Eh jedino u cemu si uspeo da me demantujes je lapsus,tacno je milijardi a ne miliona tranzistora.. E sad tebi fali onaj rutinski deo znanja vezano za rad sa hardverom pa ti zato neke stvari nisu jasne.. Sto se tice 5970 ponovicu se iz prethodne teme : `Recimo da se napravi Dual GPU karta zasnovana na GTX460,sta cemo sa preostalim neiskoriscenim tranzistorima koji su ovde umanjeni i shader jedinicama?Sta cemo sa SLI Chipom i uzajamnom komunikacijom izmedju GPU-ova kod kojih je iskoriscenje i do 90%.Primer GTX295 koji je jaci na istim klokovima od dva GTX 260 216 SP u SLI pa cak i kad downclockujes kartu opet je brza!Hm..Zanimljivo ..Sta onda?Predpostavimo da to moze da se desi,predpostavimo da ce takva karta biti sa visim klokovima..` Ja iznosim svoje predpostavke koje itekako mogu da budu ostvarljive.. Do juce ste pricali o nemogucnosti Dual GPU karte a Galaxi vec predstavio svoj model na Computex-u od dva GTX470 koji koriste GF100 pa opet je karta funkcionalna i spremna za rad,resen je svaki detalj.. Po cemu ovde nije moguce izvesti sa dve GTX460 koje jos bolje karakteristike imaju a zasnovane su na GF104..Ja samo gledam siroko ,zao mi je sto ti i tebi slicnima ne vidite te mogucnosti i detalje.. A sto se tice performansi,pa to se znalo unapred da ce da se demantuje..Cim je sad nVidia bolja ne valjaju sajtovi..Dok je ATI lazirao testove sirom neta to je bilo ok..Ma sta reci..Vi CRVENI fanboyevi ste sve osim REALNOG na zalost! Da zaboravio sam razlicite arhitekture i tvoju logiku na sve to koja je samo tebi ispravna,tj nalazis neke smesne izgovore.. Pomiri se sa tim da je nVidia uradila besprekoran proizvod i da ATI na ovo nema odgovor! Kvalitetniji proizvod,sa boljim performasama,karakteristikama i boljom cenom.. Uopste necu dalje da zalazim u pricu koja je totalno besmislena.. Ko zeli da izigrava budalu i prica neke bajke nek laze sam sebe.. Ceo svet zna i video je sta GTX460 moze i sta nudi i po kojoj ceni,stvar je ovde jasna.. nVidia je sa ovom karticom za ovaj segment itekako zasluzila veliki respekt!
Skaj, već sam rekao za ovu kartu da je odlična i da nemam bukvalno šta da joj zamerim, što se konkurentnosti tiče pitanje je šta bi bilo da ati spusti cene 30% što realno može da uradi a da ih bulja i ne zasvrbi mnogo. 5850 je bio 200e u početku, šta bi bilo kad bi sutra koštao 180? GTX460 je stvarno super proizvod, pitanje je samo oće li to biti dovoljno?
Ono što je ovde zanimljivo je ekonomska strana, mante se milijardi tranzistora i nenapravljenih dvoglavih karata, dobro, da dodam i da ne vidim zašto ne bi bilo moguće da se spoje dve 460, viđali smo i gore frankenštajne. Sve može da se napravi, pitanje je samo da li je to rentabilno da se pusti u masovnu proizvodnju.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Sve lepo receno.... A pojedincima koji se trude da ovo negiraju jer im se `ne svidja` nek prostudiraju malo materiju, ali iz neutralnog ugla. Ako su u stanju naravno....
I da dodam, konacno nesto sto valja iz NVidie, bilo je vreme, al sve zavisi od cena koje budu bile kod nas na trzistu. GTX460 sam po sebi je odlicna kartica/gpu, al ce njena popularnost pre svega zavisiti od cene koja bude bila na nasem trzistu.
:: Sta si se uhvatio tog jednog sajta na kome je GTX460 toliko jaci od 5830 ? :: :: Hoces da ti nadjem ja neki gdje je jaca i od 5870 ako treba :: :: Poenta je u tome da prikazes rezultate sa nekog relevantnog sajta, a ne sa nekog za koga vjerujem da dobar dio foruma nikada nije cuo.. :: :: :: Sto se tice SLI-a, slazem se da skalira bolje nego CF, ali to kao i sto sam znas zavisi najvise od podrske u igri, pa drajvera a tek onda karte.. :: :: Drugo, za lupanje oko 5970, ako 460 sa 1024MB ne moze da dostigne 5850 (slabija u prosjeku 15%) kako ce dvije biti bolje od 5970 ? :: Pa ne skalira SLI 300% pri dodavanju jedne karte.. :: :: Zanimljivo ili ne, ATI koristi isti cip i za 5830, 5850 i 5870 (5970) tako da je logicno da ce biti isti broj tranzistora (i nije miliona nego milijardi), samo je dio ROP, TMU, SP jedinica ugasen (odsjecen ili sta vec).. :: :: Eto, GTX470 ima preko 3 milijarde tranzistora pa je sporija od 5870 koja ima nesto preko 2 milijarde... :: Gdje je tu tvoja logika :: A da, nema je :: :: Shader Processor: ATI-jev SP je 5D pa 5 SP-ova cini jednu cjelinu, tako da 5830 ima ustvari 264SP-a u poredjenju sa nVidia-inih 336 ? :: Opet tvoja logika u pravu! :: Da, al` zamalo.. :: :: Manji takt GPU-a, memorije i manju magistralu ocigledno nadoknadjuje veci broj SP-ova kod GTX460.. :: :: :: Za kraj ovog posta, jedno bravo ze tebe, po 1000000-iti put pokazujes ono sto svi znamo.. :: :: :: https://www.tinyurl.com/ye5z6b :: :: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha :: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat! :: :: :: Mali GTX 460 busi i razvaljuje. :: :: Ne da nisu slicnih performansi vec je model od 768 MB-a brzi u 99% slucajeva za oko 10 FPS od 5830 :: :: :: :: http://www.pcper.com/article.php?aid=954&type=expert&pid= :: :: http://www.pcper.com/article.php?aid=954&type=expert&pid= :: :: http://www.pcper.com/article.php?aid=954&type=expert&pid= :: :: http://www.pcper.com/article.php?aid=954&type=expert&pid= :: :: http://www.pcper.com/article.php?aid=954&type=expert&pid= :: :: http://www.pcper.com/article.php?aid=954&type=expert&pid= :: :: http://www.pcper.com/article.php?aid=954&type=expert&pid=1 :: :: :: :: Ovaj SLI je stvarno dobar kao sto sam rekao. :: :: Kada bi se napravila Dual GPU karta sa vecim radnim taktom,vecim brojem shader jedinica dobila bi 5970. :: :: Jedna zanimljiva stvar je da GTX460 ima 1.95 miliona tranzistora a da ATI 5830 ima 2.15 miliona!takodje 1320 stream procesora naspram 336 a nVidia je opet duva laganice. :: :: Takodje manji takt grafickog procesora,manji takt memorije i manji bandwidth koji je kod ATI 5830 128GB/S a kod malo GTX-a 86GB/s dok je kod modela od 1GB 115GB/s :: :: EVO MALO DA SE SAD PODSETIMO PAPIRA,SPCIFIKACIJA U ODNOSU NA ZIVE PERFORMNANSE..Bravo za nVidiju i Fermi,ovo je prava kartica :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
+1-1 Marsiraj...Ali nV ide krupnim koracima pa vi gledajte!
13.07.2010. 17:34
status: user broj poruka: 18472
@raic Taj scenario neces gledati.. ATI toliko da spusti cenu nece da moze.Uverices se i sam.. Prvo jer ima se to ne isplati svakako a drugo ova kartica ne ugrozava njihovu celokupnu seriju i prodaju koju su sasvim lepo zapoceli pa ce i zavrsiti.. Sto se tice skarabudzevina,znas sta,iskreno bi voleo da ATI izbaci DUAL GPU kartu kao nVidija nesto poput GTX295 ali im te izvedbe ne idu od ruke..Tu je nvidia neprikosnovena.. Cini mi se da je i Ishmerish o tome pricao i ako je decko vise naklonjen ATI kartama ali je pravo realan a ne kao neki tj vecina vas.. Drugo ne znam sto se opet meni obracas,moza sto si se pronasao u grupici FANBOY-ica hehehe..E moj Rale brale..Dobar si ti deckic.. Ej nije ti los onaj EP o tortonfugenu i potlacenosti naroda Nema sta ,imas talenat,mogao si da pises scenarije za humoristicke serije za decu :) :) :) :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ovaj DanijelK ne znam dal mi je smesan ili tuzan.. Ponavlja ko papagaj sto odredjeni trolovi pisu..Nista originalno sa njegove strane.. +1 - Pa jel to sve sto umes majku mu?!Papagaj da budes..E moj ti..Przenica u glavi.. Samim tim pokazujes + koliki si fanboy i pokopavas sam sebe..Ali naravno ti ne mozes to ni da ukapiras posto si `REALAN` decko :( A ovo konacno da nVidia napravi dobru kartu..Koja jadna a ne smesna izjava.. Uvek je imala kvalitetniji proizvod i bolje kartice samo sto si za takvu jednu morao da se isprsis sto je i logicno..Mercedes Bato kosta dok Fijata mozes da kupis kad god pozelis
:: +1 :: :: Jel bre tebra da to nije onaj danijel sto u odsustvu Srpske Madone vodi shouuuu LUDA KUCA :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
al mi kum otiso u vojsku(prevoz),ajd videcu od nedelje kada mi burazer stigne da propadnem do tebe. U stvari cim zenu udam stizem-hmmm vidis ta mi nije van mozga
Re: +1-1 Marsiraj...Ali nV ide krupnim koracima pa vi gledajte!
13.07.2010. 18:12
status: user broj poruka: 1541
Kao prvo, znaci ako DELIM S NEKIM ISTO MISLJENJE ja sam papagaj? Odavde se vidi koliko si plitak i prost, bar na tom psiholoskom polju, koje toliko spominjes. Smesno...
Kao drugo, IMAM NVIDIU tako da ne mozes da kazes da sam ATi fanboy. A zasto imam, ZATO STO JE U VREME KAD SAM JE KUPIO ONA BILA BEST BUY. Dakle nisam PRISTRASAN sto se za tebe ne bi moglo reci.
Kao trece, mislim na sledece ` Konacno da Nvidia izbaci dobru kartu/gpu ZASNOVANU NA FERMI ARHITEKTURI `, jer ce to svima nama olaksati izbor kartice, a i cene ce biti pozitivne, al vidim nisi skontao ili nisi hteo da skontas, svejedno vrlo zalosno...
I poslednje, onaj koji sam za sebe kaze ` Izuzetno sam pametan tj inteligentan...` je sam po sebi slucaj za psihologa. Nema ko da ti to kaze pa moras sam sebi. E stvarno si car...
Uopste je poznato da svima ovde NAMECES svoje misljenje i da NE POSTUJES nikog ko ne deli isto misljenje sa tobom. Vrlo jadno, al to si ti.....
:: @rai :: Taj scenario neces gledati. :: ATI toliko da spusti cenu nece da moze.Uverices se i sam. :: Prvo jer ima se to ne isplati svakako a drugo ova kartica ne ugrozava njihovu celokupnu seriju i prodaju koju su sasvim lepo zapoceli pa ce i zavrsiti. :: Sto se tice skarabudzevina,znas sta,iskreno bi voleo da ATI izbaci DUAL GPU kartu kao nVidija nesto poput GTX295 ali im te izvedbe ne idu od ruke..Tu je nvidia neprikosnovena. :: Cini mi se da je i Ishmerish o tome pricao i ako je decko vise naklonjen ATI kartama ali je pravo realan a ne kao neki tj vecina vas. :: Drugo ne znam sto se opet meni obracas,moza sto si se pronasao u grupici FANBOY-ica hehehe..E moj Rale brale..Dobar si ti deckic. :: Ej nije ti los onaj EP o tortonfugenu i potlacenosti naroda :: Nema sta ,imas talenat,mogao si da pises scenarije za humoristicke serije za decu :) :) :) : :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Ovaj DanijelK ne znam dal mi je smesan ili tuzan. :: Ponavlja ko papagaj sto odredjeni trolovi pisu..Nista originalno sa njegove strane. :: +1 - Pa jel to sve sto umes majku mu?!Papagaj da budes..E moj ti..Przenica u glavi. :: Samim tim pokazujes + koliki si fanboy i pokopavas sam sebe..Ali naravno ti ne mozes to ni da ukapiras posto si `REALAN` decko : :: A ovo konacno da nVidia napravi dobru kartu..Koja jadna a ne smesna izjava. :: Uvek je imala kvalitetniji proizvod i bolje kartice samo sto si za takvu jednu morao da se isprsis sto je i logicno..Mercedes Bato kosta dok Fijata mozes da kupis kad god pozelis :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Papagaj :) I opet ponavaljas cuvene recenice upravo tih plitkih momaka sa ovog foruma.. Posto poznajes psihologiju sebe ubrajas upravo u takve ljude slozivsi se sa tim plitkoumnim izjavama..Drugo deklarises sebe kao fanboya i trola upravo zbog glupih komentara koje dajes zajedno sa tom grubom pljuvaca ovde.. A ovo za Fermija se lepo ogradi,nemoj generalizovati i bice sve ok.. Dok ti naucis da se izrazavas tj dok kod tebe krene evolucija u razvitku ovde ce se vec odavno raspravljati o nekim 6xxx i 7xxx ATI kartama i nVidia 5xx i 6xx seriji zato se potrudi da pravo upoznas materiju da ne budes niciji klon i da naucis da korists strucnije izraze kao i da budes precizniji prilikom izlaganja toga sto zelis da kazes. Psihologija je cudo a najtezi psiholoski slucajevi su upravo oni koji pripisuju svoje osobine drugima ne zeleci da priznaju svoje greske..To ti skoro neces spoznati.. Ja sam vec rekao..Prihvaticu sve te epitiete koje umucujete vi trolovi zarad nedovoljno argumenata u toku rasprave na nivou tematike pa sve prelazi na licnu osnovu.. Ja se ne brecnem ni jedne sekunde ali znaj jedno..10 ljudi ne cine forum..Tvoj procenat slaganja sa ostalom ekipom upravo jeste iz razloga sto imate slican mentalni sklop.. A ima ljudi koji ce celokupnu sliku videti malo drugacije pa ce i razumeti sta ja ovde pisem tako da se ja ne sekiram za vase opaske ni najmanje niti ste mi vi bitni.. Pametni ce razumeti,glupom nikad nije ni bilo lako objasniti a pogotovu onom zadrtom.. Samo napred..ATI je Best Buy,najbolji..Bla..Bla..Kako god vec..Sve jedno mi..
Hvala na komplimentima, zahtevno je pisati za decu, nadam se samo da se igraju napolju a ne da vise ovde. ne znači naravno da taj tekst treba da čitaš na nivou deteta, tu piše i zašto je stanje kakvo je sad i zašto ljudi na forumu pljuju i tebe i nvidiju. Takođe gore piše da ati može da smanji cene, ne da će to i da uradi, ni ja ni ti ne možemo da znamo šta se nalazi u glavama bilo nvidije, bilo atija, da umem takve stvari sad bi ja bio dinkić umesto jelašića (dobro, možda i ne bi, pominjao sam da sam loš čovek ali ne bi rekao da sam totalno govno što je za tave rabote potreban, a i često dovoljan uslov). Vidiš, hteo sam i ja da te pitam za taj post, jesi li se majku mu zacrveneo bar pola nijanse posle onolike samohvale, nije bitno da li je istina ili ne, pitam onako.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Kao sto rekoh, slucaj za psihologa.... Napisi zahtev za razvod braka sa NVidiom, znam da ce ti tesko pasti, al bar ces poceti da zivis kao ljudsko bice... Ovo kako se ti ponasas prema `parcetu hardvera` je bolesno...
:: Papagaj : :: I opet ponavaljas cuvene recenice upravo tih plitkih momaka sa ovog foruma. :: Posto poznajes psihologiju sebe ubrajas upravo u takve ljude slozivsi se sa tim plitkoumnim izjavama..Drugo deklarises sebe kao fanboya i trola upravo zbog glupih komentara koje dajes zajedno sa tom grubom pljuvaca ovde. :: A ovo za Fermija se lepo ogradi,nemoj generalizovati i bice sve ok. :: Dok ti naucis da se izrazavas tj dok kod tebe krene evolucija u razvitku ovde ce se vec odavno raspravljati o nekim 6xxx i 7xxx ATI kartama i nVidia 5xx i 6xx seriji zato se potrudi da pravo upoznas materiju da ne budes niciji klon i da naucis da korists strucnije izraze kao i da budes precizniji prilikom izlaganja toga sto zelis da kazes :: Psihologija je cudo a najtezi psiholoski slucajevi su upravo oni koji pripisuju svoje osobine drugima ne zeleci da priznaju svoje greske..To ti skoro neces spoznati. :: Ja sam vec rekao..Prihvaticu sve te epitiete koje umucujete vi trolovi zarad nedovoljno argumenata u toku rasprave na nivou tematike pa sve prelazi na licnu osnovu. :: Ja se ne brecnem ni jedne sekunde ali znaj jedno..10 ljudi ne cine forum..Tvoj procenat slaganja sa ostalom ekipom upravo jeste iz razloga sto imate slican mentalni sklop. :: A ima ljudi koji ce celokupnu sliku videti malo drugacije pa ce i razumeti sta ja ovde pisem tako da se ja ne sekiram za vase opaske ni najmanje niti ste mi vi bitni. :: Pametni ce razumeti,glupom nikad nije ni bilo lako objasniti a pogotovu onom zadrtom. :: Samo napred..ATI je Best Buy,najbolji..Bla..Bla..Kako god vec..Sve jedno mi. :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Ikada dobijem na lotou @dautovicu,medo,danijelk,NMY javite mi se da vam kupim par dvoglavih GeTeIksova da vidite malo i vi tako zaslepljeni sta je prava kartica.
Alphacore: ` 9600 GT nije derivat cipa G80 iliti G92 vec SASVIM NOV GPU u manjem nanometarskom procesu i razlicitim brojem shadera i ROP jedinica.`
I ti si nasao nekog da prozivas? Pokri se usima i cuti.....
:: Ikada dobijem na lotou @dautovicu,medo,danijelk,NMY javite mi se da vam kupim par dvoglavih GeTeIksova da vidite malo i vi tako zaslepljeni sta je prava kartica. :: :: ::
Ode perica kod dede i deda ga pita: Perice dete da li ti znas sta je to najsladje na svetu? Perica poce da nabraja: cokolada-deda kaze nije, bomboni-deda kaze nije, sladoled-deda kaze nije... perica vec iznerviran pita: a sta je onda??? PICKA rece deda.
Hajde sada idi i ispricaj to babi.
Perica dolazi i pita babu isto pitanje, baba krene da nabraja:cokolada,bomboni,secer,torta... Perica samo stojicki vice nije,baba vec blago iznervirana uzviknu:PA STA JE???? PICKA rece Perica! Ju ko ti je to rekao(uzviknu baba) Deda, rece Perica.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Ikada dobijem na lotou @dautovicu,medo,danijelk,NMY javite mi se da vam kupim par dvoglavih GeTeIksova da vidite malo i vi tako zaslepljeni sta je prava kartica. :: :: ::
Re: @ NajinTELEgentniji u Srbiji (na svijetu mozda ?)
13.07.2010. 19:08
status: user broj poruka: 1509
Citiram: Primer GTX295 koji je jaci na istim klokovima od dva GTX 260 216 SP u SLI pa cak i kad downclockujes kartu opet je brza!Hm..Zanimljivo ..Sta onda?Predpostavimo da to moze da se desi,predpostavimo da ce takva karta biti sa visim klokovima..`
Odgovor: Ne znam zasto se pravis pametan, a valjda imas tu kartu! GTX295 je brzi od GTX260 216SP u SLI jer to uopste nisu isti cipovi, i ti onda pricas kako si inteligentan i pametan ?
Evo za ostale koji mozda ne znaju, nema to veze uopste sa skaliranjem SLI-a ili tzv. veze izmedju cipova na GX295, jednostavno na 295-ici su cipovi sa 240SP-ova (u poredjenju sa 216), sa 80TAU i 80 TMU jedinica (GTX260 ima 72 TAU , 72TMU jedinice) a sto se tice skaliranja ocigledno skaliraju prilicno jednako tako da je logicno da GTX295 bude brza !
Za mene si ispao daleko od pametnog ovdje... Idemo dalje...
Citiram: Psihologija je cudo a najtezi psiholoski slucajevi su upravo oni koji pripisuju svoje osobine drugima ne zeleci da priznaju svoje greske...
Odgovor: Tek sada sam shvatio koliko je tezak ovaj tvoj slucaj...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Al dobar si da izigravas klovna na forumu sa svojim biserima, ima neke vajde od tih tvojih postova.
Al priznaj da si kod dela sa dedom izostavio: torta-deda kaze nije Kod babe mora da ti je promaklo, eee, atmosfera je tako napeta da i viceve moramo da prepravljamo radi mira u kući - šta ti je forum.
:: Pazi sad ovo :: :: Vic :: :: Ode perica kod dede i deda ga pita :: Perice dete da li ti znas sta je to najsladje na svetu :: Perica poce da nabraja :: cokolada-deda kaze nije :: bomboni-deda kaze nije :: sladoled-deda kaze nije.. :: perica vec iznerviran pita: a sta je onda?? :: PICKA rece deda :: :: Hajde sada idi i ispricaj to babi :: :: Perica dolazi i pita babu isto pitanje :: baba krene da nabraja:cokolada,bomboni,secer,torta.. :: Perica samo stojicki vice nije,baba vec blago iznervirana uzviknu:PA STA JE??? :: PICKA rece Perica :: Ju ko ti je to rekao(uzviknu baba :: Deda, rece Perica :: :: Baba:Idi ti kazi dedi da on KURCA jos nije probo :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: ::
@NMY Molim te nemoj nikad vise da se javlja ali NIKAD..Toliko nemas pojma da je to smesno.. Ti si nasao meni da pricas o GTX295 i kako to nisu isti chipovi ahahahaahha! Brate imas li ti malo mozga kad mozes tako da lupis! Znaci kad sam znao da ces da se pravis pametan i pominjes Shader jedinice 240 naspram 216..Ajd ovako..SLI zasnovan na SLI platformi od dve karte iznosu 2x216 shader jedinica naspram 2x240 kod GTX-a sto jeste u prednost od po 24 shader jedinice u SLI rezimu,znaci da ne sabiramo,24 shader jedinice po karti..Ali kad se karta downclockuje ta se prednost gubi jer su ostale specifikacije apsolutno iste.. Izgleda da ti je promakao detalj gde sam izricito naglasio da i sam nizim klokovima je brza od setupa zasnovanim na GTX 260 SP 216 za razliku zbog veceg broja shader jedinica.. Ono sto ne znas a baljezgas bez potrebe kad si komplexas,mislis da sve najbolje znas jeste sledece.. SLI chip ima propusnu moc od skoro 90% iskoriscenja GPU-ova i samim tim daleko veci procenat performansi dok SLI setup zasnovan na LGA 775 ne moze da provuce toliki protok i da iskoristi karte.Jedina platforma gde je NB rasterecen i gde je procenat GPU-ova iskoriscenijin jeste Nehalem platforma zasnovana na i5 i i7 procesorima pa cak i tad GTX295 za nijansu dobija isti takav setup! Ono sto cini savrseno tu kartu jeste upravo ta funkcionalnost i iskoriscenost,savrsen SLI chip i konstrukcija samog GPU-a..Kad sve radi punim potencijalom i iskoriscava ono sto stoji na papiru takav proizvod se zove perfektan i ostaje upamcen! I sta kazes nisu isti chipovi?Sta je da nije RV990 ?Hahahahaha.. GT200b je i kod jedne karte i kod druge i obe verzije su radjene u 55nm samo sto postoji i verzija sa 216 SP u 65nm.. To sto su oslobodjene jos 24 shader jedinice nema veze sa arhitekturom,sad ispade da je totalno drugi chip..Svasta ,mozda je GTX295 GT300 a ovaj Fermi ipak GT400 pa se zato i seriju zovu tako??? Naucnice molim te vise ne lupaj ko Boga te molim.. Tvoju pamet,malicioznost,i znanje smo davno utvrdili a za trolovanje si sampion.. Sto se tice mene ja ti dodeljujem titulu najpametnijeg posto se uvek tako ponasas sa visine i ako si tanak jako.. Drzi se teme,ostavi se prozivanja kod kuce..Tema,argumenti,dokazi,znanje..Sto se mene tice ja sam ovde zavrsio,opet ste usrali temu..Mozes i Medjedom kako se kod vas u Bosni kaze da me nazoves ne dotice me uopste jer si ti za mene davno izgubljen slucaj bez pomoci.. P.S.Posto te dusa boli zbog ovog stanja na IT vsetu i generalnog uspeha i preokreta,velikog koraka od nVidije ima Ishmerish dobru rakiju pa zalij malo ili se namazi Niveom mlekom po grudima mozda pomogne da smanjis taj dusevni bol.. Rakija ce svakako pomoci da smanjis nervozu i malicioznost da ne kazem mrznju.. Eto ti recept pametni covece..Furaj oklen si i dosao
@Danijelk `Ajd bar nekad napisi nesto pametno pa me iznenadi.Mozes li to?
Ajde prekini vise da prozivas i vredjas jel ti jasno.Ako si gladan i nervozan i pun kompleksa to nije moj problem. Ako ti se moji postovi ne svidjaju,ne citaj ih!Ne zalazi tako razjaren u teme koje su vezane za nVidiu. Idi do neke pecine i malo iskuliraj koji mesec.Pa negde tamo kad ATI izbaci novu seriju pa ti se vrati. Ili jos bolje,odes kod veterinara,neka te on smiri.
P.S.Posto te dusa boli zbog ovog stanja na IT vsetu i generalnog uspeha i preokreta,velikog koraka od nVidije ima Ishmerish dobru rakiju pa zalij malo ili se namazi Niveom mlekom po grudima mozda pomogne da smanjis taj dusevni bol.. Rakija ce svakako pomoci da smanjis nervozu i malicioznost da ne kazem mrznju.. Eto ti recept pametni covece..Furaj oklen si i dosao
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Ajde prekini vise da prozivas i vredjas jel ti jasno.Ako si gladan i nervozan i pun kompleksa to nije moj problem :: Ako ti se moji postovi ne svidjaju,ne citaj ih!Ne zalazi tako razjaren u teme koje su vezane za nVidiu :: Idi do neke pecine i malo iskuliraj koji mesec.Pa negde tamo kad ATI izbaci novu seriju pa ti se vrati :: Ili jos bolje,odes kod veterinara,neka te on smiri :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647851. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.