pustam 3d mark na karti koja daje artifakte u igricam i gle u 3d marku ih nema, a u svakoj igrici ih ima inace koji je smisao tako proveravati ispravnost kartice kada je to program za merenje perfomansi, a i sumnjam da neko u servisu stoji ispred monitora i gleda dal se pojavljuju artifakti, nego ga ostavi i navrati posle nekog vremena da vidi dal se sve zavrsilo kako treba.
Pa već sam ti odgovorio šta da uradiš... ovo je kopi i pejst prethodnog mog posta Predlažem ti da kada ti se pojave tačkice (a hoće, veruj mi) slikaš monitor i to im priložiš uz reklamaciju. Nemoj da prihvatiš da ti vrate istu karticu nego insistiraj za novu.
Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
:: tebe kao nekoga ko se zajebava sa ovakvim stvarima dugi niz godina,pitam za savet ipak si najiskusniji medju nama... :: da li kartu sprziti od OC pa je vratiti ili cekati da se sranja pojave,il ako radi O.K prodati za neki 100e i kupiti nesto drugo,vidim npr da 4890 nisu imale slicna sranja,bar se niko na njih nije zalio,meni 2 po redu 487 :: :: ::
Smisao provere pustanja 3D Marka je zato sto je to 3D aplikacija koja upravo nudi vrstu testa koji ce da protestira GPU/Shadere/Memoriju onako kako treba.Znaci to je render test (full load) za graficku kartu i zato je to smisao i zato se i koristi..Nemaju vremena serviseri da se bakcu sa igrama jel to tako ne ide..Druga stvar u nekoj igri ces imati artifakte u nekoj ne,tu zavisi i od samog engine-a jer i svaki engine ne opterecuje GPU isto.. Znaci nije 3D Mark samo benchmark vec ima ulogu i stress testa!
Nema veze sa brendom oni ni neprave za brend, ja to nisam ni napisao, napisao sam da firma poput nvidije daje recomanded test u ako je vista u pitanju test u 06-ici nisam ti to ja izmislio to znam jer sam kod njih to procitao, e sad ovde je u pitanju ati karta i serviser ce je testirati napr ao je prijavio artifekte u ati toolu i ako to prodje proglasice kartu ispravnom i nema nista vise da se testira
a napr ti kad uzmes drugaru da proveris da li radi ti ces je testiratu i toolom, i benchmarkom, i ostalim zajebancijama, to njima nije cilj rade onako kako je brend preporucio, i ne znam sto me prozivas `kako mi to nije jasno` nisam sad video to lepo sam pitao da vidim da li sam gde pogresio,
Ethernity has carry for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`
Pa kazem zasto ti to nije jasno jer ocigledno nije..I dalje vrtis jedno te isto..Ako je neko nesto preporucio ne znaci da ostali software-i ne treba da se koriste i da nisu pouzdani i tacni!Ja ti sad objasnih,Ako je nvidia (mada ja to nigde nisam procitao) preporucuje futurmark proizvode kao test programe to je samo cinjnica da je taj njihov program pouzdan i da iza toga stoji nvidia za svoje korisnike.Gde ovo moze da se globalizuje?! Jednostavno vrsis generalizciju necega sto ne moze!Prvo covece moras da znas da kako vreme prolazi tako se i hardver i software razvija..Danas su graficke karte otisle daleko napred dok je taj ATI Tool zatareo program-Ko ce bre da stoji iza toga da je to pozudano kad je 100x do sad vec dokazano da nije i zato se i koriste test programi tipa furmarka za stabilnost grafike.. nVidia i ATI su brendovi kao sto su i firme koje zastupaju njihove graficke chipove.. Znaci shvati da nema veze sta je BREND preporucio,to nekad moze da bude i reklama cisto da znas,moras biti open mind user,ne smes gledati tako usko..Ja ti ne govorim da bih ti sad nesto pametovao vec ti ukazujem na gresku da to nije tako kako ti smatras.. Nadam se da sam ti sad uspeo da objasnim,ako nisam,povlacim se zaista.
Ako ti karticu koristis OC i pojavljuju ti se ti problemi onda znas sta ti je ciniti. Ako ti se ti artefakti pojavljuju i kad je kartica non OC onda je zaista problem.
Ali ako je problem uocljiv samo kad je OC oni je u racunar zabodu i probaju kao non OC i ne uoce nikakve nedostatke nemas se ti tu sta buniti, kad si je kupio niko ti nije rekao da je mozes slobodno OC.
To mu dodje kao kad kupis auto i odes kod tunera da malo uradi OC chipa kako bi auto bio brzi pa nesto crkne i ti onda u servis da ti uvaze reklamaciju u garantnom roku, pa sine nema toga cackao si tamo gde ne bi smeo da cackas.
E sad ako je problem uocljiv i kad je nonOC onda budi uporan i to ti je to.
Dobro objasnio si mi i sam si rekao ono sto sam ja tebi gore naveo ti kazes to oni preporucuju a to ne znaci da se netrebaju koristiti drugi programi tu se potpuno slazem ja ni nisam rekao da su oni najmerodavniji rekao sam kako oni predlazu i kako serviseri postupaju, a to sto ces ti drugu mnogo bolje i sa bancom programa da testiras to je drugo u servisu se drze usko jer ih mrzi da testiraju ceo dan
a to za reklamu nesumljam i tu se slazem, ati tool jeste zastareo i objasnio si mi to za brendove nema vise sta da kazes to sam mozda malo `kratko` ukapirao. eto
Ethernity has carry for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`
U Alti servisu je sledeca procedura, ima jedan komp ploca otvorena znaci sve otvoreno bez kucista, i samo se menjaju grafe, tu je cist sistem samo driveri, na tom kompu sam uvek video ATI kartice nikad nVidia, vrte 3D Mark 06 i tu cupavu kocku, bio sam tamo video sam sta covek radi, na koliko lupi kuler od grafe nemam pojma. Ja licno nisam imao nikakv problem sa njima. Inace ovoliko si cekao jer se ceo Alti iseljavao na drugu lokaciju :).
@servispc ta slika ne mora ama bas nista da znaci, moze na prvu da ti kaze izvini a otkud ja znam da je unutra ATI 4870, i cak ako jeste, da je bas tvoja ?
Sa ALTI-jem imam ok iskustva. Napajanje su mi zamenili za nedelju dana. Odneo sam ga u servis 02.01.2010, dobio sam drugo 09.01.2010. Dali su mi Chieftec APS-500S u zamenu za OCz SXS 500W.
karticu nisam OC, nema potrebe,a i ne patim od toga,ali kad mi je prvi put izbacila artefakte,probao sam u CCC da joj izvrtim test stabilnosti,i na fabrickim klokovima je izbacibvala gresku,ponavljam to se desilo decembra meseca,tad sam je izvadio iz kompa,ocistio i vratio i radili je ok 2 meseca....
:: Ako ti karticu koristis OC i pojavljuju ti se ti problemi onda znas sta ti je ciniti :: Ako ti se ti artefakti pojavljuju i kad je kartica non OC onda je zaista problem :: :: Ali ako je problem uocljiv samo kad je OC oni je u racunar zabodu i probaju kao non OC i ne uoce nikakve nedostatke nemas se ti tu sta buniti, kad si je kupio niko ti nije rekao da je mozes slobodno OC :: :: To mu dodje kao kad kupis auto i odes kod tunera da malo uradi OC chipa kako bi auto bio brzi pa nesto crkne i ti onda u servis da ti uvaze reklamaciju u garantnom roku, pa sine nema toga cackao si tamo gde ne bi smeo da cackas :: :: E sad ako je problem uocljiv i kad je nonOC onda budi uporan i to ti je to :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Sto sam rekao i servicepc kazem i tebi.Nacin na koji serviseri pristupaju problemu,servisiranju je odlika nestrucnosti istih.Svako od njih ima slobodnu volju da se ponasa kako hoce ali to ide na stetu narodu.. Ok..Drago mi je da smo se sporazumeli.. P.S.Promeni baterije :)
Pa to srbendo, vidis tako ide u zemlji hajduciji, ono gore sto si naveo (osim za brend tu je my bad) si potpuno u pravu kad bi to TI radio ali postu u ovoj zemlji ljudi rade samo da im prodje radno vreme i idu kuci onda je to tako nazalost a ne brini promenicu kad opalim neku full ciganku :OOO
Problem je upravo ovo sto ti je Nemanja naveo,e sada dolazimo opet do pitanja Powercolor kartica,seti se mog(svojevremenog)pljuvanja istih.
Da se vratim na temu,kartica sa hladnim lemovima ce vrlo brzo pokazati svoje pravo lice,tako da nema potrebe za furmark-om,linx-om ili nekim drugim aparatom za dizanje temperature,jer ista nije uzrok tome.Samo stavi kartu i igraj igre je par sati,pa ce da ti krene vizuelizacija kao kod vinamp-a.
E sada sto se reklamacije tice,kada saljes nesto na istu,slikas sve i zpisujes sve moguce i nemoguce serijske brojeve.Ovako se mozes naci u nebranom grozdju (cudi me da ti Doca nije objasnio proceduru).Kod ovakve situacije imas odredjeni problem,a on se zove chain of command,tako da ces morati da budes izuzrtno ostar sa momcima iz Lithiuma,jer samo preko njih mozes dobiti zeljeni rezultat.Drugim recima nemozes direktno ici na Alt-i.
Znaci kada karta stigne,uradis ono sto ti je ServicePC rekao,plus slikas kartu,pakovanje i popises sve serijske brojeve.A onda nazoves Lithium i pokazes im cija je mama nevina(pozoves se na svoja prava,nezadovoljstvo tretmanom,zakon o zastiti potrosaca...),jer iako su momci iz Lithiuma ok,nema druge varijante osim da njih napusis,a da oni to isto posle prenesu Alti-ju.
E da sam ja sada kuci,sa zadovoljstvom bi ti ovo resio.
Pozdrav za tebe i docu.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Imao sam slican problem sa 9600gt, ali ovi u Imtelu su to reseli odma. Nisam hteo zamenu - dobio sam lovu nazad, ali sam sve proverio gajbi i otiso naravno licno i imao marotansko zajebavanje sa serviserima... Dal je bio hladan lem - pojma nemam ali sto serviseri vole da su pametni, pa to je cudo jedno. Radio sam u servisu(sa 18 god.), ali nisam mudrovao. Samo moras da se ubedjujes sa nekim starijim serviserima to je cudo jedno. Sujeta bato, nisto drugo. Btw bio sam totalno iskren, sto je kod njih izmamilo odredjenu dozu iskrenosti takodje, pa sam onda lepo zino kakve su to sabancine!!! Poenta, ne mozes im puno verovati, na kraju krajeva veruj mi samo da ih bole uvo(kazem bili smo i kolege cak i dve god. sam isao na praksu u istu firmu pre nego sto sam se zaposlio). Za to vreme samo je gore postajalo.
ma jbg nesto nisam bas da napusavam prodavce(znam kako meni sipomeraju dupe,samo tako)al ako tako mora biti ce.... kad ces ovamo,evo ima domaca kod nas u servisu samo da se pusi:D
:: Problem je upravo ovo sto ti je Nemanja naveo,e sada dolazimo opet do pitanja Powercolor kartica,seti se mog(svojevremenog)pljuvanja istih :: :: Da se vratim na temu,kartica sa hladnim lemovima ce vrlo brzo pokazati svoje pravo lice,tako da nema potrebe za furmark-om,linx-om ili nekim drugim aparatom za dizanje temperature,jer ista nije uzrok tome.Samo stavi kartu i igraj igre je par sati,pa ce da ti krene vizuelizacija kao kod vinamp-a :: :: E sada sto se reklamacije tice,kada saljes nesto na istu,slikas sve i zpisujes sve moguce i nemoguce serijske brojeve.Ovako se mozes naci u nebranom grozdj :: (cudi me da ti Doca nije objasnio proceduru).Kod ovakve situacije imas odredjeni problem,a on se zove chain of command,tako da ces morati da budes izuzrtno ostar sa momcima iz Lithiuma,jer samo preko njih mozes dobiti zeljeni rezultat.Drugim recima nemozes direktno ici na Alt-i :: :: Znaci kada karta stigne,uradis ono sto ti je ServicePC rekao,plus slikas kartu,pakovanje i popises sve serijske brojeve.A onda nazoves Lithium i pokazes im cija je mama nevina(pozoves se na svoja prava,nezadovoljstvo tretmanom,zakon o zastiti potrosaca...),jer iako su momci iz Lithiuma ok,nema druge varijante osim da njih napusis,a da oni to isto posle prenesu Alti-ju :: :: E da sam ja sada kuci,sa zadovoljstvom bi ti ovo resio :: :: Pozdrav za tebe i docu :: :: Lala 4ever! :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Nije Alti tako loš, meni su vratili pare na reč, kod njih je miš radio, nikako da počne da zajebava kao kod mene. Najbolje da uradiš ko što ti je servispc rekao.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Nemoj da me vabis,znas kako kazu:tesko zabu u vodu naterati.
Najverovatnije stizem u Srbiju pocetkom juna(6.6),i veruj mi da cu direknto sa aerodroma da se zapucam za Beckerek.Btw imam i ovde jednog Zrenjaninca.
Aloha
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: ma jbg nesto nisam bas da napusavam prodavce(znam kako meni sipomeraju dupe,samo tako)al ako tako mora biti ce... :: kad ces ovamo,evo ima domaca kod nas u servisu samo da se pusi: ::
Ovo nije sramota nego svakodnevnica...da je Pera tj. skar otishao u I...L(da ne reklamiram preterano, nije u redu) sve bi ovo izbegao..Ne salim se, jer kod njih uzimam odUVEK i svaki put kad/ako dodjem na reklamaciju samo mi pokazzu gde je magacin da uzmem novo (UVEK)...Profi kompanija, mada sam i ja uzimao neke komponente u Lithium_u i sva sreca nisam imao reklamaciju..Uh, laknulo mi.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~ get on_log on / log off_get off
pa i Ja cu,eto ako cim opet pocne da kenja odo kod njih,onako narogusen=)
:: Ovo nije sramota nego svakodnevnica...da je Pera tj. skar otishao u I...L(da ne reklamiram preterano, nije u redu) sve bi ovo izbegao..Ne salim se, jer kod njih uzimam odUVEK i svaki put kad/ako dodjem na reklamaciju samo mi pokazzu gde je magacin da uzmem novo (UVEK)...Profi kompanija, mada sam i ja uzimao neke komponente u Lithium_u i sva sreca nisam imao reklamaciju..Uh, laknulo mi :: :: ~~~~~~~~~~~~~~~~~ :: get on_log on / log off_get of :: ::
ma donesi ti to danas da joj se na*ebem mile majke...
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: pa i Ja cu,eto ako cim opet pocne da kenja odo kod njih,onako narogusen= :: :: :: :: Ovo nije sramota nego svakodnevnica...da je Pera tj. skar otishao u I...L(da ne reklamiram preterano, nije u redu) sve bi ovo izbegao..Ne salim se, jer kod njih uzimam odUVEK i svaki put kad/ako dodjem na reklamaciju samo mi pokazzu gde je magacin da uzmem novo (UVEK)...Profi kompanija, mada sam i ja uzimao neke komponente u Lithium_u i sva sreca nisam imao reklamaciju..Uh, laknulo mi :: :: :: :: ~~~~~~~~~~~~~~~~~ :: :: get on_log on / log off_get of :: :: :: ::
sutra stize direkt u servis,ja cu samo moje kuciste da ponesem,pa da pocne BURN
:: ma donesi ti to danas da joj se na*ebem mile majke.. :: :: :: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA :: :: :: pa i Ja cu,eto ako cim opet pocne da kenja odo kod njih,onako narogusen= :: :: :: :: :: :: :: Ovo nije sramota nego svakodnevnica...da je Pera tj. skar otishao u I...L(da ne reklamiram preterano, nije u redu) sve bi ovo izbegao..Ne salim se, jer kod njih uzimam odUVEK i svaki put kad/ako dodjem na reklamaciju samo mi pokazzu gde je magacin da uzmem novo (UVEK)...Profi kompanija, mada sam i ja uzimao neke komponente u Lithium_u i sva sreca nisam imao reklamaciju..Uh, laknulo mi :: :: :: :: :: :: ~~~~~~~~~~~~~~~~~ :: :: :: get on_log on / log off_get of :: :: :: :: :: ::
Ako ti je cilj da je ubijes, daj je servispc-u da je ubije skroz naskroz :).
Pozdrav!
:: sutra stize direkt u servis,ja cu samo moje kuciste da ponesem,pa da pocne BUR :: :: :: :: ma donesi ti to danas da joj se na*ebem mile majke.. :: :: :: :: :: :: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA :: :: :: :: :: pa i Ja cu,eto ako cim opet pocne da kenja odo kod njih,onako narogusen= :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ovo nije sramota nego svakodnevnica...da je Pera tj. skar otishao u I...L(da ne reklamiram preterano, nije u redu) sve bi ovo izbegao..Ne salim se, jer kod njih uzimam odUVEK i svaki put kad/ako dodjem na reklamaciju samo mi pokazzu gde je magacin da uzmem novo (UVEK)...Profi kompanija, mada sam i ja uzimao neke komponente u Lithium_u i sva sreca nisam imao reklamaciju..Uh, laknulo mi :: :: :: :: :: :: :: :: ~~~~~~~~~~~~~~~~~ :: :: :: :: get on_log on / log off_get of :: :: :: :: :: :: :: ::
ma jok,ako radi ostavljam je....rekao sam jednom da mi nije cilj da dobijem 5770,nego da je ova moja full
:: Ako ti je cilj da je ubijes, daj je servispc-u da je ubije skroz naskroz :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: sutra stize direkt u servis,ja cu samo moje kuciste da ponesem,pa da pocne BUR :: :: :: :: :: :: :: ma donesi ti to danas da joj se na*ebem mile majke.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA :: :: :: :: :: :: :: pa i Ja cu,eto ako cim opet pocne da kenja odo kod njih,onako narogusen= :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ovo nije sramota nego svakodnevnica...da je Pera tj. skar otishao u I...L(da ne reklamiram preterano, nije u redu) sve bi ovo izbegao..Ne salim se, jer kod njih uzimam odUVEK i svaki put kad/ako dodjem na reklamaciju samo mi pokazzu gde je magacin da uzmem novo (UVEK)...Profi kompanija, mada sam i ja uzimao neke komponente u Lithium_u i sva sreca nisam imao reklamaciju..Uh, laknulo mi :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ~~~~~~~~~~~~~~~~~ :: :: :: :: :: get on_log on / log off_get of :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.