Da, znam da si rekao da si uzeo 5970 nesto preko oglasa ak ose sewcam dobro, steta da si imao tako losa iskustva, evo ja sam zamenio dve 5750, koristio jdno vreme i samo jednu, sad 6870 i nijedan problem sa drajverima.... Isto mi je bilo i dok sam imao nVidia i sada, sad koristim Ati jer su po meni tenutn obolji izbor njihove karte...
Da najavim najverovatnije sutra cu se poigrati sa 6870 Crossfire i to na svom OCZ SXS 600W napajanju :D
:: Mislio sam na to od kako sam presao na 460 nisam imao problema,lose sam napisao...a to da li verujes ili ne verujes za 5970 iskreno me ne iteresuje.mogu ti reci to sa konja na magarca meni sve igre rade i sa 460 nema nijedne igre koje ne rade i nije neka razlika da li ti ide fps 40 ili 140....promenio sam je jer je pocela da iritira ta blokada,kolega meda zna da sam imao 5970 i da sam postavio rezultate 3d vantage i rekao da je necu menjati da ide u vetrinu kad zavrsi svoje grdno sam se prevario :: :: I neverujem da cu vise ikada uzeti ati nisam fan nvidije ali sa njima nisam imao problema...ovo je moj prvi racunar, i nemam neka ranija iskustva sa amd/ati nvidia,bio sam na laptopu.tako da najbolje iskustvo mi je sa nvidia/inte :: DEO, sa njom nisam imao problema jer sam uzeo gtx 460 pre nedelju dana i nemam problema,pogresno si shvatio.dok ati sa svakim novim drajverima sve gore do goreg :: :: :: Covek koji je imao 5970 je uzeo gtx460? Da. To ti je kao da si presao sa konja na muvu :: :: :: :: I da, kazes da ti to prvi racunar, sto znaci da ti je prva i jedina kartica ati posto si samo bio na laptopu, i onda kazes da ces da uzimas nvidiu jer sa njom nisi imao problema. Dal da smislis kako ces da slaze :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: :: :: :: :: Intel i7 93 :: :: :: gigabyte x58a-ud :: :: :: kingston ddr3 3x2gb 1600mhz cl :: :: :: asus directcu gtx 46 :: :: :: ssd kingston x25m 80g :: :: :: wb 1TB gree :: :: :: chiftec 750W CFT, cekam zamenu za corsair kad stigne u gigatron pa bacam na oglase chieftec :: :: :: :: :: :: uzeo sam ati 5870 (kad je izasla 2009 u septembru tako nesto platio 29500din)pa sam posle god dana zamenio za 5970 +150e,i imao sam tih problema sa 5970 da izaziva blokadu ali to se desava 2-3 puta u toku nedelje (neodredjeno vreme blokade) ,stabilna u futurmarku i u igricama,na kraju je probao u uzeo 460 :: :: :: Nikakav iznenadni restart racunara niti grasenje nije bilo...igrice sve radile :: :: :: I neverujem da cu vise ikada uzeti ati nisam fan nvidije ali sa njima nisam imao problema...ovo je moj prvi racunar, i nemam neka ranija iskustva sa amd/ati nvidia,bio sam na laptopu.tako da najbolje iskustvo mi je sa nvidia/inte :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ja sam se mnogo dvoumio izmedju 6870 i gtx 460,(odlucio sam se za 460) iz sledeceg razloga, mnogo igram Heroes of Newerth,i tu mi izbaguje mis ne znam kako da objasnim ,isto i sa 5870 i 5970,i mnogo mi se grejala u toj igrici do 80C pa krene vent da se cuje,(dok mi se to ne desava sa 460)a uopste nije zahtevna nego u koju god igru igras kod atija, grfa je opterecena 100% i zato krene da se greje kad nema potrebe...a ovo da sistem blokira sa 5970 mi je nejasno, liku kom sam prodao kaze sve pici nikakvih problema,blokiranja itd. on ima amd setup
@AcA ima tu dosta do kompatibilnosti i do samih drajvera, mozda je izasao u medjuvremenu novi tj bolji drajver, ko zna do cega je 100 ljudi 100 cudi, 100 zena 200 sisa :) Ja koristio i ATI/AMD i nVidia karte i sve su mi radile jako korektno, eto imao sam srece
Probao, prvo sam i sumnjao na neki poremećaj u toploti boja u CCC-u koji pripada paketu 10.10, resetovao na defaults i njente.
Zaključak je da, bez daljeg experimentisanja, jer vremena za to stvarno nemam, te konfiguracije koje imaju problem do daljnjeg ostavim na 10.8.
:: Ovo bi verovatno rešilo problem. Jesi probao, bax :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Samo u CCC podesite color temperature na 6500K ::
Re: Re: konfa@Snoopy, covek je presao sa muve-gownare na
07.11.2010. 07:04
status: user broj poruka: 11023
pcelicu... Imao je `kartu`, sad ima kartu.
:: Covek koji je imao 5970 je uzeo gtx460? Da. To ti je kao da si presao sa konja na muvu :: :: I da, kazes da ti to prvi racunar, sto znaci da ti je prva i jedina kartica ati posto si samo bio na laptopu, i onda kazes da ces da uzimas nvidiu jer sa njom nisi imao problema. Dal da smislis kako ces da slaze :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: :: :: Intel i7 93 :: :: gigabyte x58a-ud :: :: kingston ddr3 3x2gb 1600mhz cl :: :: asus directcu gtx 46 :: :: ssd kingston x25m 80g :: :: wb 1TB gree :: :: chiftec 750W CFT, cekam zamenu za corsair kad stigne u gigatron pa bacam na oglase chieftec :: :: :: :: uzeo sam ati 5870 (kad je izasla 2009 u septembru tako nesto platio 29500din)pa sam posle god dana zamenio za 5970 +150e,i imao sam tih problema sa 5970 da izaziva blokadu ali to se desava 2-3 puta u toku nedelje (neodredjeno vreme blokade) ,stabilna u futurmarku i u igricama,na kraju je probao u uzeo 460 :: :: Nikakav iznenadni restart racunara niti grasenje nije bilo...igrice sve radile :: :: I neverujem da cu vise ikada uzeti ati nisam fan nvidije ali sa njima nisam imao problema...ovo je moj prvi racunar, i nemam neka ranija iskustva sa amd/ati nvidia,bio sam na laptopu.tako da najbolje iskustvo mi je sa nvidia/inte :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa moras rucno, to je fora. Stavi na 6500 i vozi. Inace muke mucim sa 10.10c i d drajverima, nesto su zajebali...
Lizanje kvaka je na drugim planetama zabranjeno.
:: :: Probao, prvo sam i sumnjao na neki poremećaj u toploti boja u CCC-u koji pripada paketu 10.10, resetovao na defaults i njente :: :: Zaključak je da, bez daljeg experimentisanja, jer vremena za to stvarno nemam, te konfiguracije koje imaju problem do daljnjeg ostavim na 10.8 :: :: :: Ovo bi verovatno rešilo problem. Jesi probao, bax :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: :: :: Samo u CCC podesite color temperature na 6500K :: ::
po ovom ispada bolje kita u ruci nego 200 sisa na grani .)
:: Bez nekog vređanja prema GTX460, koja se pokazala sasvim dobro, nešto me tera da ipak promenim nalov posta u sledeće :: :: Imao je `kartu`, sad ima kitu :: :: Ono, s konja na muvu, je slabo poređenje :: :: :: Phenom II X3 720BE @ 3,2GH :: OCZ Vendetta :: Gigabyte GA-MA790X-UD3 :: Kingston HyperX 4GB DDR2 106 :: Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAK :: Gigabyte GV-R487D5-1G :: Creative X-Fi Xtreme Audio PCI :: CM 690 II Advance :: Chieftec CFT-650-14C :: ::
Ja sam jedan od gore pomenutih ljudi koji ima isti problem. Napajanje: PC Power&Cooling 750W Graficka: HD5850 Monitor: LG W2243S
Sve vec duuugo radi ok, Win 7 koristim jos od RC verzija, a tek sa 10.10 drajverima se dobije to nesto roze,... mislio sam da nesto tripujem dok me je nije pitao drug za to, a on ima HD5770. Problem se resi sa verzijom 10.8, ona radi ok. A da podesavam boje i ostalo ne pada mi napamet, to treba da se snimi i da radi, a ne da sa svakom novom verzijom drajvera moram da udesavam boje.
Mora da je nekom geju koji radi u AMD povredjen ponos, pa je odlucio da nam napravi `roze` drajvere....
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Inače u Transcend-u je Samsung Spinpoint M7 (Enhanced) serija diskova :-), u mom slučaju model HM641JI, znači JI serija....JJ je 7200 rpm i 16MB keša.
:: Ja sam jedan od gore pomenutih ljudi koji ima isti problem :: Napajanje: PC Power&Cooling 750 :: Graficka: HD585 :: Monitor: LG W2243 :: :: Sve vec duuugo radi ok, Win 7 koristim jos od RC verzija, a tek sa 10.10 drajverima se dobije to nesto roze,... mislio sam da nesto tripujem dok me je nije pitao drug za to, a on ima HD5770 :: Problem se resi sa verzijom 10.8, ona radi ok. :: A da podesavam boje i ostalo ne pada mi napamet, to treba da se snimi i da radi, a ne da sa svakom novom verzijom drajvera moram da udesavam boje :: :: Mora da je nekom geju koji radi u AMD povredjen ponos, pa je odlucio da nam napravi `roze` drajvere.... :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Broj postavljenih tema: 60444. Broj poslatih odgovora: 647852. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.