Generalno bi trebalo da bude tako medo..Slazem se..Ali 200 Eur,mnogo..Sto bi reko Bax GTX275/280 jos u boljem slucaju joj debelo slajfuje po lobanji... Ja cak nebi da ni 170 vec jedno 150 eur,tek tad bi je MOZDA kupio.. 5850 OK,200 eur stvarno prihvatljivo za ono sto nude je vrh..
Green,Green,Grass Of Home
:: po ceni od preko 200 evra mislim da i nije bas najsjajnije resenje... 170 evra je po meni neka realna cena za kartu tih performansi :: :: ::
Kamo lepe srece da je 5850 200 evra, njena cena je trenutno 220+ evra :).
Pozdrav!
:: Generalno bi trebalo da bude tako medo..Slazem se..Ali 200 Eur,mnogo..Sto bi reko Bax GTX275/280 jos u boljem slucaju joj debelo slajfuje po lobanji.. :: Ja cak nebi da ni 170 vec jedno 150 eur,tek tad bi je MOZDA kupio. :: 5850 OK,200 eur stvarno prihvatljivo za ono sto nude je vrh. :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: po ceni od preko 200 evra mislim da i nije bas najsjajnije resenje... 170 evra je po meni neka realna cena za kartu tih performansi :: :: :: :: :: ::
Da je nVidia ibacila celu svoju seriju novu koja ima DX11 i bilo bi tako ova 150 a 5850 200 verovatno, ovako Ati je lupio visoke cene, a ja se nadao mozda za par meseci ce pasti, ono 5850 jos poskupela. A bas kad bih ja menjao kartu, mrzi me da cekam Fermi mesec dana i jos dok stigne do nas, a i tad sumnjam da ce nesto mnogo da se promeni situacija oko cena, jedino mozda ove iz GTX200 serije jos malo pojeftine.
:: Generalno bi trebalo da bude tako medo..Slazem se..Ali 200 Eur,mnogo..Sto bi reko Bax GTX275/280 jos u boljem slucaju joj debelo slajfuje po lobanji.. :: Ja cak nebi da ni 170 vec jedno 150 eur,tek tad bi je MOZDA kupio. :: 5850 OK,200 eur stvarno prihvatljivo za ono sto nude je vrh. :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: po ceni od preko 200 evra mislim da i nije bas najsjajnije resenje... 170 evra je po meni neka realna cena za kartu tih performansi :: :: :: :: :: ::
Pa vidi,tebe zadovoljava i GTX275..Neki do nas ovde mogli bi mozda da ti nabave eVGA CO OP PhysX za pare koju bi platio obicnu GTX275..To je posao..Sada svaka nova igra vec podrzava PhysX realno efekti du dosta u velikoj razmeri bolji i dodati nego u samoj igri..I sam znas,neke si video zapise radio i sam,..
:: Da je nVidia ibacila celu svoju seriju novu koja ima DX11 i bilo bi tako ova 150 a 5850 200 verovatno, ovako Ati je lupio visoke cene, a ja se nadao mozda za par meseci ce pasti, ono 5850 jos poskupela :: A bas kad bih ja menjao kartu, mrzi me da cekam Fermi mesec dana i jos dok stigne do nas, a i tad sumnjam da ce nesto mnogo da se promeni situacija oko cena, jedino mozda ove iz GTX200 serije jos malo pojeftine :: :: :: Generalno bi trebalo da bude tako medo..Slazem se..Ali 200 Eur,mnogo..Sto bi reko Bax GTX275/280 jos u boljem slucaju joj debelo slajfuje po lobanji.. :: :: Ja cak nebi da ni 170 vec jedno 150 eur,tek tad bi je MOZDA kupio. :: :: 5850 OK,200 eur stvarno prihvatljivo za ono sto nude je vrh. :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: po ceni od preko 200 evra mislim da i nije bas najsjajnije resenje... 170 evra je po meni neka realna cena za kartu tih performansi :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa i bi, al ta nema nigde CO OP PhysX kod nas.... Nije losa ona Gainward jeftina GTX275 sa 12 meseci garancije.
:: Pa vidi,tebe zadovoljava i GTX275..Neki do nas ovde mogli bi mozda da ti nabave eVGA CO OP PhysX za pare koju bi platio obicnu GTX275..To je posao..Sada svaka nova igra vec podrzava PhysX realno efekti du dosta u velikoj razmeri bolji i dodati nego u samoj igri..I sam znas,neke si video zapise radio i sam,. :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: Da je nVidia ibacila celu svoju seriju novu koja ima DX11 i bilo bi tako ova 150 a 5850 200 verovatno, ovako Ati je lupio visoke cene, a ja se nadao mozda za par meseci ce pasti, ono 5850 jos poskupela :: :: A bas kad bih ja menjao kartu, mrzi me da cekam Fermi mesec dana i jos dok stigne do nas, a i tad sumnjam da ce nesto mnogo da se promeni situacija oko cena, jedino mozda ove iz GTX200 serije jos malo pojeftine :: :: :: :: :: Generalno bi trebalo da bude tako medo..Slazem se..Ali 200 Eur,mnogo..Sto bi reko Bax GTX275/280 jos u boljem slucaju joj debelo slajfuje po lobanji.. :: :: :: Ja cak nebi da ni 170 vec jedno 150 eur,tek tad bi je MOZDA kupio. :: :: :: 5850 OK,200 eur stvarno prihvatljivo za ono sto nude je vrh. :: :: :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: po ceni od preko 200 evra mislim da i nije bas najsjajnije resenje... 170 evra je po meni neka realna cena za kartu tih performansi :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: po ceni od preko 200 evra mislim da i nije bas najsjajnije resenje... 170 evra je po meni neka realna cena za kartu tih performansi Pa 160-180 evra jeste neka realna cena za tu kartu...Ali je i za 275 realna cena 130-150 evra. Ako gledas performanse onda je po ovim tesotvima 275 nesto brza,ali nikako nije bolja karta. Jednostavno GTX 2xx su stare karte koje se mnogo greju,mnogo trose,i uzasno su bucne...Najjednostavnije receno: Stara tehnologija. U nedostatku fermija prodajemo star proizvod po ceni novog,pa ko se upeca upecao se.
Ne kazem za sigurno ali mislim da moze da se nabavi..Trebalo je par komada da stigne..Do sad sam trebao da odradim neke testove ali nepredvidjene okolnosti su sprecile pojavu grafikcih karti..
:: Pa i bi, al ta nema nigde CO OP PhysX kod nas.... Nije losa ona Gainward jeftina GTX275 sa 12 meseci garancije :: :: :: :: Pa vidi,tebe zadovoljava i GTX275..Neki do nas ovde mogli bi mozda da ti nabave eVGA CO OP PhysX za pare koju bi platio obicnu GTX275..To je posao..Sada svaka nova igra vec podrzava PhysX realno efekti du dosta u velikoj razmeri bolji i dodati nego u samoj igri..I sam znas,neke si video zapise radio i sam,. :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: Da je nVidia ibacila celu svoju seriju novu koja ima DX11 i bilo bi tako ova 150 a 5850 200 verovatno, ovako Ati je lupio visoke cene, a ja se nadao mozda za par meseci ce pasti, ono 5850 jos poskupela :: :: :: A bas kad bih ja menjao kartu, mrzi me da cekam Fermi mesec dana i jos dok stigne do nas, a i tad sumnjam da ce nesto mnogo da se promeni situacija oko cena, jedino mozda ove iz GTX200 serije jos malo pojeftine :: :: :: :: :: :: :: Generalno bi trebalo da bude tako medo..Slazem se..Ali 200 Eur,mnogo..Sto bi reko Bax GTX275/280 jos u boljem slucaju joj debelo slajfuje po lobanji.. :: :: :: :: Ja cak nebi da ni 170 vec jedno 150 eur,tek tad bi je MOZDA kupio. :: :: :: :: 5850 OK,200 eur stvarno prihvatljivo za ono sto nude je vrh. :: :: :: :: :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: po ceni od preko 200 evra mislim da i nije bas najsjajnije resenje... 170 evra je po meni neka realna cena za kartu tih performansi :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Medo, moj ti je savet da ako hoćeš da sad uzmeš kartu, neka to bude GTX 275. Karta je i više nego dobra za tvoje potrebe. Još ako je nabaviš po dobroj ceni, mogao bi da pevaš. Ovih dana ću postaviti jedan obiman test ove karte, da vidiš šta sve može.
Pazi, za ovu kartu je realno da daš do 180e, sve preko toga je mnogo. Na tebi je da odlučiš.
Da bila bi ona meni ekstra uz Quad ma letelo bi, ja inace ne bih ni menjao kartu, ali sam sam sebi to uradio kupovinom novog monitora, jednostavno 9800GTX+ nije dovoljna za fullhd. Ja sdam nesto bio za HD5000 seriju ali previse mi je para 5850 na primer... 5750 i 5770 necu zbog 128bit :)
:: Medo, moj ti je savet da ako hoćeš da sad uzmeš kartu, neka to bude GTX 275. Karta je i više nego dobra za tvoje potrebe. Još ako je nabaviš po dobroj ceni, mogao bi da pevaš. ovih dana ću postaviti jedan obiman test ove karte, da vidiš šta sve može :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Izvukao bi full potencijal iz nje sigurno, taj Quad je dovoljan. Ma kakav HD 5750 i HD 5770, nisu vredne zamene za tvoju kartu. Minimum GTX 275/ HD5830.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Da bila bi ona meni ekstra uz Quad ma letelo bi, ja inace ne bih ni menjao kartu, ali sam sam sebi to uradio kupovinom novog monitora, jednostavno 9800GTX+ nije dovoljna za fullhd. :: Ja sdam nesto bio za HD5000 seriju ali previse mi je para 5850 na primer... 5750 i 5770 necu zbog 128bit : :: :: :: :: Medo, moj ti je savet da ako hoćeš da sad uzmeš kartu, neka to bude GTX 275. Karta je i više nego dobra za tvoje potrebe. Još ako je nabaviš po dobroj ceni, mogao bi da pevaš. ovih dana ću postaviti jedan obiman test ove karte, da vidiš šta sve može :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
Onaj rece da je stara tehnologija (greje se chip,trosi,bucan) ..Netacno.. Kad zauzmemo takav stav moramo da obrazlozimo kako i zbog cega..U poredjenju sa cim..Itd.. Karte se greju do prihvatljivih 70-75c neke i preko,tiopa GTX280 se vise greje zbog pojacane naponske sekcije i samog procesa proizvodnje ali ove novije revizije GT200b chipa su sasvim ok..Evo ja recimo na vazduhu nisam imao preko 76c sa GTX295 DUAL GPU karta ,fan na auto.. Koliko znam i ATI 5870 se greje do 70c u full load pa i preko /fan na auto..U cemu je razlika?DX11?Nova tehnologija?Dumb.. Nivo bucnosti..Svakog GTX-a mozes da istrpis do 50%-60% (zavisno od praga tolerancije) fana dok ove novije ATI nema sanse preko 35% usi otkida.. Jos kad mi neko spomene GT200 kao staru tehnologiju a poseduje CUDA-muda :) i ostale perverzije hehehe..Ma sta reci..Mislim da je ATI sila i Rules..Nvidia ne valja,zato sto tako neki kazu..Najzanimljiviji je deop tvrdnje bez argumenata..Srecom za sve imam testove da potrkepim svaki moj detalj izrecenog uvek kada polemisem..Ko ona ispadne gluP?Vrabac Stoga i dalje,5830 nema sta da trazi sa GTX275 ni u kom slucaju..The End of Story ..
40nm, DX11, Bolja OpenGL podrska, Manja potrosnja, Tisina, Bolje performanse, Bolja cena. Drugim recima sve je bolje.
-5830 ocekuje nove drajvere sto ce sigurno poboljasti performanse.
-275 i 285 su najbucnije (single GPU) kartice koje trenutno mogu da se kupe i mnogo se greju...To je cinjenicno stanje imao sam obe i ne treba niko nista da mi `objasnjava`...Tu su decica sa foruma koja vole da slusaju bajke tako da mozes njima da `objasnjavas` do mile volje.
-Ako nekome prosto prosirena recenica predstavlja filozofiju,onda treba povremeno procitati neku knjigu ili se dobro zapitati zasto je to tako.
GTX260 sp 216/GTX 275/GTX 285 karte koje su na auto su totalno necujne..Sve do 50% mogu da se istrpe,zahtevniji korisnici 40-45%,meni recimo nije smetalo ni 60% na GTX280.. Imao sam do jedne licno a broj na kojima sam radio je daleeeko veci.. Kao sto rekoh.Ponovicu.Temperatura se krece do nekih 70c,jedina igra koja je mogla da optereti kartu do 80c+ je Crysis..GTX285 je za nijansu hladniji od GTX280 ali je kod njega razlika sto moze fan da se drzi na auto dok kod GTX280 ipak moras manuelno da podesavas da bi skinuo temperaturu.. DX11-Mozes macku u rep da obesis,apsolutno nicemu ne sluzi.. Potrosnja jeste manja,to je tacno.. Performanse nisu - odnosi se na 5830 ,o njoj pricamo.. OPEN GL?Za sta?Treba li da cimam programere da dajem odmah primere? Cena,opet diskutabilno,200 eur za kartu hm..Ne vredi te pare ni u snu.. Drugim recima pricas na pamet Mrsko mi da cimam tvog idola a mog crazy prijatelja koga mnogo cenis kao iskusnog hardverasa da potvrdi sve ovo sto sam do sad rekao cisto da se osetis mali u neznanju.. Malo edukacije na temu : Testovi : http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=11947&forid=33&katid=1
Zapocnes neku pricu i cim ti argumentujem pocinjes polako ali sigurno da filzofiras.. Vidim da nema efekta nastavljati..Kaze stara izreka `Pametniji popusta` ,sto ce reci mogu samo da kazem da si upravu i zelim ti da se lepo osecas zbog toga
Zakljucak je sledeci ova kartica kosta 80$ vise nego 5770, a 60$ manje nego 5850, zakljucak, cena ove kartice je kao GTX275, trenutno je sporija, ali ista situacija kao kod 5770 i svih 5xxx kartica, izasli driveri dosao boost 8% najtacnije kako je Zajebani izracunao, dakle ova kartica je po performansama malo jaca od 4890, znaci izmedju 4890 i GTX275 sa DX11, zakljucak pun pogodak. Pod cenom GTX275 ne podrazumevam onu u kesici, nego u full pakovanju,...
iskreno gledano,ne verujem da je ova kartica uopste sporija od 275 sad necu da diskutujem nista,voleo bi kad bi neko ozbiljniji sa foruma stigao da je istesira i uporedi sa konkurentima,pa onda da polemisemo
:: Evo g ajedan ozbiljan review sa ozbiljnog sajta :: :: http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5830,2564-14.htm :: :: Zakljucak je sledeci ova kartica kosta 80$ vise nego 5770, a 60$ manje nego 5850, zakljucak, cena ove kartice je kao GTX275, trenutno je sporija, ali ista situacija kao kod 5770 i svih 5xxx kartica, izasli driveri dosao boost 8% najtacnije kako je Zajebani izracunao, dakle ova kartica je po performansama malo jaca od 4890, znaci izmedju 4890 i GTX275 sa DX11, zakljucak pun pogodak. Pod cenom GTX275 ne podrazumevam onu u kesici, nego u full pakovanju,.. :: :: Pozdrav!
I da nije mnogo je skupa.. A brate Skar,koliko ATI izbaci modela,treba to sve stici probati :) Samo stancuju..
:: iskreno gledano,ne verujem da je ova kartica uopste sporija od 27 :: sad necu da diskutujem nista,voleo bi kad bi neko ozbiljniji sa foruma stigao da je istesira i uporedi sa konkurentima,pa onda da polemisem :: :: :: :: Evo g ajedan ozbiljan review sa ozbiljnog sajta :: :: :: :: http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5830,2564-14.htm :: :: :: :: Zakljucak je sledeci ova kartica kosta 80$ vise nego 5770, a 60$ manje nego 5850, zakljucak, cena ove kartice je kao GTX275, trenutno je sporija, ali ista situacija kao kod 5770 i svih 5xxx kartica, izasli driveri dosao boost 8% najtacnije kako je Zajebani izracunao, dakle ova kartica je po performansama malo jaca od 4890, znaci izmedju 4890 i GTX275 sa DX11, zakljucak pun pogodak. Pod cenom GTX275 ne podrazumevam onu u kesici, nego u full pakovanju,.. :: :: :: :: Pozdrav!
nece biti toliko losa kupovina, za nju ne vredi dati samo preko 200 evra.... Skar gledajuci sve testove, nema sanse da je kao GTX275, slabija je u vecini slucajeva od 4890....
Najaktuelnija cena GTX275 je oko 140 Eur..Ima da se uzme na vise mesta..Znaci Ganward je u pitanju..Ostali se krecu oko 180 Eur.. Ako 5830 bude oko 180 Eur onda je vec diskutabilno (za one modele od 180 Eur-GTX275) mada bi ja opet bez razmisljanja uzeo GTX275 zbog boljih i lagodnijih performansi.. Plus 5830 se greje,referentni cooler je jako bucan,mora da se drzi na auto ili do neke odredjene granice oko 30%..U ovom slucaju neka hvala,GTX275 je bolja investicija.. Opet da napomenem i eVGA CO OP GTX275 with PhysX sa dva GPU-a cija cena jen upravo oko 180 Eur..Vredi svaku paru a moze i jeftinije da se nadje samo je tesko doci do nje.
De moze ta karta da se nadje za te pare ? Naravno da je ta CO-OP vec bolja od 5830.
:: Najaktuelnija cena GTX275 je oko 140 Eur..Ima da se uzme na vise mesta..Znaci Ganward je u pitanju..Ostali se krecu oko 180 Eur. :: Ako 5830 bude oko 180 Eur onda je vec diskutabilno (za one modele od 180 Eur-GTX275) mada bi ja opet bez razmisljanja uzeo GTX275 zbog boljih i lagodnijih performansi. :: Plus 5830 se greje,referentni cooler je jako bucan,mora da se drzi na auto ili do neke odredjene granice oko 30%..U ovom slucaju neka hvala,GTX275 je bolja investicija. :: Opet da napomenem i eVGA CO OP GTX275 with PhysX sa dva GPU-a cija cena jen upravo oko 180 Eur..Vredi svaku paru a moze i jeftinije da se nadje samo je tesko doci do nje :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: ::
Pa sa tom CO OP ces imato bolje perofmanse i od 5850/5870 (ako se podesi patch za PhysX da bi radila fizika na ATI-ju) u igrama koje imaju PhysX podrsku..To ti ja garantujem jer znam kako je kad stavis PhysX na HI i detalje na HI u igri a imam GTX295.. Ima,tj moze da se nabavi,trebalo je par komada da stigne ali jos nemam nikakvu informaciju..Raspitacu se pa cu da vidim..Obecao sam jos nekim ljudima da cu im to zavrsiti,ustupiti te karte..
:: De moze ta karta da se nadje za te pare ? Naravno da je ta CO-OP vec bolja od 5830 :: :: :: :: Najaktuelnija cena GTX275 je oko 140 Eur..Ima da se uzme na vise mesta..Znaci Ganward je u pitanju..Ostali se krecu oko 180 Eur. :: :: Ako 5830 bude oko 180 Eur onda je vec diskutabilno (za one modele od 180 Eur-GTX275) mada bi ja opet bez razmisljanja uzeo GTX275 zbog boljih i lagodnijih performansi. :: :: Plus 5830 se greje,referentni cooler je jako bucan,mora da se drzi na auto ili do neke odredjene granice oko 30%..U ovom slucaju neka hvala,GTX275 je bolja investicija. :: :: Opet da napomenem i eVGA CO OP GTX275 with PhysX sa dva GPU-a cija cena jen upravo oko 180 Eur..Vredi svaku paru a moze i jeftinije da se nadje samo je tesko doci do nje :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.