Ne lupetaj gluposti, to ako si ti mozda imao lose iskustvo sa nekom 5770 pa sad pricas tu pricu to je tvoja stvar. 5770 su odlicne kartice, pogotovo primerci kao ASUS Formula, Sapphire Vapor-X, HIS modeli, pa i referentni modeli su odlicni. Malo zagrevanje, mala potrosnja, najnovija tehnologija, dovoljno brze za bilo sta, eliminisana potreba za jakim napajanjem, itd... Vec su se odavno dokazale kao best buy u svojoj klasi. Ako imas Crossfire plocu uzmes posle jos jednu 5770 i bog da te vidi...
@Mortifcat Sad ozbiljno..Uzmi kartu i ne razmisljaj.GT200 je odlicna serija karti sa izuzetnim performansama..Smesno jke uopste sto se sad to poredi sa serijom 5xxx a opet ipak za respekt jer se prosla generacija karti drzi sa novom generacijom ATI kartica.. GTX2xx je i dalje aktuelan i dalje vrhunska karta i i dalje radi fantasticno.. Ako je imas za odredjen novac,povoljno,sto se uopste razmisljas.. Kolega Vuk125 je nabavio 2 nove i to original nVidia by nVidia i rade mu perverzno,setup mu je SLI.. Ako si vec odabrao i sam ne znam cemu savet..Probaj pa odluci ako vec manje ulazes.. Znas kako kazu.Jedan probao pa se... :)
Koliko ja vidim ovde i nema vs vec je presudan budzet..Prema tome i sam znas..
@Bax, ObradMi -nema problema ljudi, samo vi kupujte ATi-ja...
19.05.2010. 23:49
status: user broj poruka: 11023
ja sam uvek bio za devizu: plati pa vozi! Moja lova, moja odluka u sta cu da je ulozim. - - - - - - - - - - Svecano izjavljujem, pod punom materijalnom i krivicnom odgovornoscu: kada bi mi sada neko nudio karte na poklon, uzeo bih BILO KOJU NVidijinu kartu od 250 pa navise uzeo bih pre nego BILO KOJU 5xxx ukljucujuci krmacu rase 5970! ATi jednostavno NE VALJA! You`re no good babe!
Tvoj je problem sto te cinjenice demantuju ,a i mi useri koji imamo Ati i koji radi bez problema kod nas.Cinjenica da ATI prodaje vise grafickih od Nvidia trentuno dovoljno govori za sebe.Da imaju problema ne bi ljudi kupovali.Takodje cinjenica da je Ati 4850 izbio na celo popularnosti kod gamera isto govori za sebe.Znaci tvoj je problem sto tvoje misljenje ne deli vecina.
ne na AMD chipsetu iskreno govoreci ,sad sam na ATI ,ne kazem da je losa Nvidia ima Nvidia i svoje dobre stvari ,mozda kod nekog stvar ukusa ,za multimediju bi svakako preporucio ATI,da ne objasnjavam zasto.Neka proba covek pa neka javi rezultate.
Nisam još uvek odabrao, ovu gtx dobijam za 11k, dakle dosta jevtinije nego 5770, ali sa druge strane, ne bih da cimam čoveka kasnije i da mu kukam kako ne radi(a dosta sam takvih komentara po netu našao), a za sad teško da mogu da ga dovučem kod mene da ceo dan testiramo tu kartu. Video sam šta ima vuk, čak je i radio CF sa 5850 i sa gtx260, ali on ima intel chipset ploču, a opšte je poznato da ATI radi dobro na intelu, što obrnuto nije slučaj baš uvek. Zato mi je trebao vaš savet...a iskreno vi me dovedoste u još veću dilemu(ne mislim na tebe konkretno, nego na ceo forum) :) Novac je obično presudni faktor, ali ne želim da se zeznem zbog 20 eura. Mada će verovatno biti gtx. Hvala.
Be the change you want to see in the world.
:: @Mortifca :: Sad ozbiljno..Uzmi kartu i ne razmisljaj.GT200 je odlicna serija karti sa izuzetnim performansama..Smesno jke uopste sto se sad to poredi sa serijom 5xxx a opet ipak za respekt jer se prosla generacija karti drzi sa novom generacijom ATI kartica. :: GTX2xx je i dalje aktuelan i dalje vrhunska karta i i dalje radi fantasticno. :: Ako je imas za odredjen novac,povoljno,sto se uopste razmisljas. :: Kolega Vuk125 je nabavio 2 nove i to original nVidia by nVidia i rade mu perverzno,setup mu je SLI. :: Ako si vec odabrao i sam ne znam cemu savet..Probaj pa odluci ako vec manje ulazes. :: Znas kako kazu.Jedan probao pa se... :) :: :: Koliko ja vidim ovde i nema vs vec je presudan budzet..Prema tome i sam znas. :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Seriju GTX260... i sl....zaobilazi u sirokom luku, nema sta da traze pored ATI serije 5xxx Evo drajveri za n vidi-ju ziva katastrofa. Ne smes da promenis ni slucajno , a da se nesto ne sjebe. Evo poklon pesma za drustvo(nesto mi pade na pamet) : http://www.youtube.com/watch?v=8vbItoC2y5U&feature=related A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
@Mortificat Nisam te bas najbolje razumeo.Sta pravi problem i sta si procitao na netu?U kom smislu ima problema?Sta ne radi,ne razumem?! @Gliga ne kopiraj tortojeda :)
Sta se ovde desava wtf :), nema nas ATI-jevaca (macke) pa nVidia-jevci kolo vode (misovi marke A4 Tech :)).
Zasto ne GTX260, driveri za Win 7 losi mnogo evo to je sam sky izjavio :), trose vise struje, malo su toplije :), PhysX, nece nikad imati ispeglane drivere kao ATI 5xxx serije, zasto da, brza je od 5770.
Zasto da 5770 manje trosi, manje se greje, laganica ces da napravis CF setup, DX11, uvek ce biti ispeglaniji driveri u odnosu na GTX, zasto ne losije performanse, nema PhysX.
Ako uzmes neku kvalitetniju 5770 tipa Vapor X ili HAWK to se klokuje ko ludo pa ces laganica dostici GTX260 :). Moj glas ide za 5770 :).
5770 je mizerno sporija od 260... ali ako uzimas za 3000 jeftinije onda uzmi,ali znaj da je ta karta vec njakana...5770 je nova!!!
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Sta se ovde desava wtf :), nema nas ATI-jevaca (macke) pa nVidia-jevci kolo vode (misovi marke A4 Tech :)) :: :: Zasto ne GTX260, driveri za Win 7 losi mnogo evo to je sam sky izjavio :), trose vise struje, malo su toplije :), PhysX, nece nikad imati ispeglane drivere kao ATI 5xxx serije, zasto da, brza je od 5770 :: :: Zasto da 5770 manje trosi, manje se greje, laganica ces da napravis CF setup, DX11, uvek ce biti ispeglaniji driveri u odnosu na GTX, zasto ne losije performanse, nema PhysX :: :: Ako uzmes neku kvalitetniju 5770 tipa Vapor X ili HAWK to se klokuje ko ludo pa ces laganica dostici GTX260 :). Moj glas ide za 5770 :) :: :: Pozdrav!
Da ne ispadne da ih sad ne reklamiram :), imas u bench house-u ako si clan foruma 5770 Vapor X za 14 200 :), imaju i HAWK koja je bolja od Vapor X-a :). Inace ta razlika u performansama se izgubi kada se aktivira DX 11 :).
@Sky Komentari vezani za mali fps u igrama. @skar ova gtx je stara 3 meseca i nije korišćena, tako da mu dođe na isto, i jedna i druga su nove i da gtx ima garanciju.
Cekaj bre,preciziraj?Mislis mali FPS u igrama zbog?Zbog AMD platforme uili uopste? Nema teorije,ta kartica i dan danas radi brutalno dobro..Evo ja cu iskluciti da mi GTX295 radi sa jednim GPU-om i izvrtecu bilo koji test samo reci sta zelis?!
:: @Sk :: Komentari vezani za mali fps u igrama :: @ska :: ova gtx je stara 3 meseca i nije korišćena, tako da mu dođe na isto, i jedna i druga su nove i da gtx ima garanciju :: :: :: :: Be the change you want to see in the world. :: ::
@Sky Da, da mali fps u igrama na AMD platformi,a dodatno su me podgrejali neki serviseri koje sam danas pitao za to. Našao sam slab fps i na intelovoj platformi na netu, ali to sad nije ni predmet diskusije, tako da nemoj da isključuješ jedan gpu, ali hvala što si se ponudio. Mislim da neće biti problema, jer koliko sam imao prilike da zaključim za ovih par sati na netu, svako ko je imao problem na amd platformi, sumnjam da je uzrok grafika. Tako da moje sledeće pitanje ide u smeru, kako radi ova GTX2XX serija radi na WIn 7 x64? Da ne voziš sedmicu slučajno? @obradmi Phenom II X2 550 BE, neće on sigurno praviti probleme ni zbog frekvencije, dovoljno je velika i na default-u, a sigurno ni zbog keša, ima ga.
@Mortifcat Da na sedmici sam sad i to na 32 bit-a..Duze vremena sam bio na 64 bit-a,cak su u nekim igrama i bolje performanse od 32 bit-a ali postoji i problem sa 64 bitnim sistemom i igrama + nvidija driveri gde te izbacuje iz igre ili ti crashuje itd.. Sad mi na 32 bita radi sve sasvim dobro.. Radi odlicno ako mislis na DX10 zbog vece zahtevnosti..
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: Cekaj bre,preciziraj?Mislis mali FPS u igrama zbog?Zbog AMD platforme uili uopste :: Nema teorije,ta kartica i dan danas radi brutalno dobro..Evo ja cu iskluciti da mi GTX295 radi sa jednim GPU-om i izvrtecu bilo koji test samo reci sta zelis? :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: @Sk :: :: Komentari vezani za mali fps u igrama :: :: @ska :: :: ova gtx je stara 3 meseca i nije korišćena, tako da mu dođe na isto, i jedna i druga su nove i da gtx ima garanciju :: :: :: :: :: :: :: :: Be the change you want to see in the world. :: :: :: ::
Ko kaze da je vrutj? Onu sto sam uzeo Gigabyte GTX260 Sp216 OC, koju sam jos malo klokovao u idle stoji 42 C? Dok mi je 8800GT by Palit pravio 50C u idle.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.