Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
6850 vs 460 1gb da vidimo sta kaze .) OC dometi i performanse :)
STRANA 2 OD 2
raic Re: evo za cika Raju 15.11.2010. 11:30 #262944

status: user
broj poruka: 9006
Fala, fala. Kad se to čudo uopšte očekuje u prodaji zna li neko?

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: http://goo.gl/650Y
::
:: na 1000/1200 65c ali fan na 100%, koliko je bucan stvarno ne zna
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
saxija Re: Re: evo za cika Raju 15.11.2010. 11:33 #262945

broj poruka: 4016
na guru of 3d kazu vrlo uskoro iliti `We expect availibility of this graphics card real fast`

EDIT jesi li razmisljao o GA karti posto ima jako fino `ladjenje

http://goo.gl/OwTd5

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

:: Fala, fala. Kad se to čudo uopšte očekuje u prodaji zna li neko
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
:: :: http://goo.gl/650Y
:: ::
:: :: na 1000/1200 65c ali fan na 100%, koliko je bucan stvarno ne zna
:: ::
obradmi Zajebani nema to veze sa domacinom 15.11.2010. 11:52 #262950

broj poruka: 7737
Ima tih kombinacija i sa 1090 T Stave ATI 5870 kao primary ,Nvidia gts 450 kao sekundarnu pa pici hardversko ubrazanje na premiere CS5 samo tako .
Nego slabo mi nesto testiras AMD CPU .
Zajebani76 @obradmi 15.11.2010. 12:47 #262956

broj poruka: 538
Ma to je fora :)

Nema tu sta da se testira a da je zanimljivo prosecnom korisniku. Gaming je odavno presao i oslanja se pre svega na snagu GPU-a. PII ili nekil jaci intel 775/1136 jednako dobro daju podrsku grafici da izvuce maksimum. Recimo da je intel nesto bolja platforma za gaming, ali to je zasita mizerno i neopravdava cenovnu razluku narocito ne u highend segementu. Sve sto je do 100-150 cpu ili ploca je ok. AMD tu moze da parira. Preko toga intel klepa po usima samo tako za nesto malo bolje preformanse. Samo to vazi kada su prosecni korisnici u pitanju. Za ozbiljnu primenu cena intel platforme je relativno opravdana a gledano kroz vreme eksplatacije. U svakom ozbiljnom biznisu vreme je novac .) AMD trenutno tu nema sta da trazi i ulozeni novac ma koliko Intel platforma bila skupa je manje bitna stavka od vremena koje je potrtebno da bi se odredjeni posa obavio. Porazno je to sto AMD cak i da napravi daleko superiorniji cpu od intela ne moze da se izbori za trziste u skladu sa kvalitetom i performansama koje nudi. Bilo je i takvih situacija, pa je intel opet bio dominantan.

Znam da se mnogi nece sloziti sa ovom mojom konstatacijom, ali to ne menja cinjenice. Isto tako jedna od cinjenica je da Intel i AMD koliko god da su konkurenti isto tako su i tihi partneri u poslu. Nema sanse ni u teoriji da se pojavi neki drugi proizvodjac CPU-a, baram kada je zapad u pitanju. Mozda neki kineski gigant napravi nesto sto ce vremenom postati ozbiljna konkurencija. Niste ni svesni koliko neralno skupo placamo racunare samo zbog monopola na trzistu Intel/AMD/Nvidia, tri proizvodjaca koji diktiraju sve na ovom svetu vezano za IT sektor. Intel pre svega :(

Ne kazem ovo zato sto preferiram Intel platformu. Kada je AMD bio bolji za gaming bio sam na AMD-u. Moja makina je neopravdano i neralno skupa za moje potrebe, ali to je do mene, volim da sve bude u full-u :D

Sad moze da se desi da tema ode u pogresnom smeru hehehehe :D:D:D

vuk125 Re: @vuk125 15.11.2010. 13:31 #262964

broj poruka: 2929
Pa ne obara stabilnost samo temperatura kartice.
Ova teorija koji si izneo vezano je t ali nije temperatura samo problem.
GPU se ne mora uopste pregrekjavati da bi bio nestabilan.
Kako su stream i shader jedinice sastavni deo modernog GPU one ce negde i pri razlicitim uslovima biti opterecene manje a negde vise.
Zato se javlja problem nestabilnosti negde a negde ne. Naponom i obaranjem temperture problem stabilnosti nije definitivno resaen.
Kada GPU racuna poligone tj obradjuje textrure desava se skup matematickih kalkulacja u stvari, komplkovan proces brzina kjom se taj proces odraditi tj skup takvih procesa odradjivati ne zavisi samom od brzine GPU-a u frekvencijskom smislu.
Presudnu stvar ima ima arhitektura . Arihitektura je ta koja dozvoljava OC do neke granice. Dakle dzabe je tebi sto ti pumpas naponima GPU o obaras temepturu ako te arhitektura ogranicava. Temperatura jeste parametar koji odredjuje uspesni OC i napon ali oni nisu jedini parametri.
Ono sto hocu da kazem je da T i naponi nisu jedino sto je problem kod stabilnosti. Doduse na ta dva paremetra jedino mi kao korisnisci mozemo da uticemo.
Da bi priicali opsirnije morali bi da odemo daje i razumemo kako zapravo GPU radi sta radi i da razumemo dobro arhitekturu.
Dakle moze recimo da prodje 100 krugova Crysisa a da pukne recimo u GRID-u posle 10min.

:: Postoji nesto sto ti ne znas a ja sam zaboravio da napomenem a vezano pre svega za OC. Kada se karta dovede do tacke da gpu prelazi 80c do nekih 86c, klok na kome radi je 100% stabilan. Sledeca temeperatura koja bi oborila stabilnost je 88-90c. Kada karta dodje do te tacke treba dodati jos napona da bi mogla da radi na istom kloku.
:: Ne volim da se bavim previse detaljima, to jes, ne volim da pisem o detaljima a bavim se detaljno onim sto me zanima, ali ovo sam treba da pomenem. Uvek se javi neko sa njemu osnovanom sumnjom a ja nemam vremna da objasnjavam u nedogled nesto sto vec znam. Tako da 70% stvari izostavim kada su ovakvi kratki prikazi performansi u pitanju. Kada je forum u pitanju nista detaljnije nije ni potrebno, nema koristi od toga. Prosecnom korisniku su to samo suvisen informacije, a takvih je najvise. Kada ovo kazem ne mislim na tvoje zapaznje, tvoj komentar je na mestu
:: Vent je iz tog razloga podesen na 50%, da bi karta dostigla tih +80c. Kada se ostavi na auto 24/7 klok je 1020mhz ali vent ume da predje 60% i tada postaje pomalo bucan.) Ovih 1000mhz nisu nista posebno. Videces kada budem dovatio :P ASUS DC. Ta karta, primerak koji smo probali je isla na 1130mhz 100% stabilna ali sa ventom na 100%. Nije bilo vise vremena da se ispita neki stabilan klok sa normalno podesenim ventom. Ovaj Sapphire nece nikako da makne preko 1040mhz, fali kvalitet u izradi pcba i pratece elektronike na krati. GPU ima mnogo potencijala za oc, tako da se od malo boljih modela kao sto je Hawk i ASUS DC moze dosta ocekivati. Bice verovatno i neki malo kvalitetniji Sapphire. Ovakav kakv je za sad savresno radi do 1000mhz :
:: Probaj ovo sto sam naveo da primenis u praksi pa ces videti da sam upravu :)
donmarco utisci... 15.11.2010. 15:10 #262986

broj poruka: 43
Pre nego sto iznesem svoje zapazanje u vezi nove radeon HD6000 serije, zeleo bih da na napomenem da nisam privrzen ni jednom taboru, vec iskljucivo gledam da za sto manje ulozenog novca izvucem maksimum performansi.Dugo sam bio u dilemi kao i vecina ljudi na forumu koji su planirali upgrade da li uzeti GTX 460 1gb ili HD6850, ali kao i uvek, presudile su neke sitnice (manja potrosnja, odlicno hladjenje, potencijalni overklok, mogucnost porasta performansi kroz nove drajvere...).
Kartica out of the box nudi dovoljne pa cak i vise nego dovoljne performance da skoro svaku igru (da ne kazem sve :D ) moze da potera u the hihgest nivou detalja sa sve AA i AF podesenim do max (eventualno AF negde x8 ili x4).Citam iskustva Zajebanog76 sa Saphirom i vidim da cela serija moze da izvuce pristojan overclock, da ne kazem odlican, a da to ne degradira znacajno ostale pozitivne (gore-pomenute) karakteristike. Tek sam nekoliko igara poterao sa ovom kartom, sa najvisim nivoom detalja koju igra dopusta (Mafia II, Call of Duty-Black ops, F1 2010, Dirt 2...) sa def. i `blago` klokovanim
frekvencijama i dobitak je 5-13 fps u zavisnosti od igre (negde je konst 60fps zbog ukljucenog Vsync-a pa i ne vidim povecanje :D ). Kad kazem `blago` klokovana mislim bez podizanja voltaze GPu-a postize stabilne (nema artefekata u Vantage-u i tokom igranja) klokove od GPU-960MHz i Mem-1150Mhz, a kao takva,posle partije gamiga pokazuje sledece u MSi Afterburner-u:
Temps: 51C-78C, Fan: 23%-52%, Voltage: 0945mV-1.149mV

Inace u pitanju je Asus EAH6850 DirectCu (165.5.-eur prva serija iz A*o* C*m*u*e*s ) a ostatk konf.:
Phenom 955BE, Titan Fenrir+Magma@ 3.2Ghz (po potrebi se klokuje na 3.8Ghz)
Gigabyte 770TA-UD3
Patriot 2x2Gb 1600Mhz AMD Black Edition, 7-7-7-9@1.78V
Corsair HX650W
CM 690 II Advanced
Sasmsung F3 1Tb

U svakom slucaju jako sam zadovoljan kartom, pretpostavljam da bih isto bio i da sam uzeo GTX 460 1GB...da ne duzim, mislim da je generalno sad dobar trenutak za kupovinu g. karte mid segmenta, ili jos bolje ko moze da saceka izlazak GTX 560 i novi price cut `starih` karti, pa da onda pazari nesto.Ako nekog nesto konkretno interesuje u vezi ove karte, slobodno neka pita, jer ovo nije nikakav test nego grubo zapazanje i utisci jednog hardverasa :D :D

Sta to radis, kume ! ! !

TheBear Re: utisci... 15.11.2010. 15:22 #262988

broj poruka: 6502
Hvala sto si izneo utiske, odlicna je ta DirectCU, pre svegba sto kuler sigurno niej bucan toliko a odlicno se klokuje.

:: Pre nego sto iznesem svoje zapazanje u vezi nove radeon HD6000 serije, zeleo bih da na napomenem da nisam privrzen ni jednom taboru, vec iskljucivo gledam da za sto manje ulozenog novca izvucem maksimum performansi.Dugo sam bio u dilemi kao i vecina ljudi na forumu koji su planirali upgrade da li uzeti GTX 460 1gb ili HD6850, ali kao i uvek, presudile su neke sitnice (manja potrosnja, odlicno hladjenje, potencijalni overklok, mogucnost porasta performansi kroz nove drajvere...)
:: Kartica out of the box nudi dovoljne pa cak i vise nego dovoljne performance da skoro svaku igru (da ne kazem sve :D ) moze da potera u the hihgest nivou detalja sa sve AA i AF podesenim do max (eventualno AF negde x8 ili x4).Citam iskustva Zajebanog76 sa Saphirom i vidim da cela serija moze da izvuce pristojan overclock, da ne kazem odlican, a da to ne degradira znacajno ostale pozitivne (gore-pomenute) karakteristike. Tek sam nekoliko igara poterao sa ovom kartom, sa najvisim nivoom detalja koju igra dopusta (Mafia II, Call of Duty-Black ops, F1 2010, Dirt 2...) sa def. i `blago` klokovani
:: frekvencijama i dobitak je 5-13 fps u zavisnosti od igre (negde je konst 60fps zbog ukljucenog Vsync-a pa i ne vidim povecanje :D ). Kad kazem `blago` klokovana mislim bez podizanja voltaze GPu-a postize stabilne (nema artefekata u Vantage-u i tokom igranja) klokove od GPU-960MHz i Mem-1150Mhz, a kao takva,posle partije gamiga pokazuje sledece u MSi Afterburner-u
:: Temps: 51C-78C, Fan: 23%-52%, Voltage: 0945mV-1.149m
:: Inace u pitanju je Asus EAH6850 DirectCu (165.5.-eur prva serija iz A*o* C*m*u*e*s ) a ostatk konf.
:: Phenom 955BE, Titan Fenrir+Magma@ 3.2Ghz (po potrebi se klokuje na 3.8Ghz
:: Gigabyte 770TA-UD
:: Patriot 2x2Gb 1600Mhz AMD Black Edition, 7-7-7-9@1.78
:: Corsair HX650
:: CM 690 II Advance
:: Sasmsung F3 1T
:: U svakom slucaju jako sam zadovoljan kartom, pretpostavljam da bih isto bio i da sam uzeo GTX 460 1GB...da ne duzim, mislim da je generalno sad dobar trenutak za kupovinu g. karte mid segmenta, ili jos bolje ko moze da saceka izlazak GTX 560 i novi price cut `starih` karti, pa da onda pazari nesto.Ako nekog nesto konkretno interesuje u vezi ove karte, slobodno neka pita, jer ovo nije nikakav test nego grubo zapazanje i utisci jednog hardverasa :D :
:: Sta to radis, kume ! !
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dautovic Re: hehe... 15.11.2010. 15:49 #262997

broj poruka: 2856

Nisam ti procitao ceo post...jbg

Ta sapphire je odlicna kartica!

:: dautovic crni sinko :P pa ko je tvrdio drugacije
:: Citiracu sebe sa pocetka :
:: `Prvi utisci su pozitivni, sto moze da se vidi na slici. Pre svega vezano za nivo buke pri maksimalno odvrnutom naponu. NEMA BUKE! karta je necujna:)`
Zajebani76 @vuk125 15.11.2010. 16:36 #263014

Sve sto si navo kao sto i sam kazes zahteva siru raspravu i bolje poznavanje rada samog gpu, arhitekture. Upravo sve ono sto prosecnog korisnika samo moze da zbuni i na sta ne moze da utice :)

Tako da teorija koju sam izneo ima tu prednost da bez imalo znanja, samo pracenjem zadatih parametara, neko moze da podesi 100% stabilan 24/7 klok .) Kada kazem 100% to znaci da ce mozda neka igra da mu pukne zbog kloka nakon 3h igranja. Meni se to nije desilo do sad. Nista sto se pomera preko granica nije 100% stabilno, kao sto nista na ovom svetu nije 100% tacno .) sve je relativno :P

@donmarco
Ta karta koju ti imas moze da se potera debelo preko 1000mhz :)
Zajebani76 OC skaliranje... 16.11.2010. 00:29 #263150

A sada malo porednjena kako karta skalira pri max upotrebljivim klokovima u odnosu na default :)

Na slici se vidi sve sto je bitno. Koriscen je vantage test sa neuobicajnim podesavanjima i CrysisW. AA i AF su namerno izostavljeni i bice izostavljeni u ostalih par igara koje budem koristio za poredenje sa 460gtx. Razlog za to je nejadnak kvalitet prikaza pri istim vrednostima AA/AF, samim tim u mnogim igrama krajnji rezulta dobijen takvim testiranjem ume dosta da odskace od ocekivanih vrednosti i da daje prednost jednom ili drugom brendu. Sto moze samo da zbuni.

+29% GPU kloka i +13% MEME kloka, donosi u Vantage testu skok performansi od +24%
http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=66800&d=1289860933

+29% GPU kloka i +13% MEME kloka, donosi u CrysisW testu skok performansi od +22%
http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=66801&d=1289861382

Jednako skoku prosecnog FPS-a pomera se i min fps. Skaliranje bi treblo da bude malo bolje, ali nije iz razloga malog oc potencijala memorije. Gpu svakako daleko vise utice na krajnje performanse nego klok memorije, ali da je kojim slucajem i memorija mogla da se klokne makra za +25% mislim da bi ukupan dobitak 24/7 klokovima bio nekih +26/27%.

Ovakvo poredjenje sam uradio samo iz jednoga razloga. Izvesna persona PCP.v..an http://www.natureblink.com/animals/pavian231_36a.jpg :D:D:D:P koja odkad je ubola prvo slovo na ovom forum tvrdi da ATI pri overkloku ne skalira jedanko dobro kao i Nvidia. Cak sta vise tvrdio je da ATI karte ne treba klokovati jer se time nista ne dobija! sto kao sto mozete da vidite nije tacno niti je bilo tacno. Isto to sam pokazao i sa 5xxx kartama, tako da se ovim stavlja tacka na to pitanje. Ko je iole malo pametan a bavio se recima pomenutog gospodina zaboravice da je to uopste i procitao:D:P
TheBear Re: OC skaliranje... 16.11.2010. 07:40 #263170

Utice memorija na FPS primeti se, znam kad klokujem moju, meni memoija ide na nekih 1180-1190 za test, ali za svaki dan ni blizu puca. Za svaki dan na 1150.

:: A sada malo porednjena kako karta skalira pri max upotrebljivim klokovima u odnosu na default :
:: Na slici se vidi sve sto je bitno. Koriscen je vantage test sa neuobicajnim podesavanjima i CrysisW. AA i AF su namerno izostavljeni i bice izostavljeni u ostalih par igara koje budem koristio za poredenje sa 460gtx. Razlog za to je nejadnak kvalitet prikaza pri istim vrednostima AA/AF, samim tim u mnogim igrama krajnji rezulta dobijen takvim testiranjem ume dosta da odskace od ocekivanih vrednosti i da daje prednost jednom ili drugom brendu. Sto moze samo da zbuni
:: +29% GPU kloka i +13% MEME kloka, donosi u Vantage testu skok performansi od +24
:: http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=66800&d=128986093
:: +29% GPU kloka i +13% MEME kloka, donosi u CrysisW testu skok performansi od +22
:: http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=66801&d=128986138
:: Jednako skoku prosecnog FPS-a pomera se i min fps. Skaliranje bi treblo da bude malo bolje, ali nije iz razloga malog oc potencijala memorije. Gpu svakako daleko vise utice na krajnje performanse nego klok memorije, ali da je kojim slucajem i memorija mogla da se klokne makra za +25% mislim da bi ukupan dobitak 24/7 klokovima bio nekih +26/27%
:: Ovakvo poredjenje sam uradio samo iz jednoga razloga. Izvesna persona PCP.v..an http://www.natureblink.com/animals/pavian231_36a.jpg :D:D:D:P koja odkad je ubola prvo slovo na ovom forum tvrdi da ATI pri overkloku ne skalira jedanko dobro kao i Nvidia. Cak sta vise tvrdio je da ATI karte ne treba klokovati jer se time nista ne dobija! sto kao sto mozete da vidite nije tacno niti je bilo tacno. Isto to sam pokazao i sa 5xxx kartama, tako da se ovim stavlja tacka na to pitanje. Ko je iole malo pametan a bavio se recima pomenutog gospodina zaboravice da je to uopste i procitao:D:
Zajebani76 ..... 17.11.2010. 00:25 #263486

Crysis Warhead
Far Cry2
Just Cause 2
Mafia II
Stalker COP
Vantage
Batman ???

Mozda jos neki predlog. Dolaze u obzir samo igre koje imaju benchamark u sebi ili zasebno kao recimo Crysis.

To je ono sto sledi. Mozda iskopam jos neku zanimljivu igru za poredjenje sa 460GTX. Samo u rezoluciji 1920x1200 sa max podesavanjima bez AA/AF, vec sam objasno zasto. Necu da se zamlacujem sa nizim rezolucijama jer navedene igre imaju zadovoljavajuci FPS i pri ovako velikoj rezoluciji. Sve sem Crysis-a:P

Opcija koja bi trebalo dodatno da poboljsa ili ubrza performanse pri (Morphological filtering, stvarno ne mogu da provalim sta su hteli ovim filterom da urade) AA ili bez AA, je beskorisna. Ono sto ustvari radi je blurovanje tekstura, samim tim i ivica. Pri igranju igara gde se akcija na ekranu brzo odvija to i nije tako primetno, ali zato SC2 izgleda prilicno bljutavo.

Ovih par slika mogu da docaraju ono o cemu govorim ali treba igrati igru da bi se stekao pravi utisak. Pritom performanse su bolje sa 4xAA nego sa samo ukljucenim Morphological filtering-om, naravno i prikaz je daleko bolji sa 4xAA.

4xAA
http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=66857&d=1289948494

Morphological filtering bez AA
http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=66858&d=1289948542

No AA
http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=66859&d=1289948583
dautovic ... 17.11.2010. 00:32 #263488

broj poruka: 2856
AvP novi ima benchmark, a i DX11 odnosno teselaciju provrti i njega

TheBear Re: ..... 17.11.2010. 07:42 #263523

Mozda ubacis taj AvP sto kaze Dautovic ili Metro 2033 sa novim Patch-om ima benchmark !

Evo za Metro Benchmark:

http://www.overclock.net/benchmarking-software-discussion/817064-metro-2033-benchmark-thread-using-official.html

Instaliras igru skines Patch krekujes i imaces u folderu igre Benchmark sam ostavis opcije i ides run kao isvaki benchmark.

:: Crysis Warhea
:: Far Cry
:: Just Cause
:: Mafia I
:: Stalker CO
:: Vantag
:: Batman ??
:: Mozda jos neki predlog. Dolaze u obzir samo igre koje imaju benchamark u sebi ili zasebno kao recimo Crysis.
:: To je ono sto sledi. Mozda iskopam jos neku zanimljivu igru za poredjenje sa 460GTX. Samo u rezoluciji 1920x1200 sa max podesavanjima bez AA/AF, vec sam objasno zasto. Necu da se zamlacujem sa nizim rezolucijama jer navedene igre imaju zadovoljavajuci FPS i pri ovako velikoj rezoluciji. Sve sem Crysis-a:P
:: Opcija koja bi trebalo dodatno da poboljsa ili ubrza performanse pri (Morphological filtering, stvarno ne mogu da provalim sta su hteli ovim filterom da urade) AA ili bez AA, je beskorisna. Ono sto ustvari radi je blurovanje tekstura, samim tim i ivica. Pri igranju igara gde se akcija na ekranu brzo odvija to i nije tako primetno, ali zato SC2 izgleda prilicno bljutavo.
:: Ovih par slika mogu da docaraju ono o cemu govorim ali treba igrati igru da bi se stekao pravi utisak. Pritom performanse su bolje sa 4xAA nego sa samo ukljucenim Morphological filtering-om, naravno i prikaz je daleko bolji sa 4xAA
:: 4xA
:: http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=66857&d=128994849
:: Morphological filtering bez A
:: http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=66858&d=128994854
:: No A
:: http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=66859&d=1289948583
Zajebani76 STALKER COP 18.11.2010. 23:23 #264048

Evo malo zanimacije dok ne postavim sve rezlutate. Valjda cu za vikend da nadjem vremena natenane da izvrtim sve testove sa 460GTX.
Ono sto sam ocekivao to se i desava. Novi driveri stabilizuju dobijene rezultate i nema vise tako velike razlike u pojedinim igrama izmedju dve realno jednako brze karte 6850 i 460GTX. Dobra stvar je sto 460GTX moze u zavisnosti od kloka 850 ili 920 da parira i 6850 i 6870 referentnim modelima klokovanik na 1000mhz, sto je po svemu sudeci neki prosek ili gornja granica za vecinu 6850/6870.

STALKER COP je u prvim rezultatima koji su se pojavljivali na netu davao veliku prednost 460GTX kartama u odnosu na 6850. Kao sto sam dosta puta pomenuo, tako nesto ne moze da bude normalno jer ove dve karte ne mogu tako puno da se razlikuju. Novi driveri su ucinili svoje :)

http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=66959&d=1290117840

U ovom testu korisceni su najnoviji driveri Nvidia 262.99 i ATI Catalyst 10.10e Hotfix . Sve igre ce biti pretestirane sa ovim driveri-ma. Postoji mogucnos da nisu bas najbolji. Ako je neko imao vremena da ih malo detaljnije ispita neka postavi ovde u temi svoje iskustvo sa njima.

Metro je isto tako prijatno inenadio novim driverima za ATI. DX11 igra koja je takodje davala blagu prednost 460 karti. Ali o tome drugom prilikom .)

pwner Re: STALKER COP 18.11.2010. 23:32 #264052

broj poruka: 475
Sto se i poklapa sa onim sto je napisano na hardwarecanucks.com sajtu...znao sam da nikad ne omanu...

:: Evo malo zanimacije dok ne postavim sve rezlutate. Valjda cu za vikend da nadjem vremena natenane da izvrtim sve testove sa 460GTX.
:: Ono sto sam ocekivao to se i desava. Novi driveri stabilizuju dobijene rezultate i nema vise tako velike razlike u pojedinim igrama izmedju dve realno jednako brze karte 6850 i 460GTX. Dobra stvar je sto 460GTX moze u zavisnosti od kloka 850 ili 920 da parira i 6850 i 6870 referentnim modelima klokovanik na 1000mhz, sto je po svemu sudeci neki prosek ili gornja granica za vecinu 6850/6870
:: STALKER COP je u prvim rezultatima koji su se pojavljivali na netu davao veliku prednost 460GTX kartama u odnosu na 6850. Kao sto sam dosta puta pomenuo, tako nesto ne moze da bude normalno jer ove dve karte ne mogu tako puno da se razlikuju. Novi driveri su ucinili svoje :
:: http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=66959&d=129011784
:: U ovom testu korisceni su najnoviji driveri Nvidia 262.99 i ATI Catalyst 10.10e Hotfix . Sve igre ce biti pretestirane sa ovim driveri-ma. Postoji mogucnos da nisu bas najbolji. Ako je neko imao vremena da ih malo detaljnije ispita neka postavi ovde u temi svoje iskustvo sa njima
:: Metro je isto tako prijatno inenadio novim driverima za ATI. DX11 igra koja je takodje davala blagu prednost 460 karti. Ali o tome drugom prilikom .
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs