Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Jos benchmarka od HD 6870
STRANA 2 OD 2
TheBear To sto je sve unknown je zato 30.08.2010. 21:46 #240697

status: user
broj poruka: 6502
sto karta nije izbacena i nema zvanicno podrsku u GPU-Z-u naravno, a tvorac GPU-Z-a je rekao da ne vidi nista cudno...

Mada moze da bude fake niko ovo ne uzima zdravo za gotovo sigurno, zato uvek pise ako je ovo tacno.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 30.08.2010. 22:01 #240703

broj poruka: 8138
Ništa ja ne verujem ovim Preview-ima. Kad se pojave, onda možemo da diskutujemo. Ovako, nema nikakvog smisla.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: To sto je sve unknown je zato 30.08.2010. 22:15 #240706

broj poruka: 12811
Pa pravi se pametan. Rekao je da nije video ništa čudno, što ne znači da je odradjen screenshot by the book...

Mogao je opušteno da pogleda kako je izgledao GPUz screenshot iz neke starije serije pre nego što se pojavila i tako da zna šta da ostavi prazno...

Ovo su priče za malu decu, i samo još jedan ATI marketinški trik...

Kako bi rekli u narodu: Prvo skoči pa reci hop...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

:: sto karta nije izbacena i nema zvanicno podrsku u GPU-Z-u naravno, a tvorac GPU-Z-a je rekao da ne vidi nista cudno..
::
:: Mada moze da bude fake niko ovo ne uzima zdravo za gotovo sigurno, zato uvek pise ako je ovo tacno.
DmasteRNo1 Too many unknowns 30.08.2010. 22:29 #240711

broj poruka: 6108
Ima previše nepoznatih u toj jednačini, tako da ni ja `ne verujem dok ne vidim`.

Phenom II X3 720BE
OCZ Vendetta 2
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe
CM Storm Sniper AMD Edition
Chieftec CFT-650-14CS

obradmi ..... 30.08.2010. 22:30 #240712

broj poruka: 7737
Our good friend Lars-Göran Nilsson from SemiAccurate was able to speak with the creator behind the GPU-Z graphics information utility, who was able to confirm that the screenshots presented below appear to be the real deal.

http://www.fudzilla.com/graphics/graphics/graphics/radeon-hd-6800-series-performance-benchmarks-leaked

References to Radeon HD 6000 series appear in Mac OS X 10.6.5 beta. leads benchmarks

http://macdailynews.com/index.php/weblog/comments/26497/
obradmi Kad pogledate nije to ni daleka buducnost 30.08.2010. 22:56 #240716

Pocetkom oktobra oni izlaze sa HD 6xxx serijom sto je mesec i po dana otuda i pojavas imena u driverima ,Desavalo se meni da GPU Z ne prepozna grafiku i da daje ovako unknown nije to nista neobicno kada GPU_Z ne prepozna.Prave perfomanse ipak ce se videti kada izadje zvanicno graficka.

skar koliko me sluzi secanje 30.08.2010. 23:08 #240722

broj poruka: 3992
ATI svake godine u oktobru izbaci novu seriju radeona...
znaci da treba ocekivati i da ove pretpostavke nisu nikakva glupost..!!!

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

gile23 ... 30.08.2010. 23:10 #240724

broj poruka: 9121
Cekajte mesec i po dana i videcete sta ce ATI da radi nVidia, zelembaci ce videti da su jos zeleni :), samo da budu neke normalne cene :), a verovatno nece, jer nVidia nema sta da ponudi protiv ovako jake kartice ako su ovi shotovi istiniti :).

Pozdrav!
obradmi Ne treba Nvidia da se opterecuje sa high end 30.08.2010. 23:28 #240729

neka drzi srednji segment to joj je dovoljno.Ati ima vec i N.Islands gotovu arhikteturu ,ceka se samo manji proizvodni proces.
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 31.08.2010. 11:30 #240773

broj poruka: 777

Klasika, samo crno ili belo.
Situacija je sve samo ne zelena ili crvena.

Obzirom na skaliranje i SLI-a i CF-a potpuno je zastarelo razmišljanje odnosno želja za apsolutnom dominacijom jednog brenda u svim klasama. Džabe se ložite,i jedni i drugi mogu bilo koju protivničku single GPU karicu da poklope sa dual GPU karticom jeftinijih čipova. Pa ATi je sa ovakvom pričom krenuo ima već par godina. Tržišno se pokazalo kao isplativo i sad ostaje da i nVidia usvoji to a onda bi mogle da prestanu da postoje single GPU kartice. Uz trenutno skaliranje SLI-a i CF-a čemu single kartica kad uvek može da se poklopi sa dual GPU još jeftinijih čipova.

HD6870 je rezultat postepene nadogradnje ideje koja je sve vreme potpuno bila u skladu sa raspoloživim i ne preterano efikasnim TSMC procesima proizvodnje. Izgleda da će sa ovim završnim čipom u 40nm tehnologiji ujedno i pogoditi sam maksimum iste. Biće to negde oko 2,5 milijardi tranzistora na samoj grnici podnošljive potrošnje, negde oko 350W, i temperature, 90 stepeni.

Sa druge strane nVIDIA ima GF104 sa 2 milijarde tranzistora i primernom potrošnjom i temperaturom. Drugi je GF100 sa 3 milijarde tranzistora i preteranom potrošnjom i temperaturom. Očigledno da i nVidia-i fali jedan čip sa 2,5 milijardi tranzistora. Prosto sam HD6870 će i pokazati da je to izgleda najveći broj tranzistora na konkretnom TSMC 40nm procesu proizvodnje.

Ako su u nVidia-i krenuli sa razvojem takvog nekog čipa možda će i moći da se nose sa 6000 serijom. Moje mišljenje je da je upravo to ono što ovo dvoje konkurenata stavlja u red za sledeći 28nm proces proizvodnje. Posle prezentacije 6870 AMD bi mogao sve inžinjerske resurse da usmeri prema 28nm. Onoliko koliko nVidia kasni sa tim nekim čipom ako ga i bude,toliko će i kasniti sa usvajanjem novog procesa proizvodnje.

saxija Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 31.08.2010. 11:49 #240779

broj poruka: 4016
to je to

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1368696

:: Klasika, samo crno ili belo
:: Situacija je sve samo ne zelena ili crvena
:: Obzirom na skaliranje i SLI-a i CF-a potpuno je zastarelo razmišljanje odnosno želja za apsolutnom dominacijom jednog brenda u svim klasama. Džabe se ložite,i jedni i drugi mogu bilo koju protivničku single GPU karicu da poklope sa dual GPU karticom jeftinijih čipova. Pa ATi je sa ovakvom pričom krenuo ima već par godina. Tržišno se pokazalo kao isplativo i sad ostaje da i nVidia usvoji to a onda bi mogle da prestanu da postoje single GPU kartice. Uz trenutno skaliranje SLI-a i CF-a čemu single kartica kad uvek može da se poklopi sa dual GPU još jeftinijih čipova
:: HD6870 je rezultat postepene nadogradnje ideje koja je sve vreme potpuno bila u skladu sa raspoloživim i ne preterano efikasnim TSMC procesima proizvodnje. Izgleda da će sa ovim završnim čipom u 40nm tehnologiji ujedno i pogoditi sam maksimum iste. Biće to negde oko 2,5 milijardi tranzistora na samoj grnici podnošljive potrošnje, negde oko 350W, i temperature, 90 stepeni
:: Sa druge strane nVIDIA ima GF104 sa 2 milijarde tranzistora i primernom potrošnjom i temperaturom. Drugi je GF100 sa 3 milijarde tranzistora i preteranom potrošnjom i temperaturom. Očigledno da i nVidia-i fali jedan čip sa 2,5 milijardi tranzistora. Prosto sam HD6870 će i pokazati da je to izgleda najveći broj tranzistora na konkretnom TSMC 40nm procesu proizvodnje
:: Ako su u nVidia-i krenuli sa razvojem takvog nekog čipa možda će i moći da se nose sa 6000 serijom. Moje mišljenje je da je upravo to ono što ovo dvoje konkurenata stavlja u red za sledeći 28nm proces proizvodnje. Posle prezentacije 6870 AMD bi mogao sve inžinjerske resurse da usmeri prema 28nm. Onoliko koliko nVidia kasni sa tim nekim čipom ako ga i bude,toliko će i kasniti sa usvajanjem novog procesa proizvodnje
gile23 ... 31.08.2010. 11:55 #240785

Ako GTX480 primerno trosi i primerno se greje, ja onda ne znam sta je to neprimerno :).

Pozdrav!
raic Hehe 31.08.2010. 12:04 #240789

broj poruka: 9006
Ti se gile neš mnogo zbunjivaš u poslednje vreme, da nis ti na kakim onim... lepkovima, aaa?

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

gile23 Re: Hehe 31.08.2010. 13:47 #240813

Nisam :), morao sam da odgovorim covek napisao nVidia karte prigodne potrosnje i temperatura, ajde taj mit o temperaturama skinuo vuk, ali opet ostaje king of the hill zvani GTX480 :).

Pozdrav!

:: Ti se gile neš mnogo zbunjivaš u poslednje vreme, da nis ti na kakim onim... lepkovima, aaa
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 31.08.2010. 14:31 #240827

Što bi rek`o onaj u Ko to tamo peva, simpatičan si ti neki mladić.

GF104 je GTX460, i ima normalnu potrošnju i temperaturu.
Vuk je testirao GTX470 a GTX470 je na bazi GF100 kao i GTX480.

Mada generalno oko temperatura kartica sa fabričkim kulerima imam nekoliko razmišljanja.
Fabrički kuleri GTX470 i GTX480 izgledaju solidno ali je postalo činjenica da nisu dovoljni za neke normalnije temperature. Gigabyte sa serijom GTX470 SOC je dokaz da to može i bolje da se uradi. Kod tih Gigabyte SOC kartica potrošnja je ostala preterana ali je bar temperatura normalnija.
Nije mi jasno što fabrički nisu montirali neki takav kuler i kraj priče.
Ostaje pitanje koliko košta onakav fabrički kuler u odnosu na Gigabyte SOC kuler.
Jedino ako moraju zbog sigurnosti konfiguracija da montiraju dvoslotni kuler koji izbacuje vazduh direktno napolje. U tom slučaju mogu da postoje dve fabričke verzije pa se kupac odluči šta će i kako će.

Vrućih kartica je bilo i biće ih i u budućnosti i mislim da zbog krajnjih cena kartica proizvođači namerno popuštaju sa kvalitetom hlađenja da bi održali neke svoje zarade.

NMY Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 31.08.2010. 18:03 #240904

broj poruka: 1509
Sa vecinom cu se sloziti, samo ne znam gde nadje tih 350W ?
(mozda pogresio ?)

Da si rekao 250W pa i nekako, ali ako pogledamo da 5870 trosi ispod 200W nema sanse da 6870 trosi 350W jer ce je vjerovatno jos nesto unaprediti tako da ce trositi (po mojoj procjeni) ispod 250W, rekao bih 220-230...

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

:: HD6870 je rezultat postepene nadogradnje ideje koja je sve vreme potpuno bila u skladu sa raspoloživim i ne preterano efikasnim TSMC procesima proizvodnje. Izgleda da će sa ovim završnim čipom u 40nm tehnologiji ujedno i pogoditi sam maksimum iste. Biće to negde oko 2,5 milijardi tranzistora na samoj grnici podnošljive potrošnje, negde oko 350W, i temperature, 90 stepeni
dz0ni Re: Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 31.08.2010. 18:30 #240911

broj poruka: 882

Mozda je hteo da kaze 6970? :)
Mada na netu se prica da ce dvoglavi trositi isto kao i ovaj 5970 300W.

http://en.wikipedia.org/wiki/Southern_Islands_(GPU_family)

Doslo je do samih optimizacija arhitekture kako bi bila jaca jos u performansama po watu. Koliko je ovo istinito videcemo kad se pojavi. Al sigurno mu ne gine 400+ mm2 die-sizea sto opet nece biti mnogo kad se uporedi sa GF100. Mada opet lupam, ko to zna. :)

http://www.dvhardware.net/article44976.html

lol, lopovi :D

i jos nesto... izgleda da ce nove karte imati digital PWM.

http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=de&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fnews.ati-forum.de%2Findex.php%2Fnews%2F34-amdati-grafikkarten%2F1483-launchtermin-und-weitere-details-der-hd6000er-serie&sl=de&tl=en&swap=1

:: Sa vecinom cu se sloziti, samo ne znam gde nadje tih 350W ?
:: (mozda pogresio ?)
:: Da si rekao 250W pa i nekako, ali ako pogledamo da 5870 trosi ispod 200W nema sanse da 6870 trosi 350W jer ce je vjerovatno jos nesto unaprediti tako da ce trositi (po mojoj procjeni) ispod 250W, rekao bih 220-230..
:: https://www.tinyurl.com/ye5z6b
:: ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha
:: Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: ::
:: :: HD6870 je rezultat postepene nadogradnje ideje koja je sve vreme potpuno bila u skladu sa raspoloživim i ne preterano efikasnim TSMC procesima proizvodnje. Izgleda da će sa ovim završnim čipom u 40nm tehnologiji ujedno i pogoditi sam maksimum iste. Biće to negde oko 2,5 milijardi tranzistora na samoj grnici podnošljive potrošnje, negde oko 350W, i temperature, 90 stepeni
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 31.08.2010. 21:18 #240951

Klasika kad su u pitanju GPU proizvodi. Jedni preteruju u jednom a drugi u drugu stranu.
Istina je da 5870 pod punim opterećenjem troši oko 220 do 230 W.

U ovom testu sistem bez grafike troši 161W dok sa 5870 u punom opterećenju 383W.
Razlika je 222W.

http://www.hardocp.com/article/2009/09/22/amds_ati_radeon_hd_5870_video_card_review/12

U svakom slučaju nije bitno, po mom mišljenju na ovo treba dodati 50 do 60 W, znači negde oko 280 W. Ono 350 W je graška i moje novo predviđanje je 283 W :-)

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647852.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs