Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Stigla i treća Mačkica...
STRANA 2 OD 2
SkyFire ... 11.04.2010. 22:00 #203779

status: user
broj poruka: 18472
@MyDoom
Slazem se i pod1 i pod 2.
@Tortojed
Moram te demantovati..
Core 2 Duo E6850 nije CPU koji ima neki poseban OC potencijal..
Ono sto se krece stabilno je do 3.8 Ghz redji primerci 3.9 Ghz a oni najredji na 4.0 Ghz za svaki dan (ja sam imao jedan takav) Naravno postojali su i oni primerci koji su pod LN2 isli na preko 5 Ghz ali to je samo za bench..
Ovo za uticaj CPU-a za igre si upravu ali to se odnosi na direktan uticaj na povecanje FPS-a u igrama..
Ono sto ja stalno govotim i objasnjavam jeste veza izmedju CPU-a i GPU-a..To je ta medjusobna interna veza gde je dvojezgarni CPU preslab za ovakav setup..Preslab je i za dve karte a kamo li tri!
Ovde mora jedan dobar Quad sa jakom arhitekturom poput Nehalem-a ili divljacki OC-ovanog Yorkfielda kao sto npr moj (mada bi pre isao na Nehalem jer je snaznija arhitektura + OC )
Kada se komponente sloze u skladu tek tada se oseti prava moc i brzina..
verujem da kada FSamir uzme Nehalem i neku dobru plocu poput Rampage Extreme II ili ti Gigabyte UD7 (jos bolje performanse) imace vrh ultimate gaming platformu sa kojom moze da bude miran na duze staze ili bar do pojave sledecih novih `Fermija` ..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar greju li se mnoogo 11.04.2010. 22:06 #203781

broj poruka: 3992
paz da ova srednja ne pregori...jbt pa nema lufta uopste

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

tata02 Re: Re: Re: Pre svega, to uopste nije slab procesor (e6850). Naprotiv, u... 11.04.2010. 22:32 #203786

broj poruka: 845
Ma nisam prespavao nista vezano za ovaj forum vec duze vreme iako broj mojih postova govori drugacije. Znam da je u nekom testu framerate sa nekom ATI karticom, ne mogu da se setim kojom a mrzi me da trazim, padao na nulu sto je stvarno science fiction tako da... A da ne skrecem sa teme sve ovo lepo izgleda ali po meni je triple SLI ili triple Crossfire sa jakim kartama kao da kupis Jaguar XJ i vozis ga 60 kmh ali tvoj izbor i tvoje pare, zato postovanje od mene. Pozdrav!

:: @Klint Istvu
:: Pomalo se razumem u Budizam, i pretezno sam budan ( ja sam samo jedan od sinova bludnih). Ti si, medjutim, prespavao neke vazne rasprave koje se ticu generacije 5xxx i drajvera koji (trebalo bi da) ih podrzavaju (ali ih nekako previse nisko drze)
::
:: :: Bez ljutnje ali ti kao da si prespavao prethodnu godinu. O kojim ATI drajverima i nestabilnosti pricas? Od sredine prosle godine imam ATI 4850 i naigrao sam se bez pomenutih pojava a instalirao sam svaki ATI drajver koji se pojavio do sad. Pozdrav
:: ::
:: :: :: kategoriji dvojezgrenih procesora jos uvek predstavlja dobar izbor (overklokabilan do neba!). Sto se tice igara, najveci broj naslova i dalje ne insistira na vise od 2 jezgra (nedavno je na benchmark.rs bio obavljen test kojim su ljudi pokusali da vide koliki uticaj na fps ima CPU a koliki graf karta. Ispostavilo se ono sto sam upravo naveo, to jest, centralni procesori su imali zanemarljivo mali uticaj u poredjenju sa uticajem graf. karte, u vecini igara, na vecini rezolucija)
:: :: ::
:: :: :: Drugo, ove tri karte zajedno sigurno premasuju 5970, za barem 20%. ATi je spor i NESTABILAN, i poznat je po KUKAVNIM drajverima
tortojed Pa ne mora se sve imati, i to odjednom! Mada je Jim Morrison... 12.04.2010. 00:43 #203823

broj poruka: 11023
pevao: we want the World, and we want it...NOW!

Sledeceg meseca kupi i7 sa 3x2GB DDR3 pa da vidis lepote...

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs