Ona rerna ima TDP 215W,a ATI 150W... I sa tom potrosnjom i ovakvim ne ispeglanim drajverima je rame uz rame po performansama sa 470icom...Kad se ispeglaju drajveri odvojice se od 470ice.
Ne vidim sta treba cekati...Tako su ljudi cekali da padne cena 5850 kad je bila oko 200 evra...Docekali su.
Da sad sklapam racunar za igre imao bih jednu jedinu dilemu da li 6850 ili 6870...Peglanje drajvera ce vrlo brzo dodatno poboljsati odnos cena/performanse ovih kartica.
Uzas brate mili, ima li u Srbiji forum gde ne favorizujes nvidiu makar bila najvece govno?
:(
:: Dodacu jos nesto..Apro po performansi testovi su vecinom prenaduvani sto se kasnije ispostavilo kao tacno.Obzirom kada sam juce osetio snagu GTX480 sa novim driverima teorije nema da je 6870 brza a kamo li u vecini igara.Do duse nisam je probao ali hocu..Takodje poslednje revizije GTX470 su sa novim biosima i dosta se manje greju. :: :: Generalno GTX470 je i brza kartica i moze da se OC-uje sto kod 6870 ocigledno nije slucaj :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Možda Rašo nisi pratio naša prepucavanja i mudroserstva na temu novih ati kartica. Zeleni zdušno brane nebranjivo, a, crveni u nebo dižu nešto što je samo visoko, ali nije na nebu. Međutim, ja sam na te teme nagađao o cenama, i, kontra nekim vazda `obaveštenim` iz posebnih izvora, pogodio sam po pitanju rata cena. Nema tu tajni, već samo slepac to ne vidi: ati-amd je smanjio veličinu čipa uz poboljšanje efikasnosti redizajniranjem.... to znači da mu je proizvodnja JOŠ jeftinija nego prethodne serije koja je, globalni je trend, šije nvidiju po ukupnom utisku a naročito potrošnji. To opet znači, da amd može ladno, ladno... da skida cene pa i po cenu gubitka, UVEK će mu gubitak biti NEVEROVATNO manji u odnosu na gubitak koji - najverovatnije - ima nvidija sada. 470 je MONSTRUM od čipa, i, nema dvojbe da su performanse u komandantu Marku lepe, ali, po cenu blesave potrošnje, grejanja tj. hlađenja i investicija u napajanje. Ma, jednostavno je PROMAŠAJ, pa sad kad fanovi skoče na mene... ja to dokazujem da, sečem yayca ako nvidija nastavi u tom pravcu, mada, već je jasno sa 460 da je i sama od toga odustala.... ukratko, cene će se menjati, i po meni, jedini način da se 470 prodaje je da bude jeftinija do 20% od 6870, jer je činjenica da su slične po performansama po cenu lošije tehnologije, grejanja, potrošnje, lošeg glasa i neizvesne prodaje kao polovne. REALNO, ko je lud da kupi polovnu karticu za koju je podatak br. jedan da melje 250W nova, da je zahtevna po pitanju napajanja, da može i takva da se klokuje i da je svak` normalan kloknuo u garantnom roku da bi joj izvukao dušu..? Tu ne vredi ona priča o polovnim kolima: vozila je baka, išla dva puta mesečno po penziju i čuvala ih u garaži sa keramičkim pločicama i air-condition-om.... eh. Što će sada da popeezde sva TRI fan-a.... /bez tebe, ti se kockaš sa bojama/.
Uzimaj 6870 i ne razmisljaj. Ne vidim sto bi kupovao tehnoloski stariju kartu sa dosta negativnih osobina pored ovog novog radeona koji ce u buducnosti biti jos bolji (kad se drajveri ispeglaju i optimizuju). Ja ne bi imao dilemu da sam na tvom mestu al tvoje su pare... :)
Koliko ja vidim nigde. Na default uopste nije jaca 470 nego sve kao sto rekoh zavisi od igre do igre,bolja je pri eksremnoj teselaciji koju nijedna igra ne koristi nego smao Unigine Benchmark, inace u igrama je cesto Ati brzi, tako da bi ih ja izjednacio po performansama, moze se reci da su slicne.
6870 je kod nas zavisno od racunanja kursa aj da racunamo 105 din. oko 204 evra.
GTX470 je ako isto tako racunamo oko 266 evra obicno i vise...
Sama potrosnja od 150W i taj nivo performansi plus sjajna cena pokazuje superiornost Atija...
Jedino ce Fanboy dati 60 evra vise za kartu iste brzine...
Plus 6800 serija ima cool mogucnost MLAA ( Morphological AA, koji ublazi krzave ivice skoro kao normalan AA a ima daleko manji uticaj na performanse !)
Da, što se tiče potrošnje, GTX 480 pobeđuje, to je jedan veseli sarkastičar lepo primetio. Ono što su zaboravili, to je i da skiči proporcionalno više, da ne kažem, nesnosno.
Ovo je idealna tema za uzburkavanje emocija, i sve lici kao da je neko namerno postavio da bi se ljudi posvadjali i sta sve ne. Ne kazem da je tako, al izgleda tako
Kakav retard treba biti i preporuciti nekom GTX470 pored 6870?!!??!?!
Sta zato sto je `govno` jeftino ajmo svi da ga `jedemo` ?!
kad se pojavila bila je u cenovnom rangu 5870 i ko je dosta sporija...sad je porede sa 6870...
SMECE!
:: :: Da, što se tiče potrošnje, GTX 480 pobeđuje, to je jedan veseli sarkastičar lepo primetio. Ono što su zaboravili, to je i da skiči proporcionalno više, da ne kažem, nesnosno :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: :: :: evo video :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=wyeM5zf8Qpk&feature=related
95C dostize u igrama, zamislite u letnjem periodu..... Definitivno OUT. Posle duzeg vremena i razmisljanja, dosao sam na 6850 ili gtx 460. Gtx 470, 480, 6870, mislim da nisu resenje.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
:: 95C dostize u igrama, zamislite u letnjem periodu.... :: Definitivno OUT :: Posle duzeg vremena i razmisljanja, dosao sam na 6850 ili gtx 460 :: Gtx 470, 480, 6870, mislim da nisu resenje :: :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
To je dobra logika. 204 eura 6870 + 50-100 eura za dedicated physix kartu = mnogo veca potrosnja, veci novcani izdatak, veca disipacija toplote od GTX470, a u najbolju ruku iste performanse. Pa ti vidi sta se vise isplati, osim ako te fizika u igrama ne zanima.
Ma sta se trudis da objasnis, sva trojica su odavno POZELENELA od muke...
:: :: Da, što se tiče potrošnje, GTX 480 pobeđuje, to je jedan veseli sarkastičar lepo primetio. Ono što su zaboravili, to je i da skiči proporcionalno više, da ne kažem, nesnosno ::
Kakva crna dedicated PhysX karta to je sad nesto deseto i nema veze sa ovom temom.
:: To je dobra logika. 204 eura 6870 + 50-100 eura za dedicated physix kartu = mnogo veca potrosnja, veci novcani izdatak, veca disipacija toplote od GTX470, a u najbolju ruku iste performanse. Pa ti vidi sta se vise isplati, osim ako te fizika u igrama ne zanima :: :: ::
:: Nemoj tako, da nema fizike sad bi morao jaja da vežeš za pojas da ne lebde okolo :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Eee, al` nema fiziku, ma šta to značilo! :: :: ::
Ko MNOGO VOLE nVidiu, kupice je i time ce dati skroman doprinos svojoj kompaniji. S naglaskom na svojoj ... :) Ostali ce kupiti ono sto se vise isplati za date pare, a to je trenutno HD6870...
@ribolovac: ma kakva bre fizika u igrama? nVidia je imala sansu da (zajedno sa onim cudnim ljudima sto nam prave igrice) od toga napravi nesto revolucionarno, a pretvorili su to u jos par vizuelnih efekata, potpuno nebitnih, kao sto je i DX11. Igramo sam Batman i sa fizikom i bez nje, video jos par igrica (koliko ih ukupno ima sto podrzavaju fiziku) i razlike su u nekim `cool` efektima koji na igranje uticu otprilike 1%. Nego ko bas hoce da primeti razliku, on je primeti, e sad da li je par efekata vredno toga... a trenutno jeste rec o samo par efekata i ne verujem da ce se u buducnosti menjati... Tesko da jeste!
tema je postavljena zato što mi je potrebna pomoć od iskusnih korisnika zadnje generacije kartica oba proizvođača, tako da si izvukao pogrešan zaključak. toliko od nekog
keep your head up legs closed eyes open
:: :: Ovo je idealna tema za uzburkavanje emocija, i sve lici kao da je neko namerno postavio da bi se ljudi posvadjali i sta sve ne. Ne kazem da je tako, al izgleda tak :: ::
oduvek sam se plašio `crvenih`, izgleda da ni ovi `zeleni` nisu mnogo bolji ...
Tu ne vredi ona priča o polovnim kolima: vozila je baka, išla dva puta mesečno po penziju i čuvala ih u garaži sa keramičkim pločicama i air-condition-om.... eh
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.