A samo pitanje, sta ti tacno daje ovakva pro karta, ubrzanje pri renderu ? Izvini ako smaram ali bih da se informisem posto planiram ozbiljno da se bavim sa tim nekim 3d modeliranjem. Hvala !
Pozdrav!
:: ::Daj reci da ne mozes da se snadjes da uzmes grafu preko : :: :: Pa potrudicu se...Brat mi je trenutno u Nemackoj i vraca se za koji dan...Ali ovo je sveza vest i pitanje je da li su se ove kartice uopste pojavile u EU :: :: @CyberConn i ttate :: Smarate ljude koje ovo interesuje :: :: :: DaSickSystem :: ::
:: Pa stvar je vrlo prosta: zivimo na planeti zemlji gde je interes iznad svega pa cak i iznad morala :: Spremnost da se proda sopstvena dusa za neki novac polako postaje sveobuhvatni trend u svetu. Da li zbog poravnanja planeta i uticaja nekog kosmickog zracenja, ljudski um je u proteklim decenijama dosegao najvisi nivo ludila do sada s`tim da ima tendenciju da raste jednacinom A na kvadrat u narednom periodu :: Razum vise nije merilo jer se ljudi nose verom u zlatno tele i na taj nacin dizu u oblake nesto sto nema nikakvih temeljnih vrednosti , a sada kada je trziste preplavljeno kojekakvim grafickim akceleratorima sasvim je normalno da i cene tih nazovimo ih profi modela padaju je :: Prvo se uzimaju pare od onih koji ih imaju pa kada se poberu budale koje imaju kes spusta se na nizi nivo za one sa plicim dzepom i tako se sargarepa polako priblizava nama obicnim pacerima koji drve motku umesto da krece Beograd. Zidovi neokreceni, smoga na sve strane, a vi se lozite na budalastine :: Propast se blizi, a vi necete da je gledate jer ste previse zastranili jureci za preformansama koje su jednake abakusu. Ako vec posedujete intelekt iskoristite ga za nesto sto ce nam pomoci da se izdignemo iz ovog mraka jer vi kao 3d projektanti unistavate sve realne poligone :: Cena te kartice nije uredu trebala bi da se dobija za dzabe uz vaucer kojim ce se obezbediti lecenje u mentalnoj ustanovi. manite se corava posla i batalite takve stvari to uzima i dusu i telo. Uzmite se u pamet krajnje je vreme
Haaahahaaa!!! Pa mogao si makar stil pisanja da promenis...Iz aviona se vidi ko je napisao ovaj sastav jos ko zna kad i cekao neku ovakvu temu da bi postovao.
Krajnje zanimljiv post, nego pitam se, koji li je ovo nalog po redu....65-ti ako se dobro sećam.
:: Pa stvar je vrlo prosta: zivimo na planeti zemlji gde je interes iznad svega pa cak i iznad morala :: Spremnost da se proda sopstvena dusa za neki novac polako postaje sveobuhvatni trend u svetu. Da li zbog poravnanja planeta i uticaja nekog kosmickog zracenja, ljudski um je u proteklim decenijama dosegao najvisi nivo ludila do sada s`tim da ima tendenciju da raste jednacinom A na kvadrat u narednom periodu :: Razum vise nije merilo jer se ljudi nose verom u zlatno tele i na taj nacin dizu u oblake nesto sto nema nikakvih temeljnih vrednosti , a sada kada je trziste preplavljeno kojekakvim grafickim akceleratorima sasvim je normalno da i cene tih nazovimo ih profi modela padaju je :: Prvo se uzimaju pare od onih koji ih imaju pa kada se poberu budale koje imaju kes spusta se na nizi nivo za one sa plicim dzepom i tako se sargarepa polako priblizava nama obicnim pacerima koji drve motku umesto da krece Beograd. Zidovi neokreceni, smoga na sve strane, a vi se lozite na budalastine :: Propast se blizi, a vi necete da je gledate jer ste previse zastranili jureci za preformansama koje su jednake abakusu. Ako vec posedujete intelekt iskoristite ga za nesto sto ce nam pomoci da se izdignemo iz ovog mraka jer vi kao 3d projektanti unistavate sve realne poligone :: Cena te kartice nije uredu trebala bi da se dobija za dzabe uz vaucer kojim ce se obezbediti lecenje u mentalnoj ustanovi. manite se corava posla i batalite takve stvari to uzima i dusu i telo. Uzmite se u pamet krajnje je vreme :: ::
@DSS (Demokratska Stranka Sribje :) ) Dzaba se tripujes druze..Smanji malo malicioznost,pokusaj da budes open mind.. Kapiram da si ti jos jedina podrska onom guzonji sa 6 dlaka na nosu ali veruj mi da gresis u proceni debelo..Ako se necije misljenje sa nekim podudara samo govori o slicnim razmisljanjima..Glup nisam,znam na koga si mislio ali nije u redu kad vec nije istina.. P.S.Inace Aluzijin post nisam bas ni razumeo ali nema veze..
@Obrade Sto mislis da mora da bude matematicki dokazano?
ne pomaze u renderu karta, za to ti je bitan procesor. Pro karte imaju optimizovane drajvere za rad sa vecim brojem poligona. U hardveru, razlike izmedju radeona i fire pro-a gotovo i da nema. recimo, ova v3800 ima samo 15gb/s bandwidth, a u testovima je duplo bolja od 5770 koja ima 70-80. Zbog razlicitih drajvera radeon i gforce imaju bagove i mogu da prave probleme u 3d aplikacijama, mada je javna tajna i da ih namerno sakate da bi se pro karte prodavale. Ako si pocetnik u 3d-u, jos ako igras igrice, bilo koja karta za igranje ce ti zavrsavati posao. Znam par ljudi jos uvek na gforce 6xxx seriji i nemaju problema. Medjutim, ako ne igras igrice, a radis u 3d-u, 109 dolara je i vise nego dobra cena za ovo. Samo ti skini neke video tutorijale i kreci da ucis sa tim sto imas, to je najvaznije. Za kartu ces lako
Imas ozbiljnih mentalnih problema i nemas bas vezu sa realnoscu. Ne bi me cudilo da te vidim na ulici kako pokusavas pesnicom kroz zid od cigala da prodjes...
Nema nikakve zavere, niti bilo kakve propasti. Svako je zasluzan sa svoju mentalnu ravnotezu, i ako je nema, sam je kriv za to, a ne drustvo i okolina. Nadjite ljudi devojke, napravite nova prijateljstva, dajte sansu nekome drugom.
Ako se propast blizi, ja sam spreman, ali necu sigurno ko psihopata da razmisljam o tome i da gubim vreme. Ja sam u svom zivotu srecan, i jedini fakticki problem koji imam godisnje je gde cu da odem na more, da li Grcka, ili nesto egzoticnije...
Ja zaradjujem pare od moje struke striktno i usko vezane za 3D, i ako ce ovakva karta da mi olaksa ili ubrza posao, to je meni draze, a ti vidi popni se na Beogradjanku, uzmi razglasnik i vristi `KRAJ JE BLIZU, POKAJTE SE`... __________________ Scourge of PCBerza
:: Pa stvar je vrlo prosta: zivimo na planeti zemlji gde je interes iznad svega pa cak i iznad morala :: Spremnost da se proda sopstvena dusa za neki novac polako postaje sveobuhvatni trend u svetu. Da li zbog poravnanja planeta i uticaja nekog kosmickog zracenja, ljudski um je u proteklim decenijama dosegao najvisi nivo ludila do sada s`tim da ima tendenciju da raste jednacinom A na kvadrat u narednom periodu :: Razum vise nije merilo jer se ljudi nose verom u zlatno tele i na taj nacin dizu u oblake nesto sto nema nikakvih temeljnih vrednosti , a sada kada je trziste preplavljeno kojekakvim grafickim akceleratorima sasvim je normalno da i cene tih nazovimo ih profi modela padaju je :: Prvo se uzimaju pare od onih koji ih imaju pa kada se poberu budale koje imaju kes spusta se na nizi nivo za one sa plicim dzepom i tako se sargarepa polako priblizava nama obicnim pacerima koji drve motku umesto da krece Beograd. Zidovi neokreceni, smoga na sve strane, a vi se lozite na budalastine :: Propast se blizi, a vi necete da je gledate jer ste previse zastranili jureci za preformansama koje su jednake abakusu. Ako vec posedujete intelekt iskoristite ga za nesto sto ce nam pomoci da se izdignemo iz ovog mraka jer vi kao 3d projektanti unistavate sve realne poligone :: Cena te kartice nije uredu trebala bi da se dobija za dzabe uz vaucer kojim ce se obezbediti lecenje u mentalnoj ustanovi. manite se corava posla i batalite takve stvari to uzima i dusu i telo. Uzmite se u pamet krajnje je vreme :: ::
izgleda da se slabo praznite neki od vas pa pocelo u mozak da udara:D
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Imas ozbiljnih mentalnih problema i nemas bas vezu sa realnoscu. Ne bi me cudilo da te vidim na ulici kako pokusavas pesnicom kroz zid od cigala da prodjes.. :: :: Nema nikakve zavere, niti bilo kakve propasti. Svako je zasluzan sa svoju mentalnu ravnotezu, i ako je nema, sam je kriv za to, a ne drustvo i okolina. Nadjite ljudi devojke, napravite nova prijateljstva, dajte sansu nekome drugom :: :: Ako se propast blizi, ja sam spreman, ali necu sigurno ko psihopata da razmisljam o tome i da gubim vreme. Ja sam u svom zivotu srecan, i jedini fakticki problem koji imam godisnje je gde cu da odem na more, da li Grcka, ili nesto egzoticnije.. :: :: Ja zaradjujem pare od moje struke striktno i usko vezane za 3D, i ako ce ovakva karta da mi olaksa ili ubrza posao, to je meni draze, a ti vidi popni se na Beogradjanku, uzmi razglasnik i vristi `KRAJ JE BLIZU, POKAJTE SE`.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Pa stvar je vrlo prosta: zivimo na planeti zemlji gde je interes iznad svega pa cak i iznad morala :: :: Spremnost da se proda sopstvena dusa za neki novac polako postaje sveobuhvatni trend u svetu. Da li zbog poravnanja planeta i uticaja nekog kosmickog zracenja, ljudski um je u proteklim decenijama dosegao najvisi nivo ludila do sada s`tim da ima tendenciju da raste jednacinom A na kvadrat u narednom periodu :: :: Razum vise nije merilo jer se ljudi nose verom u zlatno tele i na taj nacin dizu u oblake nesto sto nema nikakvih temeljnih vrednosti , a sada kada je trziste preplavljeno kojekakvim grafickim akceleratorima sasvim je normalno da i cene tih nazovimo ih profi modela padaju je :: :: Prvo se uzimaju pare od onih koji ih imaju pa kada se poberu budale koje imaju kes spusta se na nizi nivo za one sa plicim dzepom i tako se sargarepa polako priblizava nama obicnim pacerima koji drve motku umesto da krece Beograd. Zidovi neokreceni, smoga na sve strane, a vi se lozite na budalastine :: :: Propast se blizi, a vi necete da je gledate jer ste previse zastranili jureci za preformansama koje su jednake abakusu. Ako vec posedujete intelekt iskoristite ga za nesto sto ce nam pomoci da se izdignemo iz ovog mraka jer vi kao 3d projektanti unistavate sve realne poligone :: :: Cena te kartice nije uredu trebala bi da se dobija za dzabe uz vaucer kojim ce se obezbediti lecenje u mentalnoj ustanovi. manite se corava posla i batalite takve stvari to uzima i dusu i telo. Uzmite se u pamet krajnje je vreme :: :: :: ::
Brate ja sam arhitekta i 10 puta lakse mi je da projektujem zgrade ako mogu da ih sagledam u 3d. A sa boljom grafikom mogu lakse da ih sagledavam u 3d. Hoces da bacim kompjuter i uzmem rapidograf i da projektujem 25 puta sporije da bi te usrecio? I u cemu je tu problem?
:: Pa stvar je vrlo prosta: zivimo na planeti zemlji gde je interes iznad svega pa cak i iznad moral :: Spremnost da se proda sopstvena dusa za neki novac polako postaje sveobuhvatni trend u svetu. Da li zbog poravnanja planeta i uticaja nekog kosmickog zracenja, ljudski um je u proteklim decenijama dosegao najvisi nivo ludila do sada s`tim da ima tendenciju da raste jednacinom A na kvadrat u narednom period :: Razum vise nije merilo jer se ljudi nose verom u zlatno tele i na taj nacin dizu u oblake nesto sto nema nikakvih temeljnih vrednosti , a sada kada je trziste preplavljeno kojekakvim grafickim akceleratorima sasvim je normalno da i cene tih nazovimo ih profi modela padaju j :: Prvo se uzimaju pare od onih koji ih imaju pa kada se poberu budale koje imaju kes spusta se na nizi nivo za one sa plicim dzepom i tako se sargarepa polako priblizava nama obicnim pacerima koji drve motku umesto da krece Beograd. Zidovi neokreceni, smoga na sve strane, a vi se lozite na budalastin :: Propast se blizi, a vi necete da je gledate jer ste previse zastranili jureci za preformansama koje su jednake abakusu. Ako vec posedujete intelekt iskoristite ga za nesto sto ce nam pomoci da se izdignemo iz ovog mraka jer vi kao 3d projektanti unistavate sve realne poligon :: Cena te kartice nije uredu trebala bi da se dobija za dzabe uz vaucer kojim ce se obezbediti lecenje u mentalnoj ustanovi. manite se corava posla i batalite takve stvari to uzima i dusu i telo. Uzmite se u pamet krajnje je vrem : :
:: @DSS (Demokratska Stranka Sribje :) :: Dzaba se tripujes druze..Smanji malo malicioznost,pokusaj da budes open mind. `Druze` Nemoj da me vredjas...Ti ja nismo drugari niti cemo ikada biti.
Ako si hteo da kazes `otvorenog uma` to je onda `open minded`,a ne `open mind`.
:: Kapiram da si ti jos jedina podrska onom guzonji sa 6 dlaka na nosu ali veruj mi da gresis u proceni debelo..Ako se necije misljenje sa nekim podudara samo govori o slicnim razmisljanjima..Glup nisam,znam na koga si mislio ali nije u redu kad vec nije istina. Pa hvala ti sto se sekiras za mene,stvarno lepo od tebe...Znam da ti je samo stalo da sa ja ne za*ebem u proceni i da bi ti bilo krivo ako se opecem,jer ti vodis racuna o drugima jer si ti posten i pravedan i skroman,objektivan,realan i ne znam vise koje si sve epitete pripisao sebi....I da to naravno nema veze sa time sto te je Bax ispreskakao na forumu,vec ovo govoris samo zato sto si pravedan.Jel da? Znas nisam ni ja glup i tu zvaku sacuvaj za nekog drugog.
Za razliku od tebe ja nemam spremljen monolog i komplimente ili uvrede za svakog clana foruma ponaosob...Ne vredjam ljude zato sto se ne slazem sa njima i ne hvalim ih i kad nisu u pravu da bi oni sutra imali neki dug prema meni i hvalili/podrzali mene kad nisam u pravu...Niti cu da se ulizujem i podrzavam nekog samo zato sto je odrzao lekciju nekome sa kim se ja ne slazem.
A onaj `Alizijin` tekst si ti napisao.
@Gile: Samo Photoshop CS4 i CS5 imaju neko ubrzanje u primeni filtera preko OpenGLa,sto se moze smatrati za neku vrstu rendera. 3D aplikacije jos uvek ne renderuju preko grafickih kartica...NV je obecala da ce CUDA to moci da radi i napravila je demonstraciju sa fermijem i onim automobilima,ali to je neki njihov softver koji sluzi samo za prezentaciju snage graficke karte i ne moze se koristiti za druge stvari...Obecali su da ce napraviti neki plugin za 3DS MAX koji ce dozvboliti da se render prenese na GPU ili da radi paralelno sa CPUom,medjutim to je bilo jos pre dve godine i vise se nigde to ne pominje...Makr ne za desktop konfiguracije vec su tu tehnologiju prebacili na Tesla sisteme.
@Gazda Tripujes se i to opasno..Ali neka te..Znas i sam da mene ne doticu tvoja piskaranja i gluposti a kamo li teorija zavere,optuzbe ..Drugara dzabe pokusavas da iscupas iz gov@na u koje se sam uvukao i potonuo..Bice samo jos gore..Kao sto rekoh vreme ce sve pokazati a vec je dosta izaslo na videlo..
`Gazda`???? Umes li da smislis nesto svoje ili ces vecito da koristis tudje fraze i izraze?
Shvatio si ti dobro poentu mog `piskaranja`,ali ti ne bi bio ti kad ne bi izvrtao tudje reci u svoju korist.
Ja nemam drugare na ovom forumu niti sam ikoga odavde licno upoznao...Moji dugari ne posecuju ovaj forum i verovano ni ne znaju da ovde postujem jer ih i ne interesuju ove stvari.
Jasno mi je ko se u sta uvukao(i ko ga je namerno uvukao),ali to nema veze sa mojim postovima u ovoj temi.
Gazda druze budi `open mind` nemoj da si maliciozan. Znaci lik je pootvarao profile da bi podrzao sam sebe... Tuga.
Ako neko cuje da se ova ATI kartica pojavila negde kod nas u prodaji bio bih mu zahvalan na obavestenju.
:: `Gazda`???? :: Umes li da smislis nesto svoje ili ces vecito da koristis tudje fraze i izraze? :: :: Shvatio si ti dobro poentu mog `piskaranja`,ali ti ne bi bio ti kad ne bi izvrtao tudje reci u svoju korist :: :: Ja nemam drugare na ovom forumu niti sam ikoga odavde licno upoznao...Moji dugari ne posecuju ovaj forum i verovano ni ne znaju da ovde postujem jer ih i ne interesuju ove stvari :: :: Jasno mi je ko se u sta uvukao(i ko ga je namerno uvukao),ali to nema veze sa mojim postovima u ovoj temi :: :: :: DaSickSystem
Lepo si ti meni govorio, ne nastavljaj sa njim bilo kakvu priču, ostani pametan kao što jesi i pusti da njegova bude zadnja, nikad taj neće popustiti i nikad ni ne može ispasti pametan, jer nema mentalne preduslove za to. Jasno je celoj PCB zajednici da je on ofarbana, šlihtarska `cvećka`. Nema nastavljanja sa njim ni pod razno. Gubljenje vremena i bespotrebno šmirglanje zdravog mozga.
Samo mu dokažeš da veze nema i odeš, a on neka skače po stolici....ništa mu drugo ne preostaje, po svim odgovorima se vidi da iz njega pišti para na sve strane.....kaže lik....ja ne znam zašto ljudi na PCB često postavljaju teme `pitanje za baxa....i nije mi jasno kad kažu...neka bax to potvrdi....` znači medicinski fenomen, komplex rekorder......hahahahahhaha.
Uživaj matori i pozdrav.
AtiFire pro je dugogodišnja i sjajna serija OpenGL akceleratora....kako da dokažeš neko da računar može i da služi za neki posao kad ne zna ni tabelu u excelu da napravi.
hahahaha... nisam bre jelenko, nego josilenko. Ustvari nisam ni josilenko, samo sam se tako potpisao, tako me zvao cimer. Pa uradio sam ono sto si mi rekao i uspelo je. Izvini, totalno sam zaboravio da ti odgovorim i zahvalim. A za kompjutere kuci jos uvek nisam probao, verovatno cu tamo za vikend da ga formatiram i sredim.
A neki `iskusni` lik koji je placen da odrzava servis racunara u firmi (i likovi koji su nam prodali kompove u firmi) rekli da to ne moze da se uradi, zamisli... ko sve danas ne uzima pare i ne naziva se strucnjakom. Kad sam danas izbacio komp na mrezi, onako regularno, zinuli su svi u firmi
:: Još poena za AT :: :: @Jelenk :: Šta si uradio s onim deljenjem fajlova i net :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
:: ne pomaze u renderu karta, za to ti je bitan procesor. Pro karte imaju optimizovane drajvere za rad sa vecim brojem poligona. U hardveru, razlike izmedju radeona i fire pro-a gotovo i da nema. :: recimo, ova v3800 ima samo 15gb/s bandwidth, a u testovima je duplo bolja od 5770 koja ima 70-80. Zbog razlicitih drajvera radeon i gforce imaju bagove i mogu da prave probleme u 3d aplikacijama, mada je javna tajna i da ih namerno sakate da bi se pro karte prodavale :: Ako si pocetnik u 3d-u, jos ako igras igrice, bilo koja karta za igranje ce ti zavrsavati posao. Znam par ljudi jos uvek na gforce 6xxx seriji i nemaju problema. Medjutim, ako ne igras igrice, a radis u 3d-u, 109 dolara je i vise nego dobra cena za ovo. :: Samo ti skini neke video tutorijale i kreci da ucis sa tim sto imas, to je najvaznije. Za kartu ces lako :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.