Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ATI 5870 Test na full AMD Platformi
STRANA 2 OD 2
SkyFire @Pisko 22.11.2009. 16:53 #161011

status: user
broj poruka: 18472
Pisko ako ti je verovati meni na rec jer sam logo full loada iz GPU-Z obrisao inace bi ti sad okacio da vidis.Ja full load pratim kroz real time a ne nakon zavrsenog testa.Cisto da pojasnimo te stvari.Karta 5870 nije presla nigde max 85c i to fan na auto.Uobicajena temperatura kako kroz testove tako i kroz igre je oko nekih 60-70c sa fanom na auto.Nemam potrebe da lazem,ja i onako nisam neki navijac ATI kluba ali istina ima da se kaze po svaku cenu!Znaci meni se karta nije grejala i ako je bila na otvorenom-to odmah mozes da skapiras da se u zatvorenom isitemu pravi bolji vazdusni protok i da ce karta da ima i manje temperature ako su ventilatori pravilno rasporedjeni i ako je protok vazduha kako treba.
Fan je podnosljiv do 35% dok se na auto ne cuje uopste.Evo ti nivo buke :

http://www.youtube.com/watch?v=X-XhwyKAZEI

Green Green Grass Of Home

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 Re:YO 22.11.2009. 16:56 #161012

broj poruka: 2929
Pazi ja ne znam koje su tebi namere ali vidm da si tendenciozan i bezobrazan.
Prvo Fake je teska rec imas sve na slikama, neki je ovde rado upotrebljavaju.
Ja nisam nista pisao na Kineskom tako da svako ko razume Srpski moze da procita da sam i napisao da nisam imao vremena za neki detaljniji test. Ovo je vise onako uzputno.
Jedan test postoji na slikama na XP-u po meni u ovoj tvojoj prici totalno ne bitan ali ajde. Kada ti budes islikao svojm HW i okacio nam ovde barem neki test sta si ti testirao i radio onda cemo i mi ostali slikati svoj. Ja nemam nameru da cupam kartu iz kucista i da je slikam ili da opet slikam kuciste ili kartu u njij sta god da bi udobrovoljio tvojim zahtevima. Vidi se da nabadas po materiji. Na karti pise samo AMD ATI i nema drugih logoa tako da se nemoze reci da je karta asusu saphire ili nesto trece
kao i u slucaju 8800 ultre na kojoj takodje pise samo nvidia ciju sam sliku stavio.
Nisam imao nameru da degradiram nVIDI-u posto vidim da ti nije poznato, fan sam iste jer se bavim profesionalnim radom gde mi nVIDIA-a karte vise odgovaraju. Jos ivek iimam i dve nVIDIA kartice koje takodje koristim.
Drugo karticu nemam nameru da cupam iz kucista i da slikam da bu udobrovoljio tvojim zahtevima ili da pravim neke druge slike.
Ako si dosao da trujes temu produzi dalje ili otvori svoju pa je truj.
Nedomice nema ti si ih napravio u svojoj glavi sve se lepo vidi na slikam i iz testova i skorova. Rezultat nije neki WOOOW da bi neko posumnjao da je ovde nesto fake sve je logicno i jasno sa slika i iz texta za onoga ko zeli da mu bude jasno.
Ovo je test bio vise iz razloga da se pokaze da dobar AMD X4 sistem nije usklo grlo za trenutno najbrzu karticu single GPU na trzisti i da PII 955 moze komotno i lepo da je isprati a da je pritom ne gusi. I naravno da pomogne ljudima koji zele da je kupe u odluci. Nije okacen da bi se hvaio ATI. To sto jedinom tebi nije jasno to je druga prica

pozz WOLF

philaemos Re: @Pisko 22.11.2009. 17:29 #161027

broj poruka: 2743
Sta fali pokrenuti program HW Monitor, koji ce ti zabeleziti max temp gpu-a, kao i svih ostalih komonenti.
Lakse nego vaditi logo iz GPU-Z
Ja tako testiram.
Max koji sam postigao sa 5850 Radeonom jeste 88c sa OCCT gpu testom (po meni malo mnogo, ali jbg) u zatvorenom kucistu na sobnoj od 24c (i sobna temp dosta utice, treba slikati termometar da se vidi kolika je... )

P.S. Kada otvotim prozor preko zime i u sobi bude 18c, i moj cpu u LinX- ne prelazi 50c, ali je glupo time se hvaliti... malo sale

Demon to some. Angel to others.

:: Pisko ako ti je verovati meni na rec jer sam logo full loada iz GPU-Z obrisao inace bi ti sad okacio da vidis.Ja full load pratim kroz real time a ne nakon zavrsenog testa.Cisto da pojasnimo te stvari.Karta 5870 nije presla nigde max 85c i to fan na auto.Uobicajena temperatura kako kroz testove tako i kroz igre je oko nekih 60-70c sa fanom na auto.Nemam potrebe da lazem,ja i onako nisam neki navijac ATI kluba ali istina ima da se kaze po svaku cenu!Znaci meni se karta nije grejala i ako je bila na otvorenom-to odmah mozes da skapiras da se u zatvorenom isitemu pravi bolji vazdusni protok i da ce karta da ima i manje temperature ako su ventilatori pravilno rasporedjeni i ako je protok vazduha kako treba
:: Fan je podnosljiv do 35% dok se na auto ne cuje uopste.Evo ti nivo buke
::
:: http://www.youtube.com/watch?v=X-XhwyKAZE
:: Green Green Grass Of Home
SkyFire Re: Re: @Pisko 22.11.2009. 18:02 #161036

broj poruka: 18472
Zato sto sam ja zaboravio i posle mi bilo mrsko da instaliram ali hw monitor je najbolji i najpregledniji.Ali svakako znam tacne temperature bez lazi,bez prevare.

Green Green Grass Of Home

:: Sta fali pokrenuti program HW Monitor, koji ce ti zabeleziti max temp gpu-a, kao i svih ostalih komonenti
:: Lakse nego vaditi logo iz GPU-
:: Ja tako testiram
:: Max koji sam postigao sa 5850 Radeonom jeste 88c sa OCCT gpu testom (po meni malo mnogo, ali jbg) u zatvorenom kucistu na sobnoj od 24c (i sobna temp dosta utice, treba slikati termometar da se vidi kolika je...
:: P.S. Kada otvotim prozor preko zime i u sobi bude 18c, i moj cpu u LinX- ne prelazi 50c, ali je glupo time se hvaliti... malo sal
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
:: :: Pisko ako ti je verovati meni na rec jer sam logo full loada iz GPU-Z obrisao inace bi ti sad okacio da vidis.Ja full load pratim kroz real time a ne nakon zavrsenog testa.Cisto da pojasnimo te stvari.Karta 5870 nije presla nigde max 85c i to fan na auto.Uobicajena temperatura kako kroz testove tako i kroz igre je oko nekih 60-70c sa fanom na auto.Nemam potrebe da lazem,ja i onako nisam neki navijac ATI kluba ali istina ima da se kaze po svaku cenu!Znaci meni se karta nije grejala i ako je bila na otvorenom-to odmah mozes da skapiras da se u zatvorenom isitemu pravi bolji vazdusni protok i da ce karta da ima i manje temperature ako su ventilatori pravilno rasporedjeni i ako je protok vazduha kako treba
:: :: Fan je podnosljiv do 35% dok se na auto ne cuje uopste.Evo ti nivo buke
:: ::
:: :: http://www.youtube.com/watch?v=X-XhwyKAZE
:: :: Green Green Grass Of Home
Mateja1991 Samo jedno pitanje 23.11.2009. 00:48 #161187

broj poruka: 15
kolike su ti voltaze NB i HT link-a na tom clock-u . Vec duze vreme pokusavam da pogignem Phenom II 955 na 4.0 i nikako mi ne uspeva , e sad kad si postavio vec sve slike gde sve lepo pise samo mi fale voltaze NB i HT- a :D .. Ako nije problem odgovori plzz . :D
WAR10CK

vuk125 RE:Samo jedno pitanje 23.11.2009. 01:51 #161198

Pa viidi ovako nema neki recept za to tako da ne mogu da ti garantujem.
Nije problem recicu ti HT je default to nisam dirao a na NB-u je napon 1.35v.
Govorimo o clocku na 3.91Ghz i NB=HT=2.706Ghz, memorija je na 1.65v.

A ovde:

http://img130.imageshack.us/img130/3808/pii9553922ghz.jpg

sam morao da dam HT-u +0.1v dakle 1.3v umesto defaultnih 1.2v, sve ostalo je isto.

Pazi sve to zavisi od ploce koju imas, hladjenja i td. Uglavnom ne mogu da ti garantujem da ako meni radi da ce i tebi isto da radi sa naponima koje sam ti rekao.
Ne postoji neki algoriam po koracima koji je siguran jer kod OC-a nije uvek 1+1=2.
uglavnom radis po osecaju da tako kazem ne postoji siguran algoritam koji ce ti doneti dobre rez. Naravno ima nekih osnovnih pravila koja se motraju ispostovati da bi ti OC bio 100% uspesan i stabilan.
4Ghz ces tesko da izvuces sa PII 955 na vazduhu jedino ako si imao puno srece ubo neki sampion primerak ima ih al su retki, cak i da imas takav primerak sumnjam da bi sa tom frekvencijom uspeo da stabilizujes sinhroni rad HTa i NB-a preko 2.2-2.4Ghz asinhrono moze. Inace za 4ghz ti treba dobar sistem tecnog hladjenja i to bi u tom slucaju proslo konkkretno kod ovog mog primerka bi prosao taj clock od 4Ghz da imm tecno hladjenje.
Ima PII 965 C3 revizija sa termalnom disipacijom od 125w umesto 140w kolika je bila kod prrvih PII 965 procesora gde je defaultni napon bio 1.4v, e ti procesori mogu ici na 4Ghz na vazduhu, ako se malo potrudis moze i 4.1 i 4.2Ghz samo sto treba da juris tacno odredjen primerak koji to moze, malo je cimanje ali je moguce naci takav CPU ako se potrudis. Ja cekam da se pojavi na nasem trzistu :)
vuk125 RE:Samo jedno pitanje 23.11.2009. 01:56 #161200

Ako imas tecno hladjene i neki primerak procesora koji moze da radi na 3.9Ghz i nekih 30tak Mhz preko stabvilno na vazduhu kao sto je to slucaj kod mene izvucices 4Ghz.
Naravno taj sistem tecnog hladjenja mora biti ozbiljan one Thermaltake, CM varijante zaboravi to je igracka.

Mateja1991 hvala 23.11.2009. 02:03 #161202

za pomoc , imam vodeno tako da bi verovatno mogao da ide na 4.0Ghz. Ali ja sam zadovoljan i sa 3.9 . U svakom slucaju hvala
WAR10CK

vuk125 Re:hvala 23.11.2009. 02:05 #161203

Koja je ploca ????

Mateja1991 asus 23.11.2009. 02:09 #161204

Crosshair III
WAR10CK

vuk125 RE:.... 23.11.2009. 02:16 #161206

Dobra trebalo bi da moze. Aj probaj pa nam javi.
pozz WOLF

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647848.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs