@daum posto vidim da pricas vecini nas koja ce videti ovu karticu samo na slici da smo budale zato sto pricamo da je ovo trash karta jer nemamo nesto mnogo para. Samo budala ce da da 500+ evra na karticu. Za tih 500 evra mozes 5 god. da kupujes 5 srednjih kartica od 100 evra i ta kartica koju budes kupio 2 ili 3 god. za 100 evra ce biti brza od ove koju si platio 500+ evra. Gde je tu logika ? To sto si ti kupio GTX 8800 i tada si je platio 650 evra je klasicno bacanje para, ajde da ti je kartica potrebna zbog neke aplikacije, ali takve grafe se pretezno koriste za gaming ? Ali moze ti se pa ih kupujes isto sada 5870. Bavis se nekim zajebanim 3d om a znas da ti taj 5870 ni za klinac ne treba, osim za neke igre, mada ce tu solidno posao da odradi 5770 ?
Trenutno za igre ne treba jaca grafa od 5870. Inace daum ako stvarno mislis da je ovo dobra kupovina ti je kupi provesces se isto kao i vlasnici 9800GX2 i 3870x2, bile kartice 3 meseca aktivne kostale 500+ evra, posle 3 meseca izasla 4870 koja je kostala 150 evra i lomila je obe samo tako (bila je malo sporija od 9800GX2) ali je zato trosila duplo manje struje i mnogo se manje grejala, i jel mislis da su te od 500+ evra isplative, ima jos niz primera smao reci navescu ti ih jos :).
A ovog dual fermija ko uzme je totalna budala u svakom pogledu, kartica se greje, trosi mnogo struje, verovatno ce kostati previse, jedina njena prednost ce biti PhysX i to je to. A da 5970 ce da sabija ovog dual Fermija samo tako.
Hoce zato sto je 5970, 5870x2, a zna se da 5870 sije tu 470, SLI malo bolje skalira mada je i to pitanje posto ATI odlicno skalira u 5xxx seriji sa CFX cak po nekim testovima koji su bili ovde na berzi bolje od nVidia, ovoj 470 su i spusteni klokovi. Jedino sto kaze Sky da je 5970 lose sklopljena kartica pa tu jedino moze da se izvuce 470x2 mada mi se cini da je ATI odlicno odradio 5970, ne bi inace izlazila njena revizija koja kosta 1000$ :).
Pozdrav!
:: ne verujem bas da ce 5970 da pojebe gtx 470x2 ,ali to nije bitno ,necu da ulecem u raspravu .. :: :: btw bax ,odlicna slika hahahaha :: :: :: :: CARPE DIEM :: ::
Ja imam još uvek ATI 4850 i zadovoljan sam za sada. Na rezoluciji 1680x1050 igram sve na high ili medium a kad ne budem mogao igrati na ovim podešavanjima kupiću 5850 i igrati se opet kao čovek nekih godinu dana za neke normalne pare. Da dajem pare za nešto što mi realno ne treba sem da bih se kurčio kako je `moj veći` ne pada mi na pamet a verujem i nikom razumnom. Pozdrav!
ja priznajem ,jesam vise za ati jer je nvidia arogantna ,ali mislim da ce oni dobro da odrade dual 470 ...prosli put je gtx 295 ostavila 4870x2 iza sebe ,a to je bio hibrid sa takodje spustenim klokovima ...jednostavno ,nvidia ima nesto sto ati nema ,i prave djavolski brze kartice ...ali opet ,cene su im u pm a ati mozes da kupis za iste pare karticu koja je dve serije iznad konkurentske serije nvidie i da pevas ...cene ati-ja su male zbog magistrale ...zamisli 5870 sa 384bit magistralom ...eeej ljudi ...za to bi dao i koju banku viska ...
ATI je pokusao nesto sa 2900XT i boljom magistralom opekao se kao nikad do tada sa celom tom trash serijom. Inace neke decije bolesti koje je imala 4xxx serija je izlecila 5xxx serija, protiv 4xxx serije nVidia je imala kakav takav odgovor, protiv 5xxx serije realno nema nikakav odgovor. Inace GTX280 je bio GTX260 192p x 2 i 4870 x 2 je bio brzi od nje, a 4870 je bio malo sporiji od GTX260 192p, posle je izasla nVidia GTX260 216P koje bila dosta bolja od ATI 4870, ali zato je bila dosta skuplja i GTX 295 GTX260 216P x 2 je naravno brza kartica logicno od 4870 x 2. A sta ovde imas, imas da je u startu 5870 brza od 470, a tek kada se 470 spuste klokovi 5870 je jos brza ?
Ova karta cak i da se pojavila u isto vreme kad i Ati DX 11 serija ,odbijala bi ljude zbog potrosnje.Kad se tome doda i OC CPU periferije, kuleri to je potrosnja od 1 KW na sat vremena priblizno.O temperaturama da ne govorim. To nece samo biti ulaganje u go GPU nego i u novo napajanje kazu trebace 1200 W itd..... suludo .Da li ce biti jaca od 5970 za par frejmova u nekoj igrici mislim da nije relevantno.
Kako nije, jesi looooooooooood, ako nemaš najbrže, džabe ti sve, sve prednosti i pogodnosti. Automatski izbor nije dobar, ako nije NAJBRŽE. Statusni simbol čoveče. Ako nemaš najbžre, znači, jel, da ne znaš da izabereš......Kako komšiji da kažeš da imaš manje poena u 3DCrapMarku2040 ?
***************************** Besposlen pop i goveda krsti...
Da li ce biti jaca od 5970 za par frejmova u nekoj igrici mislim da nije relevantno. ::
Pa pazi karta ce biti i ok po perfomansama .ali u potrosnji oborila je sve rekorde ,valjda da bi dostigla ATI ,e sad kaze izreka `dok je magaraca bice i samara`.
jer su ubacili 512bit magistralu na 512 mb memorije ...to je vec previse za to vreme ...
inace ,veruj mi ,ja bi stvarno voleo da 5970 bude jaca od ove i nadam se da ce da bude ,ali uzmi u obzir da nvidia sad ima neku referentnu tacku ,tj 5970 ,i mislim da nece da trose vreme dzabe da prave nesto sto ne moze da dobije 5970 ...osim ako planiraju gtx 480 dual ...e onda su prsli ...
mada meni je svejedno ,ono na sta tipujem kad dobijem pare je 5770 ,meni ce biti dovoljna ...ako slucajno cene padnu ,mozda bude ,mada cisto sumnjam ,5850 ,i sledece dve godine mir i tisina sto se grafike tice ...
NVidia: the way it`s meant to be played! - - - - - - - - Pojavio se DirectX 11. Zatim karte koje ga podrzavaju - ATi serija 5xxx. Lose karte. Zatim je eNvideja napravila seriju 4xx, i eto, najzad, dobrih karti (ne samo) za DX11. Ono cega se ATi plasio, jer za 5xxx to predstavlja ...kraj! E sad, nekima se to ne svidja...
nevidiji bi bilo pametnije da punom parom sredjuje novu seriju karata nego sto uzima pare od proizvodjaca napajanja, licno sam probao 470 i karta je sasvim korektna, ali ovoliki fanizam i prema ATIju i prema nVidia-i mi ne ide u glavu, tortonja po cemu je to losa 5***, stvarno daj se malo ohladiti on zelene boje i nemoj ni sebe ni drge ubedjivati u neke nerealnosti, verujem da ce FERMI arhitektura tek zaziveti jer je dobra ali mora to jos da se pegla, ej bre pa DDR5 memara sa 512 bita im ima najjaca karta sa sve CUDA i ovo i ono i 5% brza od 5870, zabole mene q**** ko je ko samo mi daj sto mi treba za odgovarajuce pare i vozi. nVidia for gamers
Pa dobro, vidiš, opet dolazimo do činjenice da ne znaš koliko ja zaradjujem i da li je meni bacanje 650 evra na grafičku ili nije. Tebi eto mogu da rade 5 godina grafičke po 100 evra i mnogo ti je da daš toliko para, ja kupim ono što mi se svidja i ne pitam koliko košta. Tada sam želeo 8800GTX, kupio sam ga jer sam ga želeo. Da li je on meni bio potreban ili ne je jako nebitna činjenica. Ne gledam da li mi treba, već gledam šta želim. I yugo ima 4 točka i volan pa opet vozim Audi...
Isto tako sam uzeo 5870 jer je jako brza karta za tih 330 evra koliko sam je platio, a mogao sam realno da se izvlačim sa 5850 ili čak 5770. Ne možeš da kažeš da je neko lud što daje 500 evra na grafičku samo zato što je tebi to mnogo da daš... __________________ Scourge of PCBerza
:: @daum posto vidim da pricas vecini nas koja ce videti ovu karticu samo na slici da smo budale zato sto pricamo da je ovo trash karta jer nemamo nesto mnogo para. Samo budala ce da da 500+ evra na karticu. Za tih 500 evra mozes 5 god. da kupujes 5 srednjih kartica od 100 evra i ta kartica koju budes kupio 2 ili 3 god. za 100 evra ce biti brza od ove koju si platio 500+ evra. Gde je tu logika ? To sto si ti kupio GTX 8800 i tada si je platio 650 evra je klasicno bacanje para, ajde da ti je kartica potrebna zbog neke aplikacije, ali takve grafe se pretezno koriste za gaming ? Ali moze ti se pa ih kupujes isto sada 5870. Bavis se nekim zajebanim 3d om a znas da ti taj 5870 ni za klinac ne treba, osim za neke igre, mada ce tu solidno posao da odradi 5770 ? :: :: Trenutno za igre ne treba jaca grafa od 5870. Inace daum ako stvarno mislis da je ovo dobra kupovina ti je kupi provesces se isto kao i vlasnici 9800GX2 i 3870x2, bile kartice 3 meseca aktivne kostale 500+ evra, posle 3 meseca izasla 4870 koja je kostala 150 evra i lomila je obe samo tako (bila je malo sporija od 9800GX2) ali je zato trosila duplo manje struje i mnogo se manje grejala, i jel mislis da su te od 500+ evra isplative, ima jos niz primera smao reci navescu ti ih jos :). :: :: A ovog dual fermija ko uzme je totalna budala u svakom pogledu, kartica se greje, trosi mnogo struje, verovatno ce kostati previse, jedina njena prednost ce biti PhysX i to je to. A da 5970 ce da sabija ovog dual Fermija samo tako :: :: @bax super si odradio ovo :) :: :: Pozdrav!
pusti bre njega!!! taj odavno nije napisao nesto normalno
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: nevidiji bi bilo pametnije da punom parom sredjuje novu seriju karata nego sto uzima pare od proizvodjaca napajanja, licno sam probao 470 i karta je sasvim korektna, ali ovoliki fanizam i prema ATIju i prema nVidia-i mi ne ide u glavu, tortonja po cemu je to losa 5***, stvarno daj se malo ohladiti on zelene boje i nemoj ni sebe ni drge ubedjivati u neke nerealnosti, verujem da ce FERMI arhitektura tek zaziveti jer je dobra ali mora to jos da se pegla, ej bre pa DDR5 memara sa 512 bita im ima najjaca karta sa sve CUDA i ovo i ono i 5% brza od 5870, zabole mene q**** ko je ko samo mi daj sto mi treba za odgovarajuce pare i vozi. nVidia for gamer :: :: .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: :: ::
prvo tvrdis da je 4870 izasla i da je kostala 150 evra ? i da se manje grejala u odnosu na 9800GX2... Manje jeste trosila ali ne duplo manje, kostala je 200-250 evra kad je izasla, ali da se manje grejala bas i nije, 4850 i 4870 referentni modeli vecina se bas dosta greje...
U pravu si da se ne isplate najskuplje karte jer das 500-600 evra pa posle godinu dana prodas za 150...
5970 nije lose sklopljena karta, boze, pa to je isto odradjena karta kao i 4870X2 ili bilo koja druga single pcb dual gpu karta i radi odlicno u svim igrama.
4870 nije sporiji od GTX260 nego su bas tu negde, negde je brza 4870 negde gtx, 295 nije 2xgtx260 nego 2xgtx275 i ima po 240 shader procesora, zato je i brza normalno od dve 4870.
it has the memory volume and frequency of two GTX 260 cards yet the raw shader processor horsepower of two GeForce GTX 280 cards :: :: 4870 nije sporiji od GTX260 nego su bas tu negde, negde je brza 4870 negde gtx, 295 nije 2xgtx260 nego 2xgtx275 i ima po 240 shader procesora, zato je i brza normalno od dve 4870 :: :: :: :: :: _____________________________ :: ATI HD5750 CFX :: Vantage Score OC930/1240: :: http://ultraphoto.org/images/l5haovgeaue6on2xi4z.jp :: :: ::
Pazi ovako, GTX275 ima 240 cuda cores i 896MB memorije i 448bit, GTX295 ima sve to sam odva puta, da je kao 280 imala bi 2x512bit i 2GB memorije sto nema... Tako da 295 je ustvari dve 275 karte samo sa manjim klokovima kao na 260.
:: :: :: :: it has the memory volume and frequency of two GTX 260 cards yet the raw shader processor horsepower of two GeForce GTX 280 card :: :: :: :: 4870 nije sporiji od GTX260 nego su bas tu negde, negde je brza 4870 negde gtx, 295 nije 2xgtx260 nego 2xgtx275 i ima po 240 shader procesora, zato je i brza normalno od dve 4870 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: _____________________________ :: :: ATI HD5750 CFX :: :: Vantage Score OC930/1240: :: :: http://ultraphoto.org/images/l5haovgeaue6on2xi4z.jp :: :: :: :: :: ::
Pa 275 je nabudzeni 260 :) Jedino sto ima isto kao 260 su klokovi, a klokovi se softverski menjaju sto ne vazi za 240sp koje 260 ne poseduje, znaci da je dve 275.
To ti je isto kao sto je 5970 ustvari dve punokrvne 5870 sa spustenim klokovima na nivo 5850.
:: je 2x 260 sa 240s :: znaci nabudzene 260,kontao sam i ja da je 275 al nije! :: :: :: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu :: ::
@daum ja sam zeleo da kazem prvenstveno da ne mozes da sudis na osnovu toga koliko ko ima novca, tipa mi sto nemamo pare ili ne zelimo da damo 500 evra za graficku mi smo budale debili i sto kazemo da je ta grafa losa za te pare, a svi vi koji biste dali 500 evra na graficku ste pametni ? Za mene a verovatno i za vecinu ovde iole pametnih ljudi je davanje 500 evra na graficku koju ces koristiti za igrice klasicno bacanje para, idi lepo kupi 2 Xbox-a za te pare i imas da se naigras kako hoces zar ne ? To sta ti vozis i koliko para zaradjujes me savrseno ne zanima. Nisi rekao koji Audi vozis :).
@thebear GTX295 ima je slicna i sa GTX260 216 P i sa GTX 275, ali ja bih pre rekao da je to GTX275 sa klokovima GTX260 216P.
Inace kada je izasla 4870 kostala je 180-200 evra (pobrkao sam cene sa 4850 :)), dobro samo sa figurativno rekao da je manje trosila, ali je bila isplativija kartica od 9800gx2, evo ti sada pogledaj 3870x2 je u rangu 4850, mozda malo brza, a kostala je 500+ evra, a sada 4850 kosta 8000 dinara ?
@saxija tebi je GTX470 izasao za male pare zato si ga i uzeo, ali ajde sad odes u prodavnicu i kaze ti zena na prvu gtx 470 35000, a 5870 koja je brza kartica kosta 4000 manje, izvini jel to dobra kupovina ?
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.