Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
HD 4890 TOXIC kakva iskustva imate s njom
STRANA 2 OD 2
ivica72 ok 20.10.2009. 00:31 #150425

status: user
broj poruka: 131
Ica

imam ovaj prorhecu 1 god vec
citao sam po netu da je tip imao iste simptome sa ovakvin napajanjem,isti procesor ali sa
gtx 260 ili280 super oc model MSI I BILO JE DO NAPAJANJA stavio je cors hx 1000w i proradilo extra
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Re: zz 20.10.2009. 00:41 #150430

broj poruka: 7285
Ok to ti je fora za proveru ram-a,da samo jedan stap nije ok puko bi win kao zvecka.

Sada vec neznam sta da ti kazem,imas i OCCT perestroik-u koja moze da testira i PSU,ali ti nebih preporucio da se cimas.

Ako si u mogucnosti nadji slabiju kartu pa probaj,ili zabodi tu kartu u drugu masinu.Pazi ja sam otprilike probao sada sa tobom sve opcije osim one najbolje(drugi hardware),a zasto kazem da mi smrdi na grafu,zato jer sa tom masinom bi OCZ 500W SXS ladno izasao na kraj a kamoli da je mogla da iscim ovo.

Koliko dugo imas to napajanje i dali si ranije primetio neke simptome,a da pritom nisi imao nista neispravno od hardware-a u masini?

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

::
:: Ic
:: stavio sam i povecava izgled foldera i rasporedjuje ih
ivica72 do k.... 20.10.2009. 01:07 #150438

Ica

pre ove sam imao 4870 furala je ko luda sve na max 1920x1080
onda je p[ocela da izbacuje tackice isla u servis riknuo joj ram , u medjuvremenu sam koristio sa drugog kompa 8600gts i radilo je tek kada sam uzeo toxica u zamenu i doplatu
poceli su ovi problemi od prvog dana ,menjao sam i ram ista prica stavljaosam je na drugi komp amd konfa ista prica ali sam i prophecy morao zajedno sa njom na amd-u jer mi je na njemu neko 400w napajanje pa nisam smeo da probam s njim
napajanje je staro 1 god
Ishmerish Continue 20.10.2009. 01:22 #150439

broj poruka: 7285
Ako imas tu 8600GT ni brige,nosi ovu u servis.Mogao si mi odmah kazati da si i napajanje i grafiku probao u drugoj masini,nebi morali ovako opsirno.

Znaci nosi je u DPM,oni su extra likovi i ako ih lepo zamolis,mozda(zavisi od posla)ti odmah ubodu kartu,pa ces instant znati na cemu si.A posto je i LC njihov ponesi i njega,da ga odmah reklamiras ako je grafa ispravna.

Baci sutra izvestaj.

Laku noc

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

ivica72 za 20.10.2009. 01:27 #150440

Ica

nije bas tako jednostavno ja sam iz Pirota
ivica72 ok 20.10.2009. 01:42 #150444

Ica

kupicu corsaira ,lc ide na drugu masinu pa sta bude
izvini na maltretiranju
SkyFire Re: Re: cwt 20.10.2009. 02:30 #150452

broj poruka: 18472
Corsair nije OEM proizvodjac.U njemu se nalazi ili Seasonic ili bas taj CWT!Znaci po tome sad ispade da stoji iza sam sebe.Hehehehehe.Morao sam tebra malo da te ispravim i da se nasmejem.Ne zameri. :)

By The Way jeste za Metatron seriju Andyson OEM.

Green Green Grass Of Home

:: Channel Well Technology ili ti CWT ti je Tajwanski OEM proizvodjac PSU-a.Po meni nema boljeg,stoji iza imena kao sto su Corsair,Enermax,Silverstone... ,i izmedju ostalog LC-ove metatron serije u koju inace spada i tvoje napajanje
:: Jos mi nisi rekao ciji je bios(AMI,AWARD,PHOENIX)i dali i sa koliko beep-ova prolazi post
:: A ni potvrdu uspesnog prelaska 3D Marka nisam dobio
:: Aloha
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: ::
:: :: Ic
:: :: izvini ali mnogi tvrde da nije cwt vec adison ili vec sta
ivica72 help 20.10.2009. 09:33 #150478

Ica

imam sansu da mi frend donese iz Nemacke sad ili nikad
pa se mislim sta uzeti
-corsair tx850w=110-120e
-corsair hx750w=138e
-corsair hx850e=150e
-SILVERSTONE SST-ST100F 1000W=150e
2m4Y Corsair HX750 20.10.2009. 09:36 #150479

broj poruka: 2355
...ne znam sta sve planiras da kacis ali taj HX750 je nekako OK, + ima cable management za razliku od mog TX750 koji sam platio kod nas 150€, a u svabiji kosta sigurno oko 100... eh nasi prodavci...

Pozz...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750W

ivica72 QW 20.10.2009. 09:40 #150481

Ica

PROBLEM MI JE OVAJ 4890 TOXIC
NMY Re: QW 20.10.2009. 09:48 #150482

broj poruka: 1509
Ma u cemu ti je problem sa tom 4890, molim te ?

To sto ti sadasnje napajanje daje malo A na 12V grani ?

SONY VAIO VGN-FW285J

:: PROBLEM MI JE OVAJ 4890 TOXIC
ivica72 SW 20.10.2009. 09:50 #150483

Ica

ILI TO ILI SAMA GRAFA JOS NISAM SIGURAN
NMY iLLi iLLi... 20.10.2009. 10:07 #150487

broj poruka: 1509
Da ne pricam mnogo, koliko ja vidim da si ti posle 4870 koju si imao i prodao koristio 8600GT, a nakon toga opet ATI kartu, tj. 4890, e sad, sta je moguce...

Ako recimo nisi obarao sistem u medjuvremenu, ili nisi cistio drajvere sa DC-om, moguce je da je u tome problem, tj. da sistem nesto brljavi, ko ce ga znati...

Svakako je najbolja opcija da odneses tu graficku kod nekog prijatelja (po mogucnosti sa ATI kartom u kucistu radi drajvera) i probas je na njegovoj masini sa nekakvim brand name (ne mora neko vrhunsko nego jednostavno nesto sto nije KINEZ ili LC Power ) napajanjem od recimo nekih 500 pa na vise W, posto, i da odneses svoje napajanje ona ce da radi sa slabijom konfom (ako je uopste u njemu problem) a graficka ako je otisla, nece raditi ni na jednom...

Pozdrav pa javi sta si uradio...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: ILI SW ILI SAMA GRAFA JOS NISAM SIGURAN
philaemos Re: Re: Re: cwt 20.10.2009. 10:48 #150495

broj poruka: 2743
Ne razumem.
Pa decko je i rekao da CWT stoji iza Corsaira (serija TX, VX, iza HX stoji Seasonic), nije rekao da je Corsair OEM...
Poz

:: Corsair nije OEM proizvodjac.U njemu se nalazi ili Seasonic ili bas taj CWT!Znaci po tome sad ispade da stoji iza sam sebe.Hehehehehe.Morao sam tebra malo da te ispravim i da se nasmejem.Ne zameri. :
:: By The Way jeste za Metatron seriju Andyson OEM
:: Green Green Grass Of Home
:: :: Channel Well Technology ili ti CWT ti je Tajwanski OEM proizvodjac PSU-a.Po meni nema boljeg,stoji iza imena kao sto su Corsair,Enermax,Silverstone... ,i izmedju ostalog LC-ove metatron serije u koju inace spada i tvoje napajanje
:: :: Jos mi nisi rekao ciji je bios(AMI,AWARD,PHOENIX)i dali i sa koliko beep-ova prolazi post
:: :: A ni potvrdu uspesnog prelaska 3D Marka nisam dobio
:: :: Aloha
:: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: ::
:: :: :: Ic
:: :: :: izvini ali mnogi tvrde da nije cwt vec adison ili vec sta
SkyFire Re: Re: Re: Re: cwt 20.10.2009. 15:51 #150589

broj poruka: 18472
`Channel Well Technology ili ti CWT ti je Tajwanski OEM proizvodjac PSU-a.Po meni nema boljeg,stoji iza imena kao sto su Corsair,Enermax,Silverstone`

Nisi dobro formulisao njegov odgovor.On je rekao da CWT stoji iza imena po kvalitetu kao sto su pa sad ta koja je nabrojao..Ako bi preformulisao na nacin koji si ti razumeo ispalo bi da je CWT proizvodjac,Corsaira (sto i jeste,znaci stoji iza samog sebe) ,Enermaxa,Silverston-a!

Green Green Grass Of Home

:: Ne razumem
:: Pa decko je i rekao da CWT stoji iza Corsaira (serija TX, VX, iza HX stoji Seasonic), nije rekao da je Corsair OEM..
:: Po
:: _____________________________
:: Demon to some. Angel to others.
:: :: Corsair nije OEM proizvodjac.U njemu se nalazi ili Seasonic ili bas taj CWT!Znaci po tome sad ispade da stoji iza sam sebe.Hehehehehe.Morao sam tebra malo da te ispravim i da se nasmejem.Ne zameri. :
:: :: By The Way jeste za Metatron seriju Andyson OEM
:: :: Green Green Grass Of Home
:: :: :: Channel Well Technology ili ti CWT ti je Tajwanski OEM proizvodjac PSU-a.Po meni nema boljeg,stoji iza imena kao sto su Corsair,Enermax,Silverstone... ,i izmedju ostalog LC-ove metatron serije u koju inace spada i tvoje napajanje
:: :: :: Jos mi nisi rekao ciji je bios(AMI,AWARD,PHOENIX)i dali i sa koliko beep-ova prolazi post
:: :: :: A ni potvrdu uspesnog prelaska 3D Marka nisam dobio
:: :: :: Aloha
:: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: ::
:: :: :: :: Ic
:: :: :: ::
:: :: :: :: izvini ali mnogi tvrde da nije cwt vec adison ili vec sta
philaemos Re: Sky 20.10.2009. 16:01 #150592

broj poruka: 2743
/facepalm

ivica72 aaa 20.10.2009. 16:57 #150609

Ica

menjao sam 3-4 windowca xp 32bit,xp64 ,win7 problem je uvek isti gasi ili restart u igrama samo
Panta019 Re: aaa 20.10.2009. 17:11 #150614

broj poruka: 1583
Ne moras vise da eksperimentises. Kada grafika povuce struju pri gamingu odmah ljusne restart. To je napajanje problem. Kupi drugo.

Kod Kalču nema lganje.

:: Ic
:: menjao sam 3-4 windowca xp 32bit,xp64 ,win7 problem je uvek isti gasi ili restart u igrama samo
Pit re 20.10.2009. 18:41 #150651

broj poruka: 68

imam sansu da mi frend donese iz Nemacke sad ili nikad
pa se mislim sta uzeti
-corsair tx850w=110-120e
-corsair hx750w=138e
-corsair hx850e=150e
-SILVERSTONE SST-ST100F 1000W=150e

za razliku od 10ak eura, ne bih se razmisljao izmedju hx750 i hx850
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs