vrlo bitan faktor na koji sam zaboravio...... imao sam lc od 420W i nije stabilo radila klokovana, zamenio sa 550w i stabilnost postignuta, ne znam koji ti je ostatak konfe ali napajanje moras imati dovoljno jako, sto se klokovanja tice radim ovako... prvo fan na zeljenu vrednost, zatim memaru i na kraju gpu, posle svake stavke idem na apply u rivi, napominjem moras postepeno traziti max stabilan klok memare i gpu-a posebno, meni gpu sa 1.3 volta na max ide i preko 1000mgz mislim da sam ga terao do 1015mhz na toj voltazi sa fanom na 100% ali mi se posle par minuta slika zamrzavala posto koliko sam video temp je otisla mloooogo
@RAICU Overclock je rutinska stvar naravno za one obucenije koji poznaju dobro materiju vezano za taj pojam.Ali svakako se tu ne moze nista zeznuti,unistiti alo si iole upoznat sa osnvim delom oko OC-a.Falshovanje biosa isto standardna procedura,uvek moze da se vrati stari.. E fazon je sto kad se flashuje bios od drugog vendora mora da se ide na forisiran bios da bi prosao flash.. Za one koji nisu dovoljno upuceni bolje ici na istog vendora ili modifikovati postojeci bios.. Kad se ubacuje bios drugog vendora on nekad ima i drugacije instrukcije od maticnog..Recimo nekad se razlikuju timeinzi za memoriju,latencije,nekad su drugi memorisjki chipovi,itd pa nece karta da radi stabilno vec crashuje..Ima tu raznih detalja koji se desavaju.Sve to treba imati na umu kada se rade ovakvi poduhvati.. Generalno Asus-ov bios upravo ima te brze latencije,odziv memorije,bolju mogucnost za OC i zato se i flashuje sa takvim biosom.
Znam ja to sve, druže skaj, nabavio sam jednom sav pribor i taman da odradim stvar međutim predomislio sam se, de ću s tim da se zajebavam, mislim šta mi to sve treba, nije mi baš toliko dosadno em nemam pri ruci drugu grafiku kojom bi mogao da vratim bios ako nešto pođe po zlu.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: @RAIC :: Overclock je rutinska stvar naravno za one obucenije koji poznaju dobro materiju vezano za taj pojam.Ali svakako se tu ne moze nista zeznuti,unistiti alo si iole upoznat sa osnvim delom oko OC-a.Falshovanje biosa isto standardna procedura,uvek moze da se vrati stari. :: E fazon je sto kad se flashuje bios od drugog vendora mora da se ide na forisiran bios da bi prosao flash. :: Za one koji nisu dovoljno upuceni bolje ici na istog vendora ili modifikovati postojeci bios. :: Kad se ubacuje bios drugog vendora on nekad ima i drugacije instrukcije od maticnog..Recimo nekad se razlikuju timeinzi za memoriju,latencije,nekad su drugi memorisjki chipovi,itd pa nece karta da radi stabilno vec crashuje..Ima tu raznih detalja koji se desavaju.Sve to treba imati na umu kada se rade ovakvi poduhvati. :: Generalno Asus-ov bios upravo ima te brze latencije,odziv memorije,bolju mogucnost za OC i zato se i flashuje sa takvim biosom :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
:: Znam ja to sve, druže skaj, nabavio sam jednom sav pribor i taman da odradim stvar međutim predomislio sam se, de ću s tim da se zajebavam, mislim šta mi to sve treba, nije mi baš toliko dosadno em nemam pri ruci drugu grafiku kojom bi mogao da vratim bios ako nešto pođe po zlu :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: @RAIC :: :: Overclock je rutinska stvar naravno za one obucenije koji poznaju dobro materiju vezano za taj pojam.Ali svakako se tu ne moze nista zeznuti,unistiti alo si iole upoznat sa osnvim delom oko OC-a.Falshovanje biosa isto standardna procedura,uvek moze da se vrati stari. :: :: E fazon je sto kad se flashuje bios od drugog vendora mora da se ide na forisiran bios da bi prosao flash. :: :: Za one koji nisu dovoljno upuceni bolje ici na istog vendora ili modifikovati postojeci bios. :: :: Kad se ubacuje bios drugog vendora on nekad ima i drugacije instrukcije od maticnog..Recimo nekad se razlikuju timeinzi za memoriju,latencije,nekad su drugi memorisjki chipovi,itd pa nece karta da radi stabilno vec crashuje..Ima tu raznih detalja koji se desavaju.Sve to treba imati na umu kada se rade ovakvi poduhvati. :: :: Generalno Asus-ov bios upravo ima te brze latencije,odziv memorije,bolju mogucnost za OC i zato se i flashuje sa takvim biosom :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
:: Karta je extra. Ne razumem zasto samo 4770 moze da se klokuje?? :: I 4870 nije gadljiva na OC :: Sta se dobija kad se klokne 4870?? :: :: :: Intel Q6600. CM Hyper TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS :: ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5 :: :: :: ::
covek nije pitao za 4890, verovatno ima kombinaciju za 4870. Opet i ona kad se klokuje dobije se mnogo vise od klokovane 4770. Znaci da, doplata max 30eu
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
Koliko vidim on sa 4770 nema nikakvih problema sa grejanjem.Referentne ATI 4870 se greju dosta,to su vruci chipovi..OC se krece do nekih 830 Mhz a neke ne zele ni voltazu da prihvate ,dzaba i dodavanje..Opet voltaza doprinosi vecem zagrevanju.. Po meni je pametnije da stedi i da kupi 5770 ili 5850 i zavrsice posao odlicno!
ovo je stabilno, testirano u igrama , samo pomocu rive i furmarka, nisam flashovao bios niti bih to radio....u furmarku na 640x480 na default klokovima imam avg fps 82 a na ovima sa slike imam 120!
Nisam ni znao da je ta kartica tako fina..Ma da,ona je svakako iz nove serije,pred serija 5xxx..Na njoj su i postavili uspeh i proverili 40nm proces proizvodnje..Zato im je 5xxx sad ovakva,uspesna.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
:: :: 5850 cu uzeti uskoro ali sam mislio malo ovim da se pooigram.... kad vec mogu sa novim napajanjem: :: :: dakle kakvi su mi rezultati moze li neko da kaze :: ::
Covek ladno pita: ZAMENA 4770 za 4870. koliiko bi bila realna doplata?
A vi ko ciga i sin mu kad nadjose potkovicu, e da im je jos tri potkovice pa da mogu da osedlaju konja... Oko 75 posta u temi ce vec da se spominje felermi kao jedina razumna zamena... dajte bre prizovite se razumu...
Covek je pitao da li je pametno i koliko bi bila razumna doplata?
Po meni ne vredi a doplata koliko se dogovore jer sve ovo sto mi napisemo ne vredi ako druga strana ne prihvati i to mu je to.
Uopste mu nije potrebna ta zamena niti ulaganje u isto..Nek skupi novac i lepo kupi sebi nesto iz serije 5xxx.Tu nema mesta za bilo kakvu polemiku i savet.. @MA Koju ti religiju propagiras?Koji cin nosis?Visokog svestenstva by ATI ili si neutralna stranka ?
Kolko vidim od muke si omiljenu igracku iz detinjstva ofarbao u crveno (na radost)... Ali ipak se opusti malo cica-maco, treba da jedes ribu puna je fosfora...
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.