Tragedija.... @eseses zašto da se lamatate sa CF(mada, priznajem, jeste zanimljivije), uzmite lepo 5870 i ćao. Kasnije, ako zatreba, još jedni i to je onda CF. A za zvučnike, uzimajući u obzir ostatak cfg, predlažem G51, bolja je investicija nego G19 za tolike pare.... Fiat iustitia, et pereat mundus
@MilosNBG, tako je on napisao, sta da sam napisao visuljak i covek se uvredi.
@MaliAbner, ne konzumiram hemiju, samo prirodno Pa istina je sve sto si napisao, ali nema tog smeka...sednes ujutru, spremis nes, izbistris stranice www-a, ili moze i ovako...sednes uvece, zabodes uz neku dobru igru, u pozadini ti skida neki film, rezes dvd, kuckas ovde...i ja to sve da dam za pisljivu konzolu? No way Pedro!
@Dautovic haha, ma opusteno, mene iznervirao gile sa svojim postovima i onda se debelo crevo otvorilo. Ja, agresivan? Odakle ti to? Veruj mi, editujem kad god mogu, ako nije editovano, znaci da je neko nesto postovao, a onda ovaj polu-funkcionalni forum izbaci gresku, pa ti pisi ponovo. Ne brini se ti za moje postove, vidi da srezes one gilove... ___________________________________________________________ Endless fields of sorrow...
Covek pita za graficku vi mu predlazete da promeni osigurac na spratnoj tabli! I uvek se pojavi neki cobanin koji lupi neku glupost umesto da da konstruktivan odgovor!
Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
@SZ HisDoom ga je zasr`o skroz, rekoh mu da oladi sa drekavcima.
@MyDoom pa upravo si ti taj koji dodje i nista konstruktivno ne napise nego pominje kurceve, a covek je odgovore i misljenje od svih nas dobio, osim od tebe. ___________________________________________________________ Endless fields of sorrow...
Oko CF nema nikakvog `lamatanja`, ubodes karte, povezes mosticem, instaliras driver.
I jace su dve 5770 malo, nego jedna 5870, jedna 5870 je bolje resenje ako planira da doda mozda kasnije jos jednu....
Nema padova frejmrejta kad je CF u pitanju, sve radi u najboljem redu, tamo gde bi padao sa single jakom kartom padace i sa CF koji je u klasi sa tom single kartom.
Covek kad sklapa konfiguraciju napravi neku racunicu i u to se uklopi a za ostalo oko cega se dvoumi pita na forumu! Da li vam je nekad palo na pamet da je covek izabrao komponente po svom nekom iskustvu i po onome koje mu najbolje odgovaraju?Ja bi licno shvatio kao uvredu da mi neko promeni komponentu iz konfiguracije koju sam sastavio a pitao sam za savet o necemu sasvim drugom!Naravno da je bolje da uzme 5870 ali lika interesuje da li mozda neko ima bolje iskustvo sa 5770 cf!I nema sta vi tu da sta mu predlazete da promeni misa ili tastaturu kad vas je on lepo pitao za grafiku!Svaki dan na ovom forumu vidjam ovakve teme ali se ne usudjujem da odgovorim jer se uvek ukljuci neki coban u raspravu i pocne da polemise o 100 drugih stvari a jedva da nesto kaze o onome sta treba!Naravno da moji odgovori nisu ponekad na mestu ali ja ljudima mogu da pomognem u sirokom spektru u vezi racunara ali me iznervira kad vidim laicki odgovor u vezi necega i onda automatski odustanem!
Evo npr. erestun i dautovic mogu da govore o pivu i igrama za PC ali da li bi mogli da napisu jedan digitron u C++ to je vec tema za razmatranje!
Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
neku drugu komponentu, ako misli da je ta bolja od neke navedene. posebno ako je koristio i jednu i drugu stvar
evo najkrace jedan licni primer... postavio i temu pre mozda nedelju dana menjao sam mis (a4 x748-k). na kraju uzmem side winderx5. mis odlican, ali nema tegice..lagan jbg, jos se navikavam na njega. e da se tad neko javio i rekao da nadodam jos 15-stak evrica i uzmem ovo http://www.itsvet.com/proizvod/microsoft-sidewinder-mouse/comp_comp_mouse/43/566
sta ti znas o cemu ja mogu da govorim, kad god dodjes ovde nesto se prsis... kritikujes druge, a sam spamujes.... jel te jebe privatni zivot...? idi brate, lazina vrata su uvek otvorena za takve...
Edit: I jel vidis sta ti radis, dosao si, prozivas i zapocinjes svadju. Jel sam ti ja nesto ruzno rekao, pa da me spominjes? ___________________________________________________________ Endless fields of sorrow...
Jeste bre svi pijani? :D Jel neko procitao prvu recenicu u temi?
`Ortak je kupio novi komp. Uzeli smo sve, fali mu još grafika`
A vi u mu predlazete da menja ovo, menja ono.... :D :D :D
Carevi ste majke mi, mrtav sam umoran, ali umirem od smeha... :D :D :D
@Eseseseeeee bree.... ja bih iz znatizelje uzeo 5770CF, jer negde je brz ko 5870, negde brzi, negde sporiji za par frejmova, ali verovatno lakse podnosi AA i AF jer svaki GPU ima po 1GB DDR5 za sebe...
Puno sam istrazivao o toj kombinaciji pa sam uzeo na kraju 5870, ali iskreno, ova karta je overkill. Nemam nista posteno da je upregnem, sad mi je malo i zao sto nisam uzeo 5770CF.
Ne racunam Metro 2033 jer je NEOPTIMIZOVAN do bola....
Na papiru mislim da je bolja kupovina 5770CF jer je i jeftinija kombinacija...
Odoh da odgledam sad Nip/Tuck i da spavam jbt, ne mogu da naprezem mozak sad vise o komponentama...
I ne serite bre vise o Logitech premium misevima ako ih niste koristili nekoliko meseci pa da mozete opravdano da kazete svoje misljenje. To sto ste kod ortaka od sestrinog ujaka sa striceve strane probali kako radi mis u stavljanju newtextdocument.txt fajla u recycle bin se ne racuna...
Sve ja to znam, nisi me razimeo(možda se nisam dobro ni izrazio). Mislio sam čisto s praktične strane-više je potencijalnih problema kod dve stvari koje rade kao jedna nego kod samo te jedne....Mada ko će ga znati.... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: Oko CF nema nikakvog `lamatanja`, ubodes karte, povezes mosticem, instaliras driver :: :: I jace su dve 5770 malo, nego jedna 5870, jedna 5870 je bolje resenje ako planira da doda mozda kasnije jos jednu... :: :: Nema padova frejmrejta kad je CF u pitanju, sve radi u najboljem redu, tamo gde bi padao sa single jakom kartom padace i sa CF koji je u klasi sa tom single kartom :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CrossfireX :: http://tinyurl.com/y92ufs :: http://tinyurl.com/yka26c :: http://tinyurl.com/yh3x5v :: :: ::
Prsli ljudi, odoh i ja na dremku nisam spavao vise od 2 dana... ___________________________________________________________ Endless fields of sorrow...
Razmislićemo da uzmemo još jedan SSD, on bi mogao da bude samo za sistem. Ali, sad su mu problem pare. Mnogo je uložio u ovo. Otom - potom, to sad nije prioritet.
Grafiku se još razmišljam koju da mu stavim. Niste mi puno pomogli oko izbora.
A što se tiče konfiguracije, ja sam je lično sklopio, i nema menjanja. To je to. Razmišljao sam da postavim temu ovde, ali bolje što nisam, jer posle toga ne bih znao šta da radim.
OC - om će se on pozabaviti, ja neću to da diram iz prostog razloga što ne volim da čačkam tuđe. Jedino ako me zamoli da to uradim.
Ja sam samo pomenuo da je mogao da uzme ssd. I dalje sam za 5870, jer kasnije moze da uzme jos jednu, a napajanje ce mu biti dovoljno. ___________________________________________________________ Endless fields of sorrow...
Uzmi lepo 2 papirčeta, na jednom napiši 5770x2, na drugom 5870, izgužvaj, malo promešaj i koji ti ortak izvuče-to uzimajte. Što da lomiš glavu toliko oko toga, isti ti je q. 2-3 fps gore/dole, 20-30 evrića gore/dole.... P.S. možeš da pokušaš i da uloviš ovog fantomskog Fermija koji se mota po Srbiji, što su ga kao svi testirali a niko ga nije video.... Fiat iustitia, et pereat mundus
Nemoj ti mene da uzimas u usta! Sta si sad ti programer? u prvom srednje se uci C++ nemoj da me smaras s glupostima...
Ti imas ozbiljnih problema...spustio sam te ranije na zemlju nemoj da me teras opet! ne zelim to...
Svi se krste kako se ponasas i koliko smaras...jos ti nekom pricas za neke laicke odgovore...
Iskuliraj popi pivo...niko te ne dira sta se prsis...
Fermi - An EPIC Fail
:: Covek kad sklapa konfiguraciju napravi neku racunicu i u to se uklopi a za ostalo oko cega se dvoumi pita na forumu :: Da li vam je nekad palo na pamet da je covek izabrao komponente po svom nekom iskustvu i po onome koje mu najbolje odgovaraju?Ja bi licno shvatio kao uvredu da mi neko promeni komponentu iz konfiguracije koju sam sastavio a pitao sam za savet o necemu sasvim drugom!Naravno da je bolje da uzme 5870 ali lika interesuje da li mozda neko ima bolje iskustvo sa 5770 cf!I nema sta vi tu da sta mu predlazete da promeni misa ili tastaturu kad vas je on lepo pitao za grafiku!Svaki dan na ovom forumu vidjam ovakve teme ali se ne usudjujem da odgovorim jer se uvek ukljuci neki coban u raspravu i pocne da polemise o 100 drugih stvari a jedva da nesto kaze o onome sta treba!Naravno da moji odgovori nisu ponekad na mestu ali ja ljudima mogu da pomognem u sirokom spektru u vezi racunara ali me iznervira kad vidim laicki odgovor u vezi necega i onda automatski odustanem :: :: Evo npr. erestun i dautovic mogu da govore o pivu i igrama za PC ali da li bi mogli da napisu jedan digitron u C++ to je vec tema za razmatranje :: :: :: :: Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour :: :: Lifestyle :: http://www.youtube.com/watch?v=1OMJ7vSgQl4&feature=relate :: http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B :: http://www.youtube.com/watch?v=HNJC2_WZg_ :: ::
mada ni 5850 nije ni malo losa,zasto se mora potrositi sav kes!!!!! ko zna mozda zatreba za crne dane:D mada kod vas izgleda toga nema..........
:: Ja sam samo pomenuo da je mogao da uzme ssd :: I dalje sam za 5870, jer kasnije moze da uzme jos jednu, a napajanje ce mu biti dovoljno :: __________________________________________________________ :: Endless fields of sorrow... :: ::
:: mada ni 5850 nije ni malo losa,zasto se mora potrositi sav kes!!!! :: ko zna mozda zatreba za crne dane: :: mada kod vas izgleda toga nema......... :: :: :: :: Ja sam samo pomenuo da je mogao da uzme ssd :: :: I dalje sam za 5870, jer kasnije moze da uzme jos jednu, a napajanje ce mu biti dovoljno :: :: __________________________________________________________ :: :: Endless fields of sorrow... :: :: :: ::
Imaces mocnu kartu , uz koju ces moci kasnije da dodas jos jednu istu, to jest da stavis u CF. Prednost je sto sa ovim potezom gledas vise u buducnost, nego sa dve 5770.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
Priznajem da sam se isplakao ali ne od tuge vec od smeha..Najjaci ste majke mi :)
@SSS
Zanimljiva mogucnost odabira.. Sto se tice mene ja sam za single GPU..Bolja je podrska,iskoriscenje chipa,bolji rendering (ovo cu da objasnim zasto) Kod platformi bazirane na CF-u se desava da dodje do fenomena poznatog kao micro sttutering ili ti naglih skokova i padova frame rate usled kasnjenja u obradi slicica..Vise se odnosi na pad FPS-a..To se ne desava sa Single GPU-om..Ovo ne mora da znaci da ce se desiti ali i moze.E sad ne znam zasto sam ovo ispircao ali ne skodi..A cim ne skodi znaci da koristi :) Znaci moj glas ide ATI 5870 kao mocnoj single GPU karti ali (Vapor X) ,mnogo dobra kartica !
Broj postavljenih tema: 60476. Broj poslatih odgovora: 648197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.