Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
I Powercolor upada u kombinaciju za petak sa 6850/6870
STRANA 2 OD 4  
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 21.10.2010. 12:31 #254868

status: user
broj poruka: 777

Gledao sam neku zajebanciju o delfinima.
Kažu biolozi da su izuzetno inteligentni.
To ide do te mere da ostaje nerešeno pitanje da li ljudi treniraju delfina da kad nešto uradi dobije ribu ili delfin utrenira ljude da kad on uradi neku bahanaliju oni brže-bolje bacaj hranu, bravo,bravo...

XanaXautovic pokazuje očigledne posledice druženja sa odraslim muškarcima u svojoj ranoj mladosti.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 21.10.2010. 12:32 #254869

broj poruka: 7737
Ja prvi put cujem da je XFX nesposobna firma ,BFG ste ukivali u zvezde
da je najbolji proizvodjac Nvdida ,kad sad i ona ispade nesposobna.
Pa sta je trebalo XFX da uradi ,da ceka gajtan od Nvidia ?????

biseri nad biserima.

Inace pozdravljam spustanje cena Nvidia ,verovatno vide da nece biti konkuretni novim Ati kartama.

http://www.fudzilla.com/graphics/item/20577-nvidia-cuts-gtx-460-pricing

::
:: Idemo............sa spuštanjem cena..
:: http://www.hardocp.com/news/2010/10/20/big_price_drops_on_nvidia_cards_comin
:: Jedino što ovde već nekoliko godina postoji ATi klan pa kartice stignu par dana po predstavljanju i po fabričkim cenama
:: nVIDIA-ne karte stižu kasnije, iz pete ruke koja skida kajmak
:: Ma tačno su upravu u nVIDIA-i, i treba da podave ta nesposobna govna tipa XFX, BFG i šta ti ja znam
:: Ako hoćeš da valja moraš sam to da uradiš...ili što bi rek`o jedan moj kolega ni jedna ne može da mu nađe žicu kao što to mogu ja sam
gliga79 Nema razloga 21.10.2010. 12:46 #254872

broj poruka: 4641
da se pominje n vidija, kad joj nije mesto u ovoj temi.
Ovde se polemise o 6850/6870.
Inace plastika mi naprotiv deluje vrlo kvalitetno i izdrzljivo.
Imao sam nekoliko Powercolor kartica i prezadovoljan sam kako kvalitetom izrade, tako i performansama.

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 21.10.2010. 12:57 #254873

Biser nad Biserima

Sprco si 3722 poruke a još uvek nisi ukapirao da XFX, BFG i slična bratija NISU PROIZVOĐAČI.

Referentne kartice uglavnom štampa Foxconn a ovi koje pominjem su samo distributeri i ništa više. Kancelarija negde u Holadiji i nekoliko ljudi na platnom spisku. Imaju zaduženje za određenu teritoriju i to je to. Ono što se vrati na reklamaciju verovatno ide nazad u Foxconn a tehnička podrška je neki lik u Indiji koji od kuće obavlja svoj posao.
Poenta je u tome da nVIDIA a i AMD ostanu samo čisto inžinjerske firme sa intelektualnom svojinom. Neko drugi štampa, neko treći odgovara na zahteve kupaca. Kad sistem slabo fuknkcioniše sledi seča, šta drugo raditi sa grupom trgovaca koji ne plasiraju proizvod na zadovoljavajući način. Lako nađeš nekog drugog ili preuzmeš sve na svoju odgovornost.

Nema poente da se vezujete za takve brendove. To su samo nalepnice na karticama i šarene kutije. Ako je komplikovana štampa u pitanju i veliki brendovi tipa ASUS, MSI i Gigabyte ostaju samo nalepnice i kutije. Tek ako posle nekog vremena ovi veliki proizvođači savladaju štampanje konkretnog modela kreću njihovi modeli. Ove stvari je lako uočiti, uporedi raspored komponenti sa referentnim modelom i sve ti je jasno.

Verovali ili ne ni ``moćni`` Saphire nije proizvođač, samo nalepnica i kutija.

gliga79 Mocni Sapphire 21.10.2010. 13:03 #254875

http://goo.gl/p9Ns

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
imarkovic Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 21.10.2010. 13:07 #254876

broj poruka: 19085
mislim da nisi u pravu sto se sapphire-a tice, po meni i za ostale proizvodjace, kako mozes to da tvrdis i na osnovu cega, mislim kako si se ti uverio u to? drugo, ako pogledas sapphire kartice, videces da uopste nisu referentne, kao recimo Gainward, kako onda mogu da prave samo kutije i nelepnice...? onda to verovatno mislis i za eVGA, a svi znamo da oni ne stampaju samo kutije i nalepnice...

:: Biser nad Biserim
:: Sprco si 3722 poruke a još uvek nisi ukapirao da XFX, BFG i slična bratija NISU PROIZVOĐAČI
:: Referentne kartice uglavnom štampa Foxconn a ovi koje pominjem su samo distributeri i ništa više. Kancelarija negde u Holadiji i nekoliko ljudi na platnom spisku. Imaju zaduženje za određenu teritoriju i to je to. Ono što se vrati na reklamaciju verovatno ide nazad u Foxconn a tehnička podrška je neki lik u Indiji koji od kuće obavlja svoj posao
:: Poenta je u tome da nVIDIA a i AMD ostanu samo čisto inžinjerske firme sa intelektualnom svojinom. Neko drugi štampa, neko treći odgovara na zahteve kupaca. Kad sistem slabo fuknkcioniše sledi seča, šta drugo raditi sa grupom trgovaca koji ne plasiraju proizvod na zadovoljavajući način. Lako nađeš nekog drugog ili preuzmeš sve na svoju odgovornost
:: Nema poente da se vezujete za takve brendove. To su samo nalepnice na karticama i šarene kutije. Ako je komplikovana štampa u pitanju i veliki brendovi tipa ASUS, MSI i Gigabyte ostaju samo nalepnice i kutije. Tek ako posle nekog vremena ovi veliki proizvođači savladaju štampanje konkretnog modela kreću njihovi modeli. Ove stvari je lako uočiti, uporedi raspored komponenti sa referentnim modelom i sve ti je jasno
:: Verovali ili ne ni ``moćni`` Saphire nije proizvođač, samo nalepnica i kutija
TheBear Re: Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 21.10.2010. 13:15 #254877

broj poruka: 6502
Lupa bezveze, postoji toliko specificnih modela za svakog proizvodjaca da je ovo sto prica smesno, kao svi su isti samo lepe druge nalepnice...

:: mislim da nisi u pravu sto se sapphire-a tice, po meni i za ostale proizvodjace, kako mozes to da tvrdis i na osnovu cega, mislim kako si se ti uverio u to? drugo, ako pogledas sapphire kartice, videces da uopste nisu referentne, kao recimo Gainward, kako onda mogu da prave samo kutije i nelepnice...? onda to verovatno mislis i za eVGA, a svi znamo da oni ne stampaju samo kutije i nalepnice..
:: ::
:: :: Biser nad Biserim
:: :: Sprco si 3722 poruke a još uvek nisi ukapirao da XFX, BFG i slična bratija NISU PROIZVOĐAČI
:: :: Referentne kartice uglavnom štampa Foxconn a ovi koje pominjem su samo distributeri i ništa više. Kancelarija negde u Holadiji i nekoliko ljudi na platnom spisku. Imaju zaduženje za određenu teritoriju i to je to. Ono što se vrati na reklamaciju verovatno ide nazad u Foxconn a tehnička podrška je neki lik u Indiji koji od kuće obavlja svoj posao
:: :: Poenta je u tome da nVIDIA a i AMD ostanu samo čisto inžinjerske firme sa intelektualnom svojinom. Neko drugi štampa, neko treći odgovara na zahteve kupaca. Kad sistem slabo fuknkcioniše sledi seča, šta drugo raditi sa grupom trgovaca koji ne plasiraju proizvod na zadovoljavajući način. Lako nađeš nekog drugog ili preuzmeš sve na svoju odgovornost
:: :: Nema poente da se vezujete za takve brendove. To su samo nalepnice na karticama i šarene kutije. Ako je komplikovana štampa u pitanju i veliki brendovi tipa ASUS, MSI i Gigabyte ostaju samo nalepnice i kutije. Tek ako posle nekog vremena ovi veliki proizvođači savladaju štampanje konkretnog modela kreću njihovi modeli. Ove stvari je lako uočiti, uporedi raspored komponenti sa referentnim modelom i sve ti je jasno
:: :: Verovali ili ne ni ``moćni`` Saphire nije proizvođač, samo nalepnica i kutija
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 21.10.2010. 13:18 #254878

Tvrdima na osnovu dugogodišnjeg praćenja i apsolutnog razumevanja

Kad si tako mudar trebao si da pogedaš šta kažu za XFX:

http://en.wikipedia.org/wiki/XFX

I za ove piše da su proizvođači. Ja tvrdim da XFX nije proizvođač.
To je bio jeftin kung-fu pokušaj.

obradmi Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 21.10.2010. 13:26 #254880

broj poruka: 7737
Ti brkas intelektualnu svojinu i manuelni rad .VaporX koristi samo Sapphire nije to Foxcon.Ko ga stavlja na GPU manje bitno.

:: Tvrdima na osnovu dugogodišnjeg praćenja i apsolutnog razumevanj
:: Kad si tako mudar trebao si da pogedaš šta kažu za XFX
:: http://en.wikipedia.org/wiki/XF
:: I za ove piše da su proizvođači. Ja tvrdim da XFX nije proizvođač
:: To je bio jeftin kung-fu pokušaj
DarkDawn @FSamir 21.10.2010. 13:27 #254881

broj poruka: 697
I xfx i drugi imaju ne referentne modele pogledaj samo xfx 5970 limited edition http://goo.gl/gaR8 karta ima custom pcb i siguran sam da im amd to nije dao .)

gliga79 FSamir 21.10.2010. 13:28 #254882

Ni jedan dokaz nemas za to sto tvrdis, jel mi sad treba da ti verujemo na rec?
Pa nemoguce je bre da ovolike pare zgrnuli samo na stampariju za godinu dana ?
280 miliona dolara , WTF???

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
Mortificat XFX 21.10.2010. 13:32 #254883

broj poruka: 3519
Evo sa Wikipedije o XFX: `XFX originally only produced nVidia graphic cards, however during the beginning of 2009, XFX began to manufacture ATi graphic processing units. XFX also produces non-reference design graphic cards, and is well-known for their double lifetime, modder-friendly warranty.` http://en.wikipedia.org/wiki/Xfx

GA-MA785GT-UD3H - X6 1055T - XFX GTX 260 - 4GB DDR3 Geil Ultra Plus - Seagate Barracuda 1TB 32MB - CFT-600-14CS - Chieftec DX-BD-U - Asus VW225N - Altec Lansing ATP3

saxija re 21.10.2010. 13:39 #254884

broj poruka: 4016
Samire mnogo ti pratis ali sve nesto pogresno

Pustite se rasprave, tema je daleko od POWERCOLOR 6850/6870

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 21.10.2010. 13:45 #254887

Tako je, dizajn tih prizvođača može da se razlikuje od referentnog ali i dalje nije njihov proizvod. Te firme nemaju svoje pogone za proizvodnju. To se uključuju igrači tipa ASUS, MSI i Gigabyte koji su sposobni za štampanje toliko slojnih štampi. Zbog toga se javljaju novi dizajni...ili se kaže dizajnovi, jebeliga. Deluje da toga ima više ali se opet svodi na nekoliko varijanti. Ako je nako petljao oko 5970 to može da bude samo ASUS.

Ja se vrlo precizno izražavam i lepo sam napisao da se kod komplikovanih štampi u početku svi oslanjaju na referentni dizajn. Ako se pokaže mogućim i isplatljivim kasnije se uključuje još nekoliko proizvođača. Ovo i dalje izključuje sve ove brendove tipa XFX pa i Saphire iz spiska pravih proizvođača sa proizvodnim pogonima. Oni samo naručuju i plasiraju proizvod i u tom smislu su usko povezani sa matičnim brendom.

Frapiran sam neznanjem...jel ima ovde još neko punoletan osim mene?
Da trebalo bi da mi verujete i kad je samo reč u pitanju.

saxija Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 21.10.2010. 14:08 #254891

broj poruka: 4016
Alo sabane nemoj ta kurvinska provoctranja

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. - .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

:: Tako je, dizajn tih prizvođača može da se razlikuje od referentnog ali i dalje nije njihov proizvod. Te firme nemaju svoje pogone za proizvodnju. To se uključuju igrači tipa ASUS, MSI i Gigabyte koji su sposobni za štampanje toliko slojnih štampi. Zbog toga se javljaju novi dizajni...ili se kaže dizajnovi, jebeliga. Deluje da toga ima više ali se opet svodi na nekoliko varijanti. Ako je nako petljao oko 5970 to može da bude samo ASUS
:: Ja se vrlo precizno izražavam i lepo sam napisao da se kod komplikovanih štampi u početku svi oslanjaju na referentni dizajn. Ako se pokaže mogućim i isplatljivim kasnije se uključuje još nekoliko proizvođača. Ovo i dalje izključuje sve ove brendove tipa XFX pa i Saphire iz spiska pravih proizvođača sa proizvodnim pogonima. Oni samo naručuju i plasiraju proizvod i u tom smislu su usko povezani sa matičnim brendom
:: Frapiran sam neznanjem...jel ima ovde još neko punoletan osim mene
:: Da trebalo bi da mi verujete i kad je samo reč u pitanju
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 21.10.2010. 14:08 #254892

Pa eno i ovaj link što je dao obradmi govori da sam potpuno u pravu o zastupljenosti nVIDIA-e na našem tržištu.

http://www.fudzilla.com/graphics/item/20577-nvidia-cuts-gtx-460-pricing

Navodim iz teksta:
`` As we`ve said earlier the GTX 470 has already slipped below the €200 mark and we`re already starting to see some cuts in GTX 460 prices, so it turns out the rumour mill was right. ``

GTX470 ispod 200 eura, koliko je kod nas...o tome pričam kad pominjem sposobnost nazovi proizvođača da svuda u svetu ponude proizvod. I nije samo koliko je kod nas trenutno već koliko dugo treba vremena da dođe na normalan nivo.

gliga79 6870 brzi od 5850 u 3D Mark-u `Vantage` 21.10.2010. 14:09 #254893

http://goo.gl/2FRJ

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 21.10.2010. 14:11 #254894

Provo - - šta?
...magarče.

dautovic ... 21.10.2010. 14:14 #254895

broj poruka: 2856
Samire iskuliraj bre, lep dan, opsti se sto baljezgas od ranog jutra?

Svi redom te napusavaju na ovoj tebi, svi te j*ebu zato sto mnogo smaras i jedan si od napacenih na ovom forumu koji otvaranje neki tebe o ATI kartama shvata kao licnu uvredu...

Nestani covece, ispari...

Ko bre prica o Nvidiji na ovoj temi?! da li ti uopste shvatas koliko si napacena dusa?! Sto sad i mi moramo da ispastao zato sto ti imas dve GTX280 i planirao si trecu? Sto nas moraju da peku oci od tvog smranja?

gliga79 Sacekajte malo 21.10.2010. 14:16 #254896

Jos karta nije ni izasla, a vec pocinje svadja:)))
Sta znaci zaludjenost za HW.
Ovde se vidi da ova 6870 razbija i 5850(ako je ovo tacno sto tvrde), a tek gtx 460 !!!

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
dautovic Re: Sacekajte malo 21.10.2010. 14:20 #254897

Ma to samo ovaj Samir prso, drka svakih 5sec refresh strane u browser-u kao najgori sadomazohista i ceka da ga neko napusi...

Videcemo kakva ce cena za 6870 biti...

Kapiram da ce kao i kod 5xxx serije, 6850 ce biti puno isplativija, kao 5850 u odnosu na 5870

:: Jos karta nije ni izasla, a vec pocinje svadja:))
:: Sta znaci zaludjenost za HW
:: Ovde se vidi da ova 6870 razbija i 5850(ako je ovo tacno sto tvrde), a tek gtx 460 !!
:: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
:: Thermaltake Soprano RS 200
:: Intel Q6600. CM - TX3
:: Asus P5QL-E
:: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
:: WD Caviar 640 Gb, AAKS
:: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 21.10.2010. 14:22 #254898

Ne Ne Ne...ja imam tri GTX280 a trenutno koristim dva.

Over and Out

...do sutra..

dautovic Re: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 21.10.2010. 14:25 #254899

To ti pricam...i ko je posle lud?! pa ni tortojed bot najgori ne bi kupio te tri karte...

idem ja stvarno je lep dan...

:: Ne Ne Ne...ja imam tri GTX280 a trenutno koristim dva
:: Over and Ou
:: ...do sutra.
gliga79 sto baljezgas od ranog jutra? 21.10.2010. 14:25 #254900

Mozda je covek privatnik pa danas odmara, ili nesto u pauzi piskara po berzi, jer ne vidim drugacije svrhu da se postuju gluposti od :
21.10.2010. 10:22h.........:)

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
BassivitY ne znam da li ste obratili paznju ,verovatno jeste ... 21.10.2010. 14:30 #254903

broj poruka: 911
onaj text na fudzili ,zadnji pasus

`In case you`re routing for the red team, we`ve got some good news for you, too. Techpowerup is quoting sources close to AMD as saying that the HD 6800 series might also end up somewhat cheaper than originally expected. AMD could drop prices by around $/€20 to make Barts cards a bit more appealing.`

CARPE DIEM

STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs