Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
NVIDIA GTX 470 en 480 released end of March
STRANA 2 OD 3  
neXus2000 Re: ... 24.02.2010. 22:01 #191678

status: user
broj poruka: 3352
Karte crkavaju, ne zbog nVidije, nego zbog proizvodjaca PCB-a i ostalih komponenti. Analogno, Gigabyte i ASUS 8800GT. Crkavaju Gigabyte-u, a ne ASUS-u. Nije nVidija kriva sto Gigabyte ne moze da skarabudzi 8800GT.

A sto se tice renderinga, da, ta karta itekako moze da se upotrebi za rendering, kao i bilo koja, ali je osakacena.

I ljudi, molim vas, kako izadje neka buva, istinita ili ne, samo se prepirete oko ATi vs nVidia. Mogli bi smo da pokrenemo i fanboy X360 vs PS3. Sacekajte da izadje karta, da se odrade testovi koji nemaju blage veze sa samima, ipak drajveri tu uticu dosta, i onda da krenemo pljuvacinu. Ovako se pljujete bez povoda.

I GTX4xx nece kostati onoliko koliko saberPC(imaginary kompanija, a Amazon to nema, ili slicne online prodavnice) pise da kosta. Kostace mozda kojih 30 evra vise, ali samo zbog Physxa. nVidia je skuplja samo zbog toga. A i dzaba vam je sve to, kada ni na jednoj karti nisu iskoristili pun potencijal zbog razlicitih komponenti u homemade PC-ju. I nikada nece.

:: Kad vec pricate o profi upotrebi grafickih kartica... zar ce neko za to da uzme GTX285, HD5850 ili nesto tome slicno (nove nVidie jos nisu izasle)... ima profi kartica za te stvari a ne ove za igranje igrica, a koliko ja kapiram kada svi procaju o fermiju aludiraju na modele predvidjene za obicne korisnike..
::
:: A sto se tice kvaliteta izrade, na ovom forumu sam vise citao o crknutim nVidia karticama nego o ATI-ju
:: A u krajnjem slucaju sto bi ``strucnjaci `` rekli bitan je game play i fps u igrama, a ne da li karta ima 10 ili 5 kondezatora i hladnjak na memoriji i naponskoj ili ne,... it
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 RE:... 24.02.2010. 22:03 #191679

broj poruka: 2929
nVIDIA QUADRO ili ATI FIRE GL su uzasno skupe i retko ko da ima para da ih u Srbiji priusti pa cak i ako zaradjuje od toga. Umni posao je ovde nasjlabije placen sada su ti Menadzeri i razni prevrtaci na ceni. Sungidunum Sega Mega trend i slicene beezsmislene skole.
GTX-ovi su samo zamena za jako skupe profesionalne grafike, narvno to nije to ali lici koliko toliko.
Sad tiu nije bitno da li pise dx9 ili dx 13,to nema uticaja.
Ne mozes porediti nesto sto sene da porediti.
Ati licno meni ne odgovara, za neku profi jos uvek nemam dovoljno novca tako da mi i GTX-ovizavrsavaju posao i to dobro. Ati sam probao i 4 i 5 seriju i za mene i mojaposla se bolje pokazla nv laksi rad sa njom.

philaemos Re: Re: ... 24.02.2010. 22:13 #191682

broj poruka: 2743
Karte crkavaju i zbog skart nVidia chip-ova, i ljudima koji su ih izmenjali puno (Sky, Daum,...) je crkao po neki primerak razlicitih proizvodjaca a ako su po tebi svi oni retardirani da sklope kartu jbg, ne treba onda ni da ih sklapaju nego da uzmu ATI chip-ove...

Ali svaki komentar krene u pogresnom pravcu, zato GPU teme izbegavam, ali po nekad mi se omakne jbg..

Demon to some. Angel to others.

:: Karte crkavaju, ne zbog nVidije, nego zbog proizvodjaca PCB-a i ostalih komponenti. Analogno, Gigabyte i ASUS 8800GT. Crkavaju Gigabyte-u, a ne ASUS-u. Nije nVidija kriva sto Gigabyte ne moze da skarabudzi 8800GT
:: A sto se tice renderinga, da, ta karta itekako moze da se upotrebi za rendering, kao i bilo koja, ali je osakacena
:: I ljudi, molim vas, kako izadje neka buva, istinita ili ne, samo se prepirete oko ATi vs nVidia. Mogli bi smo da pokrenemo i fanboy X360 vs PS3. Sacekajte da izadje karta, da se odrade testovi koji nemaju blage veze sa samima, ipak drajveri tu uticu dosta, i onda da krenemo pljuvacinu. Ovako se pljujete bez povoda
:: I GTX4xx nece kostati onoliko koliko saberPC(imaginary kompanija, a Amazon to nema, ili slicne online prodavnice) pise da kosta. Kostace mozda kojih 30 evra vise, ali samo zbog Physxa. nVidia je skuplja samo zbog toga. A i dzaba vam je sve to, kada ni na jednoj karti nisu iskoristili pun potencijal zbog razlicitih komponenti u homemade PC-ju. I nikada nece
:: :: Kad vec pricate o profi upotrebi grafickih kartica... zar ce neko za to da uzme GTX285, HD5850 ili nesto tome slicno (nove nVidie jos nisu izasle)... ima profi kartica za te stvari a ne ove za igranje igrica, a koliko ja kapiram kada svi procaju o fermiju aludiraju na modele predvidjene za obicne korisnike..
:: ::
:: :: A sto se tice kvaliteta izrade, na ovom forumu sam vise citao o crknutim nVidia karticama nego o ATI-ju
:: :: A u krajnjem slucaju sto bi ``strucnjaci `` rekli bitan je game play i fps u igrama, a ne da li karta ima 10 ili 5 kondezatora i hladnjak na memoriji i naponskoj ili ne,... it
:: :: Demon to some. Angel to others.
:: :: _______________________________
SkyFire Realno.. 24.02.2010. 22:18 #191690

broj poruka: 18472
Ima skarta,i upravu je Philaemos ali nije to samo kod NV..Svugde je tako i kod ATI i nv..
Dok je moj drugar drzao radnju i dok sam dobijao jos neke informacije reklamacija je bilo i jednih i drugih upravo zbog skarta samog GPU-a..
E sad i ovo sto kaze Nexus itekako je istina,felera ima raznih pa zbog toga dolazi i do odredjenih problema-kvarova itd..
Sve u svemu zacin C :)

Green,Green,Grass Of Home

neXus2000 Re: Realno.. 24.02.2010. 23:56 #191731

broj poruka: 3352
Verujem da izadje i skartova sa proizvodnih traka obe firme, ali kada se prave u firmama a.k.a XFX, BFG, Gutabyte........ i oni sami od ispravnog GPU-a naprave neispravan. Proces lemljenja za PCB moze itekako da osteti cip. Hvala bogu, pa za sada nisam imao i jednu felericnu kartu :D

Edit:
Dumresh od smeha: http://www.youtube.com/watch?v=VpZXhR1ibj8

:: Ima skarta,i upravu je Philaemos ali nije to samo kod NV..Svugde je tako i kod ATI i nv.
:: Dok je moj drugar drzao radnju i dok sam dobijao jos neke informacije reklamacija je bilo i jednih i drugih upravo zbog skarta samog GPU-a.
:: E sad i ovo sto kaze Nexus itekako je istina,felera ima raznih pa zbog toga dolazi i do odredjenih problema-kvarova itd.
:: Sve u svemu zacin C :
:: Green,Green,Grass Of Home
doncocos Dumresh od smeha 25.02.2010. 00:28 #191740

broj poruka: 417
Neko od smeha, neko od muke...

:: Dumresh od smeha: http://www.youtube.com/watch?v=VpZXhR1ibj

:: :: Green,Green,Grass Of Home
SkyFire Re: Re: Realno.. 25.02.2010. 00:30 #191741

Ja sam ubo dve i obe su bile od Gigabyte :)
8800 GTX koji je radio extra i od jednom je iz cista mira poceo da brljavi te sam ga poslao u vecna lovista..
A kad se pojavio GTX280 kako sam ga ubo problemi.Skart chip koji se pregrevao nenormalno!Karta trotlovala..Za njega sam dobio Asus koji je radio i radi i dan danas perverzija - inace ubo sam i dobar primerak za OC..

:: Verujem da izadje i skartova sa proizvodnih traka obe firme, ali kada se prave u firmama a.k.a XFX, BFG, Gutabyte........ i oni sami od ispravnog GPU-a naprave neispravan. Proces lemljenja za PCB moze itekako da osteti cip. Hvala bogu, pa za sada nisam imao i jednu felericnu kartu :
:: Edit
:: :: Ima skarta,i upravu je Philaemos ali nije to samo kod NV..Svugde je tako i kod ATI i nv.
:: :: Dok je moj drugar drzao radnju i dok sam dobijao jos neke informacije reklamacija je bilo i jednih i drugih upravo zbog skarta samog GPU-a.
:: :: E sad i ovo sto kaze Nexus itekako je istina,felera ima raznih pa zbog toga dolazi i do odredjenih problema-kvarova itd.
:: :: Sve u svemu zacin C :
dautovic Re: Re: Realno.. 25.02.2010. 00:37 #191744

broj poruka: 2856

once a nvidia fag always a nvidia fag hahahahhahaha
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mslavko82 25.02.2010. 00:37 #191745

broj poruka: 721
Kod Gigabyte-a se i 8400GS pregreva :) Sta ocekivati od jacih cipova... Kad je pre par meseci bila ona lista, navodno od nekog velikog evropskog distributera, na kojoj je bio prikazan procenat reklamacija grafickih kartica, jedna kompanija je bila ubedljivo prva - GigaByte! Interesantno, MSI i Asus su bili najbolji... mozda ta lista i nije tako merodavna :)

NMY Re: Re: Re: Realno.. 25.02.2010. 00:48 #191748

broj poruka: 1509
+1

Hitler im je sve objasnio...

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

:: :: Dumresh od smeha: http://www.youtube.com/watch?v=VpZXhR1ibj
:: once a nvidia fag always a nvidia fag hahahahhahaha
skar +2 =) 25.02.2010. 01:06 #191753

broj poruka: 3992
ja mein fuhrer....:D
dobra ova zajebancija,posebno kad istera ove sa ati kartama....

philaemos Re: Dumresh od smeha 25.02.2010. 01:15 #191758

broj poruka: 2743
ahahahahahahahahahahahaha
Legendarno!
EPIC

Demon to some. Angel to others.

:: Neko od smeha, neko od muke..
:: :: Dumresh od smeha: http://www.youtube.com/watch?v=VpZXhR1ibj
:: :: ::
:: :: :: Green,Green,Grass Of Home
TheBear Nesto novo: 25.02.2010. 19:00 #191951

broj poruka: 6502
http://vr-zone.com/forums/565476/-rumour-geforce-gtx-400-series-details-performance-pricing-etc.-.html

skar WTF 25.02.2010. 19:22 #191966

The GTX 480 is expected to have similar power consumption to the HD 5970, closing in on the PCI-e barrier of 300W.
ovo znaci samo jedno da cip srce ko rusko vozilo i da ce da se greje posteno...
da je ovo izbaceno oktobra meseca mozda bi i bilo konkurentno ovako mala vajda

:: http://vr-zone.com/forums/565476/-rumour-geforce-gtx-400-series-details-performance-pricing-etc.-.htm
TheBear Re: WTF 25.02.2010. 19:23 #191967

Izgleda, jos sto ce cene biti odlicne :D

:: The GTX 480 is expected to have similar power consumption to the HD 5970, closing in on the PCI-e barrier of 300W
:: ovo znaci samo jedno da cip srce ko rusko vozilo i da ce da se greje posteno..
:: da je ovo izbaceno oktobra meseca mozda bi i bilo konkurentno ovako mala vajda
:: :: http://vr-zone.com/forums/565476/-rumour-geforce-gtx-400-series-details-performance-pricing-etc.-.htm
obradmi Asus` ROG HD 5970 Ares ,najnoviji predator 25.02.2010. 19:28 #191970

broj poruka: 7737
http://www.fudzilla.com/content/view/17831/1/

Guys at muropaketti claim that it will even be quieter than the reference HD 5970 and that it will score somewhere around X14100 points in 3DMark Vantage, almost 30 percent more than the reference card.

Oko 30 % vise poena u 3Dmark vantage od referentnog modela 5970.

SkyFire ... 25.02.2010. 19:32 #191975

Lepo pise Rumor..Nema od toga realno nista..Oni ili ce da izbace seriju koja ce da bude nenadmasna sa performansama i tehnologijom ili je nece uoopste izbaciti,opet ce da odloze..Pazite sta sam vam rekao.NV to sebi ne sme da dozvoli jer sa tim da se poistoveti sa ATI sa performansama a sam chip moze da bude daleko brzi od najbrzeg chipa od ATI ,jedino ih kolje TDP..Znaci il da resavaju to kroz manji proces proizvodnje ili da ne izbacuju karte sad uopste ako su golasine ispravne..Ako su tacne,nema leba od njih,los potez,obice im se o glavu debelo!

NMY Re: Re: WTF 25.02.2010. 19:38 #191982

broj poruka: 1509
Ako bude kao sto pise, mogu odmah da pjevaju borbene...

Naravno, ima napaljenih zelenasa koji ce dati duplo vise novca (u odnosu na 5870) radi 5% performansi i natpisa nVidia, ali im ni oni nece pomoci...

A TDP da ne pricam, me moze im pomoci da idu u minus :D sa proizvodnim procesom...

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

:: Izgleda, jos sto ce cene biti odlicne :
:: :: The GTX 480 is expected to have similar power consumption to the HD 5970, closing in on the PCI-e barrier of 300W
:: :: ovo znaci samo jedno da cip srce ko rusko vozilo i da ce da se greje posteno..
:: :: da je ovo izbaceno oktobra meseca mozda bi i bilo konkurentno ovako mala vajda
:: :: :: http://vr-zone.com/forums/565476/-rumour-geforce-gtx-400-series-details-performance-pricing-etc.-.htm
skar Re: ... 25.02.2010. 19:42 #191990

ako je ovako bice kao i sa 5830...
a to se kaze kod nas usrali motku:D
nego dobar avaj ARES..mnooogo nafuran,30% nije malo!!!!

:: Lepo pise Rumor..Nema od toga realno nista..Oni ili ce da izbace seriju koja ce da bude nenadmasna sa performansama i tehnologijom ili je nece uoopste izbaciti,opet ce da odloze..Pazite sta sam vam rekao.NV to sebi ne sme da dozvoli jer sa tim da se poistoveti sa ATI sa performansama a sam chip moze da bude daleko brzi od najbrzeg chipa od ATI ,jedino ih kolje TDP..Znaci il da resavaju to kroz manji proces proizvodnje ili da ne izbacuju karte sad uopste ako su golasine ispravne..Ako su tacne,nema leba od njih,los potez,obice im se o glavu debelo
SkyFire Re: Re: ... 25.02.2010. 19:44 #191991

Pa jesi video koliki su mu taktovi..Vratili su default taktove GPU-a od 5870..
Jos ROG,kud ces bolje..Samo za to cedo treba spremiti 600 evrica brat bratu..

:: ako je ovako bice kao i sa 5830..
:: a to se kaze kod nas usrali motku:
:: nego dobar avaj ARES..mnooogo nafuran,30% nije malo!!!
:: :: Lepo pise Rumor..Nema od toga realno nista..Oni ili ce da izbace seriju koja ce da bude nenadmasna sa performansama i tehnologijom ili je nece uoopste izbaciti,opet ce da odloze..Pazite sta sam vam rekao.NV to sebi ne sme da dozvoli jer sa tim da se poistoveti sa ATI sa performansama a sam chip moze da bude daleko brzi od najbrzeg chipa od ATI ,jedino ih kolje TDP..Znaci il da resavaju to kroz manji proces proizvodnje ili da ne izbacuju karte sad uopste ako su golasine ispravne..Ako su tacne,nema leba od njih,los potez,obice im se o glavu debelo
TheBear Re: Re: Re: ... 25.02.2010. 19:46 #191994

Za Ares ce trebati sigurno i vise od 600, a mozda bude i ogranicena serija kao GTX295 Mars..... Ko zna dal ce to i moci da se nabavi, takva karta se izbacuje samo zbog prestiza ja mislim a ne da se nesto mnogo zaradi na njoj.

:: Pa jesi video koliki su mu taktovi..Vratili su default taktove GPU-a od 5870.
:: Jos ROG,kud ces bolje..Samo za to cedo treba spremiti 600 evrica brat bratu.
:: :: ako je ovako bice kao i sa 5830..
:: :: a to se kaze kod nas usrali motku:
:: :: nego dobar avaj ARES..mnooogo nafuran,30% nije malo!!!
:: :: :: Lepo pise Rumor..Nema od toga realno nista..Oni ili ce da izbace seriju koja ce da bude nenadmasna sa performansama i tehnologijom ili je nece uoopste izbaciti,opet ce da odloze..Pazite sta sam vam rekao.NV to sebi ne sme da dozvoli jer sa tim da se poistoveti sa ATI sa performansama a sam chip moze da bude daleko brzi od najbrzeg chipa od ATI ,jedino ih kolje TDP..Znaci il da resavaju to kroz manji proces proizvodnje ili da ne izbacuju karte sad uopste ako su golasine ispravne..Ako su tacne,nema leba od njih,los potez,obice im se o glavu debelo
:: :: :: Green,Green,Grass Of Home
obradmi Dobro je zbog trzista da izlazi Nvidia sa Fermi 25.02.2010. 19:47 #191996

broj poruka: 7737
Pa sad ko sta voli.Da li je 5% jaca od HD58xx nije uopste relevantno.Ko zna da sabira i oduzima ,lako ce se opredeliti.
SkyFire Re: Re: Re: Re: ... 25.02.2010. 19:49 #192000

Zaradice se svakako medo..To je klasicna ATI 5970 sa podignutim klokom na punokrvi 5870..Nista oni tu nisu radili osim ispravku u biosu i povecanu votazu zbog GPU-a radi vecih taktova..Jedino im je non referentni dizajn i cooler..Kako kazes,uzece i vise od 600 Eur ali bice onih koji ce to da kupe bez obzira dal je limited edition..Asus klepa po usima fino,z@jebani su oni debelo..

:: Za Ares ce trebati sigurno i vise od 600, a mozda bude i ogranicena serija kao GTX295 Mars..... Ko zna dal ce to i moci da se nabavi, takva karta se izbacuje samo zbog prestiza ja mislim a ne da se nesto mnogo zaradi na njoj
:: :: Pa jesi video koliki su mu taktovi..Vratili su default taktove GPU-a od 5870.
:: :: Jos ROG,kud ces bolje..Samo za to cedo treba spremiti 600 evrica brat bratu.
:: :: :: ako je ovako bice kao i sa 5830..
:: :: :: a to se kaze kod nas usrali motku:
:: :: :: nego dobar avaj ARES..mnooogo nafuran,30% nije malo!!!
:: :: :: :: Lepo pise Rumor..Nema od toga realno nista..Oni ili ce da izbace seriju koja ce da bude nenadmasna sa performansama i tehnologijom ili je nece uoopste izbaciti,opet ce da odloze..Pazite sta sam vam rekao.NV to sebi ne sme da dozvoli jer sa tim da se poistoveti sa ATI sa performansama a sam chip moze da bude daleko brzi od najbrzeg chipa od ATI ,jedino ih kolje TDP..Znaci il da resavaju to kroz manji proces proizvodnje ili da ne izbacuju karte sad uopste ako su golasine ispravne..Ako su tacne,nema leba od njih,los potez,obice im se o glavu debelo
:: :: :: ::
:: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home
dpb ASUS GTX470 29.04.2010. 21:08 #209348

broj poruka: 4
:) sutra mi stize ASUS GTX470/2DI/1280MD5 jedva cekam da je probam,overclock-ujem i to u:

ASUS P6X58D Premium
Intel® Core™ i7-920
PC3-16000 2000MHz C9 BLACK DRAGON TRIPLE CHANNEL
Megahalems Rev.B cooler

bice par ne prespavanih noci...............................................pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Scyter Re: ASUS GTX470 29.04.2010. 21:13 #209349

broj poruka: 8138
Baci neke testove sutra ako te ne mrzi.

The Way It`s Meant To Be Played

:: :) sutra mi stize ASUS GTX470/2DI/1280MD5 jedva cekam da je probam,overclock-ujem i to u
:: ASUS P6X58D Premiu
:: Intel® Core™ i7-920
:: PC3-16000 2000MHz C9 BLACK DRAGON TRIPLE CHANNE
:: Megahalems Rev.B coole
:: bice par ne prespavanih noci...............................................pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs