`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Ne bih rekao da može 5850 CF da uzme za te pare jer je najjeftiniji 5850 oko 27.000, sem možda polovne :: :: Mada 5850 CF je brža kombinacija od 5970..
necu sli ni cf... sta cu kad budem radio upgrade, kako da uvalim dve kartice ili mozda da kupujem trecu? Hocu da uzmem trenutno najbolju karticu ali fora je u tome sto je nigde nema i izgleda je nece ni nabavaljati vise ili sta ja znam(milsim na sapphire jer za nju imam pare, asus je mnogo skuplji, gigabyte nesto manje). Zovem sve redom a prodavci kenjaju kao da oni trebaju meni da daju 500 i kusur evra... kao nema, nismo odavno nabavljali... ne znaju da li ce je imati i kada... pa se ja odlucih da potrazim odgovor na ovom forumu, pomislih, mozda ima neka fora ili nesto sto ja ne znam... mozda me mrze prodavci... Nadao sam se da postoji neka radnja koju sam preskocio i da bas u njoj ima ono sto meni treba... ako cujete da negde ima javite... hvala
Cuvaj te pare za 6870, ako vec oces jednu jaku kartu...
:: necu sli ni cf... sta cu kad budem radio upgrade, kako da uvalim dve kartice ili mozda da kupujem trecu? Hocu da uzmem trenutno najbolju karticu ali fora je u tome sto je nigde nema i izgleda je nece ni nabavaljati vise ili sta ja znam(milsim na sapphire jer za nju imam pare, asus je mnogo skuplji, gigabyte nesto manje). Zovem sve redom a prodavci kenjaju kao da oni trebaju meni da daju 500 i kusur evra... kao nema, nismo odavno nabavljali... ne znaju da li ce je imati i kada... pa se ja odlucih da potrazim odgovor na ovom forumu, pomislih, mozda ima neka fora ili nesto sto ja ne znam... mozda me mrze prodavci.. :: Nadao sam se da postoji neka radnja koju sam preskocio i da bas u njoj ima ono sto meni treba.. :: ako cujete da negde ima javite... hval ::
Microsystems sam zvao, DPM takodje(ima samo asus ali mi cena ne odgovara) ali nisam pitao za MSI... izgleda da su ovo danas azurirali :) zvao sam ih sad niko se ne javlja... provericu sutra... ja sam krenuo da sklapam konfiguraciju i vec narucio procesor, ram i plocu tako da necu moci da cekam na nove Atije a i nisam preterano strpljiv kad je rec o mom racunaru. Ishmerish, hvala... ako bude ova cena uzimam i MSI boli me uvo.
Ne znam sto ti je toliko hitno, kada ce za mesec dana da izadje 6870 koja ce verovatno biti u rangu te 5970 :) ?
Pozdrav!
:: Microsystems sam zvao, DPM takodje(ima samo asus ali mi cena ne odgovara) ali nisam pitao za MSI... izgleda da su ovo danas azurirali :) zvao sam ih sad niko se ne javlja... provericu sutra... ja sam krenuo da sklapam konfiguraciju i vec narucio procesor, ram i plocu tako da necu moci da cekam na nove Atije a i nisam preterano strpljiv kad je rec o mom racunaru :: Ishmerish, hvala... ako bude ova cena uzimam i MSI boli me uvo :: ::
:: Gila da pitas gde ima da se kupi neka komponeta on ce da napravi takvu kombinu da ako uzmes neku drugu komponentu ostace ti para da kupis ceo komp sebi, ribi verenicki prsten, i da odes na neko zajebano letovanje i sto je najvaznije ostace ti taman i da kupis neku kartu 6xxx serije kada se pojavi : :: :: Niko kao Gil :: :: ::
Da cekas seriju 6xxx cena ce biti paprena ako zna i kada ce da izadje, 5970 ces tesko da nadjes pa i ako nadjes to ce biti neka luda cena. Ako zelis brutalno brzo i imas sli plocu GTX 470. Ja imam dve GTX 470 SLI i fino to radi da ne kazem brutalno ili slabije GTX 460 SLI ni to nije lose. GTX 480 jee neisplativa karta mnogo trosi i mnogo se greje. GTX 470 je manje vise ok po tom pitanju mada i ona dosta trosii ali ipak manje. NE znam zeznuto je odluciti se 5970 se ne ipsalti kupovati jer je oko 60000din min i to ako je nadjes.
:: Microsystems sam zvao, DPM takodje(ima samo asus ali mi cena ne odgovara) ali nisam pitao za MSI... izgleda da su ovo danas azurirali :) zvao sam ih sad niko se ne javlja... provericu sutra... ja sam krenuo da sklapam konfiguraciju i vec narucio procesor, ram i plocu tako da necu moci da cekam na nove Atije a i nisam preterano strpljiv kad je rec o mom racunaru :: Ishmerish, hvala... ako bude ova cena uzimam i MSI boli me uvo :: ::
Kako moze 5850 CF da bude brzi od 5970 ? Pa 5970 ima iste kl.okove samo sto ima po 1600SP dok 5850 ima 1440SP, znaci 5970 bi trebao malo brzi da je uvek, a kad se klokuje na 850/1200 onda je kao 5870 CF.
Inace 5850 CF ce negde biti kao taj SLI sto uzimas, negde bolji, negde malo slabiji gde bolje skalira SLI...
A sada sto se tice teme:
Ja ne bih davao tolike pare na tu kartu, zna se sta se desilo sa 4870X2 svi su je uzeli za 450-500 evra novu sad se prodaje za 180-200 evra....
A za 6870, oa ne izlazi za mesec dana, za mesec dana ce biti event vezan za 6000 seriju a 6770 ce biti u prodaji krajem oktobra ! A ove jace kasnije mozda i pocetkom 2011....
:: Ne bih rekao da može 5850 CF da uzme za te pare jer je najjeftiniji 5850 oko 27.000, sem možda polovne :: :: Mada 5850 CF je brža kombinacija od 5970.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647852. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.