ne moze niko sad konkretno da ti obrazlozi sta je u pitanju, problem je malo specifican, moraces sama da ga utvrdis, predlozicu da izvadis sve iz kucista i lepo istestiras sa svim komponentama, dakle, napajanje, memorija, graficka i na kraju ploca...ne postoji drugi nacin dijagnostike...a iskreno, ne bih bas rekao da se nesto sa plocom desilo, moguce, ali ne mora da znaci, ako ti neka komponenta pravi problem, otkrice se na ovaj nacin...srecno.
Ko je tebe cimao ujutru?? Uostalom ako nemas konkretan odgovor ili savet ne smaraj me ja sam ima ovo pa mu crklo ono i tako to.....ta sprdnja i zavlacenje oko resenja problema ostavi za nekog drugog ocito da ne zelis da mi pomognes nego se sprdas, ima da cimam koga god hocu i kad hocu to je moj problem!!!!!
Fala na savetima ali ja to vec znam testiraj ovo pa ono pa tek onda nosi maticnu u servis e pa nece moci.....osim toga odnela sam je u servis pa tako nek se oni tamo cimaju. U svakom slucaju prelazim na amd kao sto sam i bila ranije jer je jeftiniji amd procesor a Boga mi i ploca pa ako hoce da crkne opet nek crkne jeftinija konfiguracija.
pa, ok, nema problema, ali ako vec hoces da utvrdis u cemu je problem, ne razumem sta si drugo imala na umu, mislim, kako bi inace drugacije testirala komp, nego tako? ne znam koje iskustvo imas, ali ne moze uvek da se slede pravila, pogotovu kad je ovako nesto u pitanju, mogao sam jedino da ti predlozim da doneses komp kod mene, pa da ti utvrdim problem, a posto nisi navela sta si sve probala\istestirala, predlozio sam ti ono sto sam predlozio...najlakse i najbolje resenje, naravno za nekog ko se malo razume u hardware, nisi morala da nosis u servis, oni bi isto to uradili..uostalom, sta ces da radis, ako je sa maticnom sve u redu???
:: Fala na savetima ali ja to vec znam testiraj ovo pa ono pa tek onda nosi maticnu u servis e pa nece moci.....osim toga odnela sam je u servis pa tako nek se oni tamo cimaju. U svakom slucaju prelazim na amd kao sto sam i bila ranije jer je jeftiniji amd procesor a Boga mi i ploca pa ako hoce da crkne opet nek crkne jeftinija konfiguracija :: ::
Molim kolege koji se ne razumeju u hardver da na ovo pitanje i...
29.05.2010. 20:39
status: user broj poruka: 11023
njemu slicna ne odgovaraju. Sta znaci `da kupis normalnu plocu...` (Ismerish)?! P5QC je dobra ploca u svakom pogledu - chipset, solid state caps itd., i podrzava sve ove komponente koje je Xendza nabrojala. - - - - - - - - - - - - - - - Simptomaticno je to sto je ploca riknula nakon premestanja u drugo kuciste. Moglo bi biti da nije bila `usrafljena` kako treba, a nije iskljuceno ni da napajanje daje neispravan napon na nekim granama... To sto se radi o dobrom brendu (CM) ne mora da bude presudno...
cuti, nemoj da mi odajes namere, znas situaciju :))))
D E M I G O D
:: hehe, sad i xenia dodje palacinke, MACHINE, kako si krenuo, ima stvarno da se ovajdis (uz malo srece i porves:) .. :: :: :: :: da smo dobili one nesudjene palacinke, problem bi ti bio resen dok si rekla `britva` :)) :: :: :: :: :: :: D E M I G O D :: :: :: ::
Re: Molim kolege koji se ne razumeju u hardver da na ovo pitanje i...
30.05.2010. 17:59
status: user broj poruka: 7285
Jesam se ja istripovao ili se ti to obracas meni?
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: njemu slicna ne odgovaraju. Sta znaci `da kupis normalnu plocu...` (Ismerish)?! P5QC je dobra ploca u svakom pogledu - chipset, solid state caps itd., i podrzava sve ove komponente koje je Xendza nabrojala. :: - - - - - - - - - - - - - - :: Simptomaticno je to sto je ploca riknula nakon premestanja u drugo kuciste. Moglo bi biti da nije bila `usrafljena` kako treba, a nije iskljuceno ni da napajanje daje neispravan napon na nekim granama... To sto se radi o dobrom brendu (CM) ne mora da bude presudno.. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.