:: Koliko je ljudi na ovom forumu imalo problem sa 5xxx i 4xxx serijom osim tebe :: :: Pozdrav :: :: :: :: Ma da, jedini sam ja u celoj Srbiji imao problem sa ATI-jem... Važi :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: :: @eseses ti si jedini ovde imao neke nesnosne probleme sa ATI driverima, ja vrtim ATI 5 godina i imao sam samo 1 problem do Crysis-a je bio, ali tipa nece da radi igra zato sto je ATI nije to to. Imao sam situaciju sa nVidia mobile driverima da skinem tacno driver za nVidia 8200 mobile i samo mi driver prikaze you can not install driver, there is not compatibile hardware ???? :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
Ma hebo tu vasu kornjacu..Iz te price mogu samo da zakljucim sldece..Igras se na ATI-ju i imas smesno nizak average FPS i igru uz mucenje i buljenje ociju zavrsis za jedno popodne.. Igras se na Nv i imas super visok average fps da ti prosto dosadi da igru odmah zavrsis od miline vec odmoris i ostavis za kasnije..Posle sednes i zavrsis kao covek u punom sjaju :) Dzaba toj kornjaci sto ce pre da dodje do kraja kad je sva iztrzana :)
:: Al zato kad okine u zid pod imenom ATI razlupa se sva, a ATI i dalje stoji i krca taj vas fancy audi sto ga rade u CUDA-i :). Znas li ti basnu sa kornjacom i zecom. Trkali se kornjaca i zec i zec trci trci umori se i legne zaspi, a kornjaca lagano prodje i prestigne zeca i pobedi ga u trci. Znaci zec je nVidia, kornjaca je ATI :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vasi vozaci prolaze non stop kroz crveno zato vam karte i stucaju i padaju performanse u igrama jer ne postujete pravila,mora da se koci.. :: :: nVidia bato 200 iz mesta bez kocenja,zeleno,nema stajanja,pun gas :) :) :) :) : :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
iz razloga sto Windows 7 vec ima ugradjen microsoft netframework ,na koga se Ati oslanjao u XP i NT sistemima ,ali nije bio ugradjen u te OS ove. Mislim da tu lezi sadasnji problem sa Nvidia driverima u Windows 7 sistemima ,treba bas drasticno da modifikuju nacin na koji driveri pristupaju Nvidia hardveru.
@sky nisi dobro shvatio, kada se Fermi zagreje on prvo ode na hladjenje pod imenom iskljucivanje kompa :), a za to vreme ja prelazim lagano igru :). A jos da ne pominjem Silent modele koje moras vodom da `ladis pola sata :).
@gilence Da znas koliko imam linkova sacuvanih sa ovog foruma sa ATI kartama i problemima oko njih nebi mogao da verujes..Ali necemo da pravimo prepirku i da rasplamsavamo vatru.Znaci toga ima i bilo je i bice uvek.. Inace posetis ovde sve sto te zanima ako imas problem : http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=180127 Imas i pod odsekom graficke karte raznih problema sa 5xxx serijom.. Evo danas me je drugar pozvao i zali se na 5xxx kartu jer ne dobija sliku.. Imas takvih problema koliko volis..Napraviste od te serije nepogresivu a strani forumi puni nezadovoljnih kupaca..Malo realnosti,svugde ima skarta,gresaka,kvara. Nema tog hardvera koji je savrsen,ne postoji!
@P.S.Gilence,ja mogu da vas tusiram po glavi sa mojom GTX295 sa kojom imam izvanredne rezultate..Cak ni ona 5970 pada na kolena u nekim igrama mada to nije ni za poredjenje jer je ta karta djubre.. 5870/5850 i one malo sakatije slabije su ok karte..Drugo nista ne priznajem.. Sta bi sa tvojom grejalicom sto przis slaninu i jaja za dorucak na njoj? :) :) :) :) :)
Znam ja za tu temu ne brini se ti nista. Mada ja se ne secam da je neko ovde trazio pomoc u vezi 5xxx serije, a dosta njih je ima na forumu ? Postoji savresen hw neki ga zovu IBM Cell :). Idemo dalje ako je 5970 toliki krs od kartice zasto je napravljeno custom pakovanje koje kosta tricavih 1000 $ :).
Treba da uzmem Accelero S2 samo kako ne znam ni ja sam :). Pazi fail, kuler kosta 1200, da mi ga dovezu do Cacka 300 din, ako ne moze jos 300 din. da ga vratim, to je u startu pola kulera :), da ga dajem burazeru u Bg trebace mu mesec dana da mi vrati karticu :). A jos jedna stvar ovo cudo su imali u Win Win-u a sad ga nemaju, tako da trenutno ne znam sta da radim :).
Intel Q6600 @2.4GHz-Thermaltake V1 Asus P5Q-E 2x2GB Mushkin Black Line@1066MHZ 996599ES,Artic Cooling RC Turbo Module 1x250GB Seagate , 1x500GB WD Sapphire 5770 Vapor X 860/1200MHz CM Elite 332 Corsair CMPSU-650TX Logitech G11 + A4Tech X7 Asus MB19SE Creative Sound Blaster X-fi Extreme Audio Xoro 5.1 http://www.youtube.com/watch?v=GTOqIL0fOCs
:: @gilenc :: Da znas koliko imam linkova sacuvanih sa ovog foruma sa ATI kartama i problemima oko njih nebi mogao da verujes..Ali necemo da pravimo prepirku i da rasplamsavamo vatru.Znaci toga ima i bilo je i bice uvek. :: Inace posetis ovde sve sto te zanima ako imas problem :: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=18012 :: Imas i pod odsekom graficke karte raznih problema sa 5xxx serijom. :: Evo danas me je drugar pozvao i zali se na 5xxx kartu jer ne dobija sliku. :: Imas takvih problema koliko volis..Napraviste od te serije nepogresivu a strani forumi puni nezadovoljnih kupaca..Malo realnosti,svugde ima skarta,gresaka,kvara :: Nema tog hardvera koji je savrsen,ne postoji :: :: @P.S.Gilence,ja mogu da vas tusiram po glavi sa mojom GTX295 sa kojom imam izvanredne rezultate..Cak ni ona 5970 pada na kolena u nekim igrama mada to nije ni za poredjenje jer je ta karta djubre. :: 5870/5850 i one malo sakatije slabije su ok karte..Drugo nista ne priznajem. :: Sta bi sa tvojom grejalicom sto przis slaninu i jaja za dorucak na njoj? :) :) :) :) : :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Re: Sky u kojim to igrama je bolja Gtx295 od 5970 ?
21.05.2010. 20:11
status: user broj poruka: 18472
Pa u svim onim u kojim je GTX480 brza od 5970.. GTX295 dual pcb je brza od GTX480 a ja moju kartu plus i ne drzim na def nego je tunirana tako da je skok u performansama jako velik..Catfish?
:: Znam ja za tu temu ne brini se ti nista. Mada ja se ne secam da je neko ovde trazio pomoc u vezi 5xxx serije, a dosta njih je ima na forumu ? Postoji savresen hw neki ga zovu IBM Cell :). Idemo dalje ako je 5970 toliki krs od kartice zasto je napravljeno custom pakovanje koje kosta tricavih 1000 $ :) :: :: Treba da uzmem Accelero S2 samo kako ne znam ni ja sam :). Pazi fail, kuler kosta 1200, da mi ga dovezu do Cacka 300 din, ako ne moze jos 300 din. da ga vratim, to je u startu pola kulera :), da ga dajem burazeru u Bg trebace mu mesec dana da mi vrati karticu :). A jos jedna stvar ovo cudo su imali u Win Win-u a sad ga nemaju, tako da trenutno ne znam sta da radim :) :: :: Pozdrav!
:: @gile23 :: :: Prvo Sky i ja, zatim Daum, moj drug i user urosk, tortojed, DSS se čini mi se žalio ranije, bax isto, pufi... Ima ih još, mrzi me da ih nabrajam :: :: No nebitno sad. Ti problemi su postojali ranije, sada su možda nestali, ne znam, nisam skoro imao ATI grafiku :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Hvali se dok možeš, skinuću ti ja krunu kad uzmem još jednu GTX 275, pa u SLI. Još na i5 platformi... Ima da padneš na kolena
The Way It`s Meant To Be Played
:: :: @P.S.Gilence,ja mogu da vas tusiram po glavi sa mojom GTX295 sa kojom imam izvanredne rezultate..Cak ni ona 5970 pada na kolena u nekim igrama mada to nije ni za poredjenje jer je ta karta djubre. :: 5870/5850 i one malo sakatije slabije su ok karte..Drugo nista ne priznajem. :: Sta bi sa tvojom grejalicom sto przis slaninu i jaja za dorucak na njoj? :) :) :) :) : :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
:: @the bear taj ne znam koje je tacno slovo ali znam da je dvojka :) :: :: @eseses zalili su se pre, mada sad sa novom 5xxx serijom ne secam se da su se i daum i bax zalili :: :: Pozdrav!
Skyfire, vidim da su ti muda otišla na nebo zbog ovih drivera, ali budi realan, 50 fps više sa bilo kojom kartom je nemoguće i onaj test ne znači ništa dok ne izađu driveri.
Lepo je što si raspoložen, ali spusti se sa neba i budi realan, ne moraš da pljuješ sad ATI, nije baš tako kako izgleda... __________________ Scourge of PCBerza
@Daum Heheheh...Sluzis se mojim oruzijem mada mi ovo vise lici kao da je Obrad pisao Brate kako da se spustam kad ja i jesam nebeski..Sejem vatru i przim vas crvendace :) Vidi da ti odmah kazem..Za Dirt 2 i nije nemoguc skok ali za Metro cisto sumnjam jer je sam engine tezak.tesko svarljiv..Isti slucaj sa Crysis,tamo je jedan FPS svega pomak za GTX4xx seriju..Dirt je sasvim druga prica u tu me skok od 10 FPS-a uopste nebi iznenadio a to znam jer vidim kako se moja karta ponasa kad stavim full detalje na maximalnoj rezoluciji i AA16x pa podignem radni takt. GTX4xx svakako imaju losu komunikaciju sa driverima i kad tad ce morati da to urade kako treba dal sa ovom novom 2xx serijom ili ne ali pomak mora da postoji koji ce dati malo drasticnije performanse a ne pomake od 1-2 fps marsiranje.. Gde sam ja pljuvao ATI?Ko ti je kriv sto ti je dusa postala crvena pa si se pronasao u prici.Zalim slucaj
Da li je moguce da od teme o NV drajverima dodje do rasprave koja je grafika bolja, pljuje se ATi Catalyst koji je danas u sadasnjosti bolji `software` od nVida Control Panela...
U istoriji grafickih akceleratora, nikada nijedan driver nije doneo ovakvo ubrzanje, niti ce ga ovaj drajver doneti sto ne bilo lose da je istina...
Ali cinjenica je da nVidia fanovi posle toliko porazavajucih meseci na svim poljima traze slamku spasa, a ATI fanovi odma ukazuju da je to nije realno(sto verovatno i nije) i kurce se jer trenutno imaju i zasto...
Al bitno je da uvek ispadne svadja i rsaprava a uvek su isti akteri - nije tesko iz ovoga zakljuciti neke stvari
@dautovic Ja nisam expert ,nadam se da ne spadam pod tvoju muku Nebi posle da te boli stomak i da lezis ceo dan bolestan od `zelenog` virusa izazvan expertskom analizom dogadjaja licno od samih strucnjaka.. Ipak je meni stalo do tvog zdravlja a i samog dusevnog stanja
Cinjnica je da ovde mozes svakog da nalozis i da se primi ko pavijan.. Cinjnica je da je ATI bolna tema i da su svi kako sam medo pomenu ali upravo vezani emotivno za taj brend i brane ga iz petnih zila pa svaka sala se shvata licno.. Cinjnica je da je ceo forum cirkus i da je komedija svakog dana prisutna.. Sve u svemu cinjnica je da se treba opustiti i nista ne shvatati tako ozbiljno i primati k srcu jer zbog takvog stava i izbijaju svadje..
E sad ne znam..U tvojoj prozivki nemam pojma ko se pronasao.. Ja znam da cu i dalje da vas przim visoko sa zelenog ups plavog neba :)
P.S.Ovaj forum i jeste specifican jer imamo slobodu da se nasalimo i opustimo mozak.. Eto ovde koliko vidim jedino je Gile shvatio u pravom smislu citavu zajebanciju..
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.