Asus TOP GTX460 1GB + Asus Glaciator 9800GT 512MB PhysX Test
STRANA 2 OD 3
MaliAbner
Re: ...
06.09.2010. 19:33
status: user broj poruka: 7783
Da li je ovo vredno tolike degradacije FPS ?
Moje licno misljenje je da nije.
E sad naravno da svako ima svoje misljenje a svi znamo sta je problem sa misljenjima.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Pa zar ne misliš da ne žele da optimizuju PhysX.. :: :: Za GTAIV je patch izbacio izdavač igre, a ne Nvidia, plus GTAIV nema physX.. :: :: Mafia2 možda i dobije bolje PhysX performanse kroz patch ili neki novi driver.. :: :: @maliabner, pogledaj ovaj video i reci mi da ne izgleda igra bolje sa physXom.. :: http://www.youtube.com/watch?v=BGCZtXg5LyA&hd= :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Sve zavisi, moraš da probaš pa da osetiš i tek onda zaključisš...
Izgleda da onaj Benchmark u Mafii2 je sviranje qrcu. Dok izlazim iz stana, fps je oko 25-30, a kako izadjem napolje i krenem da pravim sranje ne silazi ispod 45 što je igrivo...
Ovo opušteno može da se igra sa GTX460 1GB uz PhysX na high bez dodatne karte...
:: Zaboravih sorry, ako si prodao za koliko je otisla 5870, ako nisi koliko planiras da trazis :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: U sledećih mesec dana verovatno, možda ranije.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: ::
Pogledaj koliko ljudi traze za njih.Jebi ga to ti je prokletstvo skuph karti, ovaj lik sa XFX 4870x2 kako je krenuo ima da ih spusti na cenovni rang polovnih GTX260-tki.
stvarno, a vredi li kartica te pare (170e)? pricam o 4870x2. razmisljam se dal se isplati da je kupim il ne... nije da mi se trci da je kupim, samo razmisljam vredi li...:)
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
:: Sanse za prodaju 10 :: :: Pogledaj koliko ljudi traze za njih.Jebi ga to ti je prokletstvo skuph karti, ovaj lik sa XFX 4870x2 kako je krenuo ima da ih spusti na cenovni rang polovnih GTX260-tki :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Troši ko kombajn, mislim znam da tvom napajanju nije problem al svejedno ne vidim zašto bi. Osim toga karta mi je nekako vrljava, negde ima šampionski fps a negde zakaže totalno.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
@raic - Dobro jutro Kolumbo...kad sam vam ovde svojevremeno govorio da je ta karica nakaza, davao linkove gde se pominje micro-stutering u mnogim igrama i nagli pad frejmova slali ste me na lеčenje...izvini se.
Mene sigurno nisi čuo da pričam tako nešto, moguće da si me zamenio s nekim. Lično ni običnu 4870 nikad nisam mirisao odviše, performanse dobre, load potrošnja ok ali idle potrošnja je ide van granica pristojnosti, možda većini i nije bitno al meni jeste.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Normalno da ima oscilacija kada AMD CF jos nije na nivou SLI-a
08.09.2010. 11:21
status: user broj poruka: 7285
I ako su svi palamudili o tome da je AMD prvi turio dva cipa na jednom PCB-u i da je na tom polju ispred nV, izlazak GTX295 je pokazao koliko je nV superiorna u tom segmentu. To sto ima padanje u nekim igrama ne znaci nista i dalje je to ubedljivo najbolja kupovina za 170e, jer ta karta u narednih godinu dana nece ici ispod 100e, a ti primerci ako se ne varam imaju dve godine garanciju. Sto bi dalje znacilo da ako i crkne moze da se nada dobroj zameni.
Re: Normalno da ima oscilacija kada AMD CF jos nije na nivou SLI-a
08.09.2010. 12:27
status: user broj poruka: 6502
Ni sa SLI bas ne cvetaju ruze sto se tice skaliranja i podrske, mada izgleda po testovima da malo bolje skalira nego CF a i to zavisi od karti izgleda...
:: I ako su svi palamudili o tome da je AMD prvi turio dva cipa na jednom PCB-u i da je na tom polju ispred nV, izlazak GTX295 je pokazao koliko je nV superiorna u tom segmentu :: To sto ima padanje u nekim igrama ne znaci nista i dalje je to ubedljivo najbolja kupovina za 170e, jer ta karta u narednih godinu dana nece ici ispod 100e, a ti primerci ako se ne varam imaju dve godine garanciju :: Sto bi dalje znacilo da ako i crkne moze da se nada dobroj zameni :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Pa dobro, rade na istom principu kao SLI i CF, tako da i to dodje na isto.
Mada po meni je iako sam pristalica multi GPU ipak bolej ici na jedan single GPU jedino ako je neka SLI ili CF kombinacija bas isplativa onda moze, kao sto sam ja uzeo dve 5750 za 210 evra a u vecini igara su default vs. default malo jace od jedne 5850 koja je kostala 240 minimum kad sam ja ove kupovao....
:: a ne o uparivanju dve nvidie i dva ati-ja,mada je i tu nV u prednosti kao sto si i sam rekao :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Pa dobro, rade na istom principu kao SLI i CF, tako da i to dodje na isto :: :: Mada po meni je iako sam pristalica multi GPU ipak bolej ici na jedan single GPU jedino ako je neka SLI ili CF kombinacija bas isplativa onda moze, kao sto sam ja uzeo dve 5750 za 210 evra a u vecini igara su default vs. default malo jace od jedne 5850 koja je kostala 240 minimum kad sam ja ove kupovao...
pa tako nesto i sto mislim, jeste da je ponekad kao i obicna 4870, a ponekad duplo bolja, ali ni jedna 4870 nije za bacanje. jedino me nervira idle temp od 55+ stepeni. to pre zime bolje ne kupovati.-.-
@ishmerish: pa pretpostavljam da je dobra za 170e, ne znam za garanciju. a i mali problem su mi idle potrosnja posto komp retko kad gasim i naravno buka... a i ne znam kako ce se drzati moj cpu sa tri graficka cipa. to je mozda najbitnije.
alternativna kupovina mi je nesto sto ce biti u rangu gtx460 za mesec-dva (sada ne valja kupovati), sto po ceni sto po performansama...
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
:: Troši ko kombajn, mislim znam da tvom napajanju nije problem al svejedno ne vidim zašto bi. Osim toga karta mi je nekako vrljava, negde ima šampionski fps a negde zakaže totalno :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: pa tako nesto i sto mislim, jeste da je ponekad kao i obicna 4870, a ponekad duplo bolja, ali ni jedna 4870 nije za bacanje. jedino me nervira idle temp od 55+ stepeni. to pre zime bolje ne kupovati.-. :: :: @ishmerish: pa pretpostavljam da je dobra za 170e, ne znam za garanciju. a i mali problem su mi idle potrosnja posto komp retko kad gasim i naravno buka... a i ne znam kako ce se drzati moj cpu sa tri graficka cipa. to je mozda najbitnije :: :: alternativna kupovina mi je nesto sto ce biti u rangu gtx460 za mesec-dva (sada ne valja kupovati), sto po ceni sto po performansama.. :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui :: :: :: Troši ko kombajn, mislim znam da tvom napajanju nije problem al svejedno ne vidim zašto bi. Osim toga karta mi je nekako vrljava, negde ima šampionski fps a negde zakaže totalno :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: ::
@ishmerish pa i menjao bih kada bih imao jedno >300e za promenu platforme... to tek sledece godine, uz malo srece ranije, uz malo nesrece, u decembru 2012.... cilj mi je samo da podignem fps, a kartica ce biti tu i kada promenim platformu...procesor verujem da nece biti ~toliki~ davitelj gpua...:) mislim, igram demigod na 5-12fps kada se napravi poveca guzva...-.- nije valjda cpu u pitanju.
@raic cekam onu gigabajt oc verziju gtx460 1gb (koliko vidim kao i msi cyclone, najtisa+ ima hladjenje na vrm-ovima) da malo spadne cena a onda cu je verovatno pazariti. hvala na informaciji u svakom slucaju.:)
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.