Skinut je test sa Guru-a! Steta.Po ovim rezultatima karte deluju jako dobro i vidi se napredak i rad na arhitekturi. Ipak ovo je tek pocetak.Kad krene navala raznih testova/review-a i non referentnih primeraka/cena/performansi tad ce biti najzanimljivije.
pa ono nisu se kod nas nista posebno ciganisali sa ATI kartama valjda ce i sad biti takav slucaj...
iz nekog meni nepoznatog razloga nVidiu su uvek rebnuli onako po naski...
+ ima sad 3-4 firme kod nas koje se utrkuju sa cenama, valjda nece distributeri da se ciganisu...ipak je nVidia kako vidim oborila cene...
:: Svaka čast AMD-u, napokon se može reći da su napravili kompletan proizvod. HD 6850 je definitivno Best Buy, samo da ne bude kod nas preko 170e i biće super :: :: ::
Prices then, the R6850 will cost you roughly 189 USD/ 159 EUR and thus is targeted at the slightly cheaper priced GeForce GTX 460 768MB.
For 249 USD / 209 EUR the R6870 is positioned against the GeForce GTX 460 with 1024MB graphics memory, now the R6870 is faster, however NVIDIA will pull their trump card, the GeForce GTX 470 and lower its price on that product, significantly I must add.
Fenomenalno, rezultati su bolji od očekivanih. 6850 je brži od gtx460 i to solidno. Nema šta 6850 je trenutno najbolja kupovina, ukoliko je tačna tvrdnja onog lika sa bencha što kaže da će biti 170e kod nas.
A ja nesto nisam optimistican da je informaija tacna. Ako bude do 210-220 evra 6870, itekako ce da upadne u kombinaciju. Rezultati su me bas bas prijatno iznenadili
:: Fenomenalno, rezultati su bolji od očekivanih. 6850 je brži od gtx460 i to solidno. Nema šta 6850 je trenutno najbolja kupovina, ukoliko je tačna tvrdnja onog lika sa bencha što kaže da će biti 170e kod nas :: :: GA-MA785GT-UD3H - X6 1055T - XFX GTX 260 - 4GB DDR3 Geil Ultra Plus - Seagate Barracuda 1TB 32MB - CFT-600-14CS - Chieftec DX-BD-U - Asus VW225N - Altec Lansing ATP :: :: ::
Skalira do 1.9 puta,vantage itd: Performance wise we see really good numbers, with two 6870 cards you`ll see 27.800 points in 3DMark Vantage ( GPU P-score) and 23K5 points for the 6850 setup with two cards. That`s sincerely high performance for cards in this price-range anno 2010. Relating that to games then, Dirt in DX11 scored 112 FPS at 19x12 8xaa/16xAF on the R6850 and 124 FPS for the R6870. Considering 60 FPS is all you need you would be future proof for a while alright.
Eto meni sledece kartice :) Sad, dal je u pitanju 6870 ili 50 jos ce da vidimo :) Inace, nisam video da se negde pominje teslacija, ispravite me ako gresim?
Neki Vapor X bi mi bash lepo legao :D
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Jos uvek ne mislim nista 100%.Cekam neki user review ili da dobijem karte licno.. Cayman ima mnogo veci chip,generalno ce biti brz ali ne toliko koliko mislis da hoce jer je na njemu najmanje prostora za ubrzanje.. Ne smunjam da ce biti zestok ali ono sto mene interesuje koliko u odnosu na Bartsa i koliko u odnosu na GTX 480 i na kraju kolika ce mu biti cena..
:: A sta mislis ako 6870 sa 1120SP kida ovako, sta ce raditi Cayman sa 1920SP kolik oje navodno najavljeno : :: :: :: :: Skinut je test sa Guru-a :: :: Steta.Po ovim rezultatima karte deluju jako dobro i vidi se napredak i rad na arhitekturi :: :: Ipak ovo je tek pocetak.Kad krene navala raznih testova/review-a i non referentnih primeraka/cena/performansi tad ce biti najzanimljivije :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Znaci neverovatnom brzinom kojom se nabijaju postovi u temi, izgleda da je ovo sve veoma zanimalo, i zanima. Ja se iskreno nadam da ce za dezetak dana biti i kod nas. Mislim da cu prvu turu da uzmem, ako budu cene priblizne ovim navedenim, ako ne, cekam drugu, pa uzimam kakve god da su.
I ja sam na integrusi kao i ti, cekao 68xx u nadi da ce vredeti.
:: :: Znaci neverovatnom brzinom kojom se nabijaju postovi u temi, izgleda da je ovo sve veoma zanimalo, i zanima. Ja se iskreno nadam da ce za dezetak dana biti i kod nas. Mislim da cu prvu turu da uzmem, ako budu cene priblizne ovim navedenim, ako ne, cekam drugu, pa uzimam kakve god da su :: :: Inace, bas mi kul sličica, a? : :: :: ::
:: :: Znaci neverovatnom brzinom kojom se nabijaju postovi u temi, izgleda da je ovo sve veoma zanimalo, i zanima. Ja se iskreno nadam da ce za dezetak dana biti i kod nas. Mislim da cu prvu turu da uzmem, ako budu cene priblizne ovim navedenim, ako ne, cekam drugu, pa uzimam kakve god da su :: :: Inace, bas mi kul sličica, a? : :: :: ::
Radeon HD 6850 - On your average system the card requires you to have a 450 Watt power supply unit. Radeon HD 6870 - On your average system the card requires you to have a 500 Watt power supply unit.
:: 6870 sa svojih 1120 Shadera !!! Ima performqnse kao 5870 sa 1600 Shader-a, ne mozda iste ali u toj klasi... Ne da ima napretka nego... :: :: Ovo sve nagovestava na to da ce Cayman biti zver. :: :: Ja definitivno uzimam 6850 bez razmisljanja cim se pojavi :: :: ::
Mešaš opet... nisu iste karte... 6850 nema veze sa 5850 jer ne menja nju već 5830, a 6870 ne menja 5870 već 5850... __________________ Scourge of PCBerza
Ne znam sta ja mesam nisam ja nigde upotrebio rec `menja`
Pricao sam o skaliranju OC-a...
Kod ATI-a je uvek bilo da slabija(pro) karta bolje skapira OC od jace(XT karte) vise dobijes OC-om 5850 nego 5870 isto kao i u 6xxx seriji oc-om 6850 dobijes vise nego oc-om 6870
Da ti pravo kazem ne zanima ne koja karta koju zamenjuje, potvrdjeno je da ce 6850 kod nas kostati 170e i to karta poznatog brenda...
Inace kad si spomnuo a vidim da znas, koja karta koju zamenjuje posto sam se ja pogubio? jedni kazu ovo drugi ono...
sad sam pogledao...ako u 69xx(`kajman`) bude singl chip karta onda tvoja prica pije vodu.
:: Mešaš opet... nisu iste karte... 6850 nema veze sa 5850 jer ne menja nju već 5830, a 6870 ne menja 5870 već 5850.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: 6850 poput 5850 mnogo bolje skalira klok od 6870 odnosno 5870.. ::
A u zakljucku ovoga prikaza autor kaze (citiram delove):
22.10.2010. 00:42
status: user broj poruka: 11023
`...sto se tice 3D gejminga, implementacija HD3D-a predstavlja gubitak - previse komplikovana konstrukcija obzirom na ogranicenost izbora pratecih elemenata (opreme) a pre svega monitora...za razliku od NV-ovog 3D sistema gde stvari idu glatko...` (...loss in 3D gaming...The complexity of finding the right TV/Monitor, glasses and then 3rd party software...making them choose the competitions (NVIDIA 3D Vision) solution as that`s a handy straight out of the box...)
`...zbunjujuci pomak u brojcanom delu oznake - imajte na umu da ce prelazak sa 5870 na 6870 znaciti mali PAD u performansama!...` (Bare in mind though, coming from an R5870 you`d be taking a small perf step down...)
`sve u svemu, nista spektakularno novo - poboljsanja i tvikovanja serije 5xxx...` (...improved changes & tweaks based of the last-gen architecture...) - - - - - - - - - - - - - - - Sve u svemu: 1.AMD ispravlja greske - nestabilnost/`neobjasnjiva` kolebanja fps-a itd., kasnjenje na 3D voz, `stednju` na kolicini ugradjenih tranzistora. Dakle, opet ista prica - opet AMD grize eNVidiju za pete. uvek korak-dva u zakasnjenju...
2. I druga prica se ponavlja: ponovo se kupcima baca prasina u oci na nivou oznacavanja. Racuna AMDeka da ce raja da se zaleti jer joj je u podsvesti analogija `xx50=xx50`, dakle, `nova` pedesetica je `stara` pedesetica u novom izdanju, a nakon kupovine, naravno, tuzi se upravi za odrzavanje vodovoda, neoprezni gejmeru... Bas kao nekada sa `legendarnim` (po zlu!) Athlon XPxxxx+. kada je brojcanom oznakom SUGERISANO da se radi o toj-i-toj frekvenciji (brojcani deo oznake u `2000 +` je potencijalnom kupcu sugerisao da se radi o CPU-u ciji tranzistori osciluju na 2GHz a ono `plus` je trebalo da simbolizuje `i jos kojesta pride` ili `bolji od referentnog Intel-ovog proizvoda`. Kad ono, a on osciluje na 1.67 GHz (Palomino jezgro). Ja sam imao taj procesor, i odrzavao sam nekolicinu masina na kojima su se nalazili razni AthlonXP procesori, i licno sam iskusio OGROMNI pomak u SVIM podrucjima funkcionisanja kompa (a narocito u 3D igrama) onda kada sam, ne menjajuci graf kartu (GeForce4 4xxx Titanium, AGP) `presao` na `bedni i jadni` Celeron na 2GHz (Intel Pentium 4 za siromahe, hi, hi!) i plocu sa chipset-om 845. A ubrzo sam ga kloknuo na 2.5GHz i poleteo u visine nedostizne AthlonuXP 10.000+!!!(he, he!) SVI ljudi koji su imali Athlon-e XP, sa kojima sam se u to vreme konsultovao, a koji su ucinili korak slican mome, odahnuli su otarasivsi se velike bede...
Broj postavljenih tema: 60444. Broj poslatih odgovora: 647852. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.