Pazljivo sa novim Nvidia driverom 196.75 moze ubiti vasu kartu
STRANA 2 OD 4
saxija
>sky
05.03.2010. 14:29
status: user broj poruka: 4016
atiju je cak i catcalyst 5.** izbacivao upozorenja za T i preteran OC, kad smo kod materije i previshe bre branis u poslednje vreme tu nevidiju, da ne radis ti za njih Gargamele
Zakljucak decko je prso, grafa mu radi u full-u celo vreme, nekim cudom 9800GT u SLI pa je dobio visoke temperature, verovatno je kombinacija lose kuciste + napajanje jedva izdrzava te 2 grafe + ventilacija dve nule. Zakljucak ovo je lansirao jedan indijanac koji je imao 130 fps u igri pa se uplasio da je to previse i jos kada je video temperature, sta sad neko ima 200 fps sa GTX295 i kaze mu onaj crkava ti grafa, ma vazi, ako je temperatura grafe previsoka komp se iskljuci i samim tim iskljuci karticu, koja se ubrzo ohladi i kraj price.
Off: Kako vidim doslo vreme da ATI ima bolje drivere, cak se i sami vlasnici nVidia kartica zale na drivere :).
To sto je za tebe branjenje za mene je realnost!Nikad necu reci ono sto nije istina vec suve cinjenice..Ako to nekom smeta onda ima problem u glavi.. Sto se tice samih drivera pokvarili su se generalno na tom polju..Vise nemaju taj kvalitet vec nekoliko serija unazad a pogotovu za Windows 7 gde su driveri daleko nestabilniji nego li na XP!Jednostavno ne saradjuju dobro sa kernelom.Inace ne znam dal je to problem i kod drugih korisnika,ja imam Dual GPU kartu pa se mozda zbog toga tako manifestuje,mozda treba vise da se optimizuju ka SLI mogucnostima tj Dual GPU kartama..U svakom slucaju primetio sam problem,doziveo sma ga i to kazem javno.. Sve u svemu zacin C :)
Generalno nije valjda da se lozite u ove gluposti da driver moze da ubije kartu?Mislim ako na to padate lele..
P.S.Nisam ja Gargamel nego Daum :) Pomesao si..
Ne znam sta mi je zalosnije,sadrzaj ovakve teme ili korisnik koji je postavlja!
Pa ti se prebaci na integrisanu zvucnu xd :). Kakav je status onog mog, jel moze nesto da se odradi, pisi ovde :) ?
Pozdrav!
:: To sto je za tebe branjenje za mene je realnost!Nikad necu reci ono sto nije istina vec suve cinjenice..Ako to nekom smeta onda ima problem u glavi. :: Sto se tice samih drivera pokvarili su se generalno na tom polju..Vise nemaju taj kvalitet vec nekoliko serija unazad a pogotovu za Windows 7 gde su driveri daleko nestabilniji nego li na XP!Jednostavno ne saradjuju dobro sa kernelom.Inace ne znam dal je to problem i kod drugih korisnika,ja imam Dual GPU kartu pa se mozda zbog toga tako manifestuje,mozda treba vise da se optimizuju ka SLI mogucnostima tj Dual GPU kartama..U svakom slucaju primetio sam problem,doziveo sma ga i to kazem javno. :: Sve u svemu zacin C : :: :: Generalno nije valjda da se lozite u ove gluposti da driver moze da ubije kartu?Mislim ako na to padate lele. :: :: P.S.Nisam ja Gargamel nego Daum :) Pomesao si. :: :: Ne znam sta mi je zalosnije,sadrzaj ovakve teme ili korisnik koji je postavlja :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: KAD SMO KOD DRIVERA,CREATIVE DRIVERI SU GOLO NJESRA,U WINDOWS 7 MI PUCKETA I PISTI NA DIGITAL IN,ZNACI DA COVEK POLUDI :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: ::
Zvacu coveka ponovo,nije mi se javio ali ces morati da mi posaljes kartu!
Green,Green,Grass Of Home
:: Pa ti se prebaci na integrisanu zvucnu xd :). Kakav je status onog mog, jel moze nesto da se odradi, pisi ovde :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: To sto je za tebe branjenje za mene je realnost!Nikad necu reci ono sto nije istina vec suve cinjenice..Ako to nekom smeta onda ima problem u glavi. :: :: Sto se tice samih drivera pokvarili su se generalno na tom polju..Vise nemaju taj kvalitet vec nekoliko serija unazad a pogotovu za Windows 7 gde su driveri daleko nestabilniji nego li na XP!Jednostavno ne saradjuju dobro sa kernelom.Inace ne znam dal je to problem i kod drugih korisnika,ja imam Dual GPU kartu pa se mozda zbog toga tako manifestuje,mozda treba vise da se optimizuju ka SLI mogucnostima tj Dual GPU kartama..U svakom slucaju primetio sam problem,doziveo sma ga i to kazem javno. :: :: Sve u svemu zacin C : :: :: :: :: Generalno nije valjda da se lozite u ove gluposti da driver moze da ubije kartu?Mislim ako na to padate lele. :: :: :: :: P.S.Nisam ja Gargamel nego Daum :) Pomesao si. :: :: :: :: Ne znam sta mi je zalosnije,sadrzaj ovakve teme ili korisnik koji je postavlja :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: :: :: KAD SMO KOD DRIVERA,CREATIVE DRIVERI SU GOLO NJESRA,U WINDOWS 7 MI PUCKETA I PISTI NA DIGITAL IN,ZNACI DA COVEK POLUDI :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: ::
Hvala, dogovoricemo se oko detalja, ali kada sve bude 100% sigurno :). Unapred zahvalan :).
Pozdrav!
:: Zvacu coveka ponovo,nije mi se javio ali ces morati da mi posaljes kartu :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: Pa ti se prebaci na integrisanu zvucnu xd :). Kakav je status onog mog, jel moze nesto da se odradi, pisi ovde :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: To sto je za tebe branjenje za mene je realnost!Nikad necu reci ono sto nije istina vec suve cinjenice..Ako to nekom smeta onda ima problem u glavi. :: :: :: Sto se tice samih drivera pokvarili su se generalno na tom polju..Vise nemaju taj kvalitet vec nekoliko serija unazad a pogotovu za Windows 7 gde su driveri daleko nestabilniji nego li na XP!Jednostavno ne saradjuju dobro sa kernelom.Inace ne znam dal je to problem i kod drugih korisnika,ja imam Dual GPU kartu pa se mozda zbog toga tako manifestuje,mozda treba vise da se optimizuju ka SLI mogucnostima tj Dual GPU kartama..U svakom slucaju primetio sam problem,doziveo sma ga i to kazem javno. :: :: :: Sve u svemu zacin C : :: :: :: :: :: :: Generalno nije valjda da se lozite u ove gluposti da driver moze da ubije kartu?Mislim ako na to padate lele. :: :: :: :: :: :: P.S.Nisam ja Gargamel nego Daum :) Pomesao si. :: :: :: :: :: :: Ne znam sta mi je zalosnije,sadrzaj ovakve teme ili korisnik koji je postavlja :: :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: :: :: :: :: KAD SMO KOD DRIVERA,CREATIVE DRIVERI SU GOLO NJESRA,U WINDOWS 7 MI PUCKETA I PISTI NA DIGITAL IN,ZNACI DA COVEK POLUDI :: :: :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: ::
... vec 3 dana razmiljam da otvorim temu na bencu o `tom` problemu... Imam 8800GT i svez Win, od igara samo CS:Source, merio sam temperature sa Rivom dok igram i nikad ne dodje preko 55 C, ALI : posle sat-dva igranja, samo se monitor ugasi a komp i dalje radi ! Ondak na napajanju kliknem prekidac i lepo ponovo upalim komp. Ovo se nikad nije desavalo na predhodnim drajverima ! Prvo sam pomislio da mi napajanje riknjava, da nema dovoljno snage... Proslo mi par puta da je do drajvera, ali sam se sam sebi nasmejao, nema logike ! Sada ne znam..
Monitor i graficka su dva totalno 10-ta pojma, ako se monitor iskljuci a komp radi to znaci da je do monitora, a ne do kompa, da ti je do grafe i da je do previsoke temperature lepo bi ti radio monitor a komp se iskljucio, pogledaj da ti nije ukljucena neka usteda energije itd.
:: :: :: ... vec 3 dana razmiljam da otvorim temu na bencu o `tom` problemu.. :: Imam 8800GT i svez Win, od igara samo CS:Source, merio sam temperature sa Rivom dok igram i nikad ne dodje preko 55 C, ALI :: posle sat-dva igranja, samo se monitor ugasi a komp i dalje radi :: Ondak na napajanju kliknem prekidac i lepo ponovo upalim komp. Ovo se nikad nije desavalo na predhodnim drajverima :: Prvo sam pomislio da mi napajanje riknjava, da nema dovoljno snage... Proslo mi par puta da je do drajvera, ali sam se sam sebi nasmejao, nema logike :: Sada ne znam. :: ::
Tacno je da 196.75 drajveri prave probleme i uzrokuju u najgorem slucaju crkavanje kartica.
05.03.2010. 15:17
status: user broj poruka: 2909
Net je prepun ljudi koji se zale,a PCberza ljudi koji brane svemogucu Nvidiu...
Inace upravo sam pogledao Nvidia je povukla ove drajvere i vise nije moguc dainloud 196.75 drajvera vec dozvoljava samo daunloud 196.21 ...Ko ne veruje neka proveri sam: http://www.nvidia.com/Download/index5.aspx?lang=en-us
Za sve one koji tvrde da je to glupost evo zvanicne izjave Nvidie:
We are aware that some customers have reported fan speed issues with the latest 196.75 WHQL drivers on NVIDIA.com. Until we can verify and root cause this issue, we recommend that customers stay with, or return to 196.21 WHQL drivers. Release 196.75 drivers have been temporarily removed from our Web site in the meantime.
-Nvidia PR
We`re getting reports where users are getting intermittent low FPS after installing these drivers. It seems that it is related to the fan control included in these drivers not working correctly and is causing the video card to overheat on 3D applications. This will affect Warcraft 3, World of Warcraft and StarCraft 2 Beta. Please uninstall the drivers and revert back to the older ones.
Pitam se hoce li sada ekipica koja je napljuvala Obrada zbog ovog posta da progutaja svoj ponos i da mu se izvine za uvrede,jer je covek u pravu sto je upozorio korisnike Nvidia kartica na problem...Cisto sumnjam da ce se tako nesto desiti... Nvidia je priznala gresku da vidimo hoce li jos neko.
Ja sam juce instalirao pomenuti drajver i otisao na posao pa mi je lepsa polovina rekla sinoc kada sam se vratio da su joj Sims3 zakucavali sto puta ali je mislila da je zbog kreka, a jutros kada sam upalio komp (pre nego sto sam ovo procitao) primetio sam da se kuler na grafickoj slabije cuje nego inace i onda sam video ovo. Ako je nevidija sama povukla drajver znaci da sa njim nesto nije u redu. Iz opreznosti sam se i ja vratio na neki stariji drajver. Gainward 9800gt.
Bogu hvala sto su na ovom forumu sve strucnjaci...sto rece DaSickSyst ceo svet se zali al ovde zato ima takvih experata... Samo mi nisu jasni ovi iz Nvidie, zasto li povlacise taj driver? Sto ne dodju ovdi na forum da nauce nesto... ?!
:: iako nisam siguran da je do drajvera, posto nemam para da kupujem novu grafu, upravo skidam neke starije drajvere :: za ne daj Boz @Masinist Savetovao bih ti da ne skidas 196.21...Pravili su probleme meni i jos nekima sa ovog foruma...Da ti ne prepricavam evo teme sa berze o tome: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=24485&forid=12&katid=2
drajvere, tako da dobro je da su objavili da ovi ne valjaju, jer izgleda da su najvise stradale karte bazirane na G92 chipu... A takva je i moja, ja sam na 196.21 rade perfektno, nikakvih problema jkao i svi pre njega....
Nije tacno, ta dva deseta pojma su povezani, i moze itekako da se gasi monitor a da radi komp a da nije do monitora nego graficke...
:: Monitor i graficka su dva totalno 10-ta pojma, ako se monitor iskljuci a komp radi to znaci da je do monitora, a ne do kompa, da ti je do grafe i da je do previsoke temperature lepo bi ti radio monitor a komp se iskljucio, pogledaj da ti nije ukljucena neka usteda energije itd. :: :: Inace evo ova Indija nesto pise :) :: :: http://www.tomshardware.com/news/Nvidia-196.75-drivers-over-heating,9802.htm :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: ... vec 3 dana razmiljam da otvorim temu na bencu o `tom` problemu.. :: :: Imam 8800GT i svez Win, od igara samo CS:Source, merio sam temperature sa Rivom dok igram i nikad ne dodje preko 55 C, ALI :: :: posle sat-dva igranja, samo se monitor ugasi a komp i dalje radi :: :: Ondak na napajanju kliknem prekidac i lepo ponovo upalim komp. Ovo se nikad nije desavalo na predhodnim drajverima :: :: Prvo sam pomislio da mi napajanje riknjava, da nema dovoljno snage... Proslo mi par puta da je do drajvera, ali sam se sam sebi nasmejao, nema logike :: :: Sada ne znam. :: :: :: ::
Pa normalno da ti driveri rade kad hladis kartu na vodeno hladjenje... Citaj malo... __________________ Scourge of PCBerza
:: Meni dirveri rade posao..Ne znam u cemu je fora?!Ovo mi zaista ne ide u glavu kako driver moze da ubije kartu? :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: ::
Da se totalno iskljuci monitor ? Naravno da su grafa i monitor povezani, ali mislim da ti igras igricu i monitor se iskljuci, da slika nestane moze, ali bas da se monitor iskljuci iz struje, moze ako neko izvuce utikac :) ?
@Dasick reccomended je da se u Starcraft 2 lupi cap za fps za nVidia karte, rekli su da je oko 45-60 najbolje. Idemo dalje, receno je overheat, kod ATI-ja ima sistem da kada temp predje odredjenu granicu mislim 90 C fan ide automatski na 100% i ohladi grafu do odredjene temperature, cisto sumnjam da ovo nVidia nema. Na dosta mesta pisu nesto o tim novim driverima da izazivaju pregrevanje, kako li ce se ponasati temp kada se fan podesi u Rivi ? Inace gorepomenute Blizzardove igre su sve igre u kojima se temp u odnosu na idle malo povecava pri normalnim situacijama, nVidia vec je imala problem sa Warcraft 3 TFT jer valjda kada se stavi Lights na High mnogo neke crne boje se dobije u igri, inace igra je starija vise od 5 godina tako da tu ne bi trebala nijedna grafa da se pregreva, WoW slicna situacija, novija igra temperatura mozda u odnosu na Idle poraste za max 5-10 stepeni i to u nekoj debeloj guzvi, za Starcraft 2 Beta je slicna situacija kao i u WoW-u, ovo za temperature u sve 3 igre govorim iz iskustva.
Pozdrav!
:: Nije tacno, ta dva deseta pojma su povezani, i moze itekako da se gasi monitor a da radi komp a da nije do monitora nego graficke.. :: :: :: :: Monitor i graficka su dva totalno 10-ta pojma, ako se monitor iskljuci a komp radi to znaci da je do monitora, a ne do kompa, da ti je do grafe i da je do previsoke temperature lepo bi ti radio monitor a komp se iskljucio, pogledaj da ti nije ukljucena neka usteda energije itd. :: :: :: :: Inace evo ova Indija nesto pise :) :: :: :: :: http://www.tomshardware.com/news/Nvidia-196.75-drivers-over-heating,9802.htm :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ... vec 3 dana razmiljam da otvorim temu na bencu o `tom` problemu.. :: :: :: Imam 8800GT i svez Win, od igara samo CS:Source, merio sam temperature sa Rivom dok igram i nikad ne dodje preko 55 C, ALI :: :: :: posle sat-dva igranja, samo se monitor ugasi a komp i dalje radi :: :: :: Ondak na napajanju kliknem prekidac i lepo ponovo upalim komp. Ovo se nikad nije desavalo na predhodnim drajverima :: :: :: Prvo sam pomislio da mi napajanje riknjava, da nema dovoljno snage... Proslo mi par puta da je do drajvera, ali sam se sam sebi nasmejao, nema logike :: :: :: Sada ne znam. :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: mada cete me pljuvati i blatiti...
05.03.2010. 16:16
status: user broj poruka: 6502
Da se iskljuci, ode u stand by na to sam mislio i da ne moze vise da se upali na dugme, naravno da ne moze da se iskljuci skroz jer to znaci ili da je iskljucen iz struje ili da je crko :)
:: Da se totalno iskljuci monitor ? Naravno da su grafa i monitor povezani, ali mislim da ti igras igricu i monitor se iskljuci, da slika nestane moze, ali bas da se monitor iskljuci iz struje, moze ako neko izvuce utikac :) :: :: @Dasick reccomended je da se u Starcraft 2 lupi cap za fps za nVidia karte, rekli su da je oko 45-60 najbolje. Idemo dalje, receno je overheat, kod ATI-ja ima sistem da kada temp predje odredjenu granicu mislim 90 C fan ide automatski na 100% i ohladi grafu do odredjene temperature, cisto sumnjam da ovo nVidia nema. Na dosta mesta pisu nesto o tim novim driverima da izazivaju pregrevanje, kako li ce se ponasati temp kada se fan podesi u Rivi ? Inace gorepomenute Blizzardove igre su sve igre u kojima se temp u odnosu na idle malo povecava pri normalnim situacijama, nVidia vec je imala problem sa Warcraft 3 TFT jer valjda kada se stavi Lights na High mnogo neke crne boje se dobije u igri, inace igra je starija vise od 5 godina tako da tu ne bi trebala nijedna grafa da se pregreva, WoW slicna situacija, novija igra temperatura mozda u odnosu na Idle poraste za max 5-10 stepeni i to u nekoj debeloj guzvi, za Starcraft 2 Beta je slicna situacija kao i u WoW-u, ovo za temperature u sve 3 igre govorim iz iskustva :: :: Pozdrav :: :: :: :: Nije tacno, ta dva deseta pojma su povezani, i moze itekako da se gasi monitor a da radi komp a da nije do monitora nego graficke.. :: :: :: :: :: :: :: Monitor i graficka su dva totalno 10-ta pojma, ako se monitor iskljuci a komp radi to znaci da je do monitora, a ne do kompa, da ti je do grafe i da je do previsoke temperature lepo bi ti radio monitor a komp se iskljucio, pogledaj da ti nije ukljucena neka usteda energije itd. :: :: :: :: :: :: Inace evo ova Indija nesto pise :) :: :: :: :: :: :: http://www.tomshardware.com/news/Nvidia-196.75-drivers-over-heating,9802.htm :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ... vec 3 dana razmiljam da otvorim temu na bencu o `tom` problemu.. :: :: :: :: Imam 8800GT i svez Win, od igara samo CS:Source, merio sam temperature sa Rivom dok igram i nikad ne dodje preko 55 C, ALI :: :: :: :: posle sat-dva igranja, samo se monitor ugasi a komp i dalje radi :: :: :: :: Ondak na napajanju kliknem prekidac i lepo ponovo upalim komp. Ovo se nikad nije desavalo na predhodnim drajverima :: :: :: :: Prvo sam pomislio da mi napajanje riknjava, da nema dovoljno snage... Proslo mi par puta da je do drajvera, ali sam se sam sebi nasmejao, nema logike :: :: :: :: Sada ne znam. :: :: :: :: :: :: :: ::
Meni se desavalo sa pasivno hladjenom 7600gt, a ponekad i sa 2600xt da kada su preko leta temperature u sobi visoke isto tako kao i Masinist-u grafika jednostavno prestane da radi tj. monitor samo ode u standby i to je definitivno jedan od znakova pregrevanja. Samo onaj kome se to nije desavalo moze da kaze da je tako nesto nemoguce, a desava se definitivno kada je hladjenje slabije.
Idemo dalje, temp na 100% kulera na idle 80 stepeni, ulazim u igru temp 100 stepeni na 100% kulera, temp 120 stepeni i dalje radi, 125 reset kompa, monitor i dalje radi. Inace da ovo nista ne pricam napamet dovoljan je podatak da sada pisem sa ATI 4850 kojoj je na 31% kulera temp 82-83 stepena u idle, sta li se tek desava u igrama :). Monitor mi odlazi u standby samo posle 20 minuta neaktivnosti :).
:: Idemo dalje, temp na 100% kulera na idle 80 stepeni, ulazim u igru temp 100 stepeni na 100% kulera, temp 120 stepeni i dalje radi, 125 reset kompa, monitor i dalje radi. Inace da ovo nista ne pricam napamet dovoljan je podatak da sada pisem sa ATI 4850 kojoj je na 31% kulera temp 82-83 stepena u idle, sta li se tek desava u igrama :). Monitor mi odlazi u standby samo posle 20 minuta neaktivnosti :)
Ne kapiram poentu tvoja zadnja dva posta,niti vidim kakve to ima veze sa temom.
Kartica ti se pregreva? Jel zbog drajvera? Da li ti je palo na pamet da ocistis hladnjak?
Poenta teme: `Paznja!!!196.75 drajveri obaraju brzinu ventilatora u igrama i to dovodi do pregrevanja,nestabilnosti sistema ili crkavanja kartica...Vratite starije drajvere!`
Ne znam sta te tu buni i zasto si toliko odlutao sa teme...Ako pokusavas da obavestis ljude da se 4800 kartice mnogo greju zakasnio si sa tim postom vise od godinu dana,jer je ta vest objavljena cim se pojavila prva 4800 kartica...I nije nikakva novost. Ako ti je to stvarno toliki problem probaj da ocistis kuler kartice.
nVidia tone, i tone , i tone, o ko da ce potonuti u tihi okean kako su krenuli. ja sam primetio jako veliki pad performansi u call of duty4ci sa novijim drajverima 196 i vratio sam brze bolje na dobri stari 191.07- svi drajveri posle tog su faked ap! nVidia korporejshn ce se uskoro pridruziti RMS Titanicu (owned by White Star Line) kockica monopola ce doci u ruke atija i ati ce sa tom kockicom dobijati 6ice dugo dugo vremena :)
Broj postavljenih tema: 60446. Broj poslatih odgovora: 647856. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.