Da propadne nece sigurno. Jer uvek postoje makar 2 igraca na svakom polju, takva je trzisna utakmica i pravila igre...AMD i Intel, ATI i NVIDIA, PEPSI i COCA COLA...od vajkada, sasvim sigurno ne moze postojati samo jedan izbor tj. jedan magnat. Ja sam samo rekao da je uvek jedan u nekoj prendnosti, manjoj ili vecoj...do sada je to bio Intel i nVidia a sada su to AMD-ATI...mozda cak AMD u skorijoj buducnosti, sto su realne prognoze, prestigne i Intela u domenu `kalkulacija` samo da se uhoda, jer mu je cilj da na oba polja uzme tron pa makar i za dlaku...
Re: Osnovne stvari se i dalje ne znaju!Ko se raduje njemu na cast.
20.05.2010. 18:22
status: user broj poruka: 4641
N vidija je gigant, to je istina, ali postoji jedna druga strana koja se zove menadzment. Tebi tu manjka znanje. Ja kazem tone i stoim iza toga. To izgleda za nekog lupanje, ko ne poznaje materiju(da ne kazem ne zna). ::Graficki akceleratori su samo jedna grana gde se zaradjuje a GeForce je samo sekcija iz te jedne grane Tacno. Kompanija koja gubi basnoslovne sume na na neku granu, mislis da ce da prebacuje kapital iz druge grane, tj. npr. kapital iz budzeta za svemirsku tehnologiju NASA, pa tim potezom da cupaju Ge force??? E tu je greska. To nikad nece da se desi. Jer je to cist gubitak za kompaniju. Pre ce da podignu kredit, pa da isfinansiraju projekt oporavka. Sto opet zavisi od odluke menadzmenta. Preko noci mogu da ugase proizvodni pogon Ge force. Kao sto se i desavalo u ogromnim koorporacijama. Postoji mogucnost da se ta grana u koliko je bolesna jednostavno odsece(tako se kaze). To je tako i tu ne mozemo uticati. Mnogi giganti su propali i radjali se novi, pa tako ni N vidija nije besmrtna. Tako je to u kapitalizmu i to mora da shvatite, Velika riba guta malu i tako ce i biti. naravno u ovom slucaju se ne trese kompanija N vidija, vec proizvodni program `Ge force`. Kazem ne daj boze, ali lako moze da se desi da se ovaj pogon odvoji i proda.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
@gliga79 Vidim da si citirao moju recenicu..Sta kazes manjka mi znanje..Mozda.Izgleda da sam skolu prosao levitirajuci pa nisam pazio na predavanjima a ispite sam davao za kesh ko sto je sad moderno da se kupuje diploma..Muahaha... Uz to brate,za sta sluze prijatelji,ti ces da me naucis,hvala Bogu drugar si mi.. Vidim spustio si lopticu pa si se sad ogradio..Sad vise ne tone nVidia vec tone GeForce,samo se gasi sekcija..Aha..Sad tek pricamo realno mada me opet bocka recenica pre ovog sto si rekao da nije nVidia u globalu : `Ja kazem da tone i stojim iza toga` Hm..Dobar si..Daj i mene povezi sa svojim konekcijama u nVidiji da znam pre svih sta se desava.Ovako ako pricas nasumice gledajuci u pasulj zaista nije lepo.. Sto se tice menadzmenta to je istina,ja sam to objanjsnavao vise puta..To je cinjnica,los menadzment,katastrofa. Opet pricas na pamet.Gubi basnoslovne sume?Gde si ti dobio tu informaciju?Pircas na pamet kao i ovi tvoji drugari papagaji ..Ako vec nesto pricas preciziraj pa da budemo ozbiljni.. A da nVidia nece iz druge grane da prebacuje kesh za obnovu i napredak pogona za graficke akceleratore nije bas ni tacno..Budzet ima je ogroman i krpili su i do sad kad je zatrebalo ,kredit nije ni najmanje potreban.. Niko nije besmrtan to stoji ali ako je neko finansijski jak tesko moze da mu preti propast! GeForce proizvodni program nit moze da se odcepi nit moze da se proda..U krajnjem slucaju samo ce privremeno biti ugasen ako se to u zivotu uopste i desi! GeForce je institucija,nece nVidia dozvoliti sigurno propast neceg sto joj je godinama gradilo reputaciju!
Ajmo ovako nVidia GPU resenja, samo uokviru TESLA sistema, jer samo tu CUDA tehnologiju koriste, za neke skuplje racunarske sisteme idu IBM Cell procesori koji ruse sve zivo :). Ta CUDA tehnologija je super stvar ali ne moze nVidia sama protiv Intel-a, IBM-a i AMD-a da fura tehnologiju koja da bi se implementirala treba dosta novca da se ulozi u modifikaciju samih programa :). Ako me secanje ne vara 2 TESLA sistema imaju u Bg-u koriste se za neka slozena meteorolska proracunavanja, za to moze da prodje TESLA, ali za neke ozbiljnije projekte tipa gde je potrebno da odjednom radi vise stotina CPU-ova licno mislim da ce nVidia trebati mnogo vremena da odatle otera IBM, Intel i AMD :).
A BFG je sigurno zatvorio taj ogranak zbog toga jer mu je proizvodio gubitke.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.