Otvarao sam hladnjak skoro...za referetno je revolucionarno hladjenje, stvarno dobro odradjeno, jer je referntno hladjenje osmisljenjeo da izbacuje sav topao vazduh iz kucista...
Skeletor legenda ima ono plasticno kuciste ne znam sta bi drugo moglo biti...
Zalman na 4850 je bio tesko djubre a i na 3870 takodje, mozda je valjao na drugim kartama, za ove pricam iz licnog iskustva.
:: Jutros bilo kasno ja i ne videh temperaturu. :: Dobro zbori OCz..Moguce je da ti karta trotluje zbog temperature,sto je u stvari najverovatnije a pored toga sa klokom si mozda i udario u wall. :: Ne razumem zasto si ti tako velike temperature na 100% fana mada 5850 ima manji blower od 5870. :: :: @Ishmeris :: Nemoj da vredjas ovo hladjenje covece kad je vrh,Dautovic rece da je to revolucionarno resenje za hladjenje na ovim kartama..Ja moram coveku da verujem :: Ti si pristrasan ,ti vise volis nevidiju a i sta znas ti uopste :: :: Kako bi je leg`o jedan Zalman :: :: Ovo imam recimo ja :: :: http://www.yougamers.com/forum/showthread.php?t=12228 :: :: A ovo je jos bolaj varijanta :: :: http://www.guru3d.com/fullimage.php?image=2337 :: :: A jos je i crven : :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Ako referiras na Gigabyte-ov model(GV-R485ZL-512H),onda si ocigledno imao defektan primerak.Tih kartica sam imao sila i nikada mi nisu isle preko pedest stepeni pod punim naponom i razguzene od kloka.Zalman VF830 je najbolje hladjenje od svih ne referntnih resenja primenjenih na 4xxx seriji.
Pod pitanje:Kako moze nesto biti revolucionarno a da je pri tom prvi put primenjeno krajem 2005 na modelu X1800???
A da sam mu ja to rekao ispalo bi da ga non stop potkacinjem a realno izvalio je glupost.. Blower se koristi jos od kar rece Ishmerish 2005-te godine..modeli 19xx su na istom principu..Kasnije su modifikovani i prilagodjeni chipovima kao sto je recimo bilo sa nvidia 8800 serijom G80 pa na dalje..I dan danas se 90% referentnih karti bazira na ovom sistemu hladjenja..
Ok Dautovicu procitaj pazljivo ovaj zadnji pokusaj:
19.07.2010. 17:22
status: user broj poruka: 7285
Opet mesas babe i zabe,taj kuler na 1650 pro nije standardan blower o kojem ovde vodimo diskusiju(ili se trudimo).U pitanju je obican slim fan sa polozenim krilcima koji bi trebalo da proizvedu efekat blower-a,medjutim to single slot resenje se pokazalo ocajnim na stock modelima te karte,pa je upravo iz tog razloga izbacen pravi blower sa kruznim pregradama(a ne pera-ima)u obliku slova U. Defekt single slot hladnjaka koji imitira blower se posebno istakao kod 3850-4850 modela i upravo zato se kod 5-ica odustalo od njegove implementacije.jedino su 26xx modeli mogli da rade sa ovim sistemom i to prvenstveno zbog hladnoce chip-a a ne ucinkovitosti doticnog kulera.
Dakle ako pogledamo modele tipa 2900PRO,2900XT,3870,3870x2,4870,4870x2,5850,5870 i 5890 videcemo da se radi o potpuno indenticnom resenju gde se samo kroz serije menjao sistem rebara i pipe-ova na pasivnom delu kulera,dok je turbina ili ti aktivni deo ostala ne promenjena.
Elem ako su sve karte navedene ispod serije 5xxx imale problem sa prashinom koja je u kombinaciji sa dlakama i paperjem pravila jastucice i time zapusavala protok vazduha,ja stvarno ne vidim sta je to ATI tako revolucionarno napravio na polju pasivnog dela da bi sprecio ovu pojavu na peticama,jer u pitanju je zatvoren sistem sa jednosmernim protokom vazduha i tu nema mnogo sta da se uradi. Dokle god ATI ne odustane od bunker sistema i ne uvede oduske ili ne linerno kreatnje vazduha koji nece sam na jedno mesto da izlazi,nema ni govora o poboljsanju a kamoli revoluciji.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Sto ti to meni pricas od kad se koristi, imao sam X1950PRO, 1650PRO...obe sa blowerom.. :: :: revolucionarno je u smislu da su tek posle x godina upeli retardi na ga napreve kako valja.. :: :: Jeste da se svaka sledeca serija manje greje od prethodne ali je i hladnjak drugaciji, ne mislim na plasticnii oklop i turbinu nego na HLADNJAK.. :: :: Prvi put je ovakvog dizajna, svaku svoju kartu rastavim, i ovu sam ali nisam je slikao.. :: :: Ne zapusavaju se rebra od prasine, lepo je odradjen sistem odvodjenja toplote sa bakarnim podnozijem i `hit pajpovima`, i izbacuje vazduh napolje.. :: :: Jos jednom ovo je za ATI radeon referntno hladnjenje revolucija, pretnodna serija je imama najgore referetno hladjenje u istoriji grafickih karti.. :: :: ::
@Ish Imas konjske zivce..Pazi kad sam i ja odustao od zelje da objasnim.. Jos kad bi ga pitali u cemu je razlika izmedje blower-a na GTX480 i 5870 i kad bi mogao da mi odgovori bilo bi vrh..Ustvari ja zelim da kazem da i nVidia ima to isto revolucionarno hladjenje ,pa cak je i nabudzeno onim turbo heat pipe-ovima..Vrh.. R E V O L U C I J A ! Nego evo vama prave revolucije :
Pa da objasnjavam nekoj amebi ne bih sigurno,Dautovic je ok lik i vidis kad normalni ljudi polemisu nema potrebe za prostacenjem.
U cemu je razlika pitas:Pa po meni i onome sto sam ja video-isto sranje,drugo pakovanje. Neminovno sledi vreme aftermarket resenja kod oba dva proizvodjaca.
A sto se Lancer-a tice,zlo kako izgledaju.Ja sam obicno picajzla po pitanju izgleda, ali sa ovim si me ubo medj oci.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: @Is :: Imas konjske zivce..Pazi kad sam i ja odustao od zelje da objasnim. :: Jos kad bi ga pitali u cemu je razlika izmedje blower-a na GTX480 i 5870 i kad bi mogao da mi odgovori bilo bi vrh..Ustvari ja zelim da kazem da i nVidia ima to isto revolucionarno hladjenje ,pa cak je i nabudzeno onim turbo heat pipe-ovima..Vrh. :: R E V O L U C I J A :: Nego evo vama prave revolucije :: :: http://bit.ly/8XsFh :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Sto se tice sistema hladjenja prilicno je slicno,pa skoro identicno.. Zbog vece disipacije na GTX480 referentnom modelu se na pasivni cooler naslanja jos jedan koji odvlaci toplotu svojim rebrima dirketno spolja dok ostali deo temperature blower odnosi kroz ova rebra van ..Malo su i drugaciji materijali ali definitivno daleko od revolucionarnog resenja..
Tebra ne podevaj sa tog lansera molim te :)))) Da ne bi poceo mafijom da se bavim samo da bi kupio auto koji bi slupao cim bi seo u njega :))))
p.s. To mi je jedan od omiljenih automobila na celokupnom trzistu svih automobila
:: @Is :: Imas konjske zivce..Pazi kad sam i ja odustao od zelje da objasnim. :: Jos kad bi ga pitali u cemu je razlika izmedje blower-a na GTX480 i 5870 i kad bi mogao da mi odgovori bilo bi vrh..Ustvari ja zelim da kazem da i nVidia ima to isto revolucionarno hladjenje ,pa cak je i nabudzeno onim turbo heat pipe-ovima..Vrh. :: R E V O L U C I J A :: Nego evo vama prave revolucije :: :: http://bit.ly/8XsFh :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Ta resenja nisu za chip-ove koje poseduju 5870 i GTX480. E sada kada bi neko ovako nesto nabacio na njih,ne verujem da bi se ikada vise pomenulo pitanje toplote.
...kad bi ti sve đuture odletelo kroz prozor a čuo sam da je u stratosferi dosta ladnije.
Ono što reče, ti single slot kvazi-blower kuleri stvarno nisu ni za na kurac, imam na drugom kompu jednu 2600XT sa takvim i jedva je ladi, ne znam kako se usudiše to da stave na nešto jače.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Re: Ok Dautovicu procitaj pazljivo ovaj zadnji pokusaj:
19.07.2010. 18:47
status: user broj poruka: 2856
Svatas li da je TO referentno hladnjenje?!?!!? Ako ati odsutane od ovoga, omoga i toga...to vise ne bi bilo ati referetno hladjenje, nego bi bilo neko custom koje vec prave partneri ati-a...
4850 bi mozda i bio dobro ohladnjen ali, da li pojasnim neke stvari...
Singlslot nije bio zapusavan nikakvim dlakama itd...ona fina sitna prasina nije mogla da prolazi kroz kanale jer su bili izuzetno uski i nizu bili u ravni vec su imali luk... A inace ceo HLADNJAK JE OD ŠPIJALTERA(neka usrana legura) OFARBAN u mesingano-barkanu boju, cigani su tu hteli da ustede nisu hteli da korizte Cu/Al Ovo ne bi znao da ga nisam sekao, ja sam sekao hladnjak od 4850 kada sam stavljao aftermarket hladjenje jer nije imalo `hitsink` za naponsku, pa sak isekao stari koji je liven sa ostatkom hladnjaka...
Razlika je jer je vent na 4850 manje sirine...u zargonu slim je za ovaj za 1650pro, a ovaj na 4850 manju povrsinu lopatica nadoknadjuje time sto ih ima mozda i duplo vise ali onda i vent mora biti brzi da bi postigao nesto...
krivo mi sto nisam slikao samo hladnjak unurat plasticnog oklopa na 5850, totalno ej drugaciji od odstalih, podseca me na jeda hladnjak za CPu samo ne mogu se setim kako se zove... Poenta je da su korisceni pravi materijali i nije se stedelo ciganski kao i uvek, a i sam dizajn omogucava lep protojk vazuha i nema nikakve bojazni od zapushavanja rebara hladnjaka...
I sobzirok kakva ciganska ati referetna hladnja su bila do sad samo da bi se ustedelo ovo je za njih revoluzija...
Odo napolje, a ako ti svarno nije jasno o cemu pricam oddji rastavicu karticu opet samo za tebe i pokazi ti uzivo...
@SkyFire bate nemoj ti molimte da me pitas nesto ti da si hteo nesto konkretno da nas ucio bi neku skolu ne bi se obrazovao sa foruma i guglao sve sto ne znas... Razumes li ti koliki si bot, ja sa ovim deckom mogu da raspravljam a da ni on meni ni ja njemu ne pricam da `nauci nesto pre nego sto se samnom raspravljas` u stilu bolje idi peri pamuk, mnogo vise imas mana, a o hladenju ne samo racunartskih komponenti nemamo ja i ti sta da pricamo...mroas imati neko znanje koje se ne moze nauciti na pcberzi i forumima...
:: Opet mesas babe i zabe,taj kuler na 1650 pro nije standardan blower o kojem ovde vodimo diskusiju(ili se trudimo).U pitanju je obican slim fan sa polozenim krilcima koji bi trebalo da proizvedu efekat blower-a,medjutim to single slot resenje se pokazalo ocajnim na stock modelima te karte,pa je upravo iz tog razloga izbacen pravi blower sa kruznim pregradama(a ne pera-ima)u obliku slova U :: Defekt single slot hladnjaka koji imitira blower se posebno istakao kod 3850-4850 modela i upravo zato se kod 5-ica odustalo od njegove implementacije.jedino su 26xx modeli mogli da rade sa ovim sistemom i to prvenstveno zbog hladnoce chip-a a ne ucinkovitosti doticnog kulera :: :: Dakle ako pogledamo modele tipa 2900PRO,2900XT,3870,3870x2,4870,4870x2,5850,5870 i 5890 videcemo da se radi o potpuno indenticnom resenju gde se samo kroz serije menjao sistem rebara i pipe-ova na pasivnom delu kulera,dok je turbina ili ti aktivni deo ostala ne promenjena :: :: Elem ako su sve karte navedene ispod serije 5xxx imale problem sa prashinom koja je u kombinaciji sa dlakama i paperjem pravila jastucice i time zapusavala protok vazduha,ja stvarno ne vidim sta je to ATI tako revolucionarno napravio na polju pasivnog dela da bi sprecio ovu pojavu na peticama,jer u pitanju je zatvoren sistem sa jednosmernim protokom vazduha i tu nema mnogo sta da se uradi :: Dokle god ATI ne odustane od bunker sistema i ne uvede oduske ili ne linerno kreatnje vazduha koji nece sam na jedno mesto da izlazi,nema ni govora o poboljsanju a kamoli revoluciji :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Sto ti to meni pricas od kad se koristi, imao sam X1950PRO, 1650PRO...obe sa blowerom.. :: :: :: :: revolucionarno je u smislu da su tek posle x godina upeli retardi na ga napreve kako valja.. :: :: :: :: Jeste da se svaka sledeca serija manje greje od prethodne ali je i hladnjak drugaciji, ne mislim na plasticnii oklop i turbinu nego na HLADNJAK.. :: :: :: :: Prvi put je ovakvog dizajna, svaku svoju kartu rastavim, i ovu sam ali nisam je slikao.. :: :: :: :: Ne zapusavaju se rebra od prasine, lepo je odradjen sistem odvodjenja toplote sa bakarnim podnozijem i `hit pajpovima`, i izbacuje vazduh napolje.. :: :: :: :: Jos jednom ovo je za ATI radeon referntno hladnjenje revolucija, pretnodna serija je imama najgore referetno hladjenje u istoriji grafickih karti.. :: :: :: :: :: ::
Konacno i ti da priznas!Od sad ko kaze da je Dutovic Fanboy nema nista od Milke :)
19.07.2010. 18:54
status: user broj poruka: 18472
@Dautovicu ti si moj midol Skinucu ti etiketu fanboy-a jer si konacno priznao jednu cinjnicu koju ja non stop govorim a to je da ATI koristi jeftine materijale u izradi.. Ciganerija kako ti kazes hehehe..E ovo je bilo jace od mene ahahaha.. No upravu si za jedno,nivo kvaliteta jeste podignut sa ovom 5xxx serijom i ja sam se prijatno iznenadio kad sam se igrao sa tim kartama..No od revolucionarnog resenja u smislu hladjenja nema jer na planeti jos uvek nije izmisljen neki novi patent a ovo su sve varijacije blowera sa pasivnim hladjenjenjem prilagodjene vrstama chipa..
P.S.Dobro je kad si ti tu..Bar od koga imam nesto da naucim :) Nego tortojed ti je ostavio jednu recenicu na engleskom jeziku pa nebi ja da ponavljam to ali mogu ..
Vi ste se zalepili za tu rec revolucionarno?!?!?!?!
Oce l iti biti lakse ako upoterebim, novo referentno hladenje koje podseca na neka nereferentna?
E moj ti...sto bi ja lagao da ati farba shpijalter u bakar i montira, prvo mi je bilo sumnjivo jer je bilo dosta teze i od aluminijuma i bakra kada sam krenuo da odsecam taj deo za naponsku umalo me slog nije strefio... CIGRANI...
5850 je od Cu/Al i i dizajn je bolji sto zajedno sa cipom koji se manje greje daje odlicne rezultate...
E vidis ,sta mislis od kad ja za to znam..Sta mislis koliko si ti godinica imao kad sam ja rasklapao svoju prvu karticu,sekao heat pipe-ove ..Kad sam modovao hladjenja na plocama i sl.. Mnogo se lozis,niko te ne pocenjuje,sto rece ishmerish nisi ameba ,ocigledno je da znas nesto.. E sad sto pokusavas da izigravas Hepo kocku na forumu to je druga stvar :)
Ne izgiravam ja nista...ne vezano za forum ne volim ljude koji sebe stavljaju u prvi plan i recenicu pocinju sa JA...ja nikom ovde nisam rekao `kad sam ja... ti si se igrao u pesku ili takva sranja, zato sto nemam komplex nikakav`
Skoro mi je neki bot rekao da je iskusniji od mene da su mu tone hardware presle preo ruku(u tvom stilu samo bas retardirano je to napisao0 a ima 16-17 godina...ja sam mu samo rekao `ti meme znas?, ti znas koliko sam ja i cega?`...ne lozim se ja ko ti i onda posle napisem e brate salim se...
A to koliko sam ja godinica ja imao ko zna, samo znam da ja za 10 godina necu blejati od 00-25h na forumu...ako me razumes sta hocu da kazem...kad zavrsim studiranje idem zaposljavanje sljakanje, zena, deca...necu se jos dugo baviti gejmingom i hardwareom, tj hocu ali u mnooogo manjoj meri...
Budi dobar, valjda nisi takav baksuz uvek...ej ali necajavaj nikad nije kasno! ima vremena i za tebe...
O zivotu i stvarima koji ga cine.. Za tebe i mnoge ljude JA se karakterise kao komplex vise vrednosti,prepotentnost i sl.. Za ljude koji zive u danasnjem dobu znaci realnost,istina bez foliranja .. Danas ti je druze mana ako si skroman,tj skromnost nije vrlina jer to danas niko ne ceni. Ili srucis sve u lice ,ili ce te prihvatiti ili ne..U danasnje vreme tako svet funkcionise..Veca riba jede manju..Itd..Polako,shvatices polako,ima vremena,ozbiljan sam,ne zezam se..
Ja nemam nikakav stil,ja sam samo jasan i glasan a kome to smeta taj ima koplex sam sa sobom.. Nema tu lozenja niti sale,samo jedna istina..Kad je konstruktivno ionda se ozbiljno i pirca bez kompromisa a kad je vec baljezgarija onda se podbada dok se mozak ne pretvori u kasu..
Posto si predocio neke svoje ciljeve u zivotu,pametno,tako i treba..Pamet u glavu i vreme iskoristi u korisne svrhe..Danas ti je pitanje opstanka tako da moras uvek biti priseban da bi uspeo u zivotu..
Ja sam uvek dobar samo sto ti mene druze ne kapiras...
P.S.Kad bi me znao i video sa cime se ja sve bavim verujem da bi ostao bez teksta.. Ali to je nebitno jer ti stvaras sliku na osnovu jednog smesnog foruma..Mada nisi ti takav jedinio,to je takav sistem ovde,svi su pod nekim predrasudama i tako i izgradjuju svoja misljenja bar vecina,naravno cast izuzetcima.. A znas sta je forum-Jedno sr@nje za zabavu,nista vise..Daleko od realnosti,daleko od pravog zivota..E sad ima i onih koji zivot zive kroz forum i grade neke karijere ali to su vec slucajevi kako ti kazes za posmatranja od strucnih lica..
Zanm dosta raje što misle da skromnost nije vrlina, i ni sa jednim od njih me nešto ne vuče da sednem i popijem pivo, ako znaš na šta mislim. Imaju jednu stvar zajedničku: misle da ih svi prosto obožavaju gde god odu a ljudi im jebu mater iza leđa, mislim ne možeš nekom ni da zameriš što ima visoko mišljenje o sebi jer jelte ima pravo na to a i nisu to generalno loši likovi već imaju samo blago poremećen sistem vrednosti.
Stvarno ne znam gde misliš da živiš, razvedri se malo i opusti čmar, tako ćeš samo hemoroide da dobiješ.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Imam jos mnogo da ucim i mlad sam hvala Bogu, nemam svo znanje ovog sveta, mozda te stignem u tvojim godinama ko zna, evo idem odam za zagrejem stolicu...
Tu se moram sloziti sa tobom,pod stare dane je otisao u majcinu.No nemoze mu se zanemariti ono sto je uradio povodom definisanja homosapijensa sa ovog podneblja.
E sada kada sam vec u elementu,evo jedna i za kazanovu,tj,vlasnika na ovu temu:
:: Taj lik je trovao druge protiv nas Srba...olosh...a i iskreno ne trosim tu muziku, i ta musika i ta persona mogu samo da mi pokvare raspolozenje.. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.