Pazi, samo u igricama ako odvrnes fullHD rezoluciju, onda moras da imas jacu karticu da bi ti to guralo kako treba. Ne znam koju graficku imas, ali ne bi trebalo da imas problema ni sa HD filmovima ako imas neku osrednje ok graficku. Znaci, neces da primetis da ti komp radi sporije ni najmanje ako koristis sve kako si koristio i prethodni monitor. :) To je to za sad, odoh da spavam. Slobodno pisi ako ti treba jos nesto, pa cu da vidim sutra.
Pravo da ti kazem ja tek uzimam novi komp i uz ovo gore navedeno (koje otprilike treba da uzmem) planiram da dam za graficku 3000-4000 din. Inace igrice ne igram. Mogao bi da mi preporucis neku graficku za te pare, koja moze lako da se nadje... Inace trenutno sam zainteresovan za ovaj monitor, baci pogled: http://itsvet.com/proizvod/benq-g2420hd/comp_comp_monitor/21/1678
Mislim da je bas taj monitor koji sam ti pomenuo u metrou da ima za 16000. Ja licno da hocu da potrosim 158 evra, uzeo bih taj monitor. Za karticu stvarno ne znam koju da ti preporucim za do 4 hiljade, mozda da pokrenes novu temu. Stavis koliko novca bi dao i da ti pomognu ovde da sastvais neku konfiguraciju. Koliko bi novca dao?
Dao bi do 30000 din (intel), bez monitora. Inace sam to uradio na drugom forumu i niko mi nije pomogao...Ja otprilike znam sta bih uzeo, ali gde to sve naci na jednom mestu i jos da je pristupacno?
Ako zivis u BGu, onda ti nije problem da kupis u nekoliko prodavnica, ali ako si vani, onda postarna zna da dosta uzme ako narucis iz vise prodavnica. U gigatronu sve preko 15000 placaju oni posiljku i imas online popust 2% za sve kupovine. u winwinu ti je online popust 3% a postarina uvek 200. Ni jedni ni drugi nisu bas najjeftiniji. PLus, moras sam da znas da sastavis komp from the scratch (od nule)
shgh: Iz BG-a sam, ma otprilike sam nasao sve na jednom mestu, jos samo da se raspitam za neke detalje i za radnju , inace `Vip Hause`. Jel cuo mozda neko nesto za njih?? Nego ajde ako budes uzeo taj benq javi, da vidimo kako si prosao, mozda ga i ja uzmem...
To je jako glupo razmisljanje u jednom smeru... ocigledno nisi imao prilike da probas bilo koji od ovih Benq modela. Cisto radi informacije, Benq uglavnom koristi AU Optronics panele u svojim monitorima koji su daleko boljeg kvaliteta nego paneli koje Samsung koristi u nizem i srednjem segmentu... __________________ Scourge of PCBerza
A koje to Samsung panele koristi u nizem i srednjem segmentu? Koliko sam mogao da se informisem AU Optronics (AUO) je genralno proizvodjac panela sa najlosijim kvalitetom..Ispravi me ako gresim ali za ovo znam vec duze vreme! Kako god nebi Benq uzimao pores Samsunga nikad ako su u istoj klasi!
Green,Green,Grass Of Home
:: To je jako glupo razmisljanje u jednom smeru... ocigledno nisi imao prilike da probas bilo koji od ovih Benq modela. Cisto radi informacije, Benq uglavnom koristi AU Optronics panele u svojim monitorima koji su daleko boljeg kvaliteta nego paneli koje Samsung koristi u nizem i srednjem segmentu.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: UVEK SAMSUNG
:: A koje to Samsung panele koristi u nizem i srednjem segmentu :: Koliko sam mogao da se informisem AU Optronics (AUO) je genralno proizvodjac panela sa najlosijim kvalitetom..Ispravi me ako gresim ali za ovo znam vec duze vreme :: Kako god nebi Benq uzimao pores Samsunga nikad ako su u istoj klasi :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: To je jako glupo razmisljanje u jednom smeru... ocigledno nisi imao prilike da probas bilo koji od ovih Benq modela. Cisto radi informacije, Benq uglavnom koristi AU Optronics panele u svojim monitorima koji su daleko boljeg kvaliteta nego paneli koje Samsung koristi u nizem i srednjem segmentu.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: UVEK SAMSUNG
I ja bih uzeo samsung ako bi cena bila ista. Ali ako je benq 24` analog 13900, a samsung 23` analog 16000, ne bih se razmisljao ni trenutak i uzeo benq, plus ima 3g garanciju.
Ne, bas naprotiv, AUOptronics pravi najkvalitetnije panele koje vecina Dell monitora koristi... Nisam sigurno navodio AUOptronics kao loseg proizvodjaca... __________________ Scourge of PCBerza
:: A koje to Samsung panele koristi u nizem i srednjem segmentu :: Koliko sam mogao da se informisem AU Optronics (AUO) je genralno proizvodjac panela sa najlosijim kvalitetom..Ispravi me ako gresim ali za ovo znam vec duze vreme :: Kako god nebi Benq uzimao pores Samsunga nikad ako su u istoj klasi :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: To je jako glupo razmisljanje u jednom smeru... ocigledno nisi imao prilike da probas bilo koji od ovih Benq modela. Cisto radi informacije, Benq uglavnom koristi AU Optronics panele u svojim monitorima koji su daleko boljeg kvaliteta nego paneli koje Samsung koristi u nizem i srednjem segmentu.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: UVEK SAMSUNG
Ja samo znam da sam izduvao za monitor, prodao se u metrou i onaj izlozbeni, meni ispred nosa, i nemaju ga sad ni u kg-u ni u bg-u... cekacu da negde bude opet povoljan, navikavam se polako na LCD TV, mada mi bedak, stoji mi prazan deo u dnevnoj sobi gde bio TV. xD
Gresis sinko,silno gresis.. Ipak cu ostati pri tome da prave losije panele od ostalih bredova (proizvodjaca) A ovo za Dell si tek pogresio,navescu ti samo dva modela koji se nalaze u Dellu : Dell S2409W Dell S2209W Ova dva modela imaju AU Optronics (AUO) Ostalim modelima su ili Samsungovi paneli a oni 30`` sa IPS matricom imaju LG/Philips panel!
Green,Green,Grass Of Home
:: Ne, bas naprotiv, AUOptronics pravi najkvalitetnije panele koje vecina Dell monitora koristi... Nisam sigurno navodio AUOptronics kao loseg proizvodjaca.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: A koje to Samsung panele koristi u nizem i srednjem segmentu :: :: Koliko sam mogao da se informisem AU Optronics (AUO) je genralno proizvodjac panela sa najlosijim kvalitetom..Ispravi me ako gresim ali za ovo znam vec duze vreme :: :: Kako god nebi Benq uzimao pores Samsunga nikad ako su u istoj klasi :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: To je jako glupo razmisljanje u jednom smeru... ocigledno nisi imao prilike da probas bilo koji od ovih Benq modela. Cisto radi informacije, Benq uglavnom koristi AU Optronics panele u svojim monitorima koji su daleko boljeg kvaliteta nego paneli koje Samsung koristi u nizem i srednjem segmentu.. :: :: :: __________________ :: :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: :: :: UVEK SAMSUNG
AUO .. je osnovao ACER .. spada medju 3 najveca proizvodjaca TFT panela .. i proizvodi ih za SAMSUNG , BENQ , APPLE i VIEWSONIC .. i sve one koji zele DOBAR ekran ...
e sad druga je stvar kad BENQ nestavi dovoljno predlozaka da bi bio jeftiniji u prodaji pa svetlo izbija na sve strane .. AU su odlicni ekrani ..
i treca stvar je ako imas 100000 za monitor .. kupices najjmocniji koji postoji ... ako imas 15000 uzeces BENQ .. i bices zadovoljan jer ako ti treba za profesionalnu upotrebu neces se isprsiti samo 15k kesa za tako bitnu stvar kao monitor...
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.