Zato sto je to Gigabyte, a ovo zemlja Srbija...platis malo i opa! i krs postaje recommended :)
:: vidim da moj slucaj nije usamljen,samo nije jasno kako na bencmark sajtu,ta kartica je testirana i dobila preporuku...http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/video-karte/test-gigabyte-gv-r685d5-1gd/page-6.htm :: :: ::
Kartica je kupljena prosle subote,na reklamaciju sam je odneo u sredu,nikakvih problema nije bilo,nisu u tom ttrnutku imali toliko pazara,al su sledeci dan odmah isplatili sav novac,ispali su korektni potpuno,hvala bogu.
Sa 2x 48701gb ddr 5 i Gibayte ploca 770 na razlictim kompovima. Jedna je bila Powercooler druga je bila Shapire. Muku sam mucio sa drajverima porbao sam sve moguce. Na ta dva kompa probao sam sve moguce Windows 7 32/64 i XP 32/64. Na oba kompa mi se desavalo da mi posle stnad buy mora restart nema druge. 3 meseca me bolela glava, salo sam graficke u servis i izblamirao se samo tako. Ste je kod mene bio problem verzije ploce i bios sukobljvale su se iz nekog glupog razloga. Flesovao sam bios na maticnim plocama ali nije ni tad htelo i slucjano sam zamenio mesta grafickim sve je proradilo.Radi savresno evo skoro 6 meseci. mislim da ti nije u pitanju graficka nago se iz nekog razloga ploca i graficka kolju i dolazi do toga! Probaj flesh biosa na ploci!
Ne vredi, Flesovao sam najnovijim BIOS-om i nema efekta na ovaj problem.
:: Sa 2x 48701gb ddr 5 i Gibayte ploca 770 na razlictim kompovima. Jedna je bila Powercooler druga je bila Shapire. Muku sam mucio sa drajverima porbao sam sve moguce. Na ta dva kompa probao sam sve moguce Windows 7 32/64 i XP 32/64. Na oba kompa mi se desavalo da mi posle stnad buy mora restart nema druge. 3 meseca me bolela glava, salo sam graficke u servis i izblamirao se samo tako. Ste je kod mene bio problem verzije ploce i bios sukobljvale su se iz nekog glupog razloga. Flesovao sam bios na maticnim plocama ali nije ni tad htelo i slucjano sam zamenio mesta grafickim sve je proradilo.Radi savresno evo skoro 6 meseci. mislim da ti nije u pitanju graficka nago se iz nekog razloga ploca i graficka kolju i dolazi do toga! Probaj flesh biosa na ploci :: ::
Ma izgleda da su prokleti gremlini... GA 6850 sa nekoliko verzija drajvera nece, Sapphire 6850 oce bez problema, kao i PowerColor. Nosi to na reklamaciju :( Zamenice ti kartu opusteno, vec se rasculo za feler...
:: Ne vredi, Flesovao sam najnovijim BIOS-om i nema efekta na ovaj problem :: :: :: :: Sa 2x 48701gb ddr 5 i Gibayte ploca 770 na razlictim kompovima. Jedna je bila Powercooler druga je bila Shapire. Muku sam mucio sa drajverima porbao sam sve moguce. Na ta dva kompa probao sam sve moguce Windows 7 32/64 i XP 32/64. Na oba kompa mi se desavalo da mi posle stnad buy mora restart nema druge. 3 meseca me bolela glava, salo sam graficke u servis i izblamirao se samo tako. Ste je kod mene bio problem verzije ploce i bios sukobljvale su se iz nekog glupog razloga. Flesovao sam bios na maticnim plocama ali nije ni tad htelo i slucjano sam zamenio mesta grafickim sve je proradilo.Radi savresno evo skoro 6 meseci. mislim da ti nije u pitanju graficka nago se iz nekog razloga ploca i graficka kolju i dolazi do toga! Probaj flesh biosa na ploci :: :: :: ::
Aj leabati ako imas neki komp tu ubodi tu tvoju graficku cisto da vidis kako se ponasa a da je druga maticna ploca! Ma 100% imajmunisali nesto oko oko biosa za graficku da se ne podrzava sa necim na ploci.
Nije do nekompatibilnosti na taj nacin. Lik sa Benca nosio na tri razlicita kompjutera i svugde isto.
:: :: :: Aj leabati ako imas neki komp tu ubodi tu tvoju graficku cisto da vidis kako se ponasa a da je druga maticna ploca! Ma 100% imajmunisali nesto oko oko biosa za graficku da se ne podrzava sa necim na ploci.
Da li si probao Crysis Warhead test na Enthusiast, DX10, test- Frost ? Meni se tu gasi grafika obavezno.
Broj obrtaja ti je 25%
:: :: sa istom kartom, ali sam instalirao najnoviji BIOS za svaki slucaj i pao je broj obrtaja sigurno, pre je bio 70%, a sad ne pise ali se i ne cuje :: :- :: :: ::
Ne spusta nista, ostaje ti 775 / 1000Mhz, Samo se broj obrtaja ventilatora smanjuje sa 70% na 25% i prakticno se kartica jedva cuje.
Imao sam varijantu da probam sa drugim BIOS-om, npr., od Asusa ili Sapphire modela. Garant bi radilo kako valja, ali ne smem da rizikujem. Sto je sigurno, sigurno je.
:: i posle updatea biosa ,na kolko spusti klok gpu i vmem :: :: ::
Temperatura je ista, samo se bez veze vrtelo na 70%. Kod mene radi na 32C u idle i to soba prilicno topla
:: i kolika je temperatura kad spusti broj obrtaja na 25 %?Kad je meni na gigabajtu na 75% bilo na 40c,ali je spustala klok gpua i vmem u idle.. :: :: ::
Puca u Crysisu opusteno ! Steta, lepo se klokuje i TIHA i ladna... SVE drugo prolazi, ali to jok ! Sacekacu novi BIOS i drivere pa ako i tada isto, nosim je na zamenu...
Poslusao sam vas, preskocio gigabyte, uzeo sapphire 6850 i `prc mali` ne radi mi jedan DVI izlaz. Jutros sam dobio karticu, odmah je ubo i na drugom monitoru nista. Inace imam dva samsunga 940N i 720N. Pre toga je bila tu 7300gt pa 4830 pa opet 7300gt kad sam prodao 4830, pa sad moguce je da su drajveri malo zbrkani ali sumnjam da je to u pitanju. Probao sam da ubodem oba monitora u donji DVI i nijedan nije radio.
Niko nije imun na feler. Lepo si preskocio Gigabyte i to je ok, sad sto imas defekt na Sapphire nije nista cudno. Niko nije imun na defekt . Problem je ocigledan i dobices zamenu. Problem je kad ja dam Gigabyte 6850 na reklamaciju, a oni ne mogu da identifikuju kvar posle 30 dana!!! Kazu karta ispravna, a nas nekolicina ima identicni problem. E to je problem bato. Nek pricaju sta hoce, znam samo da istu ne uzimam nazad.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
:: Poslusao sam vas, preskocio gigabyte, uzeo sapphire 6850 i `prc mali` ne radi mi jedan DVI izlaz :: Jutros sam dobio karticu, odmah je ubo i na drugom monitoru nista. Inace imam dva samsunga 940N i 720N. Pre toga je bila tu 7300gt pa 4830 pa opet 7300gt kad sam prodao 4830, pa sad moguce je da su drajveri malo zbrkani ali sumnjam da je to u pitanju. Probao sam da ubodem oba monitora u donji DVI i nijedan nije radio.
Ako si je uzeo pre neki dan nosi je na reklamaciju dok nije prošlo 7 dana, zameniće ti iz istih stopa jer se kvar odmah vidi, ako nemaju na lageru vratiće ti pare.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Poslusao sam vas, preskocio gigabyte, uzeo sapphire 6850 i `prc mali` ne radi mi jedan DVI izlaz :: Jutros sam dobio karticu, odmah je ubo i na drugom monitoru nista. Inace imam dva samsunga 940N i 720N. Pre toga je bila tu 7300gt pa 4830 pa opet 7300gt kad sam prodao 4830, pa sad moguce je da su drajveri malo zbrkani ali sumnjam da je to u pitanju. Probao sam da ubodem oba monitora u donji DVI i nijedan nije radio.
Ovo je odgovor iz servisa : Ako zvanicne testove prolazi, nema govora o kvaru (pomenut je Furmark). Igrice su beta testovi , koji nisu merodavni za ispravnost. Moraju se sacekati prvi zvanicni drajveri 10.12 , jer 10.10 bcdefgh..., to nisu, vec su to drajveri u kojima su ubaceni pecevi odredjenih firmi, kako bi se na brzinu izbegli neki problemi. To je sve.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
Novi modifikovani BIOS resava problem sa Gigabyte 6850 !!! Probao sam Warhead test (Frost i Avalanche) i prosao je 10 krugova bez problema (10.12 Catalyst). MOH radi bez BSOD-a, sad idemo na James Bonda. Kad isprobam javljam. Za sada smo jos uvek u fazi ispitivanja, ali do veceras ce biti sve jasno. Dobra stvar je sto Gpu ide stabilno do 1000mhz :) link: http://rapidshare.com/files/442542376/Novi_BIOS_prepravljen.rar
Dodatak: Ako ste instalirali BIOS F3 B koji smanjuje obrtaje ventilatora, nece te moci ubaciti samo ovaj modifikovani jer ga prepoznaje kao i stari (i ako je manji). Vec ubacite prvo stari , pa zatim ovaj novi. Oba su spakovana u Rar.
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb Gigabyte 6850 1Gb, Windforce
Nesto mi se cini da u ovoj novoj seriji ne moze dva analogna monitora mora bar jedan da ima dvi na sebi. Evo ovde ima objasnjenje http://goo.gl/ImXcH
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.