`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Neko ko se bavi nekim malo ozbiljnijim radom u Photoshop-u moze itekako imati korist od CUDA, ali PhysX je koristan samo u igrama :) :: :: :: :: Sto i nije prednost uopste,mislim jeste ali samo ako obezbedis zasebni akcelerator koji ce obradjivati istu :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: http://spedr.com/4tb3 :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: Samo da navedem prednosti nVidia ima CUDA i PhysX, zato mi se uvek vise svidjala nego ATI :: :: ::
JA presao Batman-a, Mirrors Edge i ne znam sta jos sa 9800GTX+ u 1680x1050 sa PhysX na High i skroz je bilo igrivo.... Tako da mislim da ne treba dodatna karta.
:: Sto i nije prednost uopste,mislim jeste ali samo ako obezbedis zasebni akcelerator koji ce obradjivati istu :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Samo da navedem prednosti nVidia ima CUDA i PhysX, zato mi se uvek vise svidjala nego ATI :: ::
Il se ovaj baja nesto tesko zajebao ili je nesto pogresno ukucao: `Okay before I post my graphs I would like to touch base on the gpu clocks aspect of the benching. The reference 5850 I had did not touch the same clocks as the 5870 lightning therefore I decided to experiment a little. I took a 5850 bios and flashed it to my 5870 lightning and everything worked to plan. I got the same clocks as the 5870 but with the 5850 shader count. All of these were done on stock air.
Also, on the Stone Giant benchmark I was unable to complete results with crossfire. Those results for the 5970 and 5770`s were noted with 0`s. The multi-gpu aspect of that particular benchmark is too bugged to consider crossfire/sli results accurate.
I will be posting the graphs shortly.`
Primetite klokove memorije za zelembace.
Mislim odavno mi je poznato da je za super brze GPU daleko bitnija brzina memorije kako ne bi tapkali u mestu ali ovo je skoro duplo brza memorija ili je ko sto rekoh nesto lose ukucao.
I da jos jednom ponovim za grafiku je najbitnija brza memorija jer kad sam jos davno klokovao moju staru 9550 shvatio sam da je bitniji klok memorije nego klok samog GPU posto je on svejedno dovoljno brz i trazi jednako brzu memoriju kako ne bi bio besposlen. Cist primer je 4850 sa svojom DDR3 i 4870 sa svojom DDR5 gde samo razlika u memoriji donosi nekih 15-25% razlike u brzini posto su GPU bili manje vise isti, tu se AMD opekao kad je Gainward ugradio DDR5 na 4850 tj prodavao 4870 kao najbrzi 4850.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.