Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Dilemi nikad kraja... AMD ili nVidia?
STRANA 2 OD 3  
tata02 Re: Re: Re: ... 18.12.2010. 21:28 #274067

status: user
broj poruka: 845
Dal` je glupost ili ne evo gde sam pročitao, mada nije test već samo prenošenje sa nekog drugog sajta a nemam vremena da sad tražim po netu nešto što mi i nije toliko bitno, kad sam do sada bio zadovoljan sa 4850 biću i više nego zadovoljan sa bilo kojom od ove dve. Evo link http://spedr.com/248ps, gospodin monteboy. Pozdrav!

:: Nisam cuo vecu glupost
::
:: Razlike ,malo brzi GTX460
:: http://en.expreview.com/2010/10/27/exclusive-review-for-radeon-hd-68706850/11124.html/2
:: nVidia ima bolji min fps i u odnosu na max nema veiliki skok te je sam render poprilicno uravnotezen dok kod ATI to malo skakuce.Takojde prilikom filtriranja sa AA i AF efektima mnogo bolje podnosi.
:: Evo test koji sam ja radio cisto da nabacim neku sliku mada su tu stari driveri,tek je kasnije dosao jos bolji boost sa novim
:: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=23947
:: @Scyte
:: Stisni se i uzmi 6870
:: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA
:: Yours truly, Jensen.
:: ATI Cayman Epic Fail
:: ``Tresla se gora,rodio se mis``
:: :: Na nekom testu sam pročitao, ne znam na kom pošto sam ih pročitao mnogo, da su 6850/70 stabilnije što se tiče framerate-a od GTX460. Znam da to do sad nije bio slučaj, čak su mi i igre delovale lepše na GTS 250 u odnosu na moju 4850 ali je, navodno, sada kod 6 serije to sredjeno. Ne znam, `nisam pametan`?
:: ::
:: :: :: Drugari ovako..Odgovoricu svima koji imaju dilemu
:: :: :: Prvo zaista i ja zastupam stav ako je AMD setup da ide i ATI grafika.Mada to nema apsolutno nikakave veze ali nekako mi tako ide a i od kako znamo za kombinacije uvek se AMD slagao sa ATI
:: :: :: E sad predlog koji cu vam dati iskljucivo se oslanja na to da li ste gamer-i
:: :: :: U slucaju da volite da igrate igre moracu da preporucim GTX460 i bez obzira na malo vecu sirovu snagu dosta je agilniji i bolje se snalazi u igrama.
:: :: :: Imam kolegu sa drugog foruma koji je pravio uporedni test sa 6870 i GTX460 i ako vise naginje ATI kartama komentar je bio da mu igre bolje klize na GTX460.nVIDIA Smooth gaming
:: :: :: nVidia je jednostavno takva,ima taj specificno dobar render,dobro optimizovane drivere i visok oc potencijal
:: :: :: U ovom slucaju nebi se dvoumio ni sekunde jer je GTX460 bolja kupovina.PhysX nije ni najmanje presudan ali ako naleti igra kao sto su nadolazeci naslovi poput Barman 2 i trenutne Mafia 2 zasto i to nebi iskoristili
:: :: ::
:: :: :: Inace Skyter-u aka eseses-u sam rekao da bira izmedju 6870 i GTX460.Ako naginje nVidia GTX460 a ako hoce da sparuje i da ima bolji performans boost onda 6870 sto cenim da bi mu najbolje leglo mada i sa GTX460 OC sustize 6870 ali nebitno
:: :: :: 6850 mislim da u ovoj prici ne lezi iz vise aspekta gledista situacija je jednostavno takva
:: :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA
:: :: :: Yours truly, Jensen.
:: :: :: ATI Cayman Epic Fail
:: :: :: ``Tresla se gora,rodio se mis``
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire tata02 18.12.2010. 21:33 #274071

broj poruka: 18472
Gospodin zbog koga sam ja banovan sa benchmark foruma zbog kleveta kako sam faker jer sam ga osurio u overklok duelu ciji poraz nije mogao sportski da pondese.Inace vazi za jednog od najboljih overklokera sa ovih prostora.Mislim nas je covek ali zivi u Svabiji.Zakleti AMD-ovac ,ostrasceni ATI korisnik koji nema ni trunke realnosti tako da ne moram ni da citam.I dalje tvrdim sad jos za sigurnije da je cista glupost!Taj nebi priznao da je Nvidia bolja ni da uperis pusku u njega :)

Ti druze kako god hoces.Tvoja odluka.Znas kako se kaze kada covek bira zenu.Ako je tebi dobra i nama je

Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA.
Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail
``Tresla se gora,rodio se mis``

markopvict Re: tata02 18.12.2010. 21:45 #274083

broj poruka: 4515
Nemoj da zajebavas?

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
8====D ~ ~ ~ LEPI SALE - - - > http://ll.rs/Yuop

:: Gospodin zbog koga sam ja banovan sa benchmark foruma zbog kleveta kako sam faker jer sam ga osurio u overklok duelu ciji poraz nije mogao sportski da pondese.Inace vazi za jednog od najboljih overklokera sa ovih prostora.Mislim nas je covek ali zivi u Svabiji.Zakleti AMD-ovac ,ostrasceni ATI korisnik koji nema ni trunke realnosti tako da ne moram ni da citam.I dalje tvrdim sad jos za sigurnije da je cista glupost!Taj nebi priznao da je Nvidia bolja ni da uperis pusku u njega :
:: Ti druze kako god hoces.Tvoja odluka.Znas kako se kaze kada covek bira zenu.Ako je tebi dobra i nama je
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tata02 Re: tata02 18.12.2010. 21:49 #274086

Haha, dobar si. Videću još do utorka, trenutno `naginjem` nVidii. Pozdrav!

:: Gospodin zbog koga sam ja banovan sa benchmark foruma zbog kleveta kako sam faker jer sam ga osurio u overklok duelu ciji poraz nije mogao sportski da pondese.Inace vazi za jednog od najboljih overklokera sa ovih prostora.Mislim nas je covek ali zivi u Svabiji.Zakleti AMD-ovac ,ostrasceni ATI korisnik koji nema ni trunke realnosti tako da ne moram ni da citam.I dalje tvrdim sad jos za sigurnije da je cista glupost!Taj nebi priznao da je Nvidia bolja ni da uperis pusku u njega :
:: Ti druze kako god hoces.Tvoja odluka.Znas kako se kaze kada covek bira zenu.Ako je tebi dobra i nama je
solaja777 eto malo prelistah i nadjoh talonca 18.12.2010. 22:04 #274095

broj poruka: 3278

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=248543&highlight=hawk

samo je pitanje cene itd...
Pisko Palamudite u prazno 18.12.2010. 22:32 #274109

broj poruka: 6672
Nećete, realno, pogrešiti nikako a zato je i odluka teška, no, zašto kažem da palamudite - to ćete videti već u ponedeljak kada budete pokušali da kupite bilo koju od naglo odlučenih favorita - možda ih uopšte više nema, možda su yayare već promenile cene, možda se pojavilo nešto treće bolje i jeftinije (mislim na iste kartice ali kod novog prodavca ili novog proizvođača - po manjoj ceni npr.). I, tada se naša priča danas, menja, možda.
Bitno je ono što sam rekao pre valjda, dva meseca: ima šta da se birka i bira a da čovek više ne pogreši drastično.
Za tebe eseses, uzmi nvidiju u svakom slučaju. Makar 768Mb ako trenutno nema 1Gb ionako je to mala razlika a u parama dobra.
Za tatojka, baci novčić ako nakon provere u ponedeljak, i dalje bude bilo i jedne i druge kartice....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

tata02 Re: Palamudite u prazno 18.12.2010. 22:47 #274112

Kao i uvek, neki se neće složiti, sjajan savet što se tiče novčića a ujedno i razlog za još veće razmišljanje. Šta ako stvarno ne bude na stanju ništa od ovoga što je bilo danas?! Pozdrav!

:: Nećete, realno, pogrešiti nikako a zato je i odluka teška, no, zašto kažem da palamudite - to ćete videti već u ponedeljak kada budete pokušali da kupite bilo koju od naglo odlučenih favorita - možda ih uopšte više nema, možda su yayare već promenile cene, možda se pojavilo nešto treće bolje i jeftinije (mislim na iste kartice ali kod novog prodavca ili novog proizvođača - po manjoj ceni npr.). I, tada se naša priča danas, menja, možda
:: Bitno je ono što sam rekao pre valjda, dva meseca: ima šta da se birka i bira a da čovek više ne pogreši drastično.
:: Za tebe eseses, uzmi nvidiju u svakom slučaju. Makar 768Mb ako trenutno nema 1Gb ionako je to mala razlika a u parama dobra
:: Za tatojka, baci novčić ako nakon provere u ponedeljak, i dalje bude bilo i jedne i druge kartice...
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
SkyFire Srbija 18.12.2010. 22:50 #274114

Jedna stvar zaista koci a to je hebeni porez!Sramota!

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

Pisko Biće nešto drugo 18.12.2010. 22:51 #274116

.. ako ne bude ovoga što smo razgledali na zamrznutim cenovnicima preko vikenda.
Pa ćemo opet palamuditi šta je bolje ili nije. Uglavnom, prismrdilo tih 10% poreza, pa nema vremena za beskonačno palamuđenje - ili ćeš baciti novčić ili ćeš morati da uzmeš ono što ti se nađe pred nosem u datom trenutku...

tata02 ... 18.12.2010. 23:03 #274126

A čekao sam Novu godinu, rekoh biće neko sniženje kad sad porez, pa mi dodje iz u glavu da još ni blizu nismo zemalja gde stvarno ima popusta za praznike i, eto, odlučih da požurim sa kupovinom. Mora se Crysis 2 dočekati kako valja i dolikuje takvoj igri. Pozdrav!
Scyter Re: 18.12.2010. 23:19 #274141

broj poruka: 8138
HD 6870 bih najradije uzeo, ali koci me nedostatak novca. I ovo sto dodajem je zategnuto. Razmisljao sam dosta, i na kraju sa izbacio iz trke HD 6850. Uzecu GTX 460 1 GB najjverovatnije, a ako se nesto desi u medjuvremenu, ne bezi mi HD 6870, kojeg bi najradije video u svom kucistu.

CPU-Z Validator : http://spedr.com/5pung

SkyFire ... 19.12.2010. 00:21 #274163

@Scyter
Dobar mali..
@markopvict
Yes of course .)

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

gliga79 Brza karta je 6850 19.12.2010. 00:22 #274164

broj poruka: 4641
Ne racunajuci Fanboyeve ranorazne.
Meni licno drug nudi GtX 460 za Gigabyte 6850 , uverio se covek da je AMD -ova grafika brza.
Necu da menjam nista i ako sam siguran i verujem u 90 % testova da je obicna 6850 sa 1gb memorije u 80% brza grafika od 460.
Testovi ne lazu i ako neko kaze da je placeno.
6870 je daleko pregazila 460 i udarila Fatality konkurenciji, Ne moj da se lazemo vise i da prosipamo budalastine.
AMD je pregazio i onako neuspelu fermi arhitekturu. Zlo bi bilo da 460 nije izasla.
580 je dobar proizvod i nema konkurenciju u AMD taboru, trenutno.

Thermaltake Soprano RS 200
Seasonic S12D, 850w Super Silent
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
Gigabyte 6850 1Gb, Windforce

:: HD 6870 bih najradije uzeo, ali koci me nedostatak novca. I ovo sto dodajem je zategnuto. Razmisljao sam dosta, i na kraju sa izbacio iz trke HD 6850. Uzecu GTX 460 1 GB najjverovatnije, a ako se nesto desi u medjuvremenu, ne bezi mi HD 6870, kojeg bi najradije video u svom kucistu
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/5pun
repsi Re: eto malo prelistah i nadjoh talonca 19.12.2010. 00:26 #274166

broj poruka: 1276
evo kaze covek da je daje za 20 kila.. kikirikija

:: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=248543&highlight=haw
:: samo je pitanje cene itd...
SkyFire Re: Re: eto malo prelistah i nadjoh talonca 19.12.2010. 00:27 #274167

Jaka je cena.U radnji sad moze da se nadje za toliko.
180 eur i da leti iz ovih stopa!

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

:: evo kaze covek da je daje za 20 kila.. kikirikij
:: :: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=248543&highlight=haw
:: :: samo je pitanje cene itd...
dautovic Re: Brza karta je 6850 19.12.2010. 00:38 #274173

broj poruka: 2856
uh pretera druze...

Za razliku do mnogih ovde ja nemam problema sa komplexima ati VS nVidia, ali ti ga pretera...

ja imam GTX460 1GB, najbolji drugar Sapphire 6850, daleko od toga da je 6850 brza karta u 90% slucajeva, ona nije brza karta od GTX 4601GB ali je odlicna karta...

Samo imbecil retardirani u svom mozgu moze voditi polemiku da li je brza 6850 ili GTX 460 i takvim stvarima pridavati znacaj, i trositi svoje vreme i zivot na rasprave STA JE BRZE...ko se pronasao neka se oseti uvredjenim i stavi prst na celo!!!!

Neka kupi ko sta voli ali mlacenje prazne slame je koja je brza od ove dve...

Moj jeidni savet je da se ne daje +22k dinara za 6870, vecina ovde su napredni korisnici i kao takvima 6850 i GTX460 su prave poslastice, 6870 ima malo vise `strim procesora` i klokovana je do skoro do max za tu arhitektutu - 900MHz sto se lako nadoknadi, tako da po meni ne opravdava cenu od 5-6k dinara vise od 460 i 6850.

lepota je zviznuti 6850 sa 725 na ~1000MHz 100% stabilno ili GTX 460 sa 700 na ~900Mhz isto stabilno.

:: Ne racunajuci Fanboyeve ranorazne.
:: Meni licno drug nudi GtX 460 za Gigabyte 6850 , uverio se covek da je AMD -ova grafika brza
:: Necu da menjam nista i ako sam siguran i verujem u 90 % testova da je obicna 6850 sa 1gb memorije u 80% brza grafika od 460
:: Testovi ne lazu i ako neko kaze da je placeno
:: 6870 je daleko pregazila 460 i udarila Fatality konkurenciji, Ne moj da se lazemo vise i da prosipamo budalastine
:: AMD je pregazio i onako neuspelu fermi arhitekturu. Zlo bi bilo da 460 nije izasla
:: 580 je dobar proizvod i nema konkurenciju u AMD taboru, trenutno
:: Thermaltake Soprano RS 200
:: Seasonic S12D, 850w Super Silent
:: Intel Q6600. CM - TX3
:: Asus P5QL-E
:: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
:: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
:: Gigabyte 6850 1Gb, Windforc
:: :: HD 6870 bih najradije uzeo, ali koci me nedostatak novca. I ovo sto dodajem je zategnuto. Razmisljao sam dosta, i na kraju sa izbacio iz trke HD 6850. Uzecu GTX 460 1 GB najjverovatnije, a ako se nesto desi u medjuvremenu, ne bezi mi HD 6870, kojeg bi najradije video u svom kucistu
:: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/5pun
Erestun re 19.12.2010. 01:39 #274213

broj poruka: 1797
GTX570 nista drugo...

Mortificat Re: Re: Brza karta je 6850 19.12.2010. 01:55 #274223

broj poruka: 3519
Teško je dignuti 6850 na 1000MHz bez voltage tweak-a i to dobrog, dosta zavisi od primerka, ima dosta nereferentnih, no slažem se potpuno za ovo ostalo, 6870 je nategnuti Barts i to je to. 6850 ili gtx 460 su keva za nas koji se igramo na jednom monitoru...

Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270

:: uh pretera druze..
:: Za razliku do mnogih ovde ja nemam problema sa komplexima ati VS nVidia, ali ti ga pretera..
:: ja imam GTX460 1GB, najbolji drugar Sapphire 6850, daleko od toga da je 6850 brza karta u 90% slucajeva, ona nije brza karta od GTX 4601GB ali je odlicna karta..
:: Samo imbecil retardirani u svom mozgu moze voditi polemiku da li je brza 6850 ili GTX 460 i takvim stvarima pridavati znacaj, i trositi svoje vreme i zivot na rasprave STA JE BRZE...ko se pronasao neka se oseti uvredjenim i stavi prst na celo!!!
:: Neka kupi ko sta voli ali mlacenje prazne slame je koja je brza od ove dve..
:: Moj jeidni savet je da se ne daje +22k dinara za 6870, vecina ovde su napredni korisnici i kao takvima 6850 i GTX460 su prave poslastice, 6870 ima malo vise `strim procesora` i klokovana je do skoro do max za tu arhitektutu - 900MHz sto se lako nadoknadi, tako da po meni ne opravdava cenu od 5-6k dinara vise od 460 i 6850
:: lepota je zviznuti 6850 sa 725 na ~1000MHz 100% stabilno ili GTX 460 sa 700 na ~900Mhz isto stabilno
:: :: Ne racunajuci Fanboyeve ranorazne.
:: :: Meni licno drug nudi GtX 460 za Gigabyte 6850 , uverio se covek da je AMD -ova grafika brza
:: :: Necu da menjam nista i ako sam siguran i verujem u 90 % testova da je obicna 6850 sa 1gb memorije u 80% brza grafika od 460
:: :: Testovi ne lazu i ako neko kaze da je placeno
:: :: 6870 je daleko pregazila 460 i udarila Fatality konkurenciji, Ne moj da se lazemo vise i da prosipamo budalastine
:: :: AMD je pregazio i onako neuspelu fermi arhitekturu. Zlo bi bilo da 460 nije izasla
:: :: 580 je dobar proizvod i nema konkurenciju u AMD taboru, trenutno
:: :: Thermaltake Soprano RS 200
:: :: Seasonic S12D, 850w Super Silent
:: :: Intel Q6600. CM - TX3
:: :: Asus P5QL-E
:: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
:: :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
:: :: Gigabyte 6850 1Gb, Windforc
:: :: :: HD 6870 bih najradije uzeo, ali koci me nedostatak novca. I ovo sto dodajem je zategnuto. Razmisljao sam dosta, i na kraju sa izbacio iz trke HD 6850. Uzecu GTX 460 1 GB najjverovatnije, a ako se nesto desi u medjuvremenu, ne bezi mi HD 6870, kojeg bi najradije video u svom kucistu
:: :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/5pun
kretenino poz 19.12.2010. 02:14 #274228

broj poruka: 37
6850 ili gtx 460 velika dilema, kartice su jako slicne po performansama zavisi od igre do igre negde je brzi radeon a negde gtx 460 a ima i kada je nereseno.kupis onu koja manje trosi,manje se greje,jeftiniju i koja je u vecini igara brza od konkurenta malo proguglas vidis testove i to je to.neces pogresiti ni sa jednom koju kod kupis
npr.ja bih uzeo 6850 ima bolji balans sto se tice potrosnje,cene,i performansi koje daje za ulozeni novac,inace ati isto lepo skalira u CFX i to jako dobro sto mozez i da vidis ovde.(FIX ti znaci samo u 4-5 igrica ako imas vremena da gledas neke efekte dok se igras,ja nemam)

http://www.anandtech.com/show/3987/amds-radeon-6870-6850-renewing-competition-in-the-midrange-market/8

http://www.guru3d.com/article/msi-radeon-6850-review/12

imas testova koliko hoces,pogledas odlucis se i kupis sta vise volis

Pisko Garderoba 19.12.2010. 17:25 #274423

esesese... uzmi nvidiju, bolje ti stoji, a nisi pogrešio. Imaš napajanje za nju i šta se brineš, za šta si ga uostalom kupovao ako ne za grafulju...

Za ostale, presipam(o) iz šupljeg u prazno: obe ili sve četiri kartice su dobre, samo kome šta treba i hoće li ili ne overklok, ima li dovoljno para... pa onda uzme ili najjeftiniju 460 sa 768 ili 6850 ili skuplje... i u svakom od navedenih slučajeva, ima više nego dobru karticu za većinu igara na do HD i HD rezolucijama. Svaki i malo vidljiviji pomak, košta bar duplo para, opet bez obzira da li je crvena ili zelena izvedba, prema tome... novčić ili vidi šta uopšte ima na lagerima, pa to i pazari.

Scyter Re: 19.12.2010. 18:48 #274462

Pala je odluka definitivno. Uzimam HD 6870. E sad, dilema oko proizvodjaca: Sapphire ili Gigabyte? Ili nesto trece?

DarkDawn Re: Re: 19.12.2010. 18:54 #274463

broj poruka: 697
Od te dve gigabyte zbog garancije, ne znam dal ima asusa ili msi-a

:: Pala je odluka definitivno. Uzimam HD 6870. E sad, dilema oko proizvodjaca: Sapphire ili Gigabyte? Ili nesto trece
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/5pun
Scyter Re: 19.12.2010. 19:05 #274468

Asus ima, ali je oko 230e, sto je mnogo. Dao bih do 200-205e max.

TheBear ... 19.12.2010. 19:59 #274477

broj poruka: 6502
Gigabyte zbog garacije od 3 god.

OC za 6870 (naravno da nije nategnuta na maksimum ima itekako prostora .)):

6870 ide na 1000Mhz uz neko malo dodavanje votlaze, 975Mhz bez dodavanja votlaze, 1050-1100Mhz za benchmark uz 1.3V i vise ( sto se GPU tice).

Memorija 1150-1200Mhz u proseku.

Scyter Re: 19.12.2010. 20:10 #274483

Videcu ako uspem da nadjem Gigabyte. Ako ne, onda Sapphire, izgleda najbolje. Nego Medo, reci mi kako si generalno zadovoljan kartom? Jel si joj nasao neku manu? Kako se ponasa u igrama pri extremnim uslovima (upaljen AA i AF). Kakvi su drajveri? Ima li nekih bagova?

STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs