ima poente u ovome sto govori Slavuj, daleko od toga da podcenjujem icije znanje i iskustvo ali treba sagledati % kvarenja karata u odnosu na kolicinu prodatih, ja sam npr imao uzasno iskustvo sa ASUSom, sa GA extra pa ih i preporucim ljudima,sad imam power color i radi fine, u sustini kako te ubode to ti je to, samo trazi sto duzu garanciju
Dosta sve zavisi i od toga kakva je serija GPu, tacnije, koliko je kvalitetna. Primera radi, kupio sam Asus GTX280 cim se pojavio, 380 evra, doneo ga kuci, karta mrtva. Temperature rastu do 100c, a onda karta throtuje GPU. Dobio sam Gainward GTX280 u zamenu, crkao je posle 7-8 meseci... __________________ Scourge of PCBerza
da i ja podelim svoje `iskustvo` sa XFX grafickim u poslednjih nekoliko godina. Prva je bila 8600 GT Fatal1ty, posle nje 9600 GT i sada 4850 i, za oko 12 meseci koliko obicno ne menjam graficku, sve su radile besprekorno, 9600 i 4850 malo i klokovane od pocetka. Po meni vrhunske graficke. Pozdrav svima i laku noc!
Napisao sam listu koja se odnosi na kvalitet a ne na kvantitet. Izrada štampe, izbor komponenti koje koriste, završna obrada itd. Inače radio sam servise i firmama koje rade uvoz tako da to što sam rekao možeš slobodno da uzmeš kao merodavno, a ako hoćeš možeš i da se smeješ. Ja nikoga ne ubeđujem da li da kupi ili ne neki proizvod već iznosim činjenice za koje smem da tvrdim da su tačne.
Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
:: Zaboravio si neke procente :: :: Ni najmanje ne sumnjam u tvoje znanje i iskustvo, ali mi prosta logika govori da je to što si naveo malo smešno :: :: Pretpostavljam da su ti EVGA i XFX na vrhu zato što u tvom servisu one (ne) čine 0.1% svih karata koje se pojave, (EVGA se, beše, i ne uvozi) :: :: a ASUS ti retko ko donosi najverovatnije pošto 90% ljudi odmah u radnji dobije zamenu za drugu, a i ako je ne dobije, onda ta karta ide u servis Pakom-a, Direct Link-a i ne znam koji je treći veliki ili se šalje tamo odakle je stigla :: :: Lično ne mogu da zamislim nijedan razuman razlog zbog koga bi jedni isti proizvođači stalno izbacivali karte koje ni pola garantnog roka ne prežive, a drugi stalno najkvalitetnije :: :: Verovatnije mi je da se u Srbiju povremeno uveze po koja kutija ``škarta`` po nekoj bagatelnoj ceni, pošto je Balkan= provincija= niko ništa ne zna= a i ko zna ne gleda gde treba :: :: pa su i te karte, što prema tvojoj statistici najviše crkavaju, u maloprodaji uvek za 10-20% jeftinije od istih modela ostalih proizvođača, a i koliki ih tek % korisnika tera na nekim tamo Zito, Vito, Mito napajanjima i nema pojma o temperaturama, pastama, hladnjacima, šrafovima, naponima... :: :: Inače ih donose baš kod tebe pošto su ih kupili od lokalnog Mićovana za po 50-70 eura, bez garancije, a koji ima teču carinika/finansijskog inspektora/pandura, koji je konfiskovao par onakvih kutija i ``slučajno izgubio`` i duplirao neke papire i pečate :: :: Kaži ako grešim :: :: Jači su ovi što dižu trupce. :: :: :: SVE kartice od SVIH proizvođača crkavaju. Poređaću vam proizvođače od najkvalitetnije do najnekvalitetnije :: :: 1. EVG :: :: 2.XF :: :: 3.ASU :: :: 4. Safi :: :: 5. Lidtek, Gainwar :: :: 6. do 10. mesta prazn :: :: 11. mesto dele sve ostale tj isto sranje drugo pakovanj :: :: Ako sam neki brend izostavio ne zamerit :: :: :: :: Za one koji misle da su GA, MSI, Palit, Power color i slično `brandovi` mogu da se prošetaju do mene da vide pune kutije dotičnih, crknutih u garantnom i vangarantnom roku :: :: :: :: Kada kupujete grafiku, ploču, laptop (nebitno) vodite računa o sledećem :: :: -Garantni rok kao i ugled firme gde kupujete (to što vam Maxi diskont daje 3god gar ne znači da ćete to i dobiti :: :: -Vreme koje ćete dotični hardwer koristiti (šta će mi 5 ili 10 godina garancije na ddr2 kada ću preći na ddr3 za par meseci :: :: -Odnos cena - performans :: :: :: :: Suma sumarum moj predlog bi bio kupite Asusa. Odnos prodato-crknuto je na zavidnom nivou. :: :: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde :: :: :: ::
% o kome govoriš ja sam izneo za desetine hiljada komponenti za proteklih 10 godina a ne za par ploča ili grafika u toku mesec ili godinu dana.
Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
:: ima poente u ovome sto govori Slavuj, daleko od toga da podcenjujem icije znanje i iskustvo ali treba sagledati % kvarenja karata u odnosu na kolicinu prodatih, ja sam npr imao uzasno iskustvo sa ASUSom, sa GA extra pa ih i preporucim ljudima,sad imam power color i radi fine, u sustini kako te ubode to ti je to, samo trazi sto duzu garancij :: :: `O-O`amdgeek`O-O` :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: I love my computer because my friends live in it! :: :: ::
To je onda sasvim druga stvar. Ok, sad znam ``čiju`` ću sledeću da gledam. Hvala.
Kaži mi još, da li si imao prilike da dobiješ (bar)dve karte iste fabrike, istu seriju ili čak model, a drastično različitog kvaliteta, da si se baš iznenadio razlikama ?
po vasim i mojim iskustvima je da su novije serije kartica losije odradjene od starih...kao da ih namerno sklepaju da traju do isteka garancije,a neke riknu i posle mesec dana....
:: Kaži mi još, da li si imao prilike da dobiješ (bar)dve karte iste fabrike, istu seriju ili čak model, a drastično različitog kvaliteta, da si se baš iznenadio razlikama
:: Jači su ovi što dižu trupce.
Jesam ranije, a poslednji put pre 6-7 godina. Uglavnom su to bile ploče Matsonic, PC Chips, ECS a od grafika famozna orlušina (eagle) i exair. Za potpuno iste modele razlike dupe i oko. Na primer Asus svoje đubre prodaje pod imenom As(s)rock.
@ožiljak
Pa nije baš tako. Svi daju 2-3 godine garancije pa sa te strane gledano ne isplati im se da imaju veliki % RMA (tako je trso Maxtor). Što se tiče činjenice da traju koliko i garancija to se apsolutno slažem. Ko da ih programiraju kada da zveknu.
ne kazem ja za tebe, pogresno si razumeo nego uopste u odnosu koliko je prodato na trzistu, stoji da neke moraju biti kvalitetnije,a neke manje ili nekvalitetne, nisam neki hardveras pa da sam zamenio lom komponenti ali 30ak+ komponenti mi je stvorilo neku sliku u glavi, mozda pogresnu ali tako se zadesilo, poz
jel saxija koja ti je to grafika na avataru....????
IZA UGLA CIGLA U VUGLA:) jel saxija koja ti je to grafika na avataru....???? :: ne kazem ja za tebe, pogresno si razumeo nego uopste u odnosu koliko je prodato na trzistu, stoji da neke moraju biti kvalitetnije,a neke manje ili nekvalitetne, nisam neki hardveras pa da sam zamenio lom komponenti ali 30ak+ komponenti mi je stvorilo neku sliku u glavi, mozda pogresnu ali tako se zadesilo, po :: :: `O-O`amdgeek`O-O` :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: I love my computer because my friends live in it! :: :: ::
Ja bi ati zaobiso, taj DX 11 na kartama koje su slabije od 5850 nema svrhe. DX11 mod je toliko zahtevan da ga i 5870 jedva vari. Za jedva pristojini FPS i to je pitanje 5870 ako ces da se bavis DX 11com Kada se bude omasovila prozvodnja DX 11 igara i 5870 ce ti biti malo a kamoli nesto sabije, a to nece biti tako skoro. Dakle ili 5850 min ili ako nemas kesa 275 GTX-od ove ti bolje ne treba. Ali jednio je sigurno ja bih uvek stavio nvidi-u iz vise razloga. Ako je samo za igrice onda nije vazno ali min 5850.
Sto se tiče Palita, ja imam jako dobrih iskustva sa njima. Imao sam njihovu GF 9600 GT 19 meseci, sad imam GF GTX 275 već 4 meseca. Radi odlično, a i GF 9600 GT je radila odlično. Kod GF 9600 GT PCB nije nešto jako kvalitetan, ali je zato karta extremno hladna. Naponska je solidna, kuler je jako dobar. Kod ove GF GTX 275 je sve na vrhunskom nivou. PCB je odličan, naponska je fenomenalna, hlađenje je vrh. Karta je stvarno dobra. Poznajem još par njih koji imaju Palitovu kartu, i do sada mi se nisu žalili.
Sa Asusom na primer imam ok iskustva. Imao sam njihovu GF 8600 GT grafiku, riknula je posle godinu i nešto dana. Imao sam Asus M2N-X ploču,zvučna joj je riknula posle godinu dana. Sad imam Asus P5QL-E, radi ok vec godinu i po dana.
The Way It`s Meant To Be Played
:: brate, nemoj sad da se tripujes, nece ti sigurno crci ta GTX275-ca nije to neki krs sad, a i Palit su odlicne karte. :: :: ::
Evo ovaj GTX 260 izuva koliko je dobar a 157e. Da mi treba a da sam ogranicen sa kesom ja bih ovo uzeo. Ako ima malo vise kesa onda 275GTX Gigabyte SO ova je tek ubica samo je skuplja. Ako mozes da se nategnes malo vise onda
Bez uvrede i sicno, ali slazem se sa Slavujem.Verujem da je tvoje iskustvo i misljenje ispravno i postujem. Argument ti nije na mestu,po mom misljenju, a to se odnosi na procente(%). Kad su u pitanju procenti, kakve veze ima da li radis 5 god ili 10god. 2% su 2% procenata,kako u reklamacijama , tako i u zastupljenosti na trzistu. Ako imas 2 ili 5 % tih EVGA ili XFX, reklamacija , pa one su srazmerne kolicini robe koja se nalazi na trzistu,tj. ostatku procenata zastupoljenosti drugih proizvodjaca. Mnogo prosto samo razmisli logicki. Igra reci je u pitanju, tj slicno je onom pitanju, na koje dobar deo ne bi znao da odgovori, a to je : Da li je tezi kilogram vune ili kilogram olova??? razmisli pa odgovori.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
ako ostaje na `starijoj tehnologiji` ili 275 za 190e ili 4890 za 160e, nema treci izbor, ove dve su najjace za njegov budzet pa neka vidi testove i odabere
5830 i tada nece vise nijedna karta nVidia GTX serije biti isplativa uopste a i sada jedino GTX275 je solidna za 180 evra, 5770 je kao GTX260 a 5830 ce biti kao GTX275 ako ne i nesto malo bolja, ali najverovatniej tu negde, najvisi segment je suvisno komentarisati.
a jel ste se vi zapitali zasto ATi samo izbacuje i izbacuje karte ovakvim neverovatnim tempom, mozda hoce da sada upotrebre sve snage, da kasnije ne bi morali da nadoknadjivaju kad dodje znamo svi ko...
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.