Razlika izmedju bulk i retail je samo u kutiji i nicemu vise! Bulk je namenjen OEM segmentu sto znaci da se (u principu) ne prodaje separatno vec se ugradjuje u konfiguracije koje ce biti prodate sklopljene i nema potrebe za skupim sarenim pakovanjem. Retail je namenjen sa pojedinacnu prodaju i cilj mu je da atraktivnom kutijom privuce kupca. naravno, razlike u kvalitetu nema, samo u pakovanju koje prati nesto visa cena.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Igrao sam sa Palit GF 9600 GT Crysis na High u 1280x1024 rezoluciji. Tako da ta tvoja priča pada u vodu.
The Way It`s Meant To Be Played
:: @thebear 9600GT nije nista narocito za 1280x1024, ima je drugar, znaci performanse su barem za jedan nivo detalja gore od moje 4850, barem za jedan nivo, on pika Crysis na medium, ja na high i sto je najbitnije meni je malo veci fps, e sad on ima losiji proc, on x2 5200, ja e8400 :), ali procesor ne moze toliko da utice na fps. Dodaj 1500 dinara i uzmi u Atom-u 4770, i da 4770 se klokuje odlicno :) :: :: Pozdrav!
Istina je da je sumanuto traziti savet ako si vec odlucio.. Ali hajde da podignemo nivo funkcionisanja ovog foruma...Ako se vec izjasnio da nece neki mozda bolji izbor sta se bre opterecujete sa ubedjivanjem..Trosite svoju energiju na gluposti..Nece pa nece..Das adekvatan predlog u onom sto je on zamislio/hteo i kraj.. Evo vrlo prosto bez previse filozofije..Odgovor: Uzmi Gainward od ponudjenog..
igro sam ga i ja sa 7300gt :D i masinom od 8500gt... ali to nije igra neg mucenje.... 4850 i 4770 su daleko,daleko bolje kupovine...ne zato sto su ati neg zato sto su sad skoro pa za dz
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Igrao sam sa Palit GF 9600 GT Crysis na High u 1280x1024 rezoluciji. Tako da ta tvoja priča pada u vodu :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: @thebear 9600GT nije nista narocito za 1280x1024, ima je drugar, znaci performanse su barem za jedan nivo detalja gore od moje 4850, barem za jedan nivo, on pika Crysis na medium, ja na high i sto je najbitnije meni je malo veci fps, e sad on ima losiji proc, on x2 5200, ja e8400 :), ali procesor ne moze toliko da utice na fps. Dodaj 1500 dinara i uzmi u Atom-u 4770, i da 4770 se klokuje odlicno :) :: :: :: :: Pozdrav!
Pa jeste mucenje, ja sam sa 9600 GT imao u proseku 20-25 FPS.
Bolja je kupovina HD 4770/HD 4850, u to nema sumnje, ali sta ces kad covek voli nVidia-u :)
:: igro sam ga i ja sa 7300gt : :: i masinom od 8500gt.. :: ali to nije igra neg mucenje... :: 4850 i 4770 su daleko,daleko bolje kupovine...ne zato sto su ati neg zato sto su sad skoro pa za d :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: Igrao sam sa Palit GF 9600 GT Crysis na High u 1280x1024 rezoluciji. Tako da ta tvoja priča pada u vodu :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: @thebear 9600GT nije nista narocito za 1280x1024, ima je drugar, znaci performanse su barem za jedan nivo detalja gore od moje 4850, barem za jedan nivo, on pika Crysis na medium, ja na high i sto je najbitnije meni je malo veci fps, e sad on ima losiji proc, on x2 5200, ja e8400 :), ali procesor ne moze toliko da utice na fps. Dodaj 1500 dinara i uzmi u Atom-u 4770, i da 4770 se klokuje odlicno :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
e to ne razumem,nema tu sta da se voli,nije mu devojka,majka,otac,to je jedna stvarcica koju ce svejdeno kasnije da otrese ko blato sa cipele...
:: Pa jeste mucenje, ja sam sa 9600 GT imao u proseku 20-25 FPS :: :: Bolja je kupovina HD 4770/HD 4850, u to nema sumnje, ali sta ces kad covek voli nVidia-u : :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: igro sam ga i ja sa 7300gt : :: :: i masinom od 8500gt.. :: :: ali to nije igra neg mucenje... :: :: 4850 i 4770 su daleko,daleko bolje kupovine...ne zato sto su ati neg zato sto su sad skoro pa za d :: :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: :: :: Igrao sam sa Palit GF 9600 GT Crysis na High u 1280x1024 rezoluciji. Tako da ta tvoja priča pada u vodu :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: @thebear 9600GT nije nista narocito za 1280x1024, ima je drugar, znaci performanse su barem za jedan nivo detalja gore od moje 4850, barem za jedan nivo, on pika Crysis na medium, ja na high i sto je najbitnije meni je malo veci fps, e sad on ima losiji proc, on x2 5200, ja e8400 :), ali procesor ne moze toliko da utice na fps. Dodaj 1500 dinara i uzmi u Atom-u 4770, i da 4770 se klokuje odlicno :) :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
Jbg, kad ti neko napuni mozak necim, kasnije ces samo to da mislis, i nijedno drugo misljenje ti nece bit potrebno . Ne mislim da je ovo slucaj sa postavljacem teme.
Jednostavno, uzmes jednu kartu iz nVidia tabora, kasnije uzmes jos jednu, pa jos... I tako dok ne udjes u neki stos da ne mozes da predjes na ATI, jer nisi navikao. Tako je slucaj sa mnom. Ne kazem da je ATI los, ali meni ne odgovara.
:: e to ne razumem,nema tu sta da se voli,nije mu devojka,majka,otac,to je jedna stvarcica koju ce svejdeno kasnije da otrese ko blato sa cipele.. :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: Pa jeste mucenje, ja sam sa 9600 GT imao u proseku 20-25 FPS :: :: :: :: Bolja je kupovina HD 4770/HD 4850, u to nema sumnje, ali sta ces kad covek voli nVidia-u : :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: igro sam ga i ja sa 7300gt : :: :: :: i masinom od 8500gt.. :: :: :: ali to nije igra neg mucenje... :: :: :: 4850 i 4770 su daleko,daleko bolje kupovine...ne zato sto su ati neg zato sto su sad skoro pa za d :: :: :: :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: :: :: :: :: :: :: Igrao sam sa Palit GF 9600 GT Crysis na High u 1280x1024 rezoluciji. Tako da ta tvoja priča pada u vodu :: :: :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: :: :: @thebear 9600GT nije nista narocito za 1280x1024, ima je drugar, znaci performanse su barem za jedan nivo detalja gore od moje 4850, barem za jedan nivo, on pika Crysis na medium, ja na high i sto je najbitnije meni je malo veci fps, e sad on ima losiji proc, on x2 5200, ja e8400 :), ali procesor ne moze toliko da utice na fps. Dodaj 1500 dinara i uzmi u Atom-u 4770, i da 4770 se klokuje odlicno :) :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
1280x1024 25-30 fps, u nekoj guzvi padne na 20-ak, detalji svi na medium, Crysis Warhead, ja na tim detaljima imam minimum 15-20 fps vise, a C&C 3 njemu sece igra 1 v 1 u vecoj tuci na manjim detaljima, meni na full detaljima ista rezolucija u velikoj tuci ni da cuje da zasece. Bas je vidna razlika, i 9600GT nije pogodna za lagodnije igranje na 1280 x 1024. Opet moram da naglasim ne pricam napamet !
To sam i ja pricao, pa sam malo na silu uzeo 5870. Nema nikakve razlike sem sto nemam physx koji ionako ima 1% igara. A kao sto vidis, i nvidia je pocela nesto da zeza sa drajverima sad... __________________ Scourge of PCBerza
:: Jbg, kad ti neko napuni mozak necim, kasnije ces samo to da mislis, i nijedno drugo misljenje ti nece bit potrebno . Ne mislim da je ovo slucaj sa postavljacem teme :: :: Jednostavno, uzmes jednu kartu iz nVidia tabora, kasnije uzmes jos jednu, pa jos.. :: I tako dok ne udjes u neki stos da ne mozes da predjes na ATI, jer nisi navikao. Tako je slucaj sa mnom. Ne kazem da je ATI los, ali meni ne odgovara
pa sta kazes??? kako si zadovoljan,ja sam bio jer sam sa 8600 za malo para presao na 3870 ddr4,i shavtio sam da su zeleni precenjeni... evo gledam sad u nabavci 275 GA je oko 22300 a 5850 22150,5830 19400....
:: To sam i ja pricao, pa sam malo na silu uzeo 5870. Nema nikakve razlike sem sto nemam physx koji ionako ima 1% igara. A kao sto vidis, i nvidia je pocela nesto da zeza sa drajverima sad.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Jbg, kad ti neko napuni mozak necim, kasnije ces samo to da mislis, i nijedno drugo misljenje ti nece bit potrebno . Ne mislim da je ovo slucaj sa postavljacem teme :: :: :: :: Jednostavno, uzmes jednu kartu iz nVidia tabora, kasnije uzmes jos jednu, pa jos.. :: :: I tako dok ne udjes u neki stos da ne mozes da predjes na ATI, jer nisi navikao. Tako je slucaj sa mnom. Ne kazem da je ATI los, ali meni ne odgovara ::
ti pada na pamet da poredis 9600GT i 4850, normalno da je 4850 jaca jedno 30% al nije u tome stvar, ja mogu da se kladim da ce vecinu igara terati 9600GT na High u toj rezoluciji, brate ja sam igrao FEAR 2 na max. bez AA sa 40-50FPS u 1680x1050 sa 9600GT, GRID isto skroz igriv je bio na max. bez AA u 1680x1050... Tako da itekako je sposobna za 1280x1024 naravno ne Crysis na max. jedino i mozda jos koja igra, ali generalno je ok karta za tu rez. Meni je 8600GT terala Bioshock, Assassins Creed na High u 1280x1024 i bile su igrive 25-35FPS.... A Crysis sam igrao (prvi deo ne Warhead) na Medium sa 8600GT (duplo je slabija od 9600) i isto je lepo islo oko 30FPS... Ne znam stvarno tom liku sto tako slabo radi Crsis na High, mozda ima neku DDR2 verziju karte....
@Skar
Pa nije bas, 9600GT je bila lepa konkurencija 3870 za slicnu cenu pa i manju....
Ali to je tada bilo nVidia je imala ok ponudu jos, mozda je malo skuplja bila... Sada, Ati drzi svaki segment, bar kod nas, za igre je najisplativiji Ati. Ima ljudi kojima treba Fermi zbog posla na primer, ali Ati je za igre bestbuy definitivno.
Kao sto sam vec nekoliko puta spomenuo, prije jedno 3 godine kada sam kupovao kompjuter, drug je na nekih mjesec dana prije mene uzeo masinu sa 8800GTS 320MB, i platio samu kartu oko 340 eura!
Ja nisam imao toliko para, i kupio sam sebi (tada tek izaslu) ATI 3870 DDR4 (kao i skar) za nekih 180eura, i ispalo je da je 3870 jaca kartica (po pitanju FPS-a) nego 8800GTS 320MB koju je drug platio nemalo pa duplo vise...
Nakon toga je on uzeo 9600GT, ona je bila tu negdje sa 3870...
E sad, sto se tice ove teme (da ne bude sve OT), ako covjek hoce 9600GT neka kupi, on ce (takoreci) pogresiti, a ne neki koji su mu predlozili drugacije...
Meni je smijesno kupiti nesto samo zato sto to ima drug koji hvali na sva usta... (svaki cigo svoga konja hvali)
@ TheBear: Skar je imao 8600GT pa presao na 3870, nisi dobro procitao...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
ma pusti medjeda:D on sad ima CF pa odma postao expert...9600 jeste nekad tu negde sa 3870,ali je u principu 3870 jaca karta bila je diskusija o tome....testovi ovo-ono
:: Kao sto sam vec nekoliko puta spomenuo, prije jedno 3 godine kada sam kupovao kompjuter, drug je na nekih mjesec dana prije mene uzeo masinu sa 8800GTS 320MB, i platio samu kartu oko 340 eura :: :: Ja nisam imao toliko para, i kupio sam sebi (tada tek izaslu) ATI 3870 DDR4 (kao i skar) za nekih 180eura, i ispalo je da je 3870 jaca kartica (po pitanju FPS-a) nego 8800GTS 320MB koju je drug platio nemalo pa duplo vise.. :: :: Nakon toga je on uzeo 9600GT, ona je bila tu negdje sa 3870.. :: :: :: E sad, sto se tice ove teme (da ne bude sve OT), ako covjek hoce 9600GT neka kupi, on ce (takoreci) pogresiti, a ne neki koji su mu predlozili drugacije.. :: :: Meni je smijesno kupiti nesto samo zato sto to ima drug koji hvali na sva usta.. :: (svaki cigo svoga konja hvali :: :: :: @ TheBear: Skar je imao 8600GT pa presao na 3870, nisi dobro procitao.. :: :: https://www.tinyurl.com/ye5z6b :: :: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha :: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat! :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.