Re: Re: .......Danijela, duso moja, ja sam te vec jednom opomenuo
24.09.2010. 13:04
status: user broj poruka: 1541
Znaci ti velis GTX480 je savrsen proizvod koji funkcionise besprekorno? Vrlo lepo od tebe, i navijacki moram priznati, jer imas nv pa moras tako da razmisljas. NVidia priznaje da je Fermi promasaj i da nije ispunio ocekivanja a ti tu sad nesto seres o nekom uspehu (kojem?), savrsenstvu, ispravljas krive drine i slicno.... Sta reci, jadan si, al to vec svi znaju...
:: da ne stavljas polne organe (i radnje koje se njima obavljaju) u usta kada se obracas na moju adresu. Usput, pobrkao si gramaticki broj (`pojedincima` je mnozina a `ga` je jednina. :: :: Usput si pokazao da nemas POJMA sta je to ZAPRAVO napisano u clanku :: A napisano je da je izlazak Fermi-ja KASNIO zbog problema koji su postojali u RAZVOJU GPU-a. Ovo sto mozes da kupis i sto se zove GTX480 je proizvod koji funkcionise BESPREKORNO. Ako neces da kupis ili nemas novca pa NE MOZES da kupis, duri se i dalje, koliko god hoces.. :: :: :: :: mozes pojedincima objasniti neke stvari pa da ga j...s. Obrati paznju na ovo `NVIDIA CEO explains why Fermi FAILED`. Ako je sama NVidia priznala, nemate vi tu sta da pametujete.. :: :: :: :: :: ::
Drago mi je zbog tebe... popij jednu crvenu pilulicu...
Samo potkrepi barem to što pričaš, nadji mi članak gde Nvidia potvrdjuje da je Fermi promašaj i da nije ispunio očekivanja, pošto mislim da si se previše zagledao u jednu tačku i pomešao želje sa činjenicama... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ne mozes pojedincima objasniti neke stvari pa da ga j...s. Obrati paznju na ovo `NVIDIA CEO explains why Fermi FAILED`. Ako je sama NVidia priznala, nemate vi tu sta da pametujete.. :: :: ::
Pijem zelene trenutno, a pilule ne valja mesati. Za gtx470,480 kazem da su promasaj,gledajuce sve ukupno, a gtx460 je druga prica, fermi kakav je i trebalo da bude od pocetka, da se razumemo.
:: Drago mi je zbog tebe... popij jednu crvenu pilulicu.. :: :: Samo potkrepi barem to što pričaš, nadji mi članak gde Nvidia potvrdjuje da je Fermi promašaj i da nije ispunio očekivanja, pošto mislim da si se previše zagledao u jednu tačku i pomešao želje sa činjenicama.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: Ne mozes pojedincima objasniti neke stvari pa da ga j...s. Obrati paznju na ovo `NVIDIA CEO explains why Fermi FAILED`. Ako je sama NVidia priznala, nemate vi tu sta da pametujete.. :: :: :: :: :: ::
Gledaj Arctic Cooling proizvode oni prave odlicne VGA kulere.
COD 4 ne moze posteno da zagreje ovu moju 4850, a kamoli GTX470, ako hocete stvarno da vidite krunu temperatura igrajte GRID. A to da li je dobra kupovina GTX470, mozda trenutno nije losa kupovina, ali kada izadje 6xxx serija, verovatno nece imati sta da trazi na trzistu :).
Sorry zaboravih. Nijedan kuler ne moze da radi duzi vremenski period pod konstantnih 60%-100% naprezanja, znaci kroz max 2 godine ce crci ili ce mu nesto otici i zamena ce biti neminovna.
Gde si to čuo `leba ti? Pa do pre par godina svi kuleri su uvek radili na max, nije bilo nikakve kontrole obrtaja. Ne kažem da im se ništa neće desiti, ali i što se desi to će biti zbog prašine, nikako zbog brzine. Još nisam video da je kuler crkao. Čak i da se toliko zaprlja i zaguši da na kraju i stane od toga sigurno neće crći. Ako je redovno održavan (dust free i podmazan) može da radi večno!
:: Sorry zaboravih. Nijedan kuler ne moze da radi duzi vremenski period pod konstantnih 60%-100% naprezanja, znaci kroz max 2 godine ce crci ili ce mu nesto otici i zamena ce biti neminovna :: :: Pozdrav!
Dakle dokle god osluskujete komp nema bojazni, svaki defek ce te cuti cim se pojavi. Postoji varijanta da odu namotaji na statoru ali to je vec kvalitet izrade i visa sila, a ne optercenje pri radu.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Gde si to čuo `leba ti? Pa do pre par godina svi kuleri su uvek radili na max, nije bilo nikakve kontrole obrtaja. Ne kažem da im se ništa neće desiti, ali i što se desi to će biti zbog prašine, nikako zbog brzine. Još nisam video da je kuler crkao. Čak i da se toliko zaprlja i zaguši da na kraju i stane od toga sigurno neće crći. Ako je redovno održavan (dust free i podmazan) može da radi večno ::
Hvala na dopuni. Još bolje pokazuje ono što sam hteo da kažem. U svakom slučaju svaki deformitet na ventu nema nikakve veze sa brzinom okretanja, već isključivo sa nemarom vlasnika i kvalitetom samog venta.
Živ bio!
:: Veoma lepo receno :: :: Dakle dokle god osluskujete komp nema bojazni, svaki defek ce te cuti cim se pojavi :: Postoji varijanta da odu namotaji na statoru ali to je vec kvalitet izrade i visa sila, a ne optercenje pri radu :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Gde si to čuo `leba ti? Pa do pre par godina svi kuleri su uvek radili na max, nije bilo nikakve kontrole obrtaja. Ne kažem da im se ništa neće desiti, ali i što se desi to će biti zbog prašine, nikako zbog brzine. Još nisam video da je kuler crkao. Čak i da se toliko zaprlja i zaguši da na kraju i stane od toga sigurno neće crći. Ako je redovno održavan (dust free i podmazan) može da radi večno :: :: ::
Idemo redom, meni je kuler bio nekih pola godine pun prasine, onda sam ga cistio svakih mesec dana, dok posle 2 godine nije riknuo, znaci mozda mu je lezaj otisao ili treba da se podmaze ne znam, a pritom je tih 2 godine radio skoro svakodnevno na 70%. To znaci da sam mu dosta skratio zivotni vek sto se okretao na tih 70% ili sta vec. I svaki vent ima svoj radni vek zar ne, sto ga vise opteretis to ce pre crci, naravno ako vodis racuna o njemu produzices taj radni vek.
Gilence tebi bas i nije najjasnije kako ventovi funkcionisu. Dovoljno je da ti se dlaka omota oko rotora ili da ga visak prasine izbaci iz milimetarski preciznog balansa, sve to ce proizvesti dodatnu buku u radu fan-a usled pomerene ose obrtaja a vremenom ga i od*ebati totalno.
Drugo isto to mozes i sam napraviti prilikom podmazivanja ako se odlucis da ides dalje od skidanja stickera i podmazivanja preko rupe gde se nalazi osigurac.
Veliki je spisak sta moze da ti sahrani fan, ali brzina pri cistom i urednom odrzavanju nije jedna od njih.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Idemo redom, meni je kuler bio nekih pola godine pun prasine, onda sam ga cistio svakih mesec dana, dok posle 2 godine nije riknuo, znaci mozda mu je lezaj otisao ili treba da se podmaze ne znam, a pritom je tih 2 godine radio skoro svakodnevno na 70%. To znaci da sam mu dosta skratio zivotni vek sto se okretao na tih 70% ili sta vec. I svaki vent ima svoj radni vek zar ne, sto ga vise opteretis to ce pre crci, naravno ako vodis racuna o njemu produzices taj radni vek :: :: Pozdrav!
:: Gilence tebi bas i nije najjasnije kako ventovi funkcionisu :: Dovoljno je da ti se dlaka omota oko rotora ili da ga visak prasine izbaci iz milimetarski preciznog balansa, sve to ce proizvesti dodatnu buku u radu fan-a usled pomerene ose obrtaja a vremenom ga i od*ebati totalno :: :: Drugo isto to mozes i sam napraviti prilikom podmazivanja ako se odlucis da ides dalje od skidanja stickera i podmazivanja preko rupe gde se nalazi osigurac :: :: Veliki je spisak sta moze da ti sahrani fan, ali brzina pri cistom i urednom odrzavanju nije jedna od njih :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Idemo redom, meni je kuler bio nekih pola godine pun prasine, onda sam ga cistio svakih mesec dana, dok posle 2 godine nije riknuo, znaci mozda mu je lezaj otisao ili treba da se podmaze ne znam, a pritom je tih 2 godine radio skoro svakodnevno na 70%. To znaci da sam mu dosta skratio zivotni vek sto se okretao na tih 70% ili sta vec. I svaki vent ima svoj radni vek zar ne, sto ga vise opteretis to ce pre crci, naravno ako vodis racuna o njemu produzices taj radni vek :: :: :: :: Pozdrav!
Ne pricam ja o prasini, mogao bih ceo esej da napisem na ovu temu ali da skratim.
Prasina sama po sebi u kontrolisanim uslovima nije toliko opasna, jer cistu prasinu ce fan ili blower baciti u rebra,medjutim ako je prasina kontaminirana dlakama,paperjem ili sa masti efekat je sasvim drugaciji. To sto vam ubija fan-ove je kotaminirana prasina, da bi je izbegli veoma je vazno povesti racuna o sledecim stavkama.
1. Ovo uopste nije sala, zene drzati podalje od kopjutera i nikako da se cesljaju u toj prostoriji. 2. Gledati da se u prosoriji ne skace,trci,divlja. 3. Nikako ali ni pod tackom mozda ne drzati komp u istoj ili susednoj prostoriji gde se kuva, jer mast leti- verujte mi na rec ovo sam jos na TV-ima diplomirao. 4. Izbegavati koriscenje cebadi koje se linjaju i prilikom usisavanja uvek prvo ugasiti komp.
Dakle pridravajte se pravila,koja bi inace zarad sebe trebalo da postujete, pregled na oko i malo produvavanje svaki mesec i nema brige .
U prostoriji gde sokoćalo stoji dozvoljeno je pušiti samo i isključivo KURAC... i to na bezbednoj udaljenosti.
Ovo za broj obrtaja i nije tako jednostavno i zavisi od konstrukcije ležaja najviše, za plivajuće ležajeve recimo brzina i vek trajanja nemaju mnogo veze ali za kuglične ima. Za sleeve ležajeve vek trajanja dosta zavisi od toga kako je vent okrenut.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Polako sa cigaram nemo da se prvi put zakacimo, i ovako me nervoza fata jer mi je nestalo ogreva a moram nesto da zavrsim pre nego poletim do ducana.
Cigara moze biti stetna za monitor i eventualno ako ste aljkavi pa ima pepla svuda,inace sama konstrukcija kucista(postavka takva da top fanovi izbacuju vazduh)cinjenica da je u vecini slucajeva u visini kolena i fizika/ zakon gravitacije kazu da dim ide gore i tim ponistavaju bilo koji promil sansi da on zavrsi u kucistu.
Nravno ne podrzavam ljustenje cele kutije za par sati u prostoriji koja nije kako bog zapoveda provetrena. O pusenju prirodnih derivata ovom prilikom se ne bih izjasnjavao :)
Nije valjda da nisi nikad čistio komp nekog pušača aljkavca, puni kuleri tvrdo asfaltirane prašine, smrad, dobro zapečeni komadi i komadići katrana zveckaju u napajanju... san snova.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Svaka ti je ko u njgoša! Hahahaha, divno rečeno! Stoprocentno tačno!
:: U prostoriji gde sokoćalo stoji dozvoljeno je pušiti samo i isključivo KURAC... i to na bezbednoj udaljenosti :: :: Ovo za broj obrtaja i nije tako jednostavno i zavisi od konstrukcije ležaja najviše, za plivajuće ležajeve recimo brzina i vek trajanja nemaju mnogo veze ali za kuglične ima. Za sleeve ležajeve vek trajanja dosta zavisi od toga kako je vent okrenut :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Kompovi uzeti preko forum racunara i njihovi vlasnici koji su u prvoj godini jedva ovladali vestinom baratanja sa demonskim nero-m i vinamp-om nikako ne ulaze u uzi krug korisnika kojima sam se prvenstveno obracao.
Da ne pricam o tome da bi vam ti isti pucali u glavu ukoliko bi pokusali da skinete stranicu kucista a da pritom niste ovlasteni serviser koji ce im odrati kozu sa ledja.
@Raic: Shvatam ja poentu u vezi cigare,samo kazem da to nije neminovno pravilo, a i brate ne mogu sam sebe i kolege dimnjacare da napadam.
Prema tome pusenje pazljivo i dezinfekcija na nivou, sto se koristenja zubi tice to vam na volju
:: Uh, onda jos nisi video neke kompove kao sto su meni bili na servisu... Recimo da kod njih ova tvoja fizika nije vazila :: :: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti! :: :: ::
Bio jednom kod ortaka, kaže komp mu se greje, on, njegov ćale i sestra puše po četir pakle prosečno, ćale drinu - osobito smrtonosno. Komp se nalazi u dnevnoj sobi gde ukućani uveče rado gledaju Grand Paradu.
To kad sam otvorio i zavirio, brže bolje sam ga vratio u pređašnje zatvoreno stanje i vratio se na kauč po pivo čisto da se oporavim od šoka. Onda sam mu rekao da uzme komp pod mišku i baci ga u kontejner. O onome što je unutra bilo strašno je i pričati, prepali bi se i prekaljeni kurjaci iz `DIMNIČARA` što dolaze da čiste kotlove.
Mali dodatak ili poluistinita priča o kvalitetu domaćeg duvana
Putovao jednom naš zemljak sa nekim englezima vozom, klackaju se tako, englezi povadili novine da čitaju, jedan pripalio lulu po retro, jedan pućka neku cigaru... i tako u neko doba izvadi i naš baja klasik, drinu ili ko zna šta je bilo i pripali. Kroz par trenutaka, dižu englezi noseve iz novina, njuše, zgledaju se, pa će ti jedan: `Gospodine... da li vi to pušite ćebe?`
Daj malo info-a koji su to plivajuci lezaji i klizni lezajevi (pretpostavljam da pripadaju grupi valjkastih lezajeva). Knjiski nazivi valjkastih lezajeva su :
cilindricni (pogodni za velike rad sile), iglicasti (isti kao cilindricni koriste se kada je mali prostor za ugradnju u radijalnom pravcu), konicni (najkvalitetniji trpe velike aks i rad sile), bacvasti (pogodni za velike rad sile, a pojedine vrste mogu da izdrze i make aks sile, takodje to su samopodesivi lezajevi), mozda ima jos koja vrsta valjkastog lezaja ?
Btw. kuglicni se ugradjuje jer je najjeftiniji.
Pozdrav!
:: Bio jednom kod ortaka, kaže komp mu se greje, on, njegov ćale i sestra puše po četir pakle prosečno, ćale drinu - osobito smrtonosno. Komp se nalazi u dnevnoj sobi gde ukućani uveče rado gledaju Grand Paradu :: :: To kad sam otvorio i zavirio, brže bolje sam ga vratio u pređašnje zatvoreno stanje i vratio se na kauč po pivo čisto da se oporavim od šoka. Onda sam mu rekao da uzme komp pod mišku i baci ga u kontejner. O onome što je unutra bilo strašno je i pričati, prepali bi se i prekaljeni kurjaci iz `DIMNIČARA` što dolaze da čiste kotlove :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Kako da mu naplatim ono što nisam uradio, ortak mi je pa mi se može da mu kažem da ga čisti sam, kad je znao da skuplja unutra prašinu i impregnira je katranom more ima da zna i da očisti.
Plivajući se koriste za veliki broj obrtaja i mala poprečna opterećenja, to mu dođe kao sleeve samo je zazor veći i ispunjen je uljem donekle tako da pri velikim brzinama ni nema kontakta osovine i ležišta, osovina pliva na tankom sloju ulja tako da je za trajnost totalno svejedno kojom brzinom se okreće sve dok je iznad neke kritične kad sloj krene da se formira. Pomenuo sam ih zbog onog što reče Ish.
Po ovim našim kulerčićima ima uglavnom kuglični ili sleeve. Sleeve je najjeftinija varijanta, tih u početku, kad mu se isuši ulje brzo protandrče, nije preporučljivo da se montira naopačke, to jes nalepnica na dole.
Kuglični je bučniji i skuplji od sleeve ali traje duže i možeš da ga montiraš kako oćeš.
Rifle je kao sleeve samo ima spiralni žleb kojim cirkuliše ulje, traje skoro kao kuglični, tih kao sleeve i montaža kako oćeš.
I razne varijante sleeve ležaja koji su zapečaćeni na neki način i ne moraju da se podmazuju, uglavnom imaju neki sistem za raspoređivanje ulja slično kao rifle, noctua koristi hypro sa dodatnim prstenom a žlebom, noiseblocker ima svoju jedinsvenu patentiranu varijantu sleeve ležaja koji navodno traje duže od kugličnog.
I tako dalje, ima još nekih ali ovi se najviše koriste.
:: Kako da mu naplatim ono što nisam uradio, ortak mi je pa mi se može da mu kažem da ga čisti sam, kad je znao da skuplja unutra prašinu i impregnira je katranom more ima da zna i da očisti :: :: Plivajući se koriste za veliki broj obrtaja i mala poprečna opterećenja, to mu dođe kao sleeve samo je zazor veći i ispunjen je uljem donekle tako da pri velikim brzinama ni nema kontakta osovine i ležišta, osovina pliva na tankom sloju ulja tako da je za trajnost totalno svejedno kojom brzinom se okreće sve dok je iznad neke kritične kad sloj krene da se formira. Pomenuo sam ih zbog onog što reče Ish :: :: Po ovim našim kulerčićima ima uglavnom kuglični ili sleeve :: Sleeve je najjeftinija varijanta, tih u početku, kad mu se isuši ulje brzo protandrče, nije preporučljivo da se montira naopačke, to jes nalepnica na dole :: :: Kuglični je bučniji i skuplji od sleeve ali traje duže i možeš da ga montiraš kako oćeš :: :: Rifle je kao sleeve samo ima spiralni žleb kojim cirkuliše ulje, traje skoro kao kuglični, tih kao sleeve i montaža kako oćeš :: :: I razne varijante sleeve ležaja koji su zapečaćeni na neki način i ne moraju da se podmazuju, uglavnom imaju neki sistem za raspoređivanje ulja slično kao rifle, noctua koristi hypro sa dodatnim prstenom a žlebom, noiseblocker ima svoju jedinsvenu patentiranu varijantu sleeve ležaja koji navodno traje duže od kugličnog :: :: I tako dalje, ima još nekih ali ovi se najviše koriste :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647851. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.