ATI Radeon HD 5970 Performance Preview, Benchmarks
STRANA 2 OD 2
gile23
...
14.11.2009. 16:01
status: user broj poruka: 9121
GTX285 vs 5850, naravno da ce svako uzeti karticu koja je tehnoloski novija i ima DX11, GTX285 odmah otpada, e sad GTX295, ko hoce vrhunske performanse ne pita za cenu, pa ce dati vise para za 5970, mada ja mislim da ce cena biti ista, a ko kupuje u tom segmentu, naravno da ce uzeti ono sto je trenutno najbolje i najbrze, a to je sigurno ATI. I da ova zadnja serija su zvanicni driveri :), mozda jos neko manje ubrzanje sa sledecim driverima mada cisto sumnjam :).
Ati HD5000 serija od nVidia GTX2xx... Bolje uzeti po meni Single kartu 5870 koja je slabija 15% a kosta 100 evra manje nego GTX295... ISto tako i GTX285 i 5850 samo sto je 5850 bolja a jeftinija !!!
Jao biseru, reko sam beta i stvio pod navodnike, hteo sam da kazem da su roviti, nije to to pa cak i ako nije ipak sabija, ako sabija u Nvidija igri crysis sabija i u drigim igram, a i vantage ptvrdjuje to cisto da ne bude slucajneo, Sta ce doneti novi dreveri to cemo trek videti, nemoj da bude da donesu dosta bolje prformanse, sta ces onda da izjavis bas me zanima, mad ai ovo im je dovoljno. Kako god da funkicionosu kada je ati u pitanju karta stara 6 meseci radi 30% zbog drivera u odnosu na prvu verziju, tako je to kod atije i nema sta da se uci to je vreme pokazalo.
Stojim iza toga da je 5850 best buy u to nema price.Za te pare je karta odlicna sto se tice odnos cena performanse.E sad,moj komentar da su tu negde u igrama je bio vezan i za ostale rezultate koji su ljudi dobili.Zajebani je odradio par igrica,gde su ostale?Treba provrteti jedno desetak igara najmanje i videti sta se desava.Ali to generlano cisto radi porednja,kupovina nema veze sa tim.Voleo bih i tu 5850 da probam da vidim koje su razlike sa 5870. Sto se tice 5970 ta karta nije isplatljiva ni najmanje.500 Eur nije 500$!eVGA kao najbolje resenje za nViidiu kosta 500$ za kartu GTX295 i to OC verziju.GTX295 na zapadu mozes da uzmes daleko jeftinije 350-400$ (koliko kosta i ATI 5870) dok je ATI 5970 600$ pa na dalje. 5970 nije ni najmanje isplatljiva jer kao sto rekoh bolje je uzeti CF ATI 5850 za manje pare i imati iste ili bolje performanse.
@Zajebani Videcemo.Ako ti tako kazes onda ok za Crysis i Vantage.Ona je prica jasna.Za drivere sam siguran 100% da od toga nema nista.Mali pomak ce biti ,nista drasticno.
Ovo je defeinitivni tacno, jos jedan plus je sto se dve kerta bolje klokuju od jedne a tek tada pada izuvnja :P :: :: 5970 nije ni najmanje isplatljiva jer kao sto rekoh bolje je uzeti CF ATI 5850 za manje pare i imati iste ili bolje performanse. ::
kao sto je 5970 ? Jedino za testove ili ako neko voli da testira pa da vidi snagu, inace za igre mislim da je overkill... E sad jedino ako neko igra u 2560x1600 (valjda je ta) al to je retkost....
Posto se pojedinci oslanjaju na neku objektivnost i odnos performase i cene (kvalitet prozivoda cemo zaobici kao i uvek naravno) .E sad.Kad govorimo o trzistu da li se iskljucivo misli na nase nerealno trziste i cene ili na svetsko trziste?Ako se generalizu na svetski standard tu prica sa ATI ne pije ni najmanje vodu.Mozda za ati 5850 tu stoji ista prica jer je GTX285 i na zapadu malo skuplji od ove karte kada sve uzmemo u obzir.
Ako ne mozes da se snadjes pogledaj firme koje se reklamiraju i na ebay-u. Gledaj generalno gde moze da se uzme jeftinije jer i kod njih cene variraju drasticno.Imas ATI 5870 i za 500$.
Evo sad gledam cene u Nemackoj.GTX295 se krece oko 370 eur! ATI 5870 mozes da nadjes i za 300 po snizenoj ceni ali se krece i do 450 Eur!
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647848. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.