Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GF GTX 260 ili RADEON 5770
STRANA 2 OD 2
SkyFire @bax 04.11.2009. 15:30 #155084

status: user
broj poruka: 18472
Nije da Milos nije u pravu.Ima istine.Sto se tice 4xxx serije driveri su ok ali sa 5xxx serijom nisu jos popeglali neke stvari i mora se oceklivati bolje performanse.U radu se osecaju ti nedostatci generalno.Ja sam optimista pa se svakako nadam da ce se to popraviti jer kako stvari stoje neke `cudne` pojave se provlace kroz celu 5xxx seriju kao sto su veliki skokovi i padovi u framerate-u sto uznemirava taj prosecan fps.Cemu drugom da pripisemo to nego driveru jer ako nije driver karte nisu onda bas tako sjajne kao sto se predstavljaju.Draze mi je da verujem da je do driver-a nego do samog GPU-a i njegovog renderinga.Kapiras?

Green Green Grass Of Home

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar Re: ... 04.11.2009. 15:31 #155085

broj poruka: 3992
ma ne znam sta su se ljudi uhvatili tih 24 fps,to je na tv-u...
sto se igara tice to sto ti zboris si 100% u pravu..
najlepse se igra na 60+...a na 24 pocinje kocenje,ispod slideshow

`U INAT SVIMA,I UPRKOS SVEMU`

:: skar upravu si.Samo ja to nisam mogao da kazem jer mnogo korisnika ima sa slabijim kartama koji i ne mogu da ostvare preko tih 24 FPS-a.Njima je svaki fps ko za oko potreban
:: Sto se tice generalnog poredjenja ,sta znam meni je 50 fps ono gde bi mogao da se zadovoljim.60 FPS jeste zaista najbolji igriv framerate
:: U svakom slucaju nek se ima i tih 45 FPS kao osnova izmedju 45 i 50 fps se vidi razlika jer se blizi framerate-u koji je naj opusteniji za igru.55-60 FPS se vec manje primeti jer je to fakticki ta granica najboljeg fps-a za igru.Probao sam to hiljadu puta.Vec na osecaj mogu da primetim koji je fps
::
:: Green Green Grass Of Home
Equinoxe Re: @bax 04.11.2009. 15:33 #155086

broj poruka: 12057

Samo neka su oni nama stabilni, škljoca mi kugla za par FPS-ova.

:: Nije da Milos nije u pravu.Ima istine.Sto se tice 4xxx serije driveri su ok ali sa 5xxx serijom nisu jos popeglali neke stvari i mora se oceklivati bolje performanse.U radu se osecaju ti nedostatci generalno.Ja sam optimista pa se svakako nadam da ce se to popraviti jer kako stvari stoje neke `cudne` pojave se provlace kroz celu 5xxx seriju kao sto su veliki skokovi i padovi u framerate-u sto uznemirava taj prosecan fps.Cemu drugom da pripisemo to nego driveru jer ako nije driver karte nisu onda bas tako sjajne kao sto se predstavljaju.Draze mi je da verujem da je do driver-a nego do samog GPU-a i njegovog renderinga.Kapiras
SkyFire Re: Re: @bax 04.11.2009. 15:36 #155090

To ti i pricam.Nisu bas ni stabilni jer po malo i buguju.A par FPS-a nisu bas par.Sta bi rekao za raspon od 60 FPS-a u gustoj sceni na cak 20 FPS-a.Pa svako bi ispizdeo kad bi mu spalo 40 FPS-a.Zamisli onda slabije karte na vecoj rezoluciji.Uzas.To nije bas za zanemariti.Zato cekamo bolje drivere pa da peglamo,smirglamo,poliramo i sl..:) :) :)

:: Samo neka su oni nama stabilni, škljoca mi kugla za par FPS-ova
:: :: Nije da Milos nije u pravu.Ima istine.Sto se tice 4xxx serije driveri su ok ali sa 5xxx serijom nisu jos popeglali neke stvari i mora se oceklivati bolje performanse.U radu se osecaju ti nedostatci generalno.Ja sam optimista pa se svakako nadam da ce se to popraviti jer kako stvari stoje neke `cudne` pojave se provlace kroz celu 5xxx seriju kao sto su veliki skokovi i padovi u framerate-u sto uznemirava taj prosecan fps.Cemu drugom da pripisemo to nego driveru jer ako nije driver karte nisu onda bas tako sjajne kao sto se predstavljaju.Draze mi je da verujem da je do driver-a nego do samog GPU-a i njegovog renderinga.Kapiras
:: ::
:: :: Green Green Grass Of Home
Equinoxe Re: Re: Re: @bax 04.11.2009. 15:37 #155093

To nije ni čudno naročito za igre i testove koji su se pojavili posle HD5xxx serije. I njima treba peglanje. Ionako svaki 3dmark i Crysis ima po 100 miliona patch-eva.

:: To ti i pricam.Nisu bas ni stabilni jer po malo i buguju.A par FPS-a nisu bas par.Sta bi rekao za raspon od 60 FPS-a u gustoj sceni na cak 20 FPS-a.Pa svako bi ispizdeo kad bi mu spalo 40 FPS-a.Zamisli onda slabije karte na vecoj rezoluciji.Uzas.To nije bas za zanemariti.Zato cekamo bolje drivere pa da peglamo,smirglamo,poliramo i sl..:) :) :
:: :: Samo neka su oni nama stabilni, škljoca mi kugla za par FPS-ova
:: :: :: Nije da Milos nije u pravu.Ima istine.Sto se tice 4xxx serije driveri su ok ali sa 5xxx serijom nisu jos popeglali neke stvari i mora se oceklivati bolje performanse.U radu se osecaju ti nedostatci generalno.Ja sam optimista pa se svakako nadam da ce se to popraviti jer kako stvari stoje neke `cudne` pojave se provlace kroz celu 5xxx seriju kao sto su veliki skokovi i padovi u framerate-u sto uznemirava taj prosecan fps.Cemu drugom da pripisemo to nego driveru jer ako nije driver karte nisu onda bas tako sjajne kao sto se predstavljaju.Draze mi je da verujem da je do driver-a nego do samog GPU-a i njegovog renderinga.Kapiras
:: :: ::
:: :: :: Green Green Grass Of Home
skar Re: Re: Re: Re: @bax 04.11.2009. 15:41 #155097

i igre su neoptimizovane.....
ne moze sve biti do karti..eto npr.igra ima isti fps i na mojoj 4870 i na 4870x2

:: To nije ni čudno naročito za igre i testove koji su se pojavili posle HD5xxx serije. I njima treba peglanje. Ionako svaki 3dmark i Crysis ima po 100 miliona patch-eva
:: :: To ti i pricam.Nisu bas ni stabilni jer po malo i buguju.A par FPS-a nisu bas par.Sta bi rekao za raspon od 60 FPS-a u gustoj sceni na cak 20 FPS-a.Pa svako bi ispizdeo kad bi mu spalo 40 FPS-a.Zamisli onda slabije karte na vecoj rezoluciji.Uzas.To nije bas za zanemariti.Zato cekamo bolje drivere pa da peglamo,smirglamo,poliramo i sl..:) :) :
:: :: Green Green Grass Of Home
:: :: :: Samo neka su oni nama stabilni, škljoca mi kugla za par FPS-ova
:: :: :: :: Nije da Milos nije u pravu.Ima istine.Sto se tice 4xxx serije driveri su ok ali sa 5xxx serijom nisu jos popeglali neke stvari i mora se oceklivati bolje performanse.U radu se osecaju ti nedostatci generalno.Ja sam optimista pa se svakako nadam da ce se to popraviti jer kako stvari stoje neke `cudne` pojave se provlace kroz celu 5xxx seriju kao sto su veliki skokovi i padovi u framerate-u sto uznemirava taj prosecan fps.Cemu drugom da pripisemo to nego driveru jer ako nije driver karte nisu onda bas tako sjajne kao sto se predstavljaju.Draze mi je da verujem da je do driver-a nego do samog GPU-a i njegovog renderinga.Kapiras
:: :: :: ::
:: :: :: :: Green Green Grass Of Home
TheBear Realno kad pricamo 04.11.2009. 15:43 #155099

broj poruka: 6502
o kartama koje u malte ne svakoj igri izvlace 60FPS, kao sto su GTX295 i 5870 tu tih 5FPS stvarno nije uopste bitno...
A treba manje gledati FRAPS a vise uzivati u igri, garantujem da se 5FPS nece primetiti.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire @bax Eh sad,idemo iz krajnosti u krajnost.. 04.11.2009. 15:43 #155100

Sad ispade da igre koje su ranije zasle ne valjaju zbog 5xxx serije a svim prethodnim generacijama karti su radile ok.
Evo NFS Shift je optimizovana igra pa upravo tu ima tih velikih skokova i padova.U Batmanu sam takodje doziveo i ako po sintetickom testu ide preko 100 FPS sto u real gamingu nije tacno jer je igra genericka i fixiran je fps na 60.Nekad predje 61-62.
GTA IV isto tako samo sto je ova igra generalno tesko neoptimizovano djubre pa to necu ni da uzimam u obzir ali ima jos dosta primera.Kao sto rekoh ne zelim da verujem da je do karte je smatram da nije.Ono sto bi trebalo da donese bolje performanse jesu prepeglaniji driveri jer u protivnom ako si ti upravu onda su karte generlno takve a ja mislim da to nije tacno jer se performanse razlikuju od drivera do drivera kako i do samih konfiguracija.Svugde razlicito skaliraju.Ceo hebeni net sam obisao,trazio rezultate i testove raznih usera.Na to sam se najvise oslanjao piceci po forumima jer je to najmerodavnije.Uglavnom videces i sam.Brojke ne lazu :)

@skar

To nema veze sa igrom vec sa driverom .Pola igara ne podrzava CF jer driveri nisu tako podeseni i zato se uvek ceka na update novog drivera ili neki fix.
Nekad karte sa dve glave podbace jer imaju previse snage pa tamo gde su manje rezolucije i gde nema nekog napora za kartu daje neki smesan fps..Ima tu mnogo detalja.Nije to tako sve prosto za objasniti jer su ukljuceni mnogi parametri.

TheBear Taj Shift nije optimizovan 04.11.2009. 15:46 #155101

kad je Ati u pitanju, samo cu ti reci da sam je igrao i na 4870X2 i na mojoj 9800GTX+ na slicnim podesavanjima, i veruj mi kod mene je mnogo stabilniji frejmrejt, a i veci ! Na primer u guzvi na Atiju iz neobjasnjivih razloga padne FPS namanje od 30, a kod mene nikada ni kad je najvise auta na stazi,a 9800GTX+ je mnogo slabija karta i na papiru a i ovako od 4870X2 !
Mnogo bolje radi na nVidia kartama i nije dobra za bilo kakve primere stabilnosti frejmrejta.

SkyFire Opet isti odgovor.. 04.11.2009. 15:52 #155104

Pa Medo pobogu,nije to do igre vec upravo do driver-a koji se ne slaze dovoljno dobro za engine-om Shifta.Pa to nisam ja rekao vec su rekli ljudi u ATi-ju da ce novim driverom sve resiti ali se pomak i ne vidi nesto posebno.
Mesate babe i zabe majku mu,ukljucite malo te vase usijane glavice.
Definitivno se odjavljujem,procitao sam mnogo gluposti u ovoj temi.Polemika vise nema smisla.Pozdrav za sve.

Equinoxe Re: 04.11.2009. 15:54 #155105

Nisam neko ko će da overklokuje karticu kad mu sve leti da bi video veći skor ili FPS, baš me briga i za skaliranje itd. I ako nvidia ima blagu prednost u igrama, jer samo za te svrhe i mogu da se koriste njihove mainstream kartice, ATI im drži lekcije iz svega ostalog.

Odjavljujem se sa teme, jer se vidi unapred šta sledi.

NMY Re: 04.11.2009. 16:11 #155110

broj poruka: 1509
Kupi sebi nVidia GTX260 i udovolji ovim bolesnicima ovdje, zao mi ih je svih koliko su ograniceni...

Drugo, ako nekome od vas nije mrsko, neka procita dvije teme sa BENCHMARK foruma, neko ce reci da je OFF TOPIC ali se mnogo prica o 5800 seriji (od koje je potekla i 5700) pa mislim da je koliko toliko OK!

Linkovi :

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=213294

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=212754

Pozdrav

SONY VAIO VGN-FW285J

TheBear Re: Re: 04.11.2009. 16:15 #155111

Ma nemoj tako, GTX260 je vrh, ima cak 2-5 frejma u proseku vise od 4870 (=5770) to je veoma osetno ubranje !!! Kako bre da uzme 5770 kad GTX260 ima 3FPS vise ?! Iako manje trosi, ima DX11 nove tehnologije implementirane, opet tih 2-5FPS je jako bitno bez toga ne mogu da se igraju igre lepo, Crysis ce da secne tu i tamo a to je ipak strasno !

:: Kupi sebi nVidia GTX260 i udovolji ovim bolesnicima ovdje, zao mi ih je svih koliko su ograniceni..
:: Drugo, ako nekome od vas nije mrsko, neka procita dvije teme sa BENCHMARK foruma, neko ce reci da je OFF TOPIC ali se mnogo prica o 5800 seriji (od koje je potekla i 5700) pa mislim da je koliko toliko OK
:: Linkovi :
:: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=21329
:: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=21275
:: Pozdra
:: SONY VAIO VGN-FW285
DaSickSyst @NMY & TheBear 04.11.2009. 17:37 #155125

broj poruka: 2909
Pa vas dvojica ste totalno nerealni.
Kakve veze ima sto je 5770 bolja kartica i sto je jeftinija???
Od kad je bitno sta je bolje???
Bitno je samo sta je realno...

Jel se javio pre neki dan covek da se pohvali kako je uzeo 5850...I odmah mu je preselo jer je nerealan i nije uzeo 285 koja je i skuplja i sporija,ali je realna...

DaSickSystem

skar Re: @NMY & TheBear 04.11.2009. 17:39 #155126

svaka ti je Njegoseva.....

:: Pa vas dvojica ste totalno nerealni
:: Kakve veze ima sto je 5770 bolja kartica i sto je jeftinija??
:: Od kad je bitno sta je bolje??
:: Bitno je samo sta je realno..
:: Jel se javio pre neki dan covek da se pohvali kako je uzeo 5850...I odmah mu je preselo jer je nerealan i nije uzeo 285 koja je i skuplja i sporija,ali je realna..
:: DaSickSystem
pufi re 04.11.2009. 17:40 #155127

broj poruka: 2196
Dok ne izadju novi drajveri ni jedan ATI nema sta da trazi pored Nvidie

http://img209.imageshack.us/img209/5521/q95504890.png

Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRIR
ASUS MAXIMUS II FORMULA
4GB HyperX
1TB
ATI 4890 SAPPHIRE VaporX
CHIEFTEC 650W
GIGABYTE Clear Case
SAMSUNG 226BW DVI

skar Re: re 04.11.2009. 17:41 #155128

ti brate nisi normalan.....

:: Dok ne izadju novi drajveri ni jedan ATI nema sta da trazi pored Nvidi
:: http://img209.imageshack.us/img209/5521/q95504890.pn
:: Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRI
:: ASUS MAXIMUS II FORMUL
:: 4GB Hyper
:: 1T
:: ATI 4890 SAPPHIRE Vapor
:: CHIEFTEC 650
:: GIGABYTE Clear Cas
:: SAMSUNG 226BW DV
ravenoss ... 04.11.2009. 17:55 #155136

broj poruka: 486
Realno je to da serete ko foke...par frejma u korist gtx 260 hahahaha omg...dobro kad ste nategli na taj ati jbg...ja imam 4870 i 100x sam testirao kod ortaka koji ima gtx-a i ovaj gtx ga sije za 10fps uglavnom,a da ne pricam za tu 5700 koja je osiromasena karta za duplo manjom magistralom,znaci ljudi otreznite se malo,nije sve sto je najnovije bolje,ne kazem da je lose,ali nije bolje bre,nemoj ste toliko ograniceni...jos jednom ponavljam,lepo je to sto ima dx11 i ddr5 al nije dovoljno da ugrozi 4870 i gtx260,to je slabija karta i losi su driveri jos,naci trenutno se ne isplatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647776.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs