Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem sa Sapphire 5850
STRANA 2 OD 2
skar .......... 08.04.2010. 12:27 #202926

status: user
broj poruka: 3992
ja bi to menjao...sto se zajebavas kad mozes drugu dobiti...nisi dao 50e za grafiku
Nekada je ispravno uraditi pogresne stvari

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dautovic Re: ... 08.04.2010. 12:34 #202930

broj poruka: 2856
Ne moze Q6600 i na def da bude usko grlo...tu nema rasprave

Fermi - An EPIC Fail

:: Usput, nesto mislim da je Q6600 na defaultu usko grlo za 5850..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
2m4Y re: 08.04.2010. 13:06 #202936

broj poruka: 2355
...`alo ljudi, mi ne raspravljamo ovde o uskom grlu i procesorima, ...nego covek ne moze da potera novu grafu kako treba, sta spamujete sranja sad, svako ima ono sto moze sebi da priusti, i sto ne bi ja da imam Athlon X2 3800+ kupio sebi 5870 ako imam para trenutno, pa sta ako je taj athlon usko grlo, radice sve to...

...daj da vidimo da resimo problem coveku, kasnije cemo o procesorima (mada se uvek raspravlja o tome, i ko ima najbolje, ...eh srpska posla)

...slusaj ovako, posto si naveo da ti grafika radi sa njenim driverom ali traljavo, a kad udjes u 3D ona prsne, a predhodno si imao nVidia... koliko god da cistis drivere i sa onim cleanerima... jos uz to ako ti je sistem star... nesto ce ostati, i vrlo moguce praviti probleme, ...ranije nije to bio problem, jer su mogle i nVidia i ATI da budu zajedno u sistemu, ...ali od kako je nVidia izbacila PhysX, postoji zabrana za normalan rad ATI kartica, i vrlo moguce da te to zeza... ako vec nisi, probaj da oboris sistem, instaliraj samo drivere koji su potrebni za rad racunara, ...ne kaci na net, nemas potrebe, i instaliraj neku igru, ne bitno sta je... probaj tad na svezoj instalaciji win-a, ako ne bude htelo da radi, ASAP u prodavnicu gde si kupio karticu, i reci da si uradio nov sistem i da kartica odbija da radi... i nista cile mile, odmah na sto novo... a naravno ponesi i tvoju konfu tamo... ja imam Antec TruePower 430 star skoro 7godina, koji i dan danas radi, cak tera i ovu masinu u podpisu, probao sam, ...tako da ne verujem da je napajanje riknulo tek tako...

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

substrance ... 08.04.2010. 13:39 #202941

broj poruka: 67
Hvala svima puno na pomoci! Bio sam sad kod ortaka koji isto ima 5850 na cifteku od 750w, i karta radi. Nisam imao vremena da testiram ali smo bili par minuta u metrou 2033 bez problema. Kad je vratio njegovu kartu zeznuo mu se boot loader bez ikakvog razloga ali to smo sredili :D

Ne verujem da je do wina, jer je problem poceo da se desava i po paljenju racunara i pre/tokom podizanja wina. Poceo je da se desava i bez atijevih drajvera.

Mislim da mi jedino ostaje da kupim sutra napajanje...
SkyFire Re: Re: ... 08.04.2010. 14:18 #202954

broj poruka: 18472
Ovo treba proveriti..Ja bas nisam siguran da nije usko grlo jer je frekfencija od 2.4 Ghz jako mala.A obzirom da ATI bas trazi procesorkse snage moze se desiti da bas jeste usko grlo ..
Onaj primer sto je Daum naveo je tacan.Znam zato sto sam mu ja rekao da digne CPU i tek tad je karta zivnula a najveci potecijal je imao sa Q9550 koji je drzao na 3.8 Ghz cini mi se..Na svaku vecu frekfeciju je dobijao bolje performanse..Znaci ovde je problematika oko potecijala karte u odnosu na snagu CPU-a..

@substrance

Ako si citao ono sto ti je MilosNBG rekao je upravo tvoj problem..Drzis taj komp konstantno pod maximalnim opterecenjem napajanju pri full loadu.Jos ako je taj Q6600 kojim slucajem OC-van jede wate..Napajanja pogotovu neka manje kbalitetna ce tesko da izdrze takvu torturu i odrazice se na neku anomaliju u radu a i samu mogucnost da crkne.Druga stvar takodje utice na rad ostalih komponenti i ja se sa tim nikad nebi igrao..Zato se uvek uzme jace napajanje i zbog veceg prostora i zbog samog opterecenja tj koeficijenta iskorscenja da bi imao sto stabilniji napon!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

:: Ne moze Q6600 i na def da bude usko grlo...tu nema rasprav
:: Fermi - An EPIC Fail
:: :: Usput, nesto mislim da je Q6600 na defaultu usko grlo za 5850..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: ::
dautovic @SKY bate 08.04.2010. 14:35 #202957

Imam Q6700 kao sto znas...da li on meni stajao na 2.66 ili na 3.4 ili na 3.6 u igrama ja bukvalno nemam dobitka, on kaze da je usko grlo iza 4890 a znas i da nju nemam, ja kazemda nije usko grlo ni na 2.66GHz...

5850 je od 4890 jaca nekih 30% gore dole...nije on usko grlo ni za 5850...realno nijedan quad AMD ili INTEL ne moze biti usko grlo nekoj grafici...

@2m4Y imas pravo otisli smo u OFF debelo, al bar polemisemo o nekin `normalnim` stvarima, niko se ne svadja itd...

Fermi - An EPIC Fail

SkyFire Re: ..... 08.04.2010. 14:50 #202958

Usko grlo nastaje usled neiskoriscenja potecijala karte..E sad sve zavisi i od same igre jer trebalo bi da znas da zavisno od igre je i razlicito opterecenje GPU-a..Negde maximalni potecijal uopste nije potreban ako je sam chip karte dovoljno jak!
E sad kako generacijski karte izlaze tako su chipovi sve mocniji i potrazuju snazije CPU-ove.To je samo zbog te Interne veze..Jer ako je CPU slab dolazi do zagusenja u protoku informacija i GPU-u slabi potencijal..ATI recimo trazi malo vise snage od NV zavisno od generacije izlaska chipova ..
E sad,oni koji imaju jake karte a male monitore sa niskim rezolucijama taj fenomen i ne osecaju jer je karta overkill za takvu rezoluciju kao NPR 5850 na 1280x1024 gde frejmovi lete na sve strane..
Ne znam koja je recolucija kod tebe ali generalno 4890 bi trebao da opteretis maximalno da bi video da li CPU doprinosi njenom potecijalu..
2.4 Ghz su male frekfencije definitivno..Danas nista ispod 3 Ghz pa na dalje tj nekih 3.6 Ghz sa jakom arhitekturom CPU-a nije ispod preporucljivo..Da ne pominjem Dual GPU karte gde se Quadovi tek izgube ,sama grafika podbacuje i tu je OC neophodan nema dileme..Sa ovim stvarima sam se susretao mali milion puta ..
Ovo jako, jako opsirna tema i mislim da ovde treba staviti tacku da nebi dalje nastavljali sa polemikom bez potrebe..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

:: Imam Q6700 kao sto znas...da li on meni stajao na 2.66 ili na 3.4 ili na 3.6 u igrama ja bukvalno nemam dobitka, on kaze da je usko grlo iza 4890 a znas i da nju nemam, ja kazemda nije usko grlo ni na 2.66GHz..
:: 5850 je od 4890 jaca nekih 30% gore dole...nije on usko grlo ni za 5850...realno nijedan quad AMD ili INTEL ne moze biti usko grlo nekoj grafici..
dautovic ... 08.04.2010. 15:04 #202964

GTA koristi sva jezgra i opet mi nije drasticno veci FPS na 3.6 u odnosu na 2.6...

Kriza - u njoj dobijem 2 frejma kad klokujem procesor...

A to sto 99% igara koristi samo 2 jezgra, onda moras klokovati quad da bi imao bolji framerate...

E8400 na 4.2GHz je imao bolji framrate u pojedinim igrama od Q6700 na 3.6GHz, to je do sama igre i njene podrske za QUAD a ne do toga da se grafika gusi...

Lepo su ljudi na bencu bacili test...CPU je marginalan u odnosu na GPU za igre...

Kad vidim da ljudi ovde kupuju i7 pa i i5 za igre, zeludac mi se prevrne, al ovce su za sisanje.

P.S. ja igram u rezoluciji 1680x1050 i stavljam sve efekte na HIGH u igrama i min 4xAA , AF

Fermi - An EPIC Fail

xendza ploca ne trpi neke kartice 08.04.2010. 15:19 #202968

broj poruka: 601
Ja imam istu plocu kao ti i nije mi trpela 5770 safir karticu BEZ obzira koji je drajver u pitanju. Za 5770 nije potrebno jako napajanje imala sam 470 watti thermaltake i nije radilo kako treba nestajala je slika sa ekrana i cudne zvukove je ispustala ponekad a imam monitor PG221 sa super zvucnicima iza.....Sve u svemu promeni safir ako mozes uzmi asus mislim da je pre do ploce nego do drajvera jednostavno ne trpi neke karte.
Daum Re: Re: ... 08.04.2010. 16:15 #202994

broj poruka: 12805
Pa vrlo verovatno da moze, ponavljam da ne pricam napamet. Cak je i7 860 na defaultu imao slabije rezultate sa 5870, tako da taj Q6600 nije dovoljan za 5850, to potpisujem...

Ako mu proradi karta kako treba neka izbaci covek Vantage i ostale bencheve pa cemo da vidimo...

:: Ne moze Q6600 i na def da bude usko grlo...tu nema rasprav
:: :: Usput, nesto mislim da je Q6600 na defaultu usko grlo za 5850..
saxija Re: Re: Re: ... 08.04.2010. 16:18 #202995

broj poruka: 4016
pa daj da prosirimo to usko grlo, heheheheheheh, ovo sad ode predaleko :)))))))))))

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
WDAMDOCZATIDFICORSAIRPROLIMATECH
I love my computer because my friends live

:: Pa vrlo verovatno da moze, ponavljam da ne pricam napamet. Cak je i7 860 na defaultu imao slabije rezultate sa 5870, tako da taj Q6600 nije dovoljan za 5850, to potpisujem..
:: Ako mu proradi karta kako treba neka izbaci covek Vantage i ostale bencheve pa cemo da vidimo..
:: :: Ne moze Q6600 i na def da bude usko grlo...tu nema rasprav
:: :: Fermi - An EPIC Fail
:: :: :: Usput, nesto mislim da je Q6600 na defaultu usko grlo za 5850..
:: :: :: __________________
:: :: :: Scourge of PCBerza
:: :: ::
raic Re 08.04.2010. 16:20 #202998

broj poruka: 9006
Opet ovaj daum priča bajke.

Nego da ti proveriš 100% treba li ti jače napajanje, bez veze da kupuješ tek tako, ako nemaš da pozajmiš od nekoga jače, ima neko sigurno nekog matorog kineza od 400w da mu stoji ispod kreveta, prespoji ga na divljaka, stavi na njega samo grafičku a taj antec da gura ostatak pa da vidimo

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

dautovic .... 08.04.2010. 16:31 #203002

Cek kakve veze ima skor u nekom benchu sa tim da li je neki cpu usko grlo? sad si lupio pa ostao ziv.

Ja ne radim benchmarke,zanima me samo realno, tj FPS u igrama i ja pricam koliki je FPS, tj da li grafika daje vise ili manje fps-a sa nekim procesorom,a to koliki je skor nema veze...

pa naravno da ce biti veci skor :S

ja ti potpisujem da je Q6xxx na 3.5Ghz i vise nego dovoljan da 5870 da smoj maximumu U IGRAMA a ne 5850...

Fermi - An EPIC Fail

Daum Re: Re 08.04.2010. 16:41 #203003

broj poruka: 12805
Videcemo ko prica bajke kad decko bude uzeo normalno napajanje...

@dautovic, Vantage i 3dmark06 dobro pokazuju da li je CPU usko grlo. Primera radi, FarCry2 i gaming benchevi su mi imali slabije rezlutate nego Bax na primer, i to mi je potvrdio Vantage i 3dMark06. i7 860 na 2.8ghz je izgleda bio slab za 5870...

I dobro si rekao, Q6600 na 3.5 ce biti dovoljan, ali na defaultu ti garantujem da nece...
dautovic to je samo matemaika 08.04.2010. 17:18 #203013

Primer tvog i7 860 na 2.8 sto kazes da nije dovoljan:

99% igara koriste 2 jezgra, tako da ti nista ne znace 4 apsolutno, ti u principu sa stanovista igrica imas C2D na 2.8Ghz(naravno ne bukvalno c2d)

Zato je bitan CLOCK! zato sto igra ne moze da iskoriti tvoj procesor! i zato ljudi lepo kazu kupi jaku grafiku i `prosecan` CPU...ne treba ti i7 za igre

bolje je imati 2 brza jezgra nego 4 sporija za igre...bar do sad bilo tako, trebalo bi da se u buducnosti iskoriste 4 jezgra

NPR: kapiram da E8400 na 4.0GHz ne moze biti usko grlo ni za jednu grafiku - u igrama koje koriste 2 jegra naravno

Fermi - An EPIC Fail

SkyFire @Dautovic san 08.04.2010. 18:03 #203019

Tebi ocigledno nije jasno da ovo nema veze sa igrama koliko ima veze izmedju CPU-a i GPU (veza).
Nema bre veze dal igra podrzava 2 ili 4 jezgra bre vec do toga da GPU trazi vecu procesorsku snagu da bi funkcionisao ispravno u punom potencijalu..Stavi ti Pentium D na G92 recimo ili RV770 a stavi ga na G71 i sta se desava..
Isto stavi Core 2 Duo recimo na GTX280 i stavi Quad..Ili napravi kombinaciju sa Core 2 Duo sa dvoglavim kartama gde je CPU krajnje usko grlo ,gde se i Quad muci sa odredjenim frekfencijama i mora da ide na OC jer sama karta gubi potencijal..
Ti veci frame rate svakako dobijas sa 4 iskoriscena jezgra u igri ali igre koje koriste 2 jezgra iskoriscavaju cpu svakako dovoljno i ne pada zbog toga FPS vec zbog toga koliko treba snage CPU da pogura kroz magistralu da bi oslobodio potencijal GPU-a..
Vidim da ti neki pojmovi nisu jasni pa nebi bilo lose da ne potenciras o nekim stvarima na osnovu tvog gledista..

Recimo : `kapiram da E8400 na 4.0GHz ne moze biti usko grlo ni za jednu grafiku - u igrama koje koriste 2 jegra naravno`

Ovo je cista glupost ali ajde..
Da se nebi prepucavali preko foruma ako zelis pusticu ti neke testove i objasnicu ti na MSN neke stvari..
Otisla je tema u off..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

dautovic Re: @Dautovic san 08.04.2010. 22:50 #203101

Sa ovim si me ubio...sa`ranio!

Kazem ti sprski, E8400 na 4GHz u odnosu na Q6700 3.6GHz je bolji procesor za igre, pricam o igrama jer ovde niko nista drugo i ne radi...ponavljam mene ne zanimaju testoovi, ne radim ih...Imao sam E8400 pre Q6700 i kazem da nema razlike u igrama, mozda negde cak korist ima klokovani E8400...

Kazem da i7 ne treba ni za jednu igru i ostajem pri tome...osim ako nije djubre neoptimizovano onda nije dosta ni neka dvoprocesorska masina sa dva i7

A recenica da igre koje koriste 2 jezgra `svakako dovoljno iskoriscavaju procesor` sa 4 mi nije jasna! i ovo `KOLIKO TREBA SNAGE CPU DA PROGURA KROZ MAGISTRALU DA OSLOBODI POTENCIJAL GPU-a`

Nemoj se ljutiti ali nemoj nista da mi obajasnjavas o ovoj temi, kad ne budem nesto znao ja uvek pitam, pitacu te na msn za nesto drugo nekad ako ja ne budem znao a ti budes znao i to je to. Mene nije sramota da pitam...

Ne mogu ja da progutam ove recenice, nisam tehnicki nepismen, `guranje snage kroz magistralu` i `svakako dobro iskoricavanje procesora sa 4 jezgra` od igre koja ne zna sta su 4 jezgra jer tad nisu ni postojala npr...

Poenta je da se slazem ne treba da raspravljamo, doduse s tobom volim jer se ne lozis ko mlad majmun kao neki nego pricamo normalno ali mislim da mi konkretno ti u ovoj temi ne mozes pomoci...

Sine ti meni pricas o Pentium D i o C2D...pogresno ti kapiras moje znanje a mozda i svoje...

Razumemo se ja i ti samo ne mozemo naci zajednicki jezik...

Bolji cpu znaci bolje perfomanse i GPU-a to je uzorcno posledicno, ali moja poenta je da CPU odredjenih performasi prestaje da bude usko grlo grafikama i ta granica je neki jak E8xxx, Q6xxx, Q9xxx itd...sve preko toga je bahanalisanje...

A razlika izmedju gore navedenih je mala...i ne pricam o skoru u 3d markovima itd nego o FPS-u u igrama...

Razlika u fps-u izmedju E8400 i npr i5 750 sa grafikom 5850 nije srazmerna razlici u performansama ova dva procesora medjusobno...

+ Ovo ne moze nikada da se testira `pravilno`!!!!!!!zasto? Zato sto mozes porediti platforme a ne samo procesore i zato je jaci i5-750 u igrama koliko je jaci jer je cela platforma brza:

i5/P55/DDR3

E8400/P45/DDR2

Kad bi mogli svirnuti npr E8400 u socket i5...

Mada je to sve zamrseno do jaja, npr sad sam video na benchu da tripple chanel ddr3 nema gotovo nikakve prednosti u odnosu na dual chanel ddr3...raspad je taj X58...

Nema nikakve revolucije kao kad se preslo sa jednog jezgra na C2Di C2Q tehnologiju...sada samo smrde i jedni i drugi, al tu je problem software ne moze da isrpati HW..

Kad jebeni AMD stavio konkurs za esej `kako da iskoristimo procesor sa 48 jezgara` to sve govori, oni znaju da ce u jako bliskoj buducnosti moci da naprave taj CPU ali cemu da sluzi to ce se videti...kapiram da nama obicnim smrtnicima takve performasne dugo nece trebati kakav bedan software vidjamo....

Fermi - An EPIC Fail

Ti veci frame rate svakako dobijas sa 4 iskoriscena jezgra u igri ali igre koje koriste 2 jezgra iskoriscavaju cpu svakako dovoljno i ne pada zbog toga FPS vec zbog toga koliko treba snage CPU da pogura kroz magistralu da bi oslobodio potencijal GPU-a..
SkyFire Dautovic San 09.04.2010. 01:10 #203147

Dautovicu vanbracno dete moje :)
Ne moze sin da bude bolji od oca :) :) :) :) :) :) :)
Pojam USKO grlo,jak CPU ,arhitektura je ono sto ti sve trpas u isti kos i mislis da je to kraj..E nije,tu tek nastaju problemi..Ja ti pricam bas o igrama..Core 2 Duo je preslab CPU recimo za ATI 4870x2 ,GTX295 i sl..Tu dolazi do tog fenomena gde karta gubi potencijal usled nedovoljno snazne arhitekture CPU-a..Znaci treba Quad i po mom dosadasnjem zapazanju i testiranju 3.8 Ghz minimum,4.0 Ghz optimalno dok sve preko toga je Full..To ti je samo primer..Eto zasto tvoja prica o dvojezgarnim CPU-ima i nepostojanju uskog grla za sve sadasnje karte ne pije vodu..Da ne ulazim u detalje..Pojam uskog grla ce uvek biti prisutan jer kako napreduje razvoj arhitekture GPU-a tako se povecava sama moc,snaga a to mora da isprati i CPU.E sad u nekoj bliskoj buducnosti mozda ce postojati platforme na kojima nece morati biti jaki CPU-i vec ce se to resiti preko NB-a i ko zna kakvih drugih veza,integrisanih kontrolera i sl..Za sad tehnologiju koju poznajemo je takva kakva jeste i to je to..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

dautovic .... 09.04.2010. 01:29 #203149

More bit`! al ne mora da znaci :D

Fermi - An EPIC Fail

SkyFire Na mladjima svet ostaje 09.04.2010. 01:36 #203151

Ako ti tako kazes ,nek ti bude..Evo priznajem da si za sve upravu :)

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

Mortificat Re: Re: gresis Daum 09.04.2010. 02:14 #203161

broj poruka: 3519
Ma nema šanse da je taj procesor usko grlo, verovatno bi dual core bio usko grlo(mada ne mora da znači), ti si imao problem druge prirode...kako je moguće da Q6600 bude usko grlo za 4890?

Be the change you want to see in the world.

:: Polako gligo, ne pricam napamet. Jeste to dobar procesor, ali je meni bio usko grlo za GTX280 i ATI 4890, tako da je sigurno i usko grlo za 5850... Morace taj procesor da se klokuje na 3.5ghz najmanje..
:: :: Q6600 nije usko grlo , tvrdim i siguran sam u to
:: :: Procesor je toliko mocan da je bruka. Nije to dual, pa da nema kapacitet
:: :: Veruj mi da mi na 2.4 radi kao i na 3,2ghz
:: :: Nema promene uopste. Proc je azdaja koju ne moze da razume onaj ko je nije imao
:: :: Intel Q6600. CM Hyper TX3
:: :: Asus P5QL-E
:: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
:: :: HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
:: :: ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
substrance ... 09.04.2010. 18:29 #203347

broj poruka: 67
Samo da javim da sam kupio novo napajanje i da je sad sve u redu
dautovic Re: Re: Re: gresis Daum 09.04.2010. 18:37 #203350

Pa nije usko grlo ja imam 4890 i Q6700...

Fermi - An EPIC Fail

:: Ma nema šanse da je taj procesor usko grlo, verovatno bi dual core bio usko grlo(mada ne mora da znači), ti si imao problem druge prirode...kako je moguće da Q6600 bude usko grlo za 4890
:: Be the change you want to see in the world.
:: :: Polako gligo, ne pricam napamet. Jeste to dobar procesor, ali je meni bio usko grlo za GTX280 i ATI 4890, tako da je sigurno i usko grlo za 5850... Morace taj procesor da se klokuje na 3.5ghz najmanje..
:: :: :: Q6600 nije usko grlo , tvrdim i siguran sam u to
:: :: :: Procesor je toliko mocan da je bruka. Nije to dual, pa da nema kapacitet
:: :: :: Veruj mi da mi na 2.4 radi kao i na 3,2ghz
:: :: :: Nema promene uopste. Proc je azdaja koju ne moze da razume onaj ko je nije imao
:: :: :: Intel Q6600. CM Hyper TX3
:: :: :: Asus P5QL-E
:: :: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
:: :: :: HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
:: :: :: ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs