Stvarno bezveze, ali i ta amperaza se mora uzeti sa rezervom. To je opet max opterecenje na kratko. Mozda 25A ako nemate nista na 5V i nista na 3.3V
Ako to napajane ima 25A ili 2*18 kako proizvodjac kaze, to mu dodje: 25A*12V = 300VA samo na 12 grani. Da li to stvarno moze napajane od 350W, hm?
Pomnozite sve amperaze sa voltazama na tom chiftecu Dobicete preko 700VA. Pomnozite sa uobicajenih 0.65 VA prema W kako vecina proizvodjaca koristi i dobicete fantasticnih 450W za Chiefteca od 350W.
Sad ko tu laze? Probao sam doticni Chieftec 2 primerka u dve masine, to je krs samo takav. Ako je to jos nedaj boze neki od onih 101A 101B sto dolaze sa kucistima to je ocaj!
Valjaju ih sa kucistima jer ih ovako niko nece kupiti.
I napomenuo sam da n sajtu piše dve po 18 a na samom napajanju mislim da piše onih 17 i 16, e sad koliko se može maksimalno dobiti na čitavoj 12V grani zavisi od jebene konstriukcije napajanja.
Recimo za silverstone ST50F piše da je maksimalna amperaža 18A na dva raila a kombinovana amperaža na 12V je 36A a vataža 432W. Do 500W ostaje 68 za ostale grane.
Inače. sasvim je moguće da napajanje od 350W imaju 25A, tj 300W na 12V grani, kvalitetnija i imaju toliko.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Kako onda objasnjavas da ima maksimalno 150W na kombinaciji 3,3 i 5V sam proizvodjac navodi da je to toliko? A za amperaze se navode cini mi se 30A za 3.3 i 28A za 5V. Klimavo je sve to?
I po meni se ne treba oslanjati na tako nesto matoro cak i da neko nije imao negativna iskustva koja sam ja imao. 3850 nije bas zanemarljiv potrosac. Ta kartica zna da povuce.
Pozdrav!
:: I napomenuo sam da n sajtu piše dve po 18 a na samom napajanju mislim da piše onih 17 i 16, e sad koliko se može maksimalno dobiti na čitavoj 12V grani zavisi od jebene konstriukcije napajanja :: :: Recimo za silverstone ST50F piše da je maksimalna amperaža 18A na dva raila a kombinovana amperaža na 12V je 36A a vataža 432W. Do 500W ostaje 68 za ostale grane :: :: Inače. sasvim je moguće da napajanje od 350W imaju 25A, tj 300W na 12V grani, kvalitetnija i imaju toliko :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
:: Kako onda objasnjavas da ima maksimalno 150W na kombinaciji 3,3 i 5V sam proizvodjac navodi da je to toliko :: A za amperaze se navode cini mi se 30A za 3.3 i 28A za 5V :: Klimavo je sve to ::
Ma jeste klimavo i djavo bi ga znao kako je i sta je zapravo. Sigurno ne moze da izvuce puno opterecenje na 12V grani (25A) i na ostalim granama istovremeno - jer onda ne bi bilo 350W napajanje :) Verovatno si sam dao odgovor u gornjem postu - 25A moze da izvuce ako ostale grane ic nisu opterecene... u modernim sistemima opterecenje 3,3 i 5V grane je veoma malo, tako da taj Chief verovatno i moze da izgura tih 25A, s tim sto bi mu onda dusa bila u nosu i pitanje je koliko bi potrajao - sto je slucaj sa svim napajanjima od 30 evra :( Ti si bas imao losa iskustva sa njim, ja eto pozitivna, generalno nije lose napajanje, ali zna da se dernja kada se bas optereti... Takav kakav je, sigurno je bolji od LC-a od 400W, naravno kada je nov. Koliko ce da izgubi s vremenom na snazi mnogo zavisi od kvaliteta izrade, ali su GPS napajanja generalno solidna, Delta ih pravi, nisu bas krsevi...
Nije ni bitno može li, ionako nema načina da proveriš osim u veštačkim uslovima, jako je teško da sastaviš konfiguraciju koja će da povuče i 50W na 3,3 i 5 a da ti ne pređe 350W sve zajedno.
O 150W da i ne pričam.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Kako onda objasnjavas da ima maksimalno 150W na kombinaciji 3,3 i 5V sam proizvodjac navodi da je to toliko :: A za amperaze se navode cini mi se 30A za 3.3 i 28A za 5V :: Klimavo je sve to
ako gledate amperazu, gleda se amperaza koju daju odvojene grane 12v. ako nisu odvojene, ona `ne moze` isporuciti vise od 20A. Ako pise da je na grani 12 v, 25 A u jednoj grani, onda je to nemoguce, a da ista nije razdvojena. Ako je odvojena, saberes i mnozis sa 12v , te dobijes Watt-e + wati sa grana +3.3 i +5v i dobijas ukupno. Mnogi lazu i ogradjuju se, ali digitron i matematika ne lazu, pa izvolite. Racunajte i videcete sta dobijate, u vecini slucajeva je prevara.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
cuveni Antec: http://goo.gl/ooFM 16A+16A+16A = 48A * 12v = 576??? WTF, samo na 12v grani 576W A dole su napisali 384 :))) ( znaci da ima 32A na 12v) gde je plus amperaza na 3.3V i +5V ???
Seasonic: http://goo.gl/xz9L 14A+15A= 29A * 12V = 348W(tako su i napisali ispod), na 12v grani. sto znaci da zbirno sa 3.3v i +5v moze da iznese oko 430w.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
:: cuveni Antec :: http://goo.gl/ooF :: 16A+16A+16A = 48A * 12v = 576??? WTF, samo na 12v grani 576 :: A dole su napisali 384 :))) ( znaci da ima 32A na 12v :: gde je plus amperaza na 3.3V i +5V ?? :: :: Seasonic :: http://goo.gl/xz9 :: 14A+15A= 29A * 12V = 348W(tako su i napisali ispod), na 12v grani. sto znaci da zbirno sa 3.3v i +5v moze da iznese oko 430w ::
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: Odustajem.. :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Sto se nalazis prozvanim? Objasnio sam na primeru, da bi svako mogao da razume o cemu pisemo ovde. Ko se pravi blesav?
::A taj chieftec ima navodno jednu od 16 i jednu od 17A što je čak i više od 25, na zvaničnom sajtu piše doduše dve po 18, najverovatnije greška, mnogo je
Kakva greska? Jer mislis da te firme grerse tek tako? Svo vreme ti pricam da ima raznih malverzacija, kako bi se ljudi zbunili, cak i od najpoznatijih firmi. Ne laze samo LC !!! Pravilo je da mora da se gleda specifikacija pazljivo i da se racuna, jer na specifikaciji ne smeju da lazu. Moze da ubace neke brojke kako bi zbunili kupca, ali moras protumaciti na pravi nacin.
@Raic sta ti je ovo: ::LC od 400W ima jednu 12V granu od 15 i jednu od 10A, to mu izađe oko 20A ukupno
Po kojoj to matematici? 10+15=25A !!! Specifikacija za LC 400w: http://goo.gl/4yb5
::A taj chieftec ima navodno jednu od 16 i jednu od 17A što je čak i više od 25, na zvaničnom sajtu piše doduše dve po 18, najverovatnije greška, mnogo je
Ne razumem na koji Chieftec si mislio ?
::Rezime je da je taj klasičan čiftek od 350W stvarno jači od kancelarijskog LC-a koji ima `400 Kako si ovo zakljucio???
Da li to radis slucajno ili namerno?
Stvarno se iskljucujem
Aman sve vreme pričam da ne možeš da radiš to što si ti upravo uradio, zato se osećam prozvanim. ne možeš da sabiraš tek tako jebene railove Onaj silverstone sam naveo zato što tako deluje pa bi neko i mogao da se zbuni.
Ne mož da kažeš da nisam pokušao i privatno nežno da ti saopštim da se ne brukaš, kako možeš bilo šta na napišeš ovde ako ne razlikuješ šta je maksimalna amperaža po railu a ša je maksimalna kombinovana amperaža na 12v
Aj idi na neki drugi forum čisto kao eksperiment, napravi temu `Antec laže` i napiši to što si maločas napisao, oteraće te govnjivom motkom s foruma - iz više razloga.
Nema tu negativne energije, otkud bi bilo, pišem da objasnim po ko zna koji put a samo ispada da ponovo pišam uz vetar, ume da bude neprijatno.
Al ajde, stvarno neću više, koga zanima nek se informiše sam.
:: Sto se nalazis prozvanim? :: Objasnio sam na primeru, da bi svako mogao da razume o cemu pisemo ovde :: Ko se pravi blesav :: :: ::A taj chieftec ima navodno jednu od 16 i jednu od 17A što je čak i više od 25, na zvaničnom sajtu piše doduše dve po 18, najverovatnije greška, mnogo je :: :: Kakva greska? Jer mislis da te firme grerse tek tako :: Svo vreme ti pricam da ima raznih malverzacija, kako bi se ljudi zbunili, cak i od najpoznatijih firmi. Ne laze samo LC !! :: Pravilo je da mora da se gleda specifikacija pazljivo i da se racuna, jer na specifikaciji ne smeju da lazu. Moze da ubace neke brojke kako bi zbunili kupca, ali moras protumaciti na pravi nacin :: :: evo slika govori sve :: http://goo.gl/PIR :: :: Savet : Spusti malo loptu i negativnu energiju .
::Ne mož da kažeš da nisam pokušao i privatno nežno da ti saopštim da se ne bruka Gde se brukam, pokazi mi ?
::ne možeš da sabiraš tek tako jebene railov
Lepo sam objasnio da ne treba sabirati tek tako jer su u pitanju cake(lazi). I da se lepo gleda specifikacija, a ne samo da se sabira. O cemu pricas? Jel citas sta ja pisem ili ne?
caka je u pitanju za Antec Odakle u oznaci 3x16A? To je Max koji je moguce dati, ali oni se dele u zavisnosti koliko ko zahteva. Npr 10+10+12, zato su stavili 3x16, jer je 16A max po jednom railu. Lepo sam napisao da ima 32A na 12v grani. Ko pominje kombinovanu amperazu? Evo i to sam objasnio. Sve je objasnjeno i ti to znas, ali ne znam iz kog razloga se nameces ovde, i kazes nekom da se bruka? Jos si se setio da laziras amperaze(15+10=20A???), pa ispada Chieftec od 350w jaci od LC od 400w
Mogu da kazem da na CT GPS teram C2D e8200@4.0ghz 8800gt,2x1gb ddr3 1333 wd black MSI x38 rezac....a ranije je bila x1950xtx sve bez problema tako da nemojte da lozite coveka radice bez problema...pozzzz
Asus N61J Intel Core i7-720qm Asus N61Jq Series Kingston 4GB (DDR3-1333 DDR3) ATI Mobility Radeon HD 5700 Series Momentus 5400 640GB
::Šta više da mu napišem.. Bolje ne moj nista, jer si postao drzak, posvadjacemo se bez veze.
U ostalom ja ne pisem tebi Raicu , vec ljudima koji nisu upuceni, da nesto procitaju. Ako ti nesto nije jasno, evo sve ti je objasnjeno, samo pazljivo citaj. Ne znam sto si se uhvatio za mene? Opusti se i uzivaj u zivotu.
Nemoj da mu pises nista, nema efekta nikakvog :) Covek je pomesao babe, zabe, gremline i skakavce sve djuture...
@gliga79: :: Jos si se setio da laziras amperaze(15+10=20A???), pa ispada Chieftec od 350w jaci od LC od 400
E neka si mu rek`o! Mora biti da mu baba radi u Chieftecu pa je resio da ih promovise ovde na forumu na racun jadnog LC-a :( Inace, LC 420W ima kombinovanu snagu na 12V grani od 20A - sad sam video na nalepnici napajanja, to sam LC tvrdi, tako da nista on nije slagao :) Lepo ti je objasnio covek kako to ide sa vise grana i kombinovanom amperazom, ali dzabe, jos ispade blesav sto se trudi. Imas lepo na forumima po netu objasnjenja koliko hoces, pa se edukuj malo pre nego sto krenes da pricas kako svi proizvodjaci lazu i mazu...
Zamolio bih da natenane objasnite gde gresim, ne samo zbog mene licno, vec i da ostali nesto nauce. Ja uvek prihvatam greske i spreman sam da priznam ako je to tako. Samo bih zamolio bez nekih drskosti, ako moze.
:: da ovde znanje manjka, cim ne moze da se objasni kako treba, ili treba traziti na drugim mestima, sto kazes gde je mnogo jasnije objasnnjeno :: :: Ima valjda i ovde neki ETF-ovac koji zna da objasni na pravi nacin :: :: NIJE ZNANJE ZNANJE ZNATI,VEC JE ZNANJE ZNANJE DATI !!
Izvolte: http://tinyurl.com/4m4ga7 Tu je sve lepo objasnjeno, pogotovo prica sa granama, njihovim pojedinacnim i kombinovanim kapacitetom. Doduse, ti si sam sebi skocio u usta u postu #245896, ali mislim da si to vec shvatio :) Ni ja doduse nisam ETF-ovac, ali osim ako neces bas da se udubljujes u materiju, nije bas ni preko potrebno da budes da bi shvatio :) Poz!
Nego su oznake cesto zbunjujuce, cesto se precute kljucni podaci, mnogi proizvodjaci se prave ludi i to onda unosi zabunu.
Evo kompletan tekst o napajanjima na SRPSKOM jeziku od coveka koji zasigurno ne prodaje sijalice uvezene iz Rumunije na buvljaku...............................
Sve tehnicki potkovani...svi se razumeju u `amperaze` i `voltaze` ili ti na SRPSKOM jacinu struje i napon
i meni se ponekad omakne `voltaza` kada citiram nekog pa i sam u postu napisem, ali ovde niko ne koristi reci kao sto su NAPON ili Jacina struje...ne znam da li je to posledica sto ljudi koji raspravljaju nemaju tehnicko obrazovanje ili su navikli ko sto se i meni ponekad omakne voltaza(sve zbog glupih foruma)
Mislim da je ovakva debata ovde kranje nepotrebna pa ovde jako puno ljudi ne zna sta znaci na napajanju sertifikat +80% - stepen iskorisenja.
Aj manite se price glupe rasprave - mislim sad vidim neke betjare koji se nikad ne svadjaju ovde se pogubili, pustite to meni ja sam divljak :D
Inace vljada je i svima jasno zasto se `deli` `amperaza` na vise grana...valjda je jasno koje su nuspojave struje odredjene jacine(npr 50-60A) na samo jednoj 12V grani... zato se to lepo `podeli` na 2 ili vise grana...
Nikog ne vredjam ali potrebano je imati malo i skole a i prakse(mozda ipak malo vise prakse)...Onaj ko radi sa strujom(jakom ili slabom) moze po postovima na ovoj temi videti ko zna nesto ko je priuceni laik.
Broj postavljenih tema: 60446. Broj poslatih odgovora: 647855. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.