Sta kao sa esesesom?Moje pitanje je glasilo:Koju kartu uzeti?Naveo sam GTX 260 SP 216 i 4890.Niko me nije nagovarao sta da uzmem,a po najmanje Sky,vec me je samo posavetovao.Razimisljao sam dugo i na kraju sam odlucio da uzmem GTX 260 SP 216.Posrecila mi se nova GTX 275 po extra ceni..jos bolje,naravno.Prezadovoljan sam kartom i ni najmanje se ne kajem sto sam je uzeo.Radi ko zmaj!
Palit Rules!
The Way It`s Meant To Be Played
:: Kao i sa Esesom, tako će biti i sa bstaleticem, i svim ostalim, koji sami ne mogu da se odluče, a više naginju na `zelenu` stranu. Ja sam uzeo sebi Radeona 4870 sa 1GB RAM-a. Nisam pitao dali ATi ili nVidija, da li ova ili ona karta, da li ovaj ili onaj proizvođač, nego koliko je jača od moje prethodne karte. Da čekam 5xxx seriju po nekoj pristojnoj ceni nisam hteo, a nisam hteo ni da dajem više od 150 evra za kartu :: A to što ti uspevaš da impresioniraš školarce i decu predškolskog uzrasta, to kod mene ne pali. Jesi stariji, ali samo to. Toliko od mene, više da se raspravljam s tobom neću, krajnje je besmisleno :: :: :: May The Force Be With You! :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Sta kao sa esesesom?Moje pitanje je glasilo:Koju kartu uzeti?Naveo sam GTX 260 SP 216 i 4890.Niko me nije nagovarao sta da uzmem,a po najmanje Sky,vec me je samo posavetovao.Razimisljao sam dugo i na kraju sam odlucio da uzmem GTX 260 SP 216.Posrecila mi se nova GTX 275 po extra ceni..jos bolje,naravno.Prezadovoljan sam kartom i ni najmanje se ne kajem sto sam je uzeo.Radi ko zmaj :: :: Palit Rules! :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Kao i sa Esesom, tako će biti i sa bstaleticem, i svim ostalim, koji sami ne mogu da se odluče, a više naginju na `zelenu` stranu. Ja sam uzeo sebi Radeona 4870 sa 1GB RAM-a. Nisam pitao dali ATi ili nVidija, da li ova ili ona karta, da li ovaj ili onaj proizvođač, nego koliko je jača od moje prethodne karte. Da čekam 5xxx seriju po nekoj pristojnoj ceni nisam hteo, a nisam hteo ni da dajem više od 150 evra za kartu :: :: A to što ti uspevaš da impresioniraš školarce i decu predškolskog uzrasta, to kod mene ne pali. Jesi stariji, ali samo to. Toliko od mene, više da se raspravljam s tobom neću, krajnje je besmisleno :: :: :: :: :: :: May The Force Be With You! :: :: :: ::
Jbg,imao sam srece.Ko ceka,doceka. Kartu sam uzeo od jednog lika sa benchmarka.Karta je nova,samo ju je testirao.
:: Samo je pitanje ciji,ako nije secret? : :: :: Aloha :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Sta kao sa esesesom?Moje pitanje je glasilo:Koju kartu uzeti?Naveo sam GTX 260 SP 216 i 4890.Niko me nije nagovarao sta da uzmem,a po najmanje Sky,vec me je samo posavetovao.Razimisljao sam dugo i na kraju sam odlucio da uzmem GTX 260 SP 216.Posrecila mi se nova GTX 275 po extra ceni..jos bolje,naravno.Prezadovoljan sam kartom i ni najmanje se ne kajem sto sam je uzeo.Radi ko zmaj :: :: :: :: Palit Rules! :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: Kao i sa Esesom, tako će biti i sa bstaleticem, i svim ostalim, koji sami ne mogu da se odluče, a više naginju na `zelenu` stranu. Ja sam uzeo sebi Radeona 4870 sa 1GB RAM-a. Nisam pitao dali ATi ili nVidija, da li ova ili ona karta, da li ovaj ili onaj proizvođač, nego koliko je jača od moje prethodne karte. Da čekam 5xxx seriju po nekoj pristojnoj ceni nisam hteo, a nisam hteo ni da dajem više od 150 evra za kartu :: :: :: A to što ti uspevaš da impresioniraš školarce i decu predškolskog uzrasta, to kod mene ne pali. Jesi stariji, ali samo to. Toliko od mene, više da se raspravljam s tobom neću, krajnje je besmisleno :: :: :: :: :: :: :: :: :: May The Force Be With You! :: :: :: :: :: ::
hehe..i skratio joj zivotni vec za 75 % (posto je sa benchamarka naravno..ime sve govori)..
tako je bato...Palit ruleZ
Ajd uzdravlje
:: Jbg,imao sam srece.Ko ceka,doceka :: Kartu sam uzeo od jednog lika sa benchmarka.Karta je nova,samo ju je testirao :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Samo je pitanje ciji,ako nije secret? : :: :: :: :: Aloha :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sta kao sa esesesom?Moje pitanje je glasilo:Koju kartu uzeti?Naveo sam GTX 260 SP 216 i 4890.Niko me nije nagovarao sta da uzmem,a po najmanje Sky,vec me je samo posavetovao.Razimisljao sam dugo i na kraju sam odlucio da uzmem GTX 260 SP 216.Posrecila mi se nova GTX 275 po extra ceni..jos bolje,naravno.Prezadovoljan sam kartom i ni najmanje se ne kajem sto sam je uzeo.Radi ko zmaj :: :: :: :: :: :: Palit Rules! :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: Kao i sa Esesom, tako će biti i sa bstaleticem, i svim ostalim, koji sami ne mogu da se odluče, a više naginju na `zelenu` stranu. Ja sam uzeo sebi Radeona 4870 sa 1GB RAM-a. Nisam pitao dali ATi ili nVidija, da li ova ili ona karta, da li ovaj ili onaj proizvođač, nego koliko je jača od moje prethodne karte. Da čekam 5xxx seriju po nekoj pristojnoj ceni nisam hteo, a nisam hteo ni da dajem više od 150 evra za kartu :: :: :: :: A to što ti uspevaš da impresioniraš školarce i decu predškolskog uzrasta, to kod mene ne pali. Jesi stariji, ali samo to. Toliko od mene, više da se raspravljam s tobom neću, krajnje je besmisleno :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: May The Force Be With You! :: :: :: :: :: :: :: ::
:: hehe..i skratio joj zivotni vec za 75 % (posto je sa benchamarka naravno..ime sve govori). Konacno je neko skapirao! Amen.
Lik mi je marta nudio Core i7 920 za 170 eva...Inace koristio ga je `samo za test`..Procesor je igrom slucaja ispoliran,ali nije nikad overklokovan...I onda pocinje prica kako se to radi zbog boljih performansi,bla,bla,bla... Vazi.
Ne secam se dali je bio u pitanju test za Benchmark ili mozda cak i Digital.
U jednom trenutku mi je palo na pamet da ga uputim na ovaj forum...Ovde bi mu to sigurno proslo posto ima dovoljno bisera koji bi oberucke potrcali za tako necim...
Ja bi da ti odgovaram na pitanja, dakle, ako si rešio ati, sve što ima u rečenici nVidia je bloatware i spam (ovo kažem da bi se svi malo uvredili i pripazili šta pišu, ako smo strogi prema drugima na forumu, budimo i prema sebi...). Šta da kupiš: ono od ATI-ja za šta imaš dovoljno para, svakako i noviju (hladniju u manje strujno zahtevnu) seriju 5xxx ako je tu negde pa se teže odlučuje. Ali, nije mi to bio cilj da odgovaram već pod 2) : prvo odradi temeljan uninstall i čupanje nvidia drajvera, a ja bih išao na reinstalaciju sistema, ko` zna za šta je to sve dobro, ali je sigurno dobro ako testiraš kartice pa menjaš proizvođača... uvek onaj drugi po redu dobije po ušima.... ... i pod 3): (pretekao me dasick valjda), kakvo pojeftinjenje pred Novu godinu? To ako kupuješ napolju, kod nas važi da u Srebistanu se svi pred, za i posle NG dobro ponapijaju, otvore novčanike, razjure zmije, ulaze u minuse i tako. kurche se pred drugima, a trgovci idu na kurs iz psihologije `Kako se ponašati kao pirana`, `Mašinsko šišanje travopasa` i tako nešto što si ionako u praxi apslovirali davno...
... a ovako kako si krenuo... kupićeš nVidiu, ali, ovu zastarelu seriju, ne novu koja tek treba da dođe oko ili nešto posle datuma koji si naveo za kupovinu... ne nagovaram te, ali, ko` čeka taj umre. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Umrela mi grafichka pa sam reshio da kupim novu (tak logichno nee) i reshio sam neku iz ove serije 5000 e sad par pianj :: 1)Koja iz navedene serije je konkurent nVidiji gtx 260 a koja gtx 280 (mislim na performanse ne ukljuchujuci 40nm i dx11) :: 2)Koje drivere bi trebalo da instaliram :: 3)Koliko bi cena trebalo da padne zbog novogodishnjeg popusta (odavde se vidi da mi rachunar nije neophodan odnosno da igram igrice) :: 4)I naravno koju mi preporuchujete ::
Pa i da se pokvari,zamenicu je.Za sta sluzi garancija.
Jbg,svejedno je rulez.
:: hehe..i skratio joj zivotni vec za 75 % (posto je sa benchamarka naravno..ime sve govori). :: :: tako je bato...Palit rule :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: Jbg,imao sam srece.Ko ceka,doceka :: :: Kartu sam uzeo od jednog lika sa benchmarka.Karta je nova,samo ju je testirao :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: Samo je pitanje ciji,ako nije secret? : :: :: :: :: :: :: Aloha :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sta kao sa esesesom?Moje pitanje je glasilo:Koju kartu uzeti?Naveo sam GTX 260 SP 216 i 4890.Niko me nije nagovarao sta da uzmem,a po najmanje Sky,vec me je samo posavetovao.Razimisljao sam dugo i na kraju sam odlucio da uzmem GTX 260 SP 216.Posrecila mi se nova GTX 275 po extra ceni..jos bolje,naravno.Prezadovoljan sam kartom i ni najmanje se ne kajem sto sam je uzeo.Radi ko zmaj :: :: :: :: :: :: :: :: Palit Rules! :: :: :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: :: :: Kao i sa Esesom, tako će biti i sa bstaleticem, i svim ostalim, koji sami ne mogu da se odluče, a više naginju na `zelenu` stranu. Ja sam uzeo sebi Radeona 4870 sa 1GB RAM-a. Nisam pitao dali ATi ili nVidija, da li ova ili ona karta, da li ovaj ili onaj proizvođač, nego koliko je jača od moje prethodne karte. Da čekam 5xxx seriju po nekoj pristojnoj ceni nisam hteo, a nisam hteo ni da dajem više od 150 evra za kartu :: :: :: :: :: A to što ti uspevaš da impresioniraš školarce i decu predškolskog uzrasta, to kod mene ne pali. Jesi stariji, ali samo to. Toliko od mene, više da se raspravljam s tobom neću, krajnje je besmisleno :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: May The Force Be With You! :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
.)....Pozdrav DaSickSyst....nego bas se pitam na kog bisera mislis, ova sarena slova mi biju u oci pa me dekocentrisu .).
@essesovac..bem te..nisam te ispravaljao nego uvek tako napisem , namerno naglasim Z..
Ajd uzdravlje
:: :: hehe..i skratio joj zivotni vec za 75 % (posto je sa benchamarka naravno..ime sve govori). :: Konacno je neko skapirao! :: Amen :: :: Lik mi je marta nudio Core i7 920 za 170 eva...Inace koristio ga je `samo za test`..Procesor je igrom slucaja ispoliran,ali nije nikad overklokovan...I onda pocinje prica kako se to radi zbog boljih performansi,bla,bla,bla.. :: Vazi :: :: Ne secam se dali je bio u pitanju test za Benchmark ili mozda cak i Digital :: :: U jednom trenutku mi je palo na pamet da ga uputim na ovaj forum...Ovde bi mu to sigurno proslo posto ima dovoljno bisera koji bi oberucke potrcali za tako necim.. :: :: Pozdrav Ognjeni.) :: :: :: DaSickSystem
Na bench forumu i uopsteno kod nas postoji ne vise od 10ak ljudi koji mlatrtiraju hardver do krajnjih granica i u nesvakidasnjim uslovma rada, samo dvoica to rade iz cistog hobija ostali u svrhe marketinga i iz licnog interesovanja. Svi sem te dvoice haedver dobijaju i vracaju vendorima, taj takav hardver ostaje u Asus, Gigabyte, MSI itd i vraca se nazad u centrale firmi. To su mahom high end ploce i procesori, hardver izlozen extremnim uslovima overkloka.
Taj ko je znao da polira CPU zna i kako ga treba klokovati da ne dodje do degradacije OC performansi, inace CPU tesko otkazuje kako god da se maltretira jedino moze da se desi da opadne OC potencijal zbog preterivanja sa naponima na duze staze. Sto se grafike tice tu tek nema brige, u nasoj zemlji postoje samo 2 pota za LN2 koji se kriste za graficke karte, tako da eventualno rasturanje karte zarad montiranja potova tesko da je radjeno bas na toj karti (da jeste ja bi sigurno znao) a ako karta radi kako treba (temperature itd) onada nema brige cak i da jeste, nista taj neko nije mogao sa tom kartom da uradi sto bi dovelo do njenog trajnog ostecenja, sem da je fizicki ostetio.
Re: Re: Re: Re: Re: cena nije extra,nego je poklon
24.10.2009. 11:55
status: user broj poruka: 8138
Znam da me nisi ispravljao,ja sam namerno tako stavio u drugom postu sa slovom Z.
Pozdrav!
:: @essesovac..bem te..nisam te ispravaljao nego uvek tako napisem , namerno naglasim Z. :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: :: hehe..i skratio joj zivotni vec za 75 % (posto je sa benchamarka naravno..ime sve govori). :: :: Konacno je neko skapirao! :: :: Amen :: :: :: :: Lik mi je marta nudio Core i7 920 za 170 eva...Inace koristio ga je `samo za test`..Procesor je igrom slucaja ispoliran,ali nije nikad overklokovan...I onda pocinje prica kako se to radi zbog boljih performansi,bla,bla,bla.. :: :: Vazi :: :: :: :: Ne secam se dali je bio u pitanju test za Benchmark ili mozda cak i Digital :: :: :: :: U jednom trenutku mi je palo na pamet da ga uputim na ovaj forum...Ovde bi mu to sigurno proslo posto ima dovoljno bisera koji bi oberucke potrcali za tako necim.. :: :: :: :: Pozdrav Ognjeni.) :: :: :: :: :: :: DaSickSystem
:: Na bench forumu i uopsteno kod nas postoji ne vise od 10ak ljudi koji mlatrtiraju hardver do krajnjih granica i u nesvakidasnjim uslovma rada, samo dvoica to rade iz cistog hobija ostali u svrhe marketinga i iz licnog interesovanja. Svi sem te dvoice haedver dobijaju i vracaju vendorima, taj takav hardver ostaje u Asus, Gigabyte, MSI itd i vraca se nazad u centrale firmi. To su mahom high end ploce i procesori, hardver izlozen extremnim uslovima overkloka. Zato kad izvadim procesor iz kutije prvo sto uradim je pogledam da li ima tragova pinova ploce na procesoru i ako ih ima odmah vracam nazad...Koliko puta ti se desilo da dobijes neku `novu` hi end graficku svu ulepljenu tragovima prstiju...Zato sto je neko uzimao na maltretiranje pa je samo vracena nazad u kutiju... Molim lepo ja takav hardver ne zadrzavam i ne prosledjujem nikome,vec vracam nazad...
A prisustvovao sam par puta testiranju hardvera izmedju ostalog i za jedan casopis i obavezno se na kraju testa opice voltaze cisto da vidimo sta cemo da dobijemo,koliko mozemo da ga poteramo i da li ce crci...
Secam se da kad su se pojavilili prvi C2D procesori E6600,6700,6800 da sam prisustvovao testiranju E6800 za taj magazin...CPU je przen do nekle za testove,a onda su zavrseni testovi i ajde malo da se izivljavamo...Posle napucane voltaze i pokusaja ekstremnog OCa dual core procesor u task menageru ima samo jedno jezgro....Vrati se na difolt,ali jezgra vise nema... Tako da mi je poznao kako se testira takav hardver i to mogu da poredim samo sa voznjom sluzbenog automobila...
:: Taj ko je znao da polira CPU zna i kako ga treba klokovati da ne dodje do degradacije OC performansi, inace CPU tesko otkazuje kako god da se maltretira jedino moze da se desi da opadne OC potencijal zbog preterivanja sa naponima na duze staze. Sto se grafike tice tu tek nema brige, u nasoj zemlji postoje samo 2 pota za LN2 koji se kriste za graficke karte, tako da eventualno rasturanje karte zarad montiranja potova tesko da je radjeno bas na toj karti (da jeste ja bi sigurno znao) a ako karta radi kako treba (temperature itd) onada nema brige cak i da jeste, nista taj neko nije mogao sa tom kartom da uradi sto bi dovelo do njenog trajnog ostecenja, sem da je fizicki ostetio
Zajebani, i na ovom forumu ima decice koji poliraju svoje kulere i procesore,a nemaju pojma kako se to radi...Tako da to sto je ispoliran procesor moze da bude da ga je polirao neki tupson koji nema veze sa zivotom i da ga je ostetio,pa dao nekom da ga preproda...A cim je poliran ko zna koliko je przen...
Na poliran procesor NIKO ne daje garanciju,jer se to tretira kao fizicko ostecenje... Tako da ja te stvari ne uzimam niti cu nekome preporuciti...
Zaebani nebitno da li je polirao strucnjak ili nestrucnjak povrsina CPU se gleda mikroskopom u ovlascenom servisu,svako abrazivno delovanje na povrsinu CPU ,slika se to i sluzi kao dokaz na sudu u slucaju da stranka tuzi i skida se garancija.
Nebih da ispadne da se prepucavomo jer nemamo oko cega, samo cu da citiram sebe a vezano za tvoj komentar vadjenja procesora iz kutije, grafickih karti itd.
Svi sem te dvoice haedver dobijaju i vracaju vendorima, taj takav hardver ostaje u Asus, Gigabyte, MSI itd i vraca se nazad u centrale firmi. To su mahom high end ploce i procesori, hardver izlozen extremnim uslovima overkloka.
Znaci ne ide u prodaju i ne moze da se desi da je koriscen u svrhe koje si naveo, ne stize istim kanalom kojim stize roba iz uvoza za dalju prodaju. Svakako ne znaci da ga neko nije przio i vadio mu dusu iz ne znanja ili znatizelje, zato se pre kupovine sve lepo dogovoris sa onim ko prodaje (oc potencijal temeprature buka itd) Ovde kako sam zakljucio govorili smo o prodaji putem oglasa a ne odes u radnju i kupis, u radnji ne mozes da kupis hardver koji je pre toga bio u casopisima i sajtovima radi testiranja.
@obradmi Dali sam ja nesto reakao na temu garancije i toga u kom slucaju se ona gubi??? Naravno da je tako kako si rekao ali ja nista nisam komentarisao na tu temu, nije mi jasno zasto mi to govoris.
posto dosta ljudi cita ovo,upuceno je celom forumu,cisto da zna o cemu se radi ,ako im kaze lik da je polirao CPU ili nesto slicno u tom slucaju se gubi garancija.Taj ko to kontrolise na zapadu se zove Quality control.Izvini ako si se nasao prozvan ,poruku sam uputio fakticki celom forumu ,a obratio sam se tebi.
:: Nebih da ispadne da se prepucavomo jer nemamo oko cega, samo cu da citiram sebe a vezano za tvoj komentar vadjenja procesora iz kutije, grafickih karti itd Upravo sam ponovo procitao svoj post i da stvarno zvuci kao prepucavanje...Veruj da mi to nije bila namera..
:: Svi sem te dvoice haedver dobijaju i vracaju vendorima, taj takav hardver ostaje u Asus, Gigabyte, MSI itd i vraca se nazad u centrale firmi. To su mahom high end ploce i procesori, hardver izlozen extremnim uslovima overkloka.
:: Znaci ne ide u prodaju i ne moze da se desi da je koriscen u svrhe koje si naveo, ne stize istim kanalom kojim stize roba iz uvoza za dalju prodaju. Svakako ne znaci da ga neko nije przio i vadio mu dusu iz ne znanja ili znatizelje, zato se pre kupovine sve lepo dogovoris sa onim ko prodaje (oc potencijal temeprature buka itd) Ovde kako sam zakljucio govorili smo o prodaji putem oglasa a ne odes u radnju i kupis
otkada je Bax otisao...Sky se totalno izmenio...ne napada,ne vredja,tj retko...skida testove....jedino sto i dalje favorizuje svoje zelene.....da li funkcija moderatora koja je inace prazna se placa?ako se placa,onda razumem cimanje...ukoliko ne.....onda je u pravu djavo u onom filmu djavolji advokat kad kaze sujeta,definitivno moj omiljeni greh....
To da se ponasao ka najveci PAVIJAN!!! jeste tacno i ko prati forum nije mu tesko da to i sam zakljuci, ali ljudi se menjaju o istoj temi kroz godine odrastanja imas uvek za nijansu ili totalno drugacije misljenje, tako da verujem da je on poceo drugacije ili se trudi da drugacije razmislja u odnosu na svoje pavijansko ponasanje i odredjene stavove koje je imao i to je pozitvno.
Jedno je sigurno, nije takav da bi mu neko dodelio status moderatora, znam coveka znam sta govorim.
Cije je pravo da mene neko uzima u usta i procenjuje moju zrelost?Ljudi bre,stvarno dozvoljavate sebi previse!Niti sam se promenio niti ista favorizujem,ostao sam poptuno isti!Jedini fazon je sto cooliram tj ne zanima me vise sta ce ko da napise niti me ista dotice.Na ovom forumu od kako sam dosao,ima dosta godina trudio sam se da ljudima pomazem i da ih nesto naucim.Ispostavilo se da ljudi cuju samo ono sto zele da cuju i da su spremni na teske reci i uvrede zbog nekih svojih nepoznatih razloga.Ovde ti je poznat fazon sa provociranjem,malo,malo pa neko nekog zahebava umesto da se konstruktivno raspravlja o nekoj temi!Upravo je to probolem,vise se ne trosim objasnjavajuci i pokusavajuci tvrdoglave ljude da nesto naucim po svaku cenu vec iznesem svoje znanje i iskustvo a ko hoce da prihvati on ce to pravilno i da razume ,ko nece dalek mu put! Takodje ne favorizujem nikog,realan sam maximalno a to sto drugi nisu realni to je njihov problem u njihovoj glavi.! Manite se vi mene vec gledajte sebe i gledajte da u zivotu nesto naucite a ne samo da prepricavate razne price kao neke tetkice i radio Mileva!Koliko vidim ovde na forumu o zrelosti pojedinaca je tesko pricati stoga sramota je da me bilo ko uzima u usta bez potrebe! P.S.Nikad nisam nikog prvi vredjao pravo,na uvrede sam se licno branio,da sam imao ostriji jezik jesam a vidim da nisam ni pogresio posto ovde na forumu mozes procitati gomilu raznih budalastina i teorija da se coveku prevrne zeludac!Nije ni cudo sto je MACHINE i ostala kvalitetna kompanije otisla.Na kraju ce ostati samo pavijani i klinci i ovaj forum ce imati karakter jednog zoloskog vrta.Mislite o tome!
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647848. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.