Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Dilema ASUS GTX285 MATRIX ili ASUS HD5870
STRANA 2 OD 2
Scyter Re: 01.02.2010. 09:19 #185593

status: user
broj poruka: 8138
Ne moze da se GF GTX 285 meri sa HD 5870 i da je Super Giga Extra OC-ovana.HD 5870 je dobro sije.

The Way It`s Meant To Be Played

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear ASUS HD 5870 01.02.2010. 10:48 #185602

broj poruka: 6502
FTW ! :) Bolja je od GTX285 i da je deset puta Mars...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dukiduledu Re: Ma nema to sve veze nikakve@Pisko>>>chipset-ovi 01.02.2010. 10:49 #185603

broj poruka: 826
Ovo sto si napisao je (samo)delimicno tacno....sto se nvidia chipseta tice tacno je jedino da se malo vise greju,ali su radili za to vreme(osim ati chipseta tada)najbrze....Jedino sto se Nvidia chipseti su se i kvaraili ubedljivo najvise...e,ali sto se tice tadasnjih cipseta,intel nije bio ni blizu najbrzima,ni sa cipsetima,ni sa procesorima....Tacno je da su softverski bili podrzani od strane Microsofta,te da su njihovi cipseti imali manje problema sa instalacijama drajvera za iste,ali sve do izlaska win XP sp2 je morao da se instalira intel inf file da bi chipset imao podrzku kako treba...A inace za ljude koji znaju sta i kako,ni na amd platformi ni na intel nije prevelik problem da se instaliraju drajveri...A sto se tice via cipseta,oni nisu bili iz mog iskustav ni najmanje bagoviti,a ni SiS,jeste da je SiS bio spor,i low-end resenje,ali se retko kvario,i za te pare radio onako kako je i placen....

NMY Re: Re: 01.02.2010. 10:49 #185604

broj poruka: 1509
Tako je, htjeli to neki ili ne!

Mislim da je davno vidjeno da 5850 usiva GTX285, a o 5870 da ne pricamo, stvarno nema potrebe...

Ako se dobro sjecam, kolega zajebani je pokazao da je 5850 oko 30% brza od GTX285, tako da mislim da nema smisla porediti GTX285 sa jos jacom kartom od 5850...

Ovo je moje misljenje, ako neko ima nesto protiv, njegova stvar, nemam volje da se raspravljam ni sa kim...

Pozdrav

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

:: Ne moze da se GF GTX 285 meri sa HD 5870 i da je Super Giga Extra OC-ovana.HD 5870 je dobro sije
::
:: The Way It`s Meant To Be Played
Pisko Konformizam 01.02.2010. 19:56 #185722

broj poruka: 6672
Nešto o kompatibilnosti i monopolu.....
Tortojede, znam šta si hteo da kažeš (ali nisi baš uspeo), znam ja to dobro... ali onako kako si predstavio, ispada da je Intel platforma na svojim mbd - samo IDIOT FRIENDLY za razliku od ostalih, tj. da je za mentalno zaostale (intel inside, moron outside)... ali, ne meri se sve u lakoći INSTALIRANJA (a NE instalisanja, montirisanja, nasuprot populisanja i popularizacije i ostalog....), i tome da je nešto po broju (dokazano: monopolski i silom para) prodatih primeraka DE FAKTO zakon za windows platformu... ipak treba malo skinuti ono što stavljaju konjima da gledaju pravo i ne zabušavaju: na Intel platformi ko je mogao da overklokuje? I to nazivaš rocky stabilno? Pa Zida Tomato radi rocky stabilno ako je sve na defaultu (tj. ne koristi se skoro ništa).... pusti te fore. Drugo, više puta je dokazano zašto dolazi do pizdarija na platformama koje nisu Intel (i matičnim za intel, također, ako nisu Intel made) - zato što Intel ima monopol na kompajler i praktično diktira da se mimo standarda i fer konkurencije malo-malo provuče nešto što ukokava konkurenciju. Svaki idiot kada naiđe na takav neki problem digne ruke i iskešira se za mainstream, linijom manjeg otpora. Ali, nije to ono što bi ja poštovao: zato što je Intel toliko bolji, ne, to je zato što deo snaga ide na potkopavanje konkurencije.... ne moramo ići na AMD (ali možemo: do izlaska memorijskog kontrolera na čipu, Pentijumi su šili Athlone XP upravo u tome - iako neke velike vajde nije bilo, bili su kante i sporiji.... ali su SVI benchmarci upravo višestruko merili mem protok sa ostalim pa je ispadalo da su P4 tu negde sa XP-om a ono... e, kad je izašao mem kontroler koji je prepišao P4 u baš tim testovima... učinilo se da je Athlon TOLIKO bolji - a nije, samo su testovi bili fake naklonjeni intel-u....) - daklem, pustimo AMD-INTEL, neka se samo sete oni koji su bili dovoljno zreli u vreme ljubavi Intel-SIS-a. SIS je gazio Intel made ploče PO SVEMU, osim možda IDE protoku... koji je ionako botleneck. I šta, sad je najednom SIS zaboravio da pravi ploče? Pusti to... jasan je monopol i gotovo a ne toliko neznanje proizvođača. Pa i VIA. AMD se sa VIA-om borio sa Intelom.... a ovi su od KT133 pravili samo sranja..... ali ipak su bile bolje za AMD nego za Intel platformu..... ma djaba ja pričam. Za puštanje mozga na pašu, tačno je da je Intel-Intel bolji, definitivno. AMD sa AMD-om dok god Intel uvaljuje SVOJ LIČNI kompajler, uvek će nekako naletati na poneki problem, i to je tačno. Ali, ne zato što su AMD, VIA, SIS i nVidia pajseri.... nego ne mogu da nametnu svoj kompajler. Ja bi voleo da je zdravija konkurencija i da te resurse koje troše (međusobno) na syebavanje drugih, usmere na napredak - što je bolje za sve.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

mslavko82 03.02.2010. 10:47 #186029

broj poruka: 721
Postavljanje ovakvih tema samo da bi se ljudi svadjali oko toga da li je bolja nVidia ili ATI stvarno nema smisla... Mogu da se kladim da ti neces ni da kupujes graficku u narednih par dana! Pogotovo sto taj Asus GTX285 Matrix nema da nadjes... ni kod nas, niti bilo gde drugde... A i ta tvoja dilema je kao: da li da kupim Golf IV ili Toyotu Avensis - ma kupicu Golf, nemci su nemci...Ta prica o drajverima je stvarno vise smorila i ima smisla koliko i ona da ATI ima bolju sliku! Pa zvanicna Microsoftova statistika kaze da je vise pucanja Windows-a nastalo zbog nVidia nego zbog ATI drivera... Ako stvarno kupujes karticu, uzmi 5870 i ne glupiraj se.
I ne znam cemu pljuvanje po AMD-ovim cipsetovima (tj. ATI-jevim): brzi, hladni, ne crkavaju posle godinu-dve i rade posao. Jos da nema onih problema o kojima je Pisko govorio - bili bi bolji i od Intela - ali to vec nije do njih...

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs