I jeste i nije isplativa, ima dobre performanse, ali potrosnja ce biti visoka, karticu kasnije neces moci da prodas, neces imati drivera koji ce malo da sredjuju njene performanse, nemas DX 11,...
imam chieftec dragon sa cetiri kulera koji se lepo cuju. ali isto tako lepo odvode vreo vazduh iz kucista. sve u svemu nisam zahtevan niti razmazen sto se tice dB i grejanja niti potrosnje... verovatno cu uzeti 295
Ne verujem o cemu polemisete....TO je kao da karakterisete bugati vejron,kao u brate greje se motor ko lud,skrce gorivo ko mazga,u fullu za 14 minuta,dual motor,koji bi sad sabio neki singl...bla bla bla...
Nvidia gtx295,ravno a i bolje performanse od gtx480 svakako,verovatno blize gtx580,a da trosi i da se greje,pa ja neznam sta bi ti....I ja sam vreo kad vidim kolko neke kartice kostaju,a za 200 evra,ovakva kartica.Ih pa uzivanje za svakog hardverasa/gejmera....Sta god i ko god bio pa i da je vidi recice U jebote kolka karta,kad vidi performanse ima oci da ispadnu...
Tako da ne serendati decku,nego da pazari on to lepo i uziva...200 ili 210 sve jedno...
Asus m4a89gtd pro/usb3-Athlon II x4 630 3,511 Ghz-msi 4870x2 OC-2x2gb geil ddr3 1600-wd green 1tb i seagate 500gb-cm-rm 620w-audigy 2 platinum ex-yamaha dsp-ax620.jbl L46.
:: Naravno da nije bio reparirani GAINWARD !! :: U pitanju je bio ASUS , koji je bio star manje od godinu dana , sa garancijom od 3god :: CAK mislim da je u pitanju moja bivsa kartica , o kojoj se ovde polemise .. :: :: Pozz !! :: :: :: Asus P7P55D- :: Intel® Core™ i7 875K @ 4200MHz 1.360 :: Prolimatech Megahalem :: NOCTUA NF - P12 Push and Pul :: 2x2GB DDR3 2000MHz G.SKIL :: MSI N460GTX Hawk `Talon Attack :: SSD 128GB APOGE :: Samsung SyncMaster T26 :: Thermaltake Toughpower 10 :: ::
Kazem , imao sam ASUS ... Potrosnju sam saznao sa jednog sajta , mislim cak da je bio Guru3D ... Oni su testirali bas ASUS GTX 295 ... Sto se tice setovanja ventilatora , tj. buke , kazem , na idile je nesto ispod 60c !!! Sta bi se desilo kad bi smanjio ventilator ? Otisla bi automacki na preko 60c u Idile ... Temprerature su isle i preko 90c , gde se ventilator pali na 100% ! E to je tek totalno SMRT za usi ! Sto se tice ventilacije i kablova u kucistu , to je bukvalno za IZLOG kako je lepo spakovano , tako da neko ne kaze , e nije dobra ventilacija u kucistu ... A da drzim otvoreno kuciste , ne pada mi napamet ... Prvenstveno zbog prasina ( imam filtere za VAZDUH na usisu ) , a drugo zbog buke ... Inace kuciste koje imam , ima i zvucnu izolaciju ... Sa pomenutim komponentama iz potpisa , sve je jako hladno i ULTRA tiho !
Polako sa kritikama piska... meni se ne sviđa potrošnja ove kartice. Ne sviđa mi se ni 470, 480 i 580 i sve ATI jeve koje su blizu i biće blizu, pa i Kajmak. Ali, MENI. U startu sam savetovao - da čovek to kupi.... uz obazrivost da mu se nešto ne uvaljuje jer je cena baš povoljna.... pritajeni zeleni, odmah su reagovali u zaštitu nevidije, SLEPI da sam preporučio kupovinu - uzimajući u obzir da čovek hoće performanse i da je spreman da zažmuri na neke manjkavosti, pogotovo po toj ceni, a da je spremani i po pitanju napajanja i ostatka konfe... Ako je neko mislio da napišem hvalospev ovakvom hardveru, može da ga duva. Toliko grejanje i disipacija, za mene je silovanje. Pogotovo uz buku. 580 je recimo, po tome baš bolja, jer, možda, ali možda, hlađenje odradi dovoljno brzo i spreči bilo kakvo termičko-fizičko oštećenje čipa. Sve ovo što pričam, ne mora biti istina, i svak može da o tom misli i ulaže pare ako misli da je u nešto siguran... ja sam o svom stavu da li bi ja to kupio, govorio u svoje ime.... a scyter u svoje, kao vlasnik takve serije kartica, i kao neminovno zainteresovan da se ista ceni i dalje i dobro prodaje polovna, ali, malo morgen. To je u očima kupaca potcenjena serija, tržišna cena me potvrđuje u tome što tvrdim, a biće i još gore kako vreme odmiče. Da sam vlasnik, i meni bi bilo žao, ovako, hladne glave mogu da opletem po stvari koja me se ekonomski ne tiče. Jedan od razloga je i ovo što navodi miša-floyd, a drugi je pojava hladnih lemova i moje saznanje kakvim su temperaturnim naprezanjima tako nasvirani čipovi podvrgnuti. Bez obzira zeleni-crveni, isto mislim i za atijeve čipove i kartice. Možda je to malo razvikanije kod nevidije, ali, novi 69xx i antillope će tome najverovatnije prići, po najavama - ponavljam - i moje je mišljenje isto. JA to ne bih uzeo, što zbog para, što zbog opasnosti u koje su te pare uvaljene zbog tako vrućih i potrošački nastrojenih GPU-a... Ja sam za neke umerenije proizvode, gde se na bilo koji način izbegavaju neke, do skora, ludačke temperature čipova, pa pričali oni meni bajke kakve hoće, i dalje je to prevashodno silikonski čip a termičke karakteristike mu nisu mogli toliko da unaprede pa da trpi po 100 stepeni (opet, ne mislim samo na predmetnu karticu nego na sve grafulje koje dolaze blizu te temperature). Eh, frustracija je izgleda nastupila, nivo radijacje je povečan a zaštitni faktor svoga klana je podignut na viši nivo. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
@MisaFloyd Definitivno ti je zapao los primerak. @Gile23 Ti za drivere govoris vec godinu dana tako.Prosipas iz supljeg u prazno.Prvo moras da znas da driver ne prepoznaje kartu po kodnom imenu u smislu performasni i optimizacije vec po SLI-u tako da dok god bude podrske za SLI bice uvek i za GTX295 a SLI ce da traje dok god postoji Nvidia. @Pisko ,hm brate ti imas neke izvale i neke informacije,izvini ali mislim da u zaru fanboy-izma i pristrasnosti malo trolujes.Koji hladni lemovi na GTX295?Kolike temperature?Da li si ikad imao ovu kartu ili imao prilike da je probas?Ako se ogradis sta bi ti onda nemoj da nastavljas sa daljnom generalizacijom za koju nemas argumente..Cuo,rekla kazala i te fore nisu ozbiljne.Samo rad,ono sto si sam stekao i naucio,to cenim..Ne volim nepouzdane price i izmisljanja..Cuo ja od Pere i tako to..
Mozda ti je bolja varijanta da uzmes 2 komada gtx260 ili 275 da probas malo SLI. Lakse ces kasnije prodati ove slabije ako ne budes zadovoljan. Jedino dobro u toj tvojoj varijanti je sto ima garanciju jos 2 godine. Mene bi ipak odvratila potrosnja te kartice,za buku nisam siguram mada nema trika da bude tiha.Osetljiv sam,iritira me i najmanje zujanje i huk (verovatno su godine u pitanju) Na kojoj rezoluciji si?
Moje je mišljenje, da ne mora čovek SVE da ima da bi o mnogo čemu mogao da nešto misli - poprilično osnovano. To je odlika apstraktnog mišljenja i ne treba je zloupotrebljavati kroz isključivost. Nešto stvarno ne može, jasno, ali, mnogo toga može. Čip je čip, a zagrevanje je zagrevanje, brzina ovog drugog, fizičke karakteristike prvog i materijal od kojeg su napravljeni spojevi (sada `zelen` ali, evidentno lošiji nego pre), isti su za sve nove čipove, samo fanboy može da troluje kako je bitno da li na površini čipa bojom biva ispisano 2xx, 4xxx, 4xx, 5xx, 5xxx ili 6xxx.... jer, ako je evidentna enormna potrošnja i lošije rešeno hlađenje/grejanje, natpis na čipu je nebitan.... dobro, ljudi veruju u svašta.. Drugo, mnogi od nas su dokaz, da, čak i kad nešto imaju, nemaju o tome blage veze. 99% pitanja na ovom forumu su upravo prouzrokovani time: ljudi nešto IMAJU ali imaju i probleme sa tim. Izuzetno često, odgovor dobijaju od onih koji nemaju isto parče hardvera... mada mislim da je bzvze da ovo komentarišem.... Ja nemam i neću imati tu karticu, ali. verujem u podatke o njoj, o potrošnji i grejanju - pa i buci. Znam da je nema kao česte po problemima hladnih lemova, neki drugi modeli su tu `najpopularniji`, ali, koliko ih je prodato, to bi bilo i neverovatno za očekivati. Osim da su totalni failure - što nisu. Eto, kolezi tortožder je npr. dokaz, ja ga vazda zezam, imao je jednom ati, nije uspeo da instalira drajver, i odmah doneo zaključak da je 50 ili više posto ljudi mutavo, a da ati ne valja uopšte...
Dalje, PC je toliko kompleksna i pod labavim standardima napravljena platforma, da je, u najmanju ruku, naivno i detinjasto, nešto GENERALNO tvrditi samo na osnovu svojih rezultata. Svakako je neozbiljno. Ja sam na istom računaru, istm hardveru, u različitim vremenskim periodima dobijao različite rezultate a da ne znam zašto zasigurno, naizgled, ništa nije menjano, a zaključak koji sam izvodio bio je potpuno suprotan. Zaletao sam se i onda sam sebi skočio u usta. Sa više iskustva, pokušavam to da izbegnem, a ostalima se - podsmevam. Dizati na pijedestal krajnje istine neki svoj test... neozbiljno je. A, radi se samo o individualnom iskustvu i postignuću, koje je još, postignuto u nekontrolisanim uslovima (na poverenje i na dođem ti). Da se ne bi prepirali, kako imaš i imao si sve kombinacije hardvera i da si sve probao na svemu... eto ti tema o problemima sa 460, jedan ga ima, drugi nema, od onih koji imaju, jedni imaju ovakve, drugi onakve... a, naizgled, sve je u konfiguracijama dovoljno unificirano i slično odnosno, dovoljno platformski različito da ne može da se okrivi ni jedna procesorska platforma.... Doneti zaključak na osnovu bilo kojeg od tih pojedinačnih slučajeva, odraz je neozbiljnosti i nezrelosti.
@TheBear Mani me testova sa neta jer ja to sve u svako doba mogu da proverim kao sto jesam.A da li oni update-uju stare rezultate sa novim u to ne ulazim. Kada je boost donesen za seriju GTX 4xx uporedo je optimizovan i dodatno SLI te je moj karta i dalje brza od GTX480 ,uporedjivao sam ali su razlike jako male,minimalne..Ima igara gde je GTX 480 brzi ali isto tako sa smesnom razlikom i to retko. Obzirom da moja karta moze da se OC-uje divljacki te razlike se shodno tome drasticno i povecavaju! @BlueSkyNis Ne znam da li si me razumeo..Pisko je pominjao hladne lemove na GTX295 a ja mu lepo kazem da ne prica na pamet ako tu kartu nije imao ili video sl..Ja jos nisam sreo ni jednu sa hladnim lemom,iskreno. @Pisko Ja mogu da ti kazem samo jedno.GTX 295 je najbolja investicija pored monitora koju sam napravio za ovih proteklih par godina tj koliko je kod mene od kako se pojavila ovde.Platio sam je 485 eur i ni dana nisam zazalio a evo i dan danas mogu da se zezam i uzivam u igrama i blagodetima grafickog prikaza i da se igram sa filterima i to sve u 32xx da ti pamet stane kako ispegla sliku,16xAF -milina sve na Hi Detalje i to da imas brutalno dobar FPS.Ona je sebe isplatila do sad.Moja ocekivanja su i vise nego ispunjena i sto je najzanimljivije nemam potrebu ni sad da je menjam ko zna koliko jos dugo jer nema igre koja moze da je namuci!Sve sam ti rekao. Sto se tice Tortojeda dzabe zezas decka,nije ni najmanje amater,cinjnica je da su ATI driveri losi/losiji bili,sad ne znam kakvi su.I sam sam imao koliko hoces BSOD-ova,problema u igrama i sl..Za te stvari stvarno treba skinuti crvene naocare da bi se priznalo da ATI na software-skom nivou stoji jako lose pa nije lepo prebaciti kriviciu na naviodno ne znanje instalacije drivera!Ko bre to jos ne zna,to i mala deca umeju a ne neko ko radi sa hardverom svaki dan..
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.