Anketa: Koje monitore koristimo i kako smo zadovoljni njima
STRANA 2 OD 3
misa
Re: Re
24.10.2010. 22:02
status: admin broj poruka: 876
Moram da se nadovežem na tvoj post s obzirom da sam dosta dugo koristio Samsung 970p (4:3) i naravno bio prezadovoljan. Takođe, nisam mogao da zamislim wide ali moram da priznam da sam promenio mišljenje. Dovoljan je monitor od 23-24` i da se 4:3 zameni .
Inače, sada koristim Samsung XL2370 i u prvom trenutku (prvih 2-3 sata) bio poprilično nezadovoljan. Usledila je potrebna kalibracija i sada sam vrlo zadovoljan i mogu ga preporučiti za sve vrste poslova na računaru.
:: CRT SGI od 21 cola. Smeta mi što ne mogu da nađem veći . Zameniću ga sa drugim CRT monitorom kad crkne ili eventualno nekim TFT-om ako ih ikada naprave da mogu da prikažu sliku kao što je daje katodna cev (i to da je format 4:3 jer mi se vajd skrin baš i ne sviđa nešto) :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: ::
dok sam jos moga da gledam u crt .. imao sam sony flat 17`` i eizo 21 .. odlicni monitori .. jedino na sonyju su neke glivice pocele da izbijaju iz plastike .. zao mi je jedino sto nemogu u srbiji da nadjem sony crt 24`` wide ..
sad trenutno benq 20`` .. jeftino djubre .. ali zadovoljava .. i LG flatron 15`` tft .. slika ubija kako je ostra ..
ko ono ima 14-ku .. menjaj to matori .. imas 17`` crt za 10e .. ko pasulja ..
Ma meni ova 14-ka belinea fercera kao luda ne bih je prodao ni za 12 evra. A tek kako ide krajzis i ove druge igrice na tome, da ti ne pricam. Okacicu skrinsotove jednom...
:: sad trenutno benq 20`` .. jeftino djubre .. ali zadovoljava .. i LG flatron 15`` tft .. slika ubija kako je ostra . :: :: ko ono ima 14-ku .. menjaj to matori .. imas 17`` crt za 10e .. ko pasulja ..
Radio sam na LG 24-colnom vajd (ne znam model al znam da košta papreno). Ne sviđa mi se vajd format, stvar ukusa.
ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
:: Moram da se nadovežem na tvoj post s obzirom da sam dosta dugo koristio Samsung 970p (4:3) i naravno bio prezadovoljan. Takođe, nisam mogao da zamislim wide ali moram da priznam da sam promenio mišljenje. Dovoljan je monitor od 23-24` i da se 4:3 zameni . :: :: Inače, sada koristim Samsung XL2370 i u prvom trenutku (prvih 2-3 sata) bio poprilično nezadovoljan. Usledila je potrebna kalibracija i sada sam vrlo zadovoljan i mogu ga preporučiti za sve vrste poslova na računaru :: :: :: :: CRT SGI od 21 cola. Smeta mi što ne mogu da nađem veći . Zameniću ga sa drugim CRT monitorom kad crkne ili eventualno nekim TFT-om ako ih ikada naprave da mogu da prikažu sliku kao što je daje katodna cev (i to da je format 4:3 jer mi se vajd skrin baš i ne sviđa nešto) :: :: :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: :: :: ::
Rezoolucija 1920x1080, toliko mi je sve sitno na ekranu da vec mesecima ne mogu da se naviknem, pre njega sam 2 godine imao Asus 19`` 193D. Svaki daje neku svoju sliku, drugaciji su, ali mi je vise odgovarala devetnaestica, a cini mi se da je Asus imao lepse boje...
Demon to some. Angel to others. _______________________________
dobar izbor kolega, samo meni e bio lima pa sam uzeo 47`-icu i... - vrat me vise ne boli!
Not 4 Every1
:: :: 42` LG lcd FUllHD 42LD420, gledam sa 2 metra, i super je slika. Nemam zamerki nikakvih. Zadnji pokusaj monitora mi je bio philips od 24 incha, zaboravih oznaku, al znam da je oko 21-2 hiljade sad. ODmah sam ujutru vratio i skontao da ako budem ikada hteo monitor da kupim, bice to neki od bar 35 hiljada. Jer ovo do 20 nesto mi nije to to :: ::
931BF...ima nekoliko godina, radi ko zmaj...ali moraće da padne neki veći full hd...pre toga sam skoro 8 godina imao Hansol 501p, koji mi i dalje radi na starom kompu... Fiat iustitia, et pereat mundus
Ja trenutno imam Samsung 931BW koji je svasvim ok monitor. Dobar odziv, malo probijanja bele ali nista strasno jedino sto mi smeta sto nije 4:3. Ni ja ne mogu da se naviknem na wide pa da ga j.bes. Pre ovoga sam imao (i jos uvek ga imam) 17` crt Nec Multisync FE750 koji je apsolutno fantastican crt monitor i slazem se sa time da tft monitori ne mogu da prismrde kvalitetnijim crt monitorima sto se kvaliteta slike tice iz prostog razloga sto je tacka mnogo krupnija kod tft-a. Mada ima i tft svoje prednosti, ne zauzima puno mesta, ne zraci, manje struje trosi itd.
Imam vec 5 godina LG Flatron L1752S LCD 4:3 - jeftin je i nema bogzna kakvu sliku ali sam zadovoljan njime, samo dolazi vreme da ga zamenim. Uskoro bih uzeo neku jeftinu 22-jku - gledao sam Philips 223E1SB, pa ako neko ima nek ostavi utiske. Inace ponekad koristim i Samsunga 26`` LCD TV preko HDMI-ja za filmove i sa njim sam sasvim zadovoljan.
Intel E5200@3.5GHz, MSI P45 Neo, 2x2GB Kingston 800, Asus EN9800GT OC 512MB, WD 500GB, CM Elite 332 450W
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.