4870-512MB DDR5 vs GTS250-512MB DDR3 vs 9800GT-512MB DDR3 vs 4850-1GB
STRANA 2 OD 2
Scyter
Re: Ma uzeo bih ja 5850 i sada
29.10.2009. 08:45
status: user broj poruka: 8138
Ma cekaj,nije ti hica.I dalje imas extra kartu za tu rezoluciju. Mozda ti i padne neka GT 300?Ko zna. XFX je mnogo dobra firma,kao i HIS i Sapphire za ATI.To se gleda. Bices miran jedno 2 godine sigurno sa tom kartom. Pa i to sto kazes,nece izaci mnogo dobrih igrica do kraja godine.Bas sam se razocarao kad sam video da je Assassins Creed 2 odlozen za sledecu godinu.
Imao sam srece sto sam bukvalno za dzabe dobio GTX 275,inace da sam je platio onoliko koliko kosta u prodavnici,grdno bih se z******,jer i nemaju nege igre da se igraju do kraja godine,a mogao bi sa tim parama da uzmem sledece godine mozda neki GT300.Ovako,extra sam prosao i jako sam zadovoljan kartom.
The Way It`s Meant To Be Played
:: al trebaju mi pare za druge stvari, tako da planiram za novu godinu, ili za januar, februar ako budem mogao da kupi :: Sacekacu ja i nVidia GT300 (ako izadje do nove godine !) pa cu videti ne mora da znaci da ce 5850 i tada biti odlicna kupovina :: Ali za sada mi se svidja XFX 5850, samo je nema kod nas. Al mislim da bih bio miran za 1680x1050 dugo vreme s 5850 :: I Sapphire Vapor-X je ekstra, al treba sacekati da pristigne vise modela kod nas :: :: ::
Razmisljanje o grafickoj kartici se razvija dalje i dolazim do toga da 4890 i da hocu nemam cime da poguram. UPS je 600VA (kazu 480W), napajanje 550W. Znaci ako necu da promenim sve od reda (a necu), moram da gledam 5770, koja manje trosi od 4870-4890.
E sad gde je po performansama u odnosu na njih - sigurno je bolja od 9600GT.
Kako sracunati koliko imam fore (struje) za GPU? Racunam da ukupno imam 450-480W. Za 9600GT kazu max potrosnja od 180-240W po raznim testovima. Procesor 65W. Koliko jos racunati za memoriju/HDD/MB/ostalo?
Monitor ne ide preko UPSa (u slucaju nestanka struje ide: 1. Ctrl+S, 2. Alt+F4, 3. Win taster+U+U.
Jedno je kinez od 500w drugo corsair od 500w....prvo koje napajanje imas ?
ako je kvalitetno i brendirano ,mozes i 4890 na taj 480w...
ali bi ti svakako preporucio pre 5770...ona ti je u rangu sa 4870..negde brza negde sporija....podrzava dx11..manje se greje,manje trosi....vidim da nisi neki zagrizeni gamer i da ti ne treba striktno karta za igre...inace bih ti rekao uzmi 4890.
Ajd uzdravlje
:: Razmisljanje o grafickoj kartici se razvija dalje i dolazim do toga da 4890 i da hocu nemam cime da poguram. UPS je 600VA (kazu 480W), napajanje 550W. Znaci ako necu da promenim sve od reda (a necu), moram da gledam 5770, koja manje trosi od 4870-4890 :: :: E sad gde je po performansama u odnosu na njih - sigurno je bolja od 9600GT :: :: Kako sracunati koliko imam fore (struje) za GPU? Racunam da ukupno imam 450-480W :: Za 9600GT kazu max potrosnja od 180-240W po raznim testovima. Procesor 65W. Koliko jos racunati za memoriju/HDD/MB/ostalo :: :: Monitor ne ide preko UPSa (u slucaju nestanka struje ide: 1. Ctrl+S, 2. Alt+F4, 3. Win taster+U+U :: :: Pozdrav.
Zanima me samo gdje si nasao informaciju o potrosnji te 9600GT, gdje nadje podatak o tih 180 - 240W ?
Recimo da 4890 trosi cini mi se oko 180W a 4870 150W, tj. to bi trebalo da im je TDP!
Uglavnom, iako ne preferiram bas LC (Biturbo Nitro Ultra Mega Giga) Power napajanja, od tih 550W (zamisljenih) daje sigurno 400W realno, a to je i vise nego dovoljno da napojis 4890 sa vrlo jakim ostatkom sistema (od cega je najbitnija potrosnja CPU-a, ostalo trosi manje) i nema potrebe da se brines o tome da li je dovoljno ili ne...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Razmisljanje o grafickoj kartici se razvija dalje i dolazim do toga da 4890 i da hocu nemam cime da poguram. UPS je 600VA (kazu 480W), napajanje 550W. Znaci ako necu da promenim sve od reda (a necu), moram da gledam 5770, koja manje trosi od 4870-4890 :: :: E sad gde je po performansama u odnosu na njih - sigurno je bolja od 9600GT :: :: Kako sracunati koliko imam fore (struje) za GPU? Racunam da ukupno imam 450-480W :: Za 9600GT kazu max potrosnja od 180-240W po raznim testovima. Procesor 65W. Koliko jos racunati za memoriju/HDD/MB/ostalo :: :: Monitor ne ide preko UPSa (u slucaju nestanka struje ide: 1. Ctrl+S, 2. Alt+F4, 3. Win taster+U+U :: :: Pozdrav.
:: Zanima me samo gdje si nasao informaciju o potrosnji te 9600GT, gdje nadje podatak o tih 180 - 240W
Taj sto je napisao 180-240W, taj se grdno zeznuo. Ona trosi MAX 100W.
:: Uglavnom, iako ne preferiram bas LC (Biturbo Nitro Ultra Mega Giga) Power napajanja, od tih 550W (zamisljenih) daje sigurno 400W realno, a to je i vise nego dovoljno da napojis 4890 sa vrlo jakim ostatkom sistema (od cega je najbitnija potrosnja CPU-a, ostalo trosi manje) i nema potrebe da se brines o tome da li je dovoljno ili ne..
Na LC POWER napajanjima pise +80%, sto znaci da moraju (sigurno) da isporuce oko 450W bez problema.
Naravno, ja se ne igram niti overklokujem karticu, tako da su maksimalne vrednosti verovatno daleko od onoga sto ja utrosim.
@ Ognjeni Jos se krcka ideja o kartici. Najblizi sam u ovom trenutku 5770. Videcemo. Nisam banderas - pa ne znam, ali zato pitam: ako je UPS recimo deklarisan na 480W, kako je moguce da propusti recimo 600W, ako je to potreba kucista (ako toliko povuce - zatrazi struje)? Zar taj maksimum nije i maksimum koji moze da isporuci? Na temu UPSa jos jedno: mogu li kad dodje vreme zamene akumulatora da ubacim jaci i napravim 800VA UPS (umesto akumulatora 12V, 7.2Ah da ubacim 12V, 9Ah)?
@NMY Podaci su sa sajteva recimo odozgo. Ako za CPU pise 65W, je li to i maksimum potrosnje? U pitanju je E8600.
@Plamen Podatke sam gledao na sajtevima koji su testirali Gigabyte 9600GT kartice.
@ Potrosnja 9600GT : To je potrosnja cijelog sistema sa tom karticom, a ne same kartice, i ljudi se tu vecinom zbune, kao sto sam vec rekao 4870 trosi nekih 150W a mnogo je jaca od te 9600GT...
Dalje, da ti odgovorim i na ono pitanje upuceno kolezi Ognjenom, ako je UPS deklarisan na u tvom slucaju 480W, to znaci da je njegova baterija toliko snazna, a ne da toliko moze propustiti kroz sebe, a drugo, ako ti je napajanje 600W, ne znaci da vuce toliko iz mreze, tj. vuklo i vise kada bi ga maksimalno opteretio, a u slucaju tvoje konfiguracije to opterecenje nije vece od 200W tako da tu nema price o opterecenju, i nemas sta da se brines, UPS ce izdrzati komotno to napajanje i masinu...
Sto se tice CPU-a, to bi trebalo da je maksimum kada on radi na default frekvenciji i naponu, i ne bi trebalo da prelazi tu potrosnju... Druga stvar je sto je greota drzati taj procesor na 3.33GHz, kada moze mnogo vise, ali o tome drugom prilikom...
Pozdrav
SONY VAIO VGN-FW285J
:: potrosnja Gigabyte 9600GT:...... :: Naravno, ja se ne igram niti overklokujem karticu, tako da su maksimalne vrednosti verovatno daleko od onoga sto ja utrosim. :: :: @ Ognjen :: Jos se krcka ideja o kartici. Najblizi sam u ovom trenutku 5770. Videcemo :: Nisam banderas - pa ne znam, ali zato pitam: ako je UPS recimo deklarisan na 480W, kako je moguce da propusti recimo 600W, ako je to potreba kucista (ako toliko povuce - zatrazi struje)? Zar taj maksimum nije i maksimum koji moze da isporuci :: Na temu UPSa jos jedno: mogu li kad dodje vreme zamene akumulatora da ubacim jaci i napravim 800VA UPS (umesto akumulatora 12V, 7.2Ah da ubacim 12V, 9Ah) :: :: @NM :: Podaci su sa sajteva recimo odozgo. Ako za CPU pise 65W, je li to i maksimum potrosnje? U pitanju je E8600 :: :: @Plame :: Podatke sam gledao na sajtevima koji su testirali Gigabyte 9600GT kartice.
da nisam ogranicen napajanjem u izboru graficke kartice. Onda cu ubaciti u razmatranje i 5850, ako im padne cena.
Jos jedno vezano za UPS: Zar ne ide peglanje napona tako da komp radi preko akumulatora stalno, pa dobija ispeglanu sinusoidnu krivu? Da li bi u tom slucaju ogranicenje bilo max snaga napajanja, ako bi tako radilo (ako uopste i jedan UPS tako radi)?
Kao sto sam vec rekao, ne gotivim bas nesto LC Power, ali bi trebalo da moze potjerati tu graficku...
Na drugo pitanje cu pokusati da ti odgovorim, iako nisam rasklapao nijedan UPS niti stabilizator napona, ali ovako ja to zamisljam (ispravljanje napona) :
Unutra su Zenerove diode (mozda kao u Grecovom spoju) koje ogranicavaju napon na max 230V, a paralelno vezani kondenzatori sprecavaju da napon opadne ispod npr. 210V...
Ovo sto sa ja naveo uopste ne zavisi ni od snage napajanja ni od kapaciteta baterije u UPS-u itd...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: da nisam ogranicen napajanjem u izboru graficke kartice. Onda cu ubaciti u razmatranje i 5850, ako im padne cena :: :: Jos jedno vezano za UPS: Zar ne ide peglanje napona tako da komp radi preko akumulatora stalno, pa dobija ispeglanu sinusoidnu krivu? Da li bi u tom slucaju ogranicenje bilo max snaga napajanja, ako bi tako radilo (ako uopste i jedan UPS tako radi) :: :: Hvala na odgovorima :: :: Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647848. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.