Samo ti sanjaj pa procitaj ovo kada ustanes :), ja sam tek oko 14h-15h kuci, sutra uvece budi na MSN-u, od 20:00 h pa nadalje ja sam pored kompa ti izadji pa da te pitam neke stvari :) :
Matematicki da ti prikazem dakle ATI default clock je 700 MHZ, nVidia default clock je 500 MHZ, dignes i ATI-ju i nVidia clock za po 100 MHZ. Situacija je sledeca 700/500=1.4 odnos, povecas za 100 i jednog i drugog odnos se menja 100/700= 0.142, 100/500 = 0.2.
Zakljucak : Sa povecanjem kloka za 100 MHZ na nVidia koja fabricki ima nizi klok dobio si boost za 20%, dok si sa povecanjem kloka za 100 MHZ na ATI-ju koji ima visi fabricki klok dobio boost u performansama za 14.2%. Znaci 5.8% bolje skaliranje ako ti je nizi klok :), ovo bi vazilo ako arhitekture imaju iste performanse na ovim klokovima.
Ali posto su im arhitekure priblizno istih performansi ovo gore nije 100% tacno, ovo gore sto sam ispisao moglo mozda da objasni zasto se nVidia malo bolje skalira, ali ustvari to je mnogo komplikovanije od onoga sto sam gore napisao, ali grubo gledano moglo bi dosta da znaci :).
ATI ne moze da napravi 512bit karticu ? Nije ne moze, nego nece! Zasto nece ? Pa treba drugaciji i veci mem kontroler sto i nije problem, ali treba dosta kompleksniji (citaj skuplji) PCB a sasvim dovoljno su brzi i sa 256bit magistralom...
To da nVidia bolje skalira nego ATI okaci macku o rep (kao i sve slicne svoje teorije do sada), user zajebani76 je potrosio nekoliko desetina postova da ti (SFu) objasni kako koja skalira, i covjek je objasnio tako da bi svako shvatio, ali ti opet prosipas svoje neke price...
Kao sto smo vec rekli MaliAbner, skar i ja, GTX480 bi trebala barem za duplo da je brza od 5870! 384 vs. 256bit, 1536 vs. 1024MB, 480 vs. 320SP, 250 vs. 190W i tako dalje...
Toliko o arhitekturi i iskoristenju chipa kod nVidia karti...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Iz svega ovoga se namece samo jedan jedini zaklucak
ZELENI IDU SAMO NA BRUTALNU SNAGU I NISTA VISE !!! A pricu o savrsenijoj i sofisticiranijoj tehnologiji zelenih macku o rep.
Jer kad imas svega vise za 50% a ti si samo 10+% bolji (bez pokretnih delova) onda je to to.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ATI ne moze da napravi 512bit karticu ? Nije ne moze, nego nece :: Zasto nece ? Pa treba drugaciji i veci mem kontroler sto i nije problem, ali treba dosta kompleksniji (citaj skuplji) PCB a sasvim dovoljno su brzi i sa 256bit magistralom.. :: :: To da nVidia bolje skalira nego ATI okaci macku o rep (kao i sve slicne svoje teorije do sada), user zajebani76 je potrosio nekoliko desetina postova da ti (SFu) objasni kako koja skalira, i covjek je objasnio tako da bi svako shvatio, ali ti opet prosipas svoje neke price.. :: :: Kao sto smo vec rekli MaliAbner, skar i ja, GTX480 bi trebala barem za duplo da je brza od 5870! 384 vs. 256bit, 1536 vs. 1024MB, 480 vs. 320SP, 250 vs. 190W i tako dalje.. :: :: Toliko o arhitekturi i iskoristenju chipa kod nVidia karti.. :: :: :: :: https://www.tinyurl.com/ye5z6b :: :: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha :: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat :: ::
Nemoj da ti Grujin Bole vidi jabuke ima namah da ih aranzira po njegovom, znas ono hhuuuu... divota... Pobice te vitamine ko krvava Meri spermatozoide...
Vest me odusevila, znaci oni ne potkupljuju nego samo sponzorisu razvojen timove i nastavice sa tom praksom u buducnosti. Konkretno smatram da imaju pravo na to, ako razni lobisti podmazuju politikante sto zeleni ne bi podmazivali pardon sponzorisali e je... zar ne mogu da kazem kako je u vesti POMAZU razvojne timove.
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: http://www.benchmark.rs/benchmark-vesti/it-aktuelnosti/nvidia-negira-da-potkupljuje-razvojne-timove.htm :: :: Vest me odusevila, znaci oni ne potkupljuju nego samo sponzorisu razvojen timove i nastavice sa tom praksom u buducnosti. Konkretno smatram da imaju pravo na to, ako razni lobisti podmazuju politikante sto zeleni ne bi podmazivali pardon sponzorisali e je... zar ne mogu da kazem kako je u vesti POMAZU razvojne timove :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
:: Jao al` ces sada biti donji samo da dodju ostale kolege sa foruma :: :: :: :: https://www.tinyurl.com/ye5z6b :: :: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha :: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat! ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.