru na ati kartici i sta? Naravno da je lepo radilo. A el to nije marketing? Samo sto vam takav prija i hrani vasu glupost :: :: Na kraju ispade da je jeres kupiti ati, pa to je stvarno smesno. Ponavljam, imao sam 3 komada od obe firme i mogu reci da ove ati nece da vas zakolju na spavanju. :: :: Go Go Go !! :: ::
Dzabe sto je decko lepo rekao i objasnio nekima, kad ce opet neki bot da se pojavi i krenuti da mrsi muda i sere kao nVidia ovo nVidia ono...
Posebno onaj mali esesesesese...
5xxx serija je pun pogodak bez obzira sta nVidia izbaci, jer ce ona izbaciti karte koje opet nece moci da pariraju sa ATi-em u odnosu cena-performanse...
I opet ce razni buzdovani da mi porede karte od 350e i 180e zato sto je jedna najjaca singl pcb od nVidie a druga najjaca sing PCB od ati-a
Nema veze sto je jedna 180e a druga 350e...a po performansama je jeftinija slabija od skuplje u promilima...
I takve stvari ubiju vecinu u pojam, pa se klone ovakvih rasprava.
:: Dobro rece Ismerish,kao svaba tralala!Ne mogu da razumem da niko od vas to ne gleda sire i da vam je toliko usko glediste :: Nalozili ste se kao neki pavijani na te kartice a jos niko od vas da uzme bar jednu pa da ostalima prenese utiske vec hvatate na sve zivo sto pise na netu.Znas kako i na tarabi pise ona p**** pa nije za one stvari :: Niko ne kaze da su one lose.Naprotiv,ja imam jako lepo misljenje o njima uprkos nekim osobinama koje ATI prate godinama uznazad i to nisu uspeli da promene na zalost.Iskreno bi voleo da imam jednu bar 5850/5870 da ih malo osetim i proucim jer su mi interesantne skroz :: :: Sto se tice DX11 moje misljenje sam vec rekao.To zaziveti ubrzo nece .A igre sa ovom podrskom ce biti par od kojih ce sve biti zivi krsh!DX9.0C ima da vlada jos dugo,dugo dok god ne iscezne XP kao pojava da je ikad i postojao.Obzirom da Win 7 ne nudi nista posebno tesko da ce se XP povuci iz upotrebe osim ako se nesto na trzistu na silu ne promeni i ukinu se sve zive podrske za XP.E o tim potezima Microsofta sam pricao.Kao i velikom finansiranju da se naredni naslovi igara prave sa podrskom za DX11 :: :: A vidim da ovde mnogi vec poznaju trziste i vec uveliko pricaju o povoljnostima koje nudi ovaj ili onaj brend :: Koliko mogu da primetim drzite se aduta da nije DX11 bitan kod ove nove serije vec sta drugo?Cena?Pa cena je i dalje jaka!Performanse?Pa i nisu nista specijalno realno gledano.Napravili su najnoviju seriju sa single GPU-om koja je za malo brza od single GPU od nvidia koja je po pojedincima zastarela karta!.Po meni kao tehnoloski napredak i korak u performansama trebali su bar za 50% da budu brzi najmanje ako ne i 100% tj da slome zelene sto da ne.Tako bi i trebalo da bude..Ovako generalno uvek kasakaju za performansama ali zato su za reklamiranje najjaci :: Definitivno sam se malo razocarao mada sam mozda i vise ocekivao ko zna,mozda je ovo zapravo bas ok kako i treba da bude sto se tice tih performansi.Ne znam :: :: Neko rece GT300 nece biti brzi od ati 5870?Pa ako ste ispratili sta chip nudi ne da ce biti brzi nego za sigurno ce imati skok u odnosu jer je sama arhitektura GPU-a za duplo brza od GT200 ,onda siri memorisjki protok,brza memorija GDDR5,veci radni takt ,od nekih 700 Mhz pa na dalje tako su najavili..Znaci karta bi trebala da bude realno 120% brza od GTX295 po onome sto se moze videti iz specifikacija itd.. sto ne znaci da ce tako biti. :: Druga stvar to nece biti mali skok ako pogledamo koliko je GTX295 brzi od ATI 5870 nekih 50% pa na dalje sto znaci da ce GT300 biti mozda i duplo brzi od 5870. :: Opet je ovo moje zapazanje na osnovu vidjenog.Ja bar spekulisem na osnovu cinjenica a ne na osnovu rekla-kazala.Polazim od naucnih podataka i tehnologije sta nudi pa onda gradim neko svoje misljenje :: Takodje neko rece da ce GT300 biti skup.Slazem se i to ce opet ATI-ju ici u korist a moze se opet desi onaj preokret sa obaranjem cena.E tad ce opet trziste biti povoljnije za ATI kartice.Za sada se to ne moze reci jer su cene i dalje visoke :: :: nVidia sprema celokupan odgovor u novim serijama karti GT21x chipa u srednjoj klasi ..Izgleda da je naucila lekciju od proslog put gde ih je ATI usio sa poslovanjem i preovladavanjem na trzistu :: :: Sta ce da se desiti will see :: :: Green Green Grass Of Home ::
Ovo je takav bullshit ... samo dokaz koliko ne znas neke stvari. Ne vredi ti nista objasnjavati zato sto podrsku neznanju dobijas od svoje zaslepljenosti.
Tesko ces u to ubediti nekoga ko je 5. (ili 1., ne znam) OC-er u Srbiji, nekoga ko zna kako hardware (graficke prvenstveno) radi, nekoga ko poznaje arhitekturu svih grafickih karti i slicno...
Dokaz ili ne, on to nece priznati i i dalje ce tvrditi svoje, iako nije u pravu, on nece dopustiti sebi da prizna da je ATI trenutno sada bolji, jeftiniji, i da za novac koji se plati radi sav posao korektno...
Pozdrav
SONY VAIO VGN-FW285J
:: :: Ovo je takav bullshit ... samo dokaz koliko ne znas neke stvari :: Ne vredi ti nista objasnjavati zato sto podrsku neznanju dobijas od svoje zaslepljenosti.
Da preskocimo ove nove radeone posto su tek stigli i relativno mnogo i kostaju, trenutno na srpskom trzistu stanje je ovako: imam 10000.00 din kupujem gts 250 imam 20000.00 din kupujem gtx 275 Ovo sto sam naveo trenutno je najbolje u svom cen. rangu a da mozes cestito da se naigras.
Decko,ko je tebi stao na zulj?Jel ima nekih problema?
Ja kupujem sta se meni svidja,kupicu opet nVidiju jer ja tako hocu i niko nece da puni mozak zasto dajem 10e vise za iste perfomanse,pogotovo ne ti.
Sto se mene tice,kupujte sta hocete,to mene ni malo ne zanima.
Kazes 5xxx serija je pun pogodak?Jeste,ali joj je i cena puna.
Ne zelim da se raspravljam,jer ce se ostatak teme pretvoriti u haos.Nek se zavrsi ovde. Zadrzi svoje misljenje za sebe,ja cu svoje i vozdra.
The Way It`s Meant To Be Played
:: :: Dzabe sto je decko lepo rekao i objasnio nekima, kad ce opet neki bot da se pojavi i krenuti da mrsi muda i sere kao nVidia ovo nVidia ono.. :: :: Posebno onaj mali esesesesese.. :: :: 5xxx serija je pun pogodak bez obzira sta nVidia izbaci, jer ce ona izbaciti karte koje opet nece moci da pariraju sa ATi-em u odnosu cena-performanse.. :: :: I opet ce razni buzdovani da mi porede karte od 350e i 180e zato sto je jedna najjaca singl pcb od nVidie a druga najjaca sing PCB od ati- :: :: Nema veze sto je jedna 180e a druga 350e...a po performansama je jeftinija slabija od skuplje u promilima.. :: :: I takve stvari ubiju vecinu u pojam, pa se klone ovakvih rasprava.
Moze novac i bolje da se iskoristi, na skuplje ili jeftinije graficke karte...
Za manje od 11000 imas 4870 koja toj GTS250 slajfuje po lobanji...
Za 15500 imas 4890 koja je od GTX275 sporija cak 3,4 ili 5%, a jeftinija je 2500 dinara... Nije to malo ipak...
No ipak, umjesto razuma, na scenu u vecini slucaja nastupi naklonost prema nekom brendu...
Kada nVidia bude imala jacu kartu po istoj cijenu, kupicu je bez ikakvih predrasuda...
Pozdrav
SONY VAIO VGN-FW285J
:: :: Da preskocimo ove nove radeone posto su tek stigli i relativno mnogo i kostaju, trenutno na srpskom trzistu stanje je ovako :: imam 10000.00 din kupujem gts 25 :: imam 20000.00 din kupujem gtx 27 :: Ovo sto sam naveo trenutno je najbolje u svom cen. rangu a da mozes cestito da se naigras.
Re: Ja stvarno isto ne vidim logiku zasto bi ljudi uzimali sporije karte sada
08.10.2009. 21:29
status: user broj poruka: 12811
Da to nije malo ubrzanje, ali je samo za jednu jedinu igru! Pa onaj ko uzme sad ATI da bi u toj jednoj jedinoj igri imao ubrzanje ne znam koliko mora da bude posten retard!
Cak i ako ne volite nVidiu, logicno je cekati izlazak GT300 serije jer ce onda svim crvenima da se sredi smesak na licu jer ce cene da popadaju za ionako prosecnu kartu...
__________________ Scourge of PCBerza
:: posto Nvidia ne moze da isprati ATI.Ako je ubrzanje u Battleforge-u sa DX11, oko 38% sa novim Ati kartama vrlo je logicno da svi uzmu ATI karte ,jer to nije malo ubrzanje :: :: A na kraju krajeva Gile kako covek da i uzme Nvidia kad ih nema na trzistu ceo net bruji da GTX285, GTX275, GTX260 nema u prodaji, jer ih Nvidia povlaci da bi imala manje gubitke.
Ako malo mucnes glavom, nVidia nikad nije ni gledala kao primarnu stvar da izbaci kartu sa dobrim odnosom cena/performanse, vec je uvek gledala da bude lider po performansama, a performanse kostaju, pa ako ti to smeta, ti odes i kupis ATI ko svi ostali...
:: :: Dzabe sto je decko lepo rekao i objasnio nekima, kad ce opet neki bot da se pojavi i krenuti da mrsi muda i sere kao nVidia ovo nVidia ono.. :: :: Posebno onaj mali esesesesese.. :: :: 5xxx serija je pun pogodak bez obzira sta nVidia izbaci, jer ce ona izbaciti karte koje opet nece moci da pariraju sa ATi-em u odnosu cena-performanse.. :: :: I opet ce razni buzdovani da mi porede karte od 350e i 180e zato sto je jedna najjaca singl pcb od nVidie a druga najjaca sing PCB od ati- :: :: Nema veze sto je jedna 180e a druga 350e...a po performansama je jeftinija slabija od skuplje u promilima.. :: :: I takve stvari ubiju vecinu u pojam, pa se klone ovakvih rasprava.
A cime ti imas da potvrdis da je to bullshit, sem tog praznog nerviranja oko ociglednih cinjenica?
Sta? GTX295 nije brzi 50% od 5870? Nego sta nego da jeste...
DX1951515 i ne znam koliko TB 12415414 memorije na ATI-u su cista kozmetika kad GPU sam po sebi ne zna da iskoristi hardver kako treba. Nisu imali kartu da isprati GTX285 i 295, sad nova generacija je jedva brza od nvidiine stare...
Operi tu crvenu boju iz ociju i spusti se malo iz oblaka...
:: :: :: :: Ovo je takav bullshit ... samo dokaz koliko ne znas neke stvari :: Ne vredi ti nista objasnjavati zato sto podrsku neznanju dobijas od svoje zaslepljenosti.
Jel neko od vas probao te 5XXX kartice, i Gtx285, 295 i idradio neke testove? Posto vidim svi nesto pricaju stavljaju neke linkove Copy/Paste varijanta. Mnogo bre tih informecija sa neta, dajte malo neka licna iskustva.....
Ona hoce da bude lider u perfomansama ,a manje je zanima cena izrade GPU (sto se odrzava na cenu grafickih ) i iz tog razloga su i sva ova desavanja u vezi Nvidia i oko nje.
imas video sa prezentacije na kojoj si i sam mogao prisustvovati...nema lazi nema prevare, nema navodnih testova koji su placeni od ovih ili onih...
ja bi otishao al sam radio...jbg privatnik izrabljuje
Pogledaj video, ti i ostali, pa se vratite u ovu temu s necim korisnim da podelimo medjusobno, s nekim zapazanjem, a ne da samo baljezgamo
:: Jel neko od vas probao te 5XXX kartice, i Gtx285, 295 i idradio neke testove :: Posto vidim svi nesto pricaju stavljaju neke linkove Copy/Paste varijanta :: Mnogo bre tih informecija sa neta, dajte malo neka licna iskustva.... :: :: ::
Ma ne bre..Nemoj tako.Sve sami znalci,pucaju od znanja i REALNOSTI.Nicemu se nikad nisu dokazali ali zato filozofiraju za MEDALJU!Jadna je ta njihova skola i znanje.E moj Srbine Ovde samo jedan IGNORE ,pavijani ne zasluzuju ni najmanju truncicu paznje! Zaobidjite samo temu i iscoolirajte.Ostavite da sanjaju njihov ruzicasti san,pardon,mislim crveni
P.S.Izadjite malo iz senke i nemojte kao zadnje pi*** da pisete sa drugih naloga.Obratite se licno i stanite iza onog sto kazete!Sramota.
Green Green Grass Of Home
:: Jel neko od vas probao te 5XXX kartice, i Gtx285, 295 i idradio neke testove :: Posto vidim svi nesto pricaju stavljaju neke linkove Copy/Paste varijanta :: Mnogo bre tih informecija sa neta, dajte malo neka licna iskustva.... :: :: ::
Dok nVidia izbaci GT300, ati ce 6870, mene kod nVidia nervira zato sto zacepe cenu kartici a realno ne vredi toliko, koji bi normalan covek dao kao sto je pre bilo 3k dinara vise za 9800GTX+ od 4850 kod kojih je razlika u vrh glave 5% ako ne i manje, a za 4k vise od 4850 odnosno 1k dinara vise od 9800GTX+ imao je da se kupi 4870 koji lomi tu 9800GTX+. @vuk ako se na 90% tih benchmark sajtova navodi da je recimo 5870 brza od GTX285. Uostalom evo ti test sa benchmark-a, a ako kazes da je njih neko platio, ajde pliz navedi ko, Mile iz Malog Mokrog Luga ?
:: Ma ne bre..Nemoj tako.Sve sami znalci,pucaju od znanja i REALNOSTI.Nicemu se nikad nisu dokazali ali zato filozofiraju za MEDALJU!Jadna je ta njihova skola i znanje.E moj Srbine :: Ovde samo jedan IGNORE ,pavijani ne zasluzuju ni najmanju truncicu paznje :: Zaobidjite samo temu i iscoolirajte.Ostavite da sanjaju njihov ruzicasti san,pardon,mislim crveni :: :: P.S.Izadjite malo iz senke i nemojte kao zadnje pi*** da pisete sa drugih naloga.Obratite se licno i stanite iza onog sto kazete!Sramota :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Jel neko od vas probao te 5XXX kartice, i Gtx285, 295 i idradio neke testove :: :: Posto vidim svi nesto pricaju stavljaju neke linkove Copy/Paste varijanta :: :: Mnogo bre tih informecija sa neta, dajte malo neka licna iskustva.... :: :: :: :: :: ::
Sto fore ja pitam samo. Citao sam Testove u Svetu Kompjutera. Oktobarski broj. Verovatno su i ostali, ali evo da napisem sta sam tamo u njihovim tabelama video. Karte koje su bile u tabeli su ATI: HD4890, HD4870 X2, HD 5870 nVIDIA:285GTX. Evo ja cu samo da navedem rezultate ATI 5870 vs nVIDIA 285GTX. Posto su te kartice najinteresantnije. Ovi rezultati su preuzeti iz Sveta Kompjutera.
Testovi u igricama:
1. HAWX (Very High DX10.1) 2.Crysis Warhead (Enthusiasts DX10)
-1680x1050(4xAA/16xAF) -1680x1050(4xAA/16xAF) ATI 52fps ATI 32.9fps nv 70fps nv 24.6fps Delta(fps)=18fps(nv) Delta(fps)=8.3fps(ATI)
-1920x1200(4xAA/16AF) -1920x1200(4xAA/16AF) ATI 48fps ATI 27.7fps nv 58fps nv 20.2fps Delta(fps)=10fps(nv) Delta(fps)=7.5(ATI)
-1920x1200(8xAA/16AF) -1920x1200(8xAA/16AF) ATI 45fps ATI 23.5fps nv 37fps nv 19.5fps Delta(fps)=8fps(ATI) Delta(fps)=4fps(ATI)
3. BattleForge (Very High DX10.1) 4. FarCry2(Ultra High DX10)
-1680x1050(4xAA/16xAF) -1680x1050(4xAA/16xAF) ATI 42.5fps ATI 73.1fps nv 26.1fps nv 59.7fps Delta(fps)=16.4fps(ATI) Delta(fps)=13.4fps(ATI)
-1920x1200(4xAA/16xAF) -1920x1200(4xAA/16xAF) ATI 35.9fps ATI 64.6fps nv 21.3fps nv 53.7fps Delta(fps)=14.6fps(ATI) Delta(fps)=10.9fps(ATI)
-1920x1200(8xAA/16xAF) -1920x1200(8xAA/16xAF) ATI 31fps ATI 50.6fps nv 15.2fps nv 42.7fps Delta(fps)=15.8fps(ATI) Delta(fps)=7.9fps(ATI)
5.Unigine Tropics (High DX 10.1)
-1680x1050(4xAA/16xAF) ATI 67.6fps nv 38.5fps Delta(fps)=29.1fps
-1920x1200(4xAA/16AF) ATI 57.5ps nv 30.1fps Delta(fps)=27.4(ATI)
-1920x1200(8xAA/16xAF) ATI 49.1fps nv 22.2fps Delta(fps)=26.9fps(ATI)
DeltaGAME pros.(fps)=10.81333fps(ATI)
Testovi SINTETIKA:
3DMark Vantage (Extreme GPU Score)
-1680x1050(4xAA/16xAF) ATI 9829fps nv 7300fps Delta(fps)=2529fps(ATI)
-1920x1200(4xAA/16xAF) ATI 7930 nv 5787 Delta(fps)=2143fps(ATI)
-1920x1200(8xAA/16xAF) ATI 7768fps nv 5400fps Delta(fps)=2398fps
Ja ne tvrsim da je 5870 brza od 285GTX, to nisam rekao. Ali od 295GTX tesko, 5870 jeste brza od 285GTX ali za koliko je brza i gde je brza ?? Malo sam gore piskarao nesto pa baci pogled, testovi su iz novina koje redovno kupujem i do sada nijednom nisu lagali.
Ima na guru3d ,anandtech itd.. sve jaki IT sajtovi koji ne bi zalagali svoj autoritet za neke gluposti.Sigurno da je to kvalifikovanije misljenje od nekih anonimusa koji jedva da su videli Ati kartu. Prodaju novih ATI grafickih nece oslabiti pisanje pojedinih anonimusa,ljudi gledaju sajtove ,gledaju testove ,a u svim tim testovima ATI drzi trenutno prvo mesto.Jednostavno masinerija guta sve pred sobom pa i te anonimuse.
5870 jeste brzi od GTX285, ali GTX295 nije nikako brza 50% od 5870, GTX295 po meni realno jeste brza od 5870, trenutno izlaze referentni 5870, cekaj neki nabudzeni model, po meni on bi trebao da bude brzi od GTX295.
Pozdrav!
:: Ja ne tvrsim da je 5870 brza od 285GTX, to nisam rekao :: Ali od 295GTX tesko, 5870 jeste brza od 285GTX ali za koliko je brza i gde je brza ? :: Malo sam gore piskarao nesto pa baci pogled, testovi su iz novina koje redovno kupujem i do sada nijednom nisu lagali :: :: ::
Zelimo ok karticu po ok ceni i naravno da cemo sacekati da se cene koriguju. Necu je kupiti sada da bih nekome nesto dokazao, samo ne vidim poentu da nvidia ima malo brzu karticu ako to i kosta malo vise nego sto je ona brza... Pa pobogu ne idem ja na trke sa njima, niti bi da se nadmecem u poenima ne daj boze. Samo hocu da odigaram neke igre ko covek, to je sve. Ali ljudi koji preferiraju nvidiu no matter what su izgleda fanatici, pogotovo sto nece da prihvate cinjenice... Ova tema stvarno moze do sutra, ali pogledajte koliko hejta je prosuto ovde, uzalud rekao bih. Evo smarao sam se ovde samo da bih dokazao da ne moze neka budala da mi soli pamet s ciljem da se osecam lose sto sam odabrao ati karticu. Pa mislim stvarno nije ovo rasprava sa temom, ko kupi ati celava mu keva, nismo deca valjda? Necu vise da se trudim, ali odajem priznanje fanovima nvidie na vernosti i doslednosti. Ja npr. nisam takav i ne zelim da budem. Mogu samo da kazem da kada kupim neku ati karticu sigurno necu meriti sta god da se meri i necu je porediti sa ne znam cim, jer nisam budala. Kartica ce da mi koristi iskljucivo za moje zadovoljstvo, nikako za nasladjivanje i natrljavanje nosa. Mir s vama i uzivajte u igrama!!! Go Go Go !!!
Gile da li umes da ocenis kvalitet?Muci te razlika u ceni? Uzmi GTX280,rasklopi ga,dovedi nekog drugara da ti detaljno objasni od kakvih elemenata je sastavljen.Koje su komponente.Koliko sloja ima PCB,kakav je cooler i na kraju ces doci do samog chipa ali to ostavi po strani kao da i ne postoji. E kad zavrsis to proucavanje,uzmi ATI 4870 i ponovi isti postupak.Sve to lepo napisi u nekoj knjizici i izvuci statistiku.E onda se zapitaj da li je cena napucana ili tu negde moze da se i opravda.Isti slucaj je i sa Gigabyte vs Asus plocam ,dajem samo za primer..Doduse Gigabyte se opasno popravio u poslednje vreme ali pre.. nVidia zakine,to stoji,valjda im to ostalo kad su drzali monopol pa ne mogu da se otresu te gadne navike ali sad je pitanje koliko su nerealni i da li je bas tolika razlika u ceni,odnos u kvalitetu i performansama.Ajde bas bi voleo da uradis jedan ovakav test i da dodjes sam do nekog zakljucka.Znam da si pametan momak,dosao bi do prave istine.
Vreme polako odmice.Trziste se sleze,Cene ce pasti.Konacnio ces videti i malo realnije testove.Ne mora GTX295 da bude brzi 50%,skidao sam neke testove ali da ce ATI 5870 da ga sktigne,tesko,veruj mi.U stvari hoce ali samo u marketingu.
Daj mi GTX-a :), salim se mogu sve ja to lepo na netu da nadjem, ali kada gledas nekog korisnika koga zabole uvo kakav je PCB, kuler, itd. njega zanimaju performanse, koje u odnosu na cenu imaju ATI kartice, dzabe onima sto im je karta ispred ATI-ja kada su po performansama isti kao i taj ATI a skuplji 2000 dinara. Ako crkne imam 3 godine garanciju. To koliko je nVidia naprednija pokazuje samo to sto im je GPU na manjim clockovima ali ono sto ih ne vadi je 512-na magistrala, dok je kod ATI-ja 256-na magistrala ali zato visi clockovi GPU-a, zna se kako je 2900XT sa 512-nom magistralom prosla, ugradjivali su ih u sporete :).
Pozdrav!
:: Gile da li umes da ocenis kvalitet?Muci te razlika u ceni :: Uzmi GTX280,rasklopi ga,dovedi nekog drugara da ti detaljno objasni od kakvih elemenata je sastavljen.Koje su komponente.Koliko sloja ima PCB,kakav je cooler i na kraju ces doci do samog chipa ali to ostavi po strani kao da i ne postoji :: E kad zavrsis to proucavanje,uzmi ATI 4870 i ponovi isti postupak.Sve to lepo napisi u nekoj knjizici i izvuci statistiku.E onda se zapitaj da li je cena napucana ili tu negde moze da se i opravda.Isti slucaj je i sa Gigabyte vs Asus plocam ,dajem samo za primer..Doduse Gigabyte se opasno popravio u poslednje vreme ali pre. :: nVidia zakine,to stoji,valjda im to ostalo kad su drzali monopol pa ne mogu da se otresu te gadne navike ali sad je pitanje koliko su nerealni i da li je bas tolika razlika u ceni,odnos u kvalitetu i performansama.Ajde bas bi voleo da uradis jedan ovakav test i da dodjes sam do nekog zakljucka.Znam da si pametan momak,dosao bi do prave istine :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.