Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Kako da u-p-d-a-t-e-ujem bios graficke kartice ???
STRANA 2 OD 2
dzamal19 re 16.12.2010. 18:33 #273209

status: user
broj poruka: 216

Aha, ok hvala !
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd re 16.12.2010. 18:49 #273217

broj poruka: 2158

Nije tebi problem u BIOS-u graficke vec u ploci ili memoriji vidi ti provo bios od ploce jel ima noviji i kakva su iskustva drugis sa vise memoriskih stikova, neke ploce nece da rade sa 4 memoriska stika tj. hoce al samo sa identicnim i to odredjene marke memorije.

Probaj da vratis stari bios ploce mozda novi nece da radi sa tom memorijom.Imam i sam 9800gt i nikakvih problema sa njom nisam imao da bih menjao bios na njoj.

Usustini BIOS graficke se menja samo kad proizvodjac to kaze ili hoces da je OC tj. da menjas voltaze memorije i gpu-a.

Samo ako zeznes bios i nece da ti butuje ima muke da mucis ako nemas PCI slot na ploci i neku staru grafikcu karicu koja ide u PCI slot, ili ces da juris servis koji ce to da ti odradi al ce da te lepo odere.
dzamal19 re 16.12.2010. 18:53 #273219

U pravu si. Kako da vratim stari bios. I ja mislim da je do biosa, jer kad sam uzeo memoriju komp nije hteo da je vidi dok nisam uradio apdejt biosa.kkao da vratim na stari.Ja sam to uradio preko live updatera a sada ne mogu tako.
vladats .... 16.12.2010. 18:53 #273220

broj poruka: 4537

Druze,pre par meseci si postavio pitanje oko overkloka intelovog procesora,
posto ti drug nije bio dostupan trenutno,ti si bese iz Kraljeva.

Sad se vracas sa pitanjem oko flesovanja BIOS-a,graficke???????
Dal slucajno tebe ne svrbe rucice,pa se ne igras sa time?????????

Ako nije,izvini sto gresim,mozda je nesto i do grafe,BUT...........

dzamal19 re 16.12.2010. 18:56 #273221

Haha, bas lepo sto pratis ono sto postujem :). Nisam iz Kraljeva vec iz Zajecara.Mozda su me tada svrbele rucice ali sam ipak poslusao savet iskusnijih pa nisam nista dirao. A sada se javlajm jer imam problem.
Pozdrav!
VMARC Re: re 16.12.2010. 22:21 #273288

broj poruka: 9443
Ti si iz svega navedenog zakljucio da trebas da flesujes bios graficke...?

S1000RR

::
:: Evo ovako: Pre nekoliko dana ka da sam palio komp Nije hteo da se podigne win i pisalo je
:: ge force 9800 g
:: VGA bios 0695021989 i tu se zakuca. Ja ga restartujem i on radi normalno.Sledeceg dana isto to se desava.Ja ga ponovo restartujem i tada vise nisam mogao da u djem u windows. Sve sam zivo proverio u kucistu i ispostavilo se da je do memorije.Od tada mi komp radi sa 2 gb manje memorije jer kad stavim i tu zadnju, win se ne dize.Probao sam da flesujem bios ali ne mogu jer sam ga vec apdate-ovao na zadnju verziju, pa sam hteo da probam sa vga biosom.
MaliAbner Re: Re: re 17.12.2010. 13:35 #273462

broj poruka: 7783
U je a svi se uhvatili samo za ono sto znaju a to je OC i update BIOS-a graficke ...

Sve u svemu zaista dobro pitanje...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ti si iz svega navedenog zakljucio da trebas da flesujes bios graficke...
:: S1000R
:: ::
:: :: Evo ovako: Pre nekoliko dana ka da sam palio komp Nije hteo da se podigne win i pisalo je
:: :: ge force 9800 g
:: :: VGA bios 0695021989 i tu se zakuca. Ja ga restartujem i on radi normalno.Sledeceg dana isto to se desava.Ja ga ponovo restartujem i tada vise nisam mogao da u djem u windows. Sve sam zivo proverio u kucistu i ispostavilo se da je do memorije.Od tada mi komp radi sa 2 gb manje memorije jer kad stavim i tu zadnju, win se ne dize.Probao sam da flesujem bios ali ne mogu jer sam ga vec apdate-ovao na zadnju verziju, pa sam hteo da probam sa vga biosom.
VozD1912 uzi vako 17.12.2010. 13:43 #273469

broj poruka: 949
tu graficku krkni u drugi komp a u tvoj komp neku trecu graficku! kakvo fleshovanje crno.... onda ces videti da li je do graficke jednostavnije ti je 323453459 milijardi puta

MaliAbner Re: uzi vako 17.12.2010. 13:50 #273472

Ima mudrosti u ovim recima, ali njemu to nikako ne bi palo na pamet a ni drugima posto su po njihovom misljenju karte zelenog proizvodjaca neunistive...

:: tu graficku krkni u drugi komp a u tvoj komp neku trecu graficku! kakvo fleshovanje crno.... onda ces videti da li je do graficke jednostavnije ti je 323453459 milijardi puta
Mortificat Re: 17.12.2010. 13:54 #273473

broj poruka: 3519
A da ti ne trotluje cpu, pa ti zbog toga secka?
Proveri zauzatost resursa preko task managera.

Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Chieftec Black Dragon+ CFT-600-14CS

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270

VozD1912 haha pa samo je supermen ne unistiv 17.12.2010. 14:00 #273477

broj poruka: 949
verovatno mu je riknuo taj zelenbac. i ja sam imao problema sa grafickom! mislis da mi je palo na pamet fleshovanje??! ne naravno ubacio je u drugi komp i video da i tu nece da radi.... stoji i dalje kod ortaka u vitrini i radi ono sto najbolje znaju matore stvari, skuplja prasinu. nV 7600GS takodje zelenbac :)
SkyFire ... 17.12.2010. 14:06 #273479

broj poruka: 18472
Uopste niste ukapirali da je covek naglasio da hoce da flash-uje,da proba i to..
Tu svaka polemika prestaje.Kad proba nek radi.Njegov izbor.
To da li je do toga kvar/problem vise gubi znacaj u celok prici.
Nekad je jednostavno bolje prepustiti slucaju i pustiti da sam resi problem.
Mozda cak i korisnije jer ce user steci iskustvo na licnom primeru.

ATI Cayman Epic Fail
``Tresla se gora,rodio se mis``

MaliAbner Pa samo budala uci na sopstvenim greskama... 17.12.2010. 14:14 #273482

Pametan se uci na tudjim greskama...

Mozda sam negde pogresio ali ovo je stara narodna izreka.

SkyFire Licno iskustvo je definitivno najbitnije. 17.12.2010. 14:28 #273489

broj poruka: 18472
Pa iole pametan covek nece napraviti gresku.Ici ce nekom logikom i doci ce do resenja svog problema..Mozda mi je nesto promaklo ili sam precenio ljude?

ATI Cayman Epic Fail
``Tresla se gora,rodio se mis``

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs