Asus 8800 GTX 768MB 384 bit-a, da li vredi 60 evra
STRANA 2 OD 2
gile23
...
25.04.2010. 21:52
status: user broj poruka: 9121
@skar taj +1 ne racunam jer je doca bio 100% pored tebe :).
@doca dobra je to kartica, 4770 trosi dosta manje struje i ima odlicani OC potencijal, e sad treba dodati malo novca za 4770, ali pre bih kupio noviju karticu, jer ce biti ispeglanih driver-a uvek za nju, dok za 8800GTX nece sigurno biti peglanja drivera.
Svaka svima što ste se uključiki. Zaboravio sam na početku reći da me uopšte ne zanimaju kartice sa 128 bitažom, taman imale 1 TB memoriju i DDR9. Uverio se jedan moj kolega probajući više kartica sa različitim bitažama i memorijama i kaže ovako: nema šanse da ijedna karta u realnim uslovoma bolje i brže radi ako ima manju bitažu taman da je neznam ti koji DDR? Čak i kod igrica koje ja uopšte ne igram najvažnija je bitaža pa brza memorija pa tek na 7-om mestu količina memorije, osim ako je to 64 MB. Sve preko/i DDR 3, sa 512 MB memorije i da je 256 bita i više VAŽE POMENUTI USLOVI. ETO TAKVU IMAM INFORMACIJU. ČIP IGRA MALU ULOGU, SVI SU DOBRI. A ako naletim sa garanciom i da se zna gde je kupljena što rako lazar007, proću dobro. jer ako neko menja svoju NE IZJAHANU KARTU JA BI NASTAVIO DA JE JAŠEM DOK NE CRKNE. Jel to u redu: JAHATI NA 384 bitnom Asusu 8800 GTX 768MB, dok ne lipše. Hvala svima koji se trudite i pomažete mi.
@galenika Imas veoma losu dezinformaciju.. Kod karti presudnu ulogu ima GPU (Chip) pa sirina memorijske magistrale koja se meri u bitima.Brzina memorija je bitna zbog upisa prilikom iscitavanja textura i naravno kolicina..Sve zajedno je vazno i cini jedan kompletan proizvod..Jedno bez drugog ne moze.. Zato se prave kompromisi kada se karta kupuje..Zna se koja koliko moze da iznese performansi i za sta je sposobna..
Pozdraviću ga, pa ako ne zna nek se zapita. Ali znam da je rekao da je HD4850 sa 1GB i 256 bita jača dosta od te 5770 i ako svi tvrde da nije. Kaže da ne može memorija i ako je brža da postigne bitažu u realnom vremenu, džaba bolji čip kad je propusna moć duplo slabija. Na nekim testovoma stoji obrnuto ali u ralnim aplikacijama zaostaje itekako ta 5770 ,za 4850. E sad, ja nisam kompetentan za te stvari, samo slušam komentare i pokušavam da se edukujem. Za mene ste svi u pravu, ali mislim da ljudi imaju različita iskustva i poštujem ih. dopada mi se ponajviše ideja o kupovini nove karte. ali sa 256 bita, kao uslovom. E sad , da li ću imati pare to je drugo pitanje.
Moje lično mišljenje je da je SkyFire u pravu. ceo sklop radi posao za koji je projektovana kartica. tako da parametrisati nije baš pouzdano.
A da te pitam usput: životati, napravi li ti onaj regulator ventilatora. jesi ubacivo kondenzatorčiće ili ne što su neki govorili. Veliki pozdrav.
Nisam ništa dodavao, ustvari mi i nije potreban, pravio sam samo da probam može li. Ti kondenzatori bi trebalo da ispeglaju malo napon što je ok za osetljivu elektroniku a ventilator već nije tako probirljiv. A to da curi stalno oko 0.5w na prazno to znam i ne mislim da je neki problem s obzirom koliko ostatak kompa troši i ne bi da se za to cimam i komplikujem tako što ću da vežem prekidač i ispred i iza regulatora što bi rešilo taj problem.
Ima pri kraju teme još jedna šema, nešto komplikovanija, mislim da je iz onih uradi sam paketa što ima da se kupi preko neta.
I skaj je naravno u pravu, sve se računa.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: @skar taj +1 ne racunam jer je doca bio 100% pored tebe :) :: :: @doca dobra je to kartica, 4770 trosi dosta manje struje i ima odlicani OC potencijal, e sad treba dodati malo novca za 4770, ali pre bih kupio noviju karticu, jer ce biti ispeglanih driver-a uvek za nju, dok za 8800GTX nece sigurno biti peglanja drivera :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.