Full HD je rezolucija znaci broj pixela 1920x1080,to je standard i to se zove Full HD! Inace taj izraz se najvise koristi za HD filmove i nosi oznaku 1080p..Opet vezano za rezoluciju! To sto ti imas je Full/osnovna nativna rezolucija 24`` monitora..To je standard i ta rezolucija se proteze od 24 do 27` ..Monotor je 16:10 odnos dok su Full HD svi u 16:9.. Iskreno ne volim 16:9 standard!
:: Ovaj moj BENQ 24` je 1920x1200 el to full HD sta je to el to 16:9 ili 16:1 :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: :: Intel i7 920 4.0GHz-TITAN FENRI :: GIGABYTE EX58-UD4 :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: 1T :: PALIT 4830 730/2150MH :: CORSAIR TX 950 :: GIGABYTE Clear Cas :: BENQ T241W :: ::
bolji je za filmove od 16:10 manje su crne linije a kad je 1080p ili 720p linija i nema, A i meni odgovara za rad i igre nije veliki gubitak nesto tih 120px za rad. A i ako mozda kupim neku konzolu i prikacim je za monitor posto je 24` taman za neko igranje s razdaljine onda je dobro sto je full hd jer se igre rade za konzole inace u 720p i 1080p.
Sta koj djavo pitas izracunaj... nije to visa matematika to se uci u trecem osnovne...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ovaj moj BENQ 24` je 1920x1200 el to full HD sta je to el to 16:9 ili 16:1 :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: :: Intel i7 920 4.0GHz-TITAN FENRI :: GIGABYTE EX58-UD4 :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: 1T :: PALIT 4830 730/2150MH :: CORSAIR TX 950 :: GIGABYTE Clear Cas :: BENQ T241W :: ::
Greska je ovo za filmove..Prvo i prvo margine zavise od produkcije filma..Nema to veze sa rezolucijom a i razlika je neprimetna i da ima.. Sto se tice konzola to je tu i tamo sasvim sve jedno ali 1080p ce da pasuje full. Kad uporedis nivo [reglednosti izmedju 1200 vs 1080 nikad ne moze da se poredi..Druga stvar.Mionitor sa rezolucijom od 1080p ce imati losiju sliku od svakog koji ima nativnu rezoluciju 1920x1200 u 24`` ..Da ne duzim dalje..Razlika ima itekako i jos da se navede..
:: bolji je za filmove od 16:10 manje su crne linije a kad je 1080p ili 720p linija i nema, A i meni odgovara za rad i igre nije veliki gubitak nesto tih 120px za rad :: A i ako mozda kupim neku konzolu i prikacim je za monitor posto je 24` taman za neko igranje s razdaljine onda je dobro sto je full hd jer se igre rade za konzole inace u 720p i 1080p :: ::
ako imaš filmove u 720p ili 1080p crnih linija nema, popuni ceo ekran, a ako je onaj bioskopski 2:1 ilineštoslično format ima linija ali su primetno manje. kad već idemo u wide, nek je wide do kraja, taj 16:10 mi je ni tamo ni vamo.
a wide sam primetio da mi smeta samo kod recimo igara iz trećeg lica ako ne može skroz da se spusti kamera, onda ne vidiš 5m daleko (recimo sacred 2)
mislim voleo sam i ja ranije 4:3, bilo mi logično nekako al sad priznajem da mi se ovo osladilo, zgodno je za mnoge stvari
sasvim normalan ja sam imao 16:10 20` pre ovoga i navikao sam se bukvalno odmah na 16:9 nikakavc problem i za filmove jeste bolji eto to sto je raic rekao na 16:10 se imaju crne linije kada se pusti 720p i 1080p dok 16:9 nema savrseno odgovara na to sam mislio a u tim rezolucijama je vecina filmova a i u ovim bioskopskim one su jos vise wide ali opet ce i tu biti linije manje nego kod 16:10... Za igre mi savrseno odgovara sve vrste ja sam jako zadovoljan sa full hd rezolucijom.
meni je asus 24` i ne bi se zalio ni na 16:10 ali kad pogledas svaki film ima aspect ratio ili ti crne linije koje su da ne ulazim u detalje bas za sve aspekte i 16:9 i 16:10 i manje, e sad ne znam kakvi su ti 1920x1200 u igricama ali meni je moj sasvim dovoljan, ma kad pogledas sve je to slicno, jedinu prednost kod 16:10 vidim u vecem prostoru i malo vece preglednosti u programima, eto a ovako za filmove mi je sasvim ok moj monitor.
Prvo, kolike god da su crne povrsine u filmu uvek ce biti manje na 16:9 monitoru...
Nivo preglednosti izmedju 1920x1080 i 1920x1200 je isti... Razlika je u broju vertikalnih pixela, ali to ne znaci da je manje pregledan monitor...
A trece... Ovo si odvalio samo tako... Nivo preglednosti da ne moze da se meri izmedju 1920x1080 i 1920x1200??? Losiji??? Kako??? Dva razlicita formata!
16:9 format je daleko prirodniji za oko jer ljudsko oko pokriva vise horizontalnog dela nego vertikalnog, i samim tim, igre i filmovi deluju prirodnije i prijatnije jer oko manje putuje verikalno...
Razlika bilo kakvih sem rezolucije nemaaaa... Imao sam dovoljan broj monitora u 16:9 i 16:10 rasporedu da mogu da podrzim ovu tvrdnju.... Niti je slika losija, niti manja... __________________ Scourge of PCBerza
:: Greska je ovo za filmove..Prvo i prvo margine zavise od produkcije filma..Nema to veze sa rezolucijom a i razlika je neprimetna i da ima. :: Sto se tice konzola to je tu i tamo sasvim sve jedno ali 1080p ce da pasuje full :: Kad uporedis nivo [reglednosti izmedju 1200 vs 1080 nikad ne moze da se poredi..Druga stvar.Mionitor sa rezolucijom od 1080p ce imati losiju sliku od svakog koji ima nativnu rezoluciju 1920x1200 u 24`` ..Da ne duzim dalje..Razlika ima itekako i jos da se navede. :: :: The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World :: Picture says more than thousand words :: http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jp :: GREEN POWER :: :: :: bolji je za filmove od 16:10 manje su crne linije a kad je 1080p ili 720p linija i nema, A i meni odgovara za rad i igre nije veliki gubitak nesto tih 120px za rad :: :: A i ako mozda kupim neku konzolu i prikacim je za monitor posto je 24` taman za neko igranje s razdaljine onda je dobro sto je full hd jer se igre rade za konzole inace u 720p i 1080p :: :: :: ::
Pa ti ces da kenjas uvek samo zato sto ti imas..Danas pricas jedno sutra drugo..Do skoro si imao monitor u 16:10 odnosu sad kad si kupio tu kantu u 16:9 to je vrh.Okreces se kao suncokret.. Preglodnost se ne meri samo po sirini a da je i tako ja te zdepaste formate ne podnosim niti bi ikad menja ni jedan 16:10 za 16:9 nikad u zivotu! Drugo te margine ispod koje idu ne zavise od monotora vec od produkcije samog filma..Nekad ce da budu manje ,nekad vece a nekad ih nece biti.. A kako god i da su manje na 16:9 opet u poredjenju sa monotorom iste dijagonali en moze da se poredi! O kojim ti bre meni formatima pricas covece? Ovde se radi o rezoluciji tj broju pixela po dijagonali! 1920x1080 hoces da kazes da je isto kao i 1920x1200?!!! Kao sto rekoh,danas pricas jedno,sutra drugo..Poznata mi je to stvar. Samo ovo ce da te drzi do prve prilike dok ne uzmes neki wide 16:10 pa ces govoriti kako je vrh!
:: Ala se nalupa covece.. :: :: Prvo, kolike god da su crne povrsine u filmu uvek ce biti manje na 16:9 monitoru.. :: :: Nivo preglednosti izmedju 1920x1080 i 1920x1200 je isti... Razlika je u broju vertikalnih pixela, ali to ne znaci da je manje pregledan monitor.. :: :: A trece... Ovo si odvalio samo tako... Nivo preglednosti da ne moze da se meri izmedju 1920x1080 i 1920x1200??? Losiji??? Kako??? Dva razlicita formata! :: :: 16:9 format je daleko prirodniji za oko jer ljudsko oko pokriva vise horizontalnog dela nego vertikalnog, i samim tim, igre i filmovi deluju prirodnije i prijatnije jer oko manje putuje verikalno... :: :: Razlika bilo kakvih sem rezolucije nemaaaa... Imao sam dovoljan broj monitora u 16:9 i 16:10 rasporedu da mogu da podrzim ovu tvrdnju.... Niti je slika losija, niti manja.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Greska je ovo za filmove..Prvo i prvo margine zavise od produkcije filma..Nema to veze sa rezolucijom a i razlika je neprimetna i da ima. :: :: Sto se tice konzola to je tu i tamo sasvim sve jedno ali 1080p ce da pasuje full :: :: Kad uporedis nivo [reglednosti izmedju 1200 vs 1080 nikad ne moze da se poredi..Druga stvar.Mionitor sa rezolucijom od 1080p ce imati losiju sliku od svakog koji ima nativnu rezoluciju 1920x1200 u 24`` ..Da ne duzim dalje..Razlika ima itekako i jos da se navede. :: :: :: :: The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World :: :: Picture says more than thousand words :: :: http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jp :: :: GREEN POWER :: :: :: :: :: bolji je za filmove od 16:10 manje su crne linije a kad je 1080p ili 720p linija i nema, A i meni odgovara za rad i igre nije veliki gubitak nesto tih 120px za rad :: :: :: A i ako mozda kupim neku konzolu i prikacim je za monitor posto je 24` taman za neko igranje s razdaljine onda je dobro sto je full hd jer se igre rade za konzole inace u 720p i 1080p :: :: :: :: :: ::
Da, margine zavise od filma do filma, ali ce uvek biti manje ili ih nece biti uopste na 16:9 monitoru...
Mogu da pricam i debelo podrzim sve sto govorim jer sam imao 4-5 monitora 16:10, barem 3-4 monitora 16:9, tako da ne pricam da je 16:9 format bolji jer imam takav monitor vec pricam zato sto sam imao puno iskustva sa oba formata...
Nikad nisi imao 16:9 monitor koliko se secam tako da pricas napamet... Tog della imas barem 2 godine, a pre toga nisu bili aktuelni 16:9 monitori uopste... __________________ Scourge of PCBerza
:: Pa ti ces da kenjas uvek samo zato sto ti imas..Danas pricas jedno sutra drugo..Do skoro si imao monitor u 16:10 odnosu sad kad si kupio tu kantu u 16:9 to je vrh.Okreces se kao suncokret. :: Preglodnost se ne meri samo po sirini a da je i tako ja te zdepaste formate ne podnosim niti bi ikad menja ni jedan 16:10 za 16:9 nikad u zivotu :: Drugo te margine ispod koje idu ne zavise od monotora vec od produkcije samog filma..Nekad ce da budu manje ,nekad vece a nekad ih nece biti. :: A kako god i da su manje na 16:9 opet u poredjenju sa monotorom iste dijagonali en moze da se poredi :: O kojim ti bre meni formatima pricas covece :: Ovde se radi o rezoluciji tj broju pixela po dijagonali :: 1920x1080 hoces da kazes da je isto kao i 1920x1200?!! :: Kao sto rekoh,danas pricas jedno,sutra drugo..Poznata mi je to stvar :: Samo ovo ce da te drzi do prve prilike dok ne uzmes neki wide 16:10 pa ces govoriti kako je vrh
@saxija pa da igre vole cashe, zato sam i blizi 550, mada 4 jezgra ce sledece godine biti iskoristiva i u igrama, verovatno svim, pa se malo dvoumim...
@TheBear @pufi @H-nitro ( i ostali ) e pa to me interesuje, odlicno!!!
Dakle 4850 sa 1GB + Samsung 2233sn. Taman toliko para imam :) Mada sam nasao samo Powercolor 4850 sa 1gb u radnjama koje inace obilazim
Samsung 2233 se uzima zbog ogranicenja budzeta, da je vise para, bila bi veca dijagonala
Kao sto rekoh..Do prve prilike dok ne uzmes neki sa nativnom rezolucijom! Prvo i prvo 1920x1080 nije standard!Ti imas 27` monotor koji cak nema ni nativnu rezoluciju kao standard..Te izvedbe ni onoj stvari ne vrede!Imitacija danasnjih LCD TV-ova..Standard pocinje tek od 1920x1200 i prostire se preko 26 i 27`` i to je nativna rezolucija monitora i nemoj meni da pricas o tim stvarima.. Prvo i prvo 16:9 format postoji odavno (LC TV) i pre 16:10 formata i ovde se ne radi o popularnosti i aktuelnosti i zato nen lupaj dzaba! Ne znam na koji Dell mislis ali ja sam ga tek letos dobio tako da opet lupas.. Trece ti znas sta sam ja imao i sta imam sve priliku da vidim i imam?Nisi pop pa da ti se ispovedam (tj ovo se samo odnosi na katolike :) ) Niko ti nije kriv sto si uzeo tu kantu ahahaha.. Samo ti nastavi sa svojim debelim podrskama..
:: Da, margine zavise od filma do filma, ali ce uvek biti manje ili ih nece biti uopste na 16:9 monitoru.. :: :: Mogu da pricam i debelo podrzim sve sto govorim jer sam imao 4-5 monitora 16:10, barem 3-4 monitora 16:9, tako da ne pricam da je 16:9 format bolji jer imam takav monitor vec pricam zato sto sam imao puno iskustva sa oba formata.. :: :: Nikad nisi imao 16:9 monitor koliko se secam tako da pricas napamet... Tog della imas barem 2 godine, a pre toga nisu bili aktuelni 16:9 monitori uopste.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Pa ti ces da kenjas uvek samo zato sto ti imas..Danas pricas jedno sutra drugo..Do skoro si imao monitor u 16:10 odnosu sad kad si kupio tu kantu u 16:9 to je vrh.Okreces se kao suncokret. :: :: Preglodnost se ne meri samo po sirini a da je i tako ja te zdepaste formate ne podnosim niti bi ikad menja ni jedan 16:10 za 16:9 nikad u zivotu :: :: Drugo te margine ispod koje idu ne zavise od monotora vec od produkcije samog filma..Nekad ce da budu manje ,nekad vece a nekad ih nece biti. :: :: A kako god i da su manje na 16:9 opet u poredjenju sa monotorom iste dijagonali en moze da se poredi :: :: O kojim ti bre meni formatima pricas covece :: :: Ovde se radi o rezoluciji tj broju pixela po dijagonali :: :: 1920x1080 hoces da kazes da je isto kao i 1920x1200?!! :: :: Kao sto rekoh,danas pricas jedno,sutra drugo..Poznata mi je to stvar :: :: Samo ovo ce da te drzi do prve prilike dok ne uzmes neki wide 16:10 pa ces govoriti kako je vrh ::
Presao sam nedavno sa Samsunga T260 na Samsung P2770H...
Iako je vidljiva razlika izmedju 1920x1200 i 1920x1080, to je daleko od cinjenice da je slika losija, ili cak da smeta manjak pixela... Cak vise, zbog bolje slike novog monitora ne zalim uopste za manjkom pixela.
Povrh svega, radim na ovom monitoru, ne igram se samo, i nikako ne smeta rezolucija i format... __________________ Scourge of PCBerza
Ahahaha..Sad si spustio lopticu..Do skoro nije ni bila vidljiva razlika.. E manijace jedan..Tvrdoglav si kao magarac! P.S.Nisam mogao da ustanem,predpostavljas zasto!
:: Presao sam nedavno sa Samsunga T260 na Samsung P2770H... :: :: Iako je vidljiva razlika izmedju 1920x1200 i 1920x1080, to je daleko od cinjenice da je slika losija, ili cak da smeta manjak pixela... Cak vise, zbog bolje slike novog monitora ne zalim uopste za manjkom pixela. :: :: Povrh svega, radim na ovom monitoru, ne igram se samo, i nikako ne smeta rezolucija i format.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Imam 27` monitor koji ima standardnu rezoluciju za 16:9 format, tako da ne vidim gde je problem?
Ima nativnu rezoluciju za 16:9 format, isto kao sto ti imas nativnu rezoluciju za 16:10 format...
Taj standard o kome pricas vazi za 16:10 format... Dve razlicite stvari... ne mozes da pricas o nedostatcima 16:9 formata a pricajuci pritom o specifikacijama monitora koji ima 16:10 format... Nisu dve iste stvari, i zato ne mozes da pricas da jedan ima nedostatke ovog drugog.
Popularnost 16:9 formata na monitorima se podigla u zadnjih par godina tek... Pre 3 godine nisi imao da nadjes nigde 16:9 monitor...
Cak je i Apple shvatio da je 16:9 format daleko prirodniji i sad ga koriste u svim displayima, i svim Mac-ovima... __________________ Scourge of PCBerza
:: Kao sto rekoh..Do prve prilike dok ne uzmes neki sa nativnom rezolucijom :: Prvo i prvo 1920x1080 nije standard!Ti imas 27` monotor koji cak nema ni nativnu rezoluciju kao standard..Te izvedbe ni onoj stvari ne vrede!Imitacija danasnjih LCD TV-ova..Standard pocinje tek od 1920x1200 i prostire se preko 26 i 27`` i to je nativna rezolucija monitora i nemoj meni da pricas o tim stvarima. :: Prvo i prvo 16:9 format postoji odavno (LC TV) i pre 16:10 formata i ovde se ne radi o popularnosti i aktuelnosti i zato nen lupaj dzaba :: Ne znam na koji Dell mislis ali ja sam ga tek letos dobio tako da opet lupas. :: Trece ti znas sta sam ja imao i sta imam sve priliku da vidim i imam?Nisi pop pa da ti se ispovedam (tj ovo se samo odnosi na katolike :) :: Niko ti nije kriv sto si uzeo tu kantu ahahaha. :: Samo ti nastavi sa svojim debelim podrskama.
Vidljiva je razlika samo ako sednes za jedan, i posle 5 minuta sednes za drugi...
Ovako, razlike vidljive nema... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ahahaha..Sad si spustio lopticu..Do skoro nije ni bila vidljiva razlika. :: E manijace jedan..Tvrdoglav si kao magarac :: P.S.Nisam mogao da ustanem,predpostavljas zasto :: :: The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World :: Picture says more than thousand words :: http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jp :: GREEN POWER :: :: :: Presao sam nedavno sa Samsunga T260 na Samsung P2770H... :: :: :: :: Iako je vidljiva razlika izmedju 1920x1200 i 1920x1080, to je daleko od cinjenice da je slika losija, ili cak da smeta manjak pixela... Cak vise, zbog bolje slike novog monitora ne zalim uopste za manjkom pixela. :: :: :: :: Povrh svega, radim na ovom monitoru, ne igram se samo, i nikako ne smeta rezolucija i format.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
ehheh o5 svadja kao vidis posle 15 god, re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re:re: ..........da ali nema vecu preglednos 36:14 od 36:15, isto si mi picao nekad davno zza jebeni monitor koji je 16:10 da ima razlike od 16:9, secas se bili smo klinci, e razlike nema ispricace ti moji unuci hehehehehe
ljudi razlika je mizerna i ako je ima, sto se tice filmova, jedino za programe sto je malo veca preglednost a ovako ne bi ja moj menjao....anyway same shit different package
Od kako je presao u crveni klan mnogo se prok.... Sad samo laje, (pas koji laje ne ujeda) ..Hehehehe...Ko se bre svadja?Ja se nikad ne svadjam ja samo bijem ahahaha..Ne daj Boze,daleko bilo :) Ma 16:9 je Vrh i ako ne znam zasto ali nema veze..Nek mu bude.. :)
još kad se udruže `mlad i poletan` i `bez starca nema udarca`, najebasmo i mi i potomci, naravno koleno između će da mu bude normalno, takve stvari obično preskaču generaciju
Inace ja vise volim 16:10 mozda zato sto mi je to prvi wide monitor, mada iskren da budem na poslu mi onaj 22` 16:10 deluje smesan nakon kupovine kucnog 24` 16:9 .
No svejedno i dalje patim za tih 120 tackica po vertikali.
Mislim da nema potreba za 1gb, to je ipak samo 300piksela razlike. Ja sam npr GRID igrao u fullHDu na sve max, I AA i AF oko 40ak FPS sa 4830 i x2 5200. Mislim da malo preterujete sa 1gb memorije. Naravno da je treba uzeti sa 1gb, ali nije neophodno.
:: Ako zelis da igras u 1920x1080, obavezno je potreban 1GB video memorije.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.