Ne moze biti vece a da se ne primeti :) Skoro 600w a islo je to daleko preko ali nevermind...
A evo sta kaze nvidia : Minimum system power requirement 680W PCI Express®-compliant system power supply with a combined 12V current rating of 46A or more ...Bla..Bla.. :)
Ako ti i dalje mislis da je dovoljno napajanje od 450w za sve ovo onda ja stvarno vise nemam sta da kazem.Povlacim onda sve sto sam ovde rekao i stavljam tacku i klanjam se mocnom naucniku :)
P.S.Sramota i neznanje su pojmovi koji tebi ocigledno nisu jasni.Sve dok se ne spustis na zemlju i pocnes da koristis taj tvoj mozak mozda ce te ovde neko i shvatiti za ozbiljno..Ovako,sva tvoja prica se svodi na rekla-kazala..Steta a mogao si da budes cool guy ovako si samo nadrkani gay
P.S.P.S.Ako mislis ovu raspravu da nastavis u skladu sa kvalitetom pokazi da ja nisam upravu tako sto ces mi baciti neki svoj licni test koji ce pobiti moje tvrdnje.U suprotnom zaobidji me please jer zaista nemam vremena da se sa klincima `sveznalicama` natezem .Ok? Jos nesto.Posto smo apsolvirali da si svetski sampion u vredjanju,vise ne moras da se dokazujes,to vec sad svi znaju :)
ocigledno je numero uno pogresio to sjebao se hahaha:)
i nije u redu SKY da se i ti tako izrazavas a druge ljude su izbacivali sa foruma zbog takvih i manjie vulgarnih reci i izjava sto znaci da si ti na neki nacin ovde privilegovan??
ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE
Nekoliko pitanja: Koji ti je pravi nalog? Jesi ti neciji drveni advokat? Gde sam ja to strasno vredjao nekog u ovoj temi? Ko je prvi otvorio usta na sva vrata i sirio ruzne reci? Zakljucak,ne diraj me,ne diram te!
P.S.Prvilegovan nisam ni najmanje,da jesam davno bi ovde odredjeni zlobnici i foliranti leteli sa foruma!
P.S.P.S.Slika je samo greska u koracima ali doticni user je vec rekao da je fejkovana sto znaci da se ne vazi :) Ono bitno i najvaznije sam okacio i zavrsio pricu o famoznih 450w i GTX295!
Aha,pa ok..Veruj mi da je to za njega pohvalno i kompliment kakve je on ogavne stvari u stanju da kaze.. Inace jel vidis tu jedan mali smile pored?Sala naravno,ja se uvek samo malo salim ali naravno i bocnem uz put kad zatreba :)
Green Green Grass Of Home
:: citiram... :: :: .Steta a mogao si da budes cool guy ovako si samo nadrkani ga :: :: ovo si ti napisao.. :: :: :: ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE :: ::
Zao mi je ali te price o 450w za i7 su stvarno smesne. MOZDA... ali jedno veliko MOZDA moze da se sistem uopste startuje sa 450w, ali prva zahtevna stvar koja bude opteretila procesor ce samo da lansira sistem u BSOD. Razgledajte malo po stranim forumima, svako ko ima i7 poseduje najmanje 700w napajanje. Zasto? Zato sto je toliko potrebno da bi procesor imao lufta kada se napne na 100%. Naravno, ako ces da uzimas i7 da bi slusao mp3 ili narezao neki disk i nista vise onda sigurno mozes da uzmes 450w...
Sve to sto se sracuna, da je 450w dovoljno za i7 sistem je u slucaju da to napajanje po svakom 12v rail-u moze da ispuni minimalnu potrebnu amperazu, a nijedno napajanje od 450w ne moze da izdrzi amperazu koju zahteva i7 i neka high-end karta.
Pa zasto ATI i Nvidia predlazu za 4870x2 i GTX295 minimum 500-600W? Znaci oni su svi ludi???
Pogledajte malo testove za i7 na guru3d. Test masine nisu imale 400-500w vec 800-1000, a nigde na netu necete naci da neko srecno koristi i7 sa sklj napajanjem od 400-500w...
...a te fore sa duplim nalogom su samo pateticni ispad nekoga ko se plasi sukoba ili pokusava da izbegne jos jednu recku na zidu blama... __________________ Scourge of PCBerza
sta ti imas prvi da provociras? vise mi je muka od takvih ljudi nego sine ako imas nesto protiv mene ili bilo koga mozemo i da se vidimo pa da mi to licno kazes? koji je tebi k?
najbolje je da te SKY vodi kuci jer izgleda da mu na svakoj temi lizes bulju ljigavce..
ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE
Hahaha... Svoje sexualne tendencije zadrzi sa sebe. Ne pokusavaj da skrenes paznju time sto ces da lupas gluposti. Vrati se maestralno na stari nalog pa cemo da nastavimo svi lepo... __________________ Scourge of PCBerza
:: je li Daum ko tebi drma kavez :: :: sta ti imas prvi da provociras? vise mi je muka od takvih ljudi nego sine ako imas nesto protiv mene ili bilo koga mozemo i da se vidimo pa da mi to licno kazes :: koji je tebi k :: :: najbolje je da te SKY vodi kuci jer izgleda da mu na svakoj temi lizes bulju ljigavce. :: :: :: :: ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE :: ::
Re: daum=skyfire-ov drveni advokat, lepo je primetio...
16.12.2009. 04:18
status: user broj poruka: 12811
Ne branim nikoga, po najmanje skyfire-a. Prethodni komentari su moje tvrdnje a ne odbrana nekoga na forumu. Ako vi svi vidite to kako se vama svidja, mene to stvarno ne zanima...
Da, slazem se sa njegovim tvrdnjama, ali to ne znaci da ga branim...
...crkoh od rada, odoh na spavanje... ajd pozdrav... __________________ Scourge of PCBerza
:: Zasto :: Verovatno mu je uvaljao neki hardware :- :: Ne bih isklucio ni ovo drugo, mada je realnije ovo prvo :: :: Realno, moze takva masina da se upali, ali ne i klokuje na 450W :: :: Zid blama hahahaha :: :: Bez na spavanje.. :: :: ZzzzzzzzzzzZZzzzzzzZZZZZZ :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: 8====D ~ ~ ~ :: :: ::
markopvict: Uvideo si poentu, sam se ukopao! I, kao sto si i kasnije napisao, ja sam rekao MOZE da radi, ne da treba tako da radi ili da MORA, ne ne treba i posebno to da se na ovakvom napajanju ne moze OC-ovati, to je bez price, ali opet da kazem, MOZE DA RADI i ja o tome pricam od pocetka teme...
@ repsi: Ne trudim se svadjati sa SVEZNALICAMA nego objasniti neke stvari koje neki ovdje ocigledno ne zele apsolvirati... Vezano za OC sam odgovorio gore iznad!
@ Skyfire: Sta sada Skyfire, mi trebamo tebi vjerovati, tj tvojoj slici display-a na tom Zalman-u ? Pa dokle vise ? Dokle ces sebe dizati u nebesa a ostale (citav net) spustati ispod svog nivoa! Lijepo si pokazao prvom slikom kolika je potrosnja, a to mozes naci svukuda na netu (mislim na potrosnje), ali ja ti nisam htio kopirati nikakve linkove jer su svi testovi na netu fejkovani ako tako ti kazes! Oni sa guru3d-a nista ne znaju, ja sam cak cuo da im licno Skyfire pise recenzije...
Mene shvataju ozbiljno oni koji trebaju, a da li ces ti to shvatiti ozbiljno ili ne, uopste me ne zanima, ovo pisem samo da drugi ne bi bili u zabludi...
Gdje sam ja to tebe uvredio, kopiraj mi taj dio teksta, sve ovo sto pisem su vecinom tvoje rijeci, kada dobijes inspiraciju da sam sebe hvalis!
Takodje, sto sam rekao da slika fejkovana, pisalo je tacno ovako: `` Ta slika sa neta je fejkovana, to nije istina! Hahaha... To je naravno bilo malo ironicno cisto da vidis kako to glupo izgleda kada ti kazes da je nesto fejkovano!``
Da li sam ja gej or not nije tvoja stvar, oni koji me poznaju znaju da imam djevojku... Oni koji su citali temu `Post Your Auto-Portret` to su mogli i da vide...
@ GameMaster: Shvatio si poentu, ali ne obaziri se na njega, on je uvijek takav, tj., uvijek se dize u nebesa i dozvoljava sebi da vredja druge... Opet kazem, nista novo... Odakle si ti ? (cisto informativno)
@ Daum: Ti si izgleda malo opusteniji covjek od tvoj sticenika Skyfire-a i kao sto si primjetio, ta konfa stvano trosi tih 450 +- W pri max opterecenju... Sto ce reci da ona moze raditi na napajanju od 450W, naravno ne svakom, ali na onom koga sam ja naveo (Corsair) ocigledno moze, a momak je i probao... Druga stvar, vjerujem da taj Corsair daje barem 500W continuos power-a (ako sam dobro napisao), a peak power-a moze i vise...
Ti si makar shvatio da to ipak moze raditi, za razliku od ranije navedenog! Ono sto ja ne osporavam je da je naravno bolje staviti jace napajanje, ali ce se i slabije nositi sa konfiguracijom, iako na granici snage! Ono sto neki od vas moraju shvatiti da brandirana napajanja daju onoliko (a i vise nego sto pise) koliko pise na stickeru, pa nije to neki kinez, LC Power ili slicno...
Nikada nisam pravio duple naloge kao neki ovdje, i to admini mogu da potvrde, tako da mozes slobodno nekom od njih uputiti zahtjev za provjeru npr. IP adrese korisnika `NMY` i `GameMaster` i vjerujem da odstupati uveliko... Ja sam iz Republike Srpske, ne zaboravi...
ne radi se o duplom nalogu vec mi je prvi nalog banovan i ovo mi je trenutno novi i jedini nalog!
ne krijem se i iza jednog naloga, stavio sam sliku u temu poet your auto portrait bas zbog takvih kao sto si ti Daum, da znaju ljudi da nisam klinac koji lozi ljude ovde vec sam ozbiljan i imam 30 god. I zbog toga te nisam provocirao ni u jednoj temi, nikada, pa cu te zamoliti nemoj ni ti mene jer sam na takve stvari jako alergican!!!
znaci gledaj svoja posla i cist racun...
NMY, citao sam vecinu tvojih postova poslednjih meseci mislim da si u 90 posto slucajeva bio u prvu sve sto si rekao, inace ja sam iz Beograda.
I stvarno nije u redu da neki ljudi popiju ban zbog svojih izjava koje nisu nista vise uvredljive nego sto je to recimo SKY rekao tebi NMY ili pre neki dan GAMER4LIFE sto je napisao meni i sl... jer to onda znaci da ovde postoji protekcija... e zbog te i takve protekcije ja sam morao da otvorim nov nalog...
Al ova ameba ca0o Maestro je najJAKIJI,uvek tu kada treba da se prostacki podjebava.
Nije mi jasno sto se vi ostali koji znate radnju palite na stvar koja je svima vama poznata?
@NMY:Druze to sto SKY malko preteruje sa Amperima nikako neznaci da gresi,i sa navedenim komponentama svi bi mi ganjali neki Ener ili Seasonic koji je dobrano preko 700w.
Mislim da nema potrebe da vam sad u detalje objasnjavam kako je proslo moje iz*rkavanje sa 3870x2 i LC-om od 450w(karta ga je pojela za dorucak),sreca pa sam imao dva komada-pa sam drugo stavio samo na par dana,dok nije stiglo dosta bolje napajanje.
Svi vi znate radnju a dozvoljavate sebi da se zbog gluposti spustate na nivo ostalih wana be hardware-asa.
PEACE !!!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
evo ga jos jedan od advokata.... samo ne znam na sta ti sebi licis posle postavljanja one slike, posto opet vredjas druge ljude kao i SKY, GAMER4LIFE i drugi..
Vidis sad si se javio i uvredio mene a ja se rebe ne setim ni kao lanjskog snega...
ne razumem zasto ljudi imaju potrebu da prozivaju prvi, ali ipak je lako posto je ovo net pa svako moze da izaziva svakoga, inace bi u real world-u takvima najradije iscupao jetru...
Gde si bio kada sam zvao Gileta da dodje na zelezniku stanicu? Jesam lepo napisao da cu na istoj biti minimum sat/dva,al te nesto nevideh tamo.
Sliku?Kakvu sliku??? Pa ja bar licim na coveka, a ne na mrmota koji je letovao u Chernobyl-u.
Ja stvarno nemam obicaj da vredjam jadnije od sebe,ali eto u tvom slucaju sam napravio izuzetak.
Limune mani se ti ovoga,kao sto kazu:nije zvaka za seljaka,nego turi dva pluga u CF i radi ono za sta si bogom dan.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: evo ga jos jedan od advokata.... samo ne znam na sta ti sebi licis posle postavljanja one slike, posto opet vredjas druge ljude kao i SKY, GAMER4LIFE i drugi. :: :: Vidis sad si se javio i uvredio mene a ja se rebe ne setim ni kao lanjskog snega.. :: :: ne razumem zasto ljudi imaju potrebu da prozivaju prvi, ali ipak je lako posto je ovo net pa svako moze da izaziva svakoga, inace bi u real world-u takvima najradije iscupao jetru.. :: :: :: ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE :: ::
okreni se savetovanju indijanaca ovde a mene ostavi na miru tj prodji me se jer opet kazem nisam ja tebe prvi niti prozivao niti vredjao... Zumbule zivi svoj jadni zivot jer tako i izgledas i bolje da predjes da slikas sa onim aparatom koji drzis jer ti mozda to bolje ide nego ovo gde znas da vredjas i nista vise...
pozz
:: hahahaha e majstore... :: :: okreni se savetovanju indijanaca ovde a mene ostavi na miru tj prodji me se jer opet kazem nisam ja tebe prvi niti prozivao niti vredjao... Zumbule zivi svoj jadni zivot jer tako i izgledas i bolje da predjes da slikas sa onim aparatom koji drzis jer ti mozda to bolje ide nego ovo gde znas da vredjas i nista vise.. :: :: poz :: :: :: ASUS P5KPL/1600, INTEL E 5200 OC 3200 GHZ, ATI 4770, 2X2 GB KINGSTON T1 SERIES, WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACHE :: ::
malo kasnim sa postom nisam bio tu, kao prvo slusaj me dobro majmuncino, kad je doslo do toga da te tako zovem to znaci da si me bas dobro iznervirao, i da mi ides na q sa tim tvojim komentarisanjem, nemoj da je jos kojim pustim i apsolutno nemogucim slucajem, to sto si sada rekao da lupis jos jednom, kao prvo to sto si rekao da sam sveznalica a u opste ne nzas sta pricam, to ti vidi sa sobom ja nisam izlozio post da se svadjam sa nekim tamo neko da kazem sta znam, a ne mogu pricati nesto sto ne znam sto mu dodje i logicno, prvo kad sam rekao kad se racuna losija sa 0.6-7 a jaca sa 8ili 9 to sam rekao zato sto znam zato sto ih nisam merio sa nekim govancetom od 700din nego sa fluke 22 od 500e, a ti ne nzam da li si uopste bio u kontaktu sa tim uredjajem, drugo svi kazu da je min 650w samo neki NMY prica kako moze sa 450w, rekao sam ti moze ali da osteti vremenom komponente ne znam sta ti nije jasno, ja primam svaku kritiku, i kazem kad lupim ili ne znam, ali kad me neko vredja i lupeta onda i ja reagujem ovako, tako da se nadam da si me razumeo.
Sve ovo vazi u slucaju da napajanje izvlaci preko 80% deklarisane snage, sto realno znaci da bi i7 mogao da se digne na nekom napajanju koje izvlaci 100% tih wati, a takvih napajanja ima malo, na prste tacnije...
...nije tebe niko naveo za duple naloge... __________________ Scourge of PCBerza
:: @ Daum: Ti si izgleda malo opusteniji covjek od tvoj sticenika Skyfire-a i kao sto si primjetio, ta konfa stvano trosi tih 450 +- W pri max opterecenju... Sto ce reci da ona moze raditi na napajanju od 450W, naravno ne svakom, ali na onom koga sam ja naveo (Corsair) ocigledno moze, a momak je i probao.. :: Druga stvar, vjerujem da taj Corsair daje barem 500W continuos power-a (ako sam dobro napisao), a peak power-a moze i vise.. :: :: Ti si makar shvatio da to ipak moze raditi, za razliku od ranije navedenog :: Ono sto ja ne osporavam je da je naravno bolje staviti jace napajanje, ali ce se i slabije nositi sa konfiguracijom, iako na granici snage :: Ono sto neki od vas moraju shvatiti da brandirana napajanja daju onoliko (a i vise nego sto pise) koliko pise na stickeru, pa nije to neki kinez, LC Power ili slicno.. :: :: Nikada nisam pravio duple naloge kao neki ovdje, i to admini mogu da potvrde, tako da mozes slobodno nekom od njih uputiti zahtjev za provjeru npr. IP adrese korisnika `NMY` i `GameMaster` i vjerujem da odstupati uveliko... Ja sam iz Republike Srpske, ne zaboravi.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
@ Ishmerish: Druze, nije poenta da treba tako da radi (kao sto sam vec X puta ponovio) nego da moze ako je napajanje kvalitetno (citaj: Corsair i ostala KVALITETNA napajanja) ! To sto je kod tebe 3870X2 pojela LC Power nije nista cudno! Znas i sam kakvo misljenje imam o njima, tj. i ne preporucujem ih bas nesto mnogo! Koliko znam, njihov OEM je HuntKey a za njih se zna kakvi su, i da su htjeli potplatiti onaj review samo da kazu da je napajanje dobro (a nije naravno), e sad, postoji i dobra serija LC Power-a, ona ciji je OEM CWT! I to takodje znas i njih bi recimo i preporucio mozda, da nisu onoliko skupa, tj. kostaju isto kao i poznatije marke u svijetu napajanja, tipa TT, Cors i slicni, a i dalje je to LC Power...
@ H-Nitro: Ja tebe nisam nicim uvrijedio, niti ti dao nekakvo pogrdno ime, tako da ocekujem slicno ponasanje i od tebe!
To sto si ti testirao uredjajem od 500eura me ni najmanje ne pogadja, tj. to sto je on tacniji 3 ili 5% od nekog koji kosta 20 eura necu uopste uzimati u obzir!
Ono sto je bitno je: Koje si napajanje testirao, od koliko vati, i cim si ga opteretio pa si mogao izmjeriti ulaznu i izlaznu snagu te tako izracunati stepen iskoristenja (faktor snage)?
Ono sto sam ja rekao je da ta konfa moze raditi na kvalitetnom (tipa Corsair i slicno) napajanju od 450W bez OC-a! Nisam rekao ni da treba, ni da mora, niti da je dobro, nego da MOZE!
Posto se u tome slazemo mislim da nema svrhe da ti mene vredjas (ja tebe nisam koliko znam)!
prvo to od 500e nije tacnije 20-30% vec 60% jer ima neke stvari koje pokazuje koje ono od 20 nema, ali to su sitnice za to oko cega se mi raspravljamo tacnije je bas tih 30%, e sad to sto se tice vredjanja ja ne ne znam sto si ti meni rekao da ja pametujem ja sam samo pricao ono sto znam a ne ono sto ne znam ili sam delimicno siguran,
ako dokazes da si u pravu ja cu ti popustiti nisam tvrdoglava konjina niti neki klinac da nesto zacepimi da je tako, ono sto sam rekao sam testirao na cm 500w, lc 750, ocz,550 ili sad ni ne ne znam koliko je bilo, u glavnom testira se u fullu sa opterecenjem i bez opterecenja. ono sto sam rekao kako se racuna nisam ja izmislio ima pisano pravilo, ako se ne slazes samnom mozes da procitas na wiki. ti si rekao da moze napajanje od 450w, e evo zasto ne moze kad stavis ono ce da radi ali kad stavis fluke tester on pokaze granu od -12 +12 i 5v da ima pad znaci dozvoljene tolerancije su z 5 do -1v -12 do -11.3 i +12 do 11v to sam i ja naucio od nekoga i pokazao mi je taj neko, zato ne pametujem.znaci ono bi ima ne dozvoljenu toleranciju i pad voltaze na granama i mislim da napajanje nikad netreba da opteretis vise od 80%, ako mislis da nisam u pravu reci al na lep nacin ja cu to prihvatiti kao necije znanje koji cu proveriti.
ja mislim da ne treba ni sa kim da se svadjam oko gluposti nisi mi ti ukrao parce zemlje ni ja tebi, tako da mozda sami ja burno reagovao ali hteo sam da pokazem poentu.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647848. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.