Boze, pa nece ti jovanka doneti nista specijalno SP1...
...vidim da je glavna poenta da svi sa nekim prastarim masinama se zale sto ne mogu da izguraju W7 pa je zato sranje naravno jer se nije mislilo na korisnika sa Geforce-om 2mx...
W7 je odlican sistem vec sada, taj SP1 ce mozda da popravi neke security rupe, a ako ubrza sistem, jos bolje, ali vec sada leti savrseno...
Koriscenje XP-a je stvarno samo izgovor za lenjivost prelaska na novi sistem. XP je sam po sebi retardiran sada kada se uporedi sa W7... BSOD-ovi i restart sistema nakon svakog problema tesko da cine dobar OS. Ako nista drugo ako mi zabode program, barem mogu da ga ugasim lepo bez restarta... __________________ Scourge of PCBerza
Tebe nesto drajveri za plocu zezaju, probaj ovako neka ti win7 sam nadje drajvere za 9800gt, mada mi nije jasno sto si uzimao 9800gt kad imas sve amd/ati, ja imam 9800gt istu tu koju ti imas i win7 x64 i radi od kad je izasla bez ikakvih problema, ko zna kakav si ti win 7 skinuo skini onaj sa ms sajta enterprise verziju, em je clean verzija , em radi provereno ok.
@Klempavi Gde si se u mojoj prici prepoznao? Nisi valjda i ovom coveku prodao neki polovni krs od kartice,pa sad i njemu moras da slazes zvaku da je trenutno najbolji OS izbagovan???Takve gluposti samo na tebe lice...Jadniche.
ne znam o cemu je bio problem, ali opet mislim da nije sve ok, kada hocu da pokrenem NVIDIA PhyshX proparties, onda izadje ovo, Windoes cannot NvCplUI.exe.Make sure you typed the name correctly, and then try again.
Moraces da odradis ponovo sistem, i tad ce biti sve ok, najverovatnije je nesto poremeceno u system-u 32,ili kartica` baca na masu`,u najgorem slucaju. Pozdrav
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz Power Color HD 3850, 512, DDR3 HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
:: ne znam o cemu je bio problem, ali opet mislim da nije sve ok, kada hocu da pokrenem NVIDIA PhyshX proparties, onda izadje ovo, Windoes cannot NvCplUI.exe.Make sure you typed the name correctly, and then try again :: :: ::
Ma ja mislim da me to zezaju ovi drajveri od ATI, jer kad instaliram cipset za plocu, instaliraju se i drajveri za integrisanu ati grafiku sto imam na ploci, ne mogu nigde naci za win7 samo chipset za maticnu bez drajvera za integrisanu grafiku i posle instaliram drajvere za 9800gt, jbg meni ispala ta grafika, ali mora to da radi, naterace me da se vratim na Xp, ali tesko cu to podneti, jer je win7 vrh vrhova
ne znam na koji nacin da odradim to,a da bude OK, sta ubaciti za plocu J&W RS780UVD+128, a sta za 9800GT, dobro, za 9800GT imam drajver 195.62, ali j... me ploca
Valjda ti je Integrisana grafika disejblovana u BIOS-u, Zasto instaliras drajvere ati? Imas lepo opciju Custom, tu odaberes sta ce da instaliras. Iskljucis opciju Ati display driver i problem resen. Deinstaliraj lepo sve i n vidia i ATI, pa startuj Drajvere za plocu, stikliraj opciju CUSTOM pa tu izaberi, Audio driver, eventualno Chipset driver i Lan. Ostalo iskljuci. Probaj Driver cleanerom da ih ocistis. Pa pokusaj onda sa driverima za N vidi-u(za graficku ). Ako i tad baguje, moraces da odradis sistem ponovo, pa da instaliras ovo kako sam ti objasnio. Nikako da budu i ATI i N vidia driveri zajedno, to je kao kad sipes vrelu vodu u ledeno hladnu :)))) Naravno tada puca na sve strane, pa tako i sistem. Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz Power Color HD 3850, 512, DDR3 HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
ma znam to, ali kad odem na Custom tamo mi ponudi samo ovo ATI Catalyst Install Manager, Microsoft Visual C++ 2008 SP 1 Redistributable i Catalyst Registration, ne znam sto, skinuo sam zadnje 9.12 drivere, znam pre da imalo da se cekira Displey driver, CCC, driver za plocu, a sada ne
Daj model da pogledam ja te drajvere sto si skinuo, Nema LAN i nema opcija AUDIO ???? Nesto je trulo u drzavi Danskoj. Za graficku si skinuo ove drajvere:195.62 WHQL ???
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz Power Color HD 3850, 512, DDR3 HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
http://i49.tinypic.com/df98b4.jpg Poskidaj sve drajvere koje sam ti zaokruzio. Kad to uradis , deinstaliraj sve drajvere(i od ploce i od grafike), zatim instaliraj ovie za plocu(koje sam ti zaokruzio), i instaliraj 195.62 WHQL. Posle toga bi trebalo da radi ko sat. Aj pa javi Evo ti adresa za skidanje ovih drajvera: http://www.jwele.com/motherboard_detail.php?225#_driver
Zasto sebi pravis problem bezveze? Ako drzis taj 9800gt unutra, ugasi to integrisano njesra u BIOS-u i neces morati da instaliras ATI drivere onda... __________________ Scourge of PCBerza
Gliga79, ja sam te drivere vec skinuo i njih sam bio i instalirao, u biosu tamo na NortBridge chipset configuracion, na Internal Graphics Mode stavio sam Disable, valjda tako treba, a sta ovo znaci, PCiE1 Gen 2hight speed mode mi stoji disable
Mislim da se radi o brzini PCI -Express kontrolera. Ali ako si Sve ovo uradio sto sam ti napisao i dalje zeza, znaci da mora da se odradii sistem ponovo , pa sve pazljivo od pocetka(i pravilno) da se instalira. Probaj da u BIOS-u odradis Load optimised defoults, imas tamo opciju. Ali pogledaj da ti nije vratilo podesavanje za integrisanu
Cisto reda radi za Gainward 9800 GT instaliraj 197.01, pa da cujem da ne radi. He,he,he. I ja sam imao isti problem sa 195.62. Samo predhodno deinstaliraj te drajvere, pa ocisti bazu registara sa jednom od Diskcleanera.
ovako, skinuo sam na AMD-ovom sajtu South Bridge Driver , samo njih, na sajtu od ploce sam skino drivere za zvuk i lan, i na nVidia sam skino 191.07 verziju. Instalirao sam novi sistem, pa ove drivere za plocu i na kraju nVidia driver. Sve je OK proslo, mogu da pokrenem nVidia PhysX Properties, sto prosli put nisam mogo. Delujemo mi sve ok, e sada sta dalje raditi, da pustim 3dMark, skino sam ovu vezriju Vantage, jel mi je potrebno jos nesto da instaliram za graficku, kada sam prvi put instalirao drivere, cini mi se da sam imao jednu opciju sa kojom sam mogao da pratim brzinu kulera na grafickoj, i da stelujem, ali sada ne vidim tu opciju, vidim da ima da se skinu jos neke stvari na nVidia sajtu, a i na AMD, tamo imam opciju da skinem RAID Driver i AHCI Driver, da li mi je potrebno i to da instaliram. Veliki pozdrav svima, hvala na pomoci
3DMark Score H3871 3DMarks CPU Score 22720 Graphics Score 3377 Result name Untitled Date Jan 18, 2010 19:12 CST Pro user No OS Windows 7 CPU AMD Athlon X2 Processor 7750 CPU Speed 2700 MHz GPU NVIDIA GeForce 9800 GT Memory 3072 MB Case Not specified CPU Cooler Not specified GPU Cooler Not specified Case cooler Not specified PSU Not specified
H6078 3DMarks 10118 5678 Untitled Jan 18, 2010 18:29 CST No AMD Phenom II X4 940 3000 MHz ATI Radeon HD 4800 Series 8192 MB Not specified Not specified Not specified Not specified Not specified
3DMark Score P6523 3DMarks CPU Score 23248 Graphics Score 5261 Result name Untitled Date Jan 18, 2010 19:37 CST Pro user No OS Windows 7 CPU AMD Athlon X2 Processor 7750 CPU Speed 2700 MHz GPU NVIDIA GeForce 9800 GT Memory 3072 MB Case Not specified CPU Cooler Not specified GPU Cooler Not specified Case cooler Not specified PSU Not specified
P9182 3DMarks 7307 10040 Untitled Jan 18, 2010 19:33 CST No Intel Core 2 Duo Processor E7200 3804 MHz ATI Radeon HD 4800 Series 4096 MB Not specified Not specified Not specified Not specified Not specified
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.