Napajanje planiram da uzmem od 750w verovatno chieftec cooler master ili lcpower a sta The bear pricas a kao 6870 u crossfire trosi manje od gtx580 djavola a da ne pricam da je gtx580 manje trosi i manju buku proizvodi od 6970 a u igricama je kida
:: Napajanje planiram da uzmem od 750w verovatno chieftec cooler master ili lcpower a sta The bear pricas a kao 6870 u crossfire trosi manje od gtx580 djavola a da ne pricam da je gtx580 manje trosi i manju buku proizvodi od 6970 a u igricama je kid :: Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb Gigabyte 6850 1Gb, Windforce
Evo se i ja upecah na zeleni mamac. Dobro došao novi članu Milos22! Drago nam je što si dosao, novi clanu Milos22! I, naravno, uzmi nvidiju, što odmah ne reče... . . . . . . .
:: Napajanje planiram da uzmem od 750w verovatno chieftec cooler master ili lcpower a sta The bear pricas a kao 6870 u crossfire trosi manje od gtx580 djavola a da ne pricam da je gtx580 manje trosi i manju buku proizvodi od 6970 a u igricama je kid :: :: ::
da ga ubedite da uzme CF? On se već odlučio da uzme GTX580, samo je došao da nas zajebava ovde. Ne znam samo kako se ova moja 4870 drži još uvek dobro u 90% igara, kad je 5870 postala slaba? Treba mu nešto jače, da može da se kurči lakše.
To sam ja pricao pre mesec - dva, sta ja sve teram sa 4850 95 % igara skoro u full-u u full hd. Samo sto mi nisu rekli da nisam normalan :).
Pozdrav!
:: da ga ubedite da uzme CF? On se već odlučio da uzme GTX580, samo je došao da nas zajebava ovde. Ne znam samo kako se ova moja 4870 drži još uvek dobro u 90% igara, kad je 5870 postala slaba :: Treba mu nešto jače, da može da se kurči lakše :: :: :: Phenom II X3 720B :: Vendetta :: GA-MA790X-UD3 :: HyperX 2×2GB 1066MH :: F3 HD502H :: WD5000AAK :: GV-R487D5-1G :: Samsung 2232B :: X-Fi Xtreme Audi :: Altec ATP- :: CM 690 II Advance :: Chieftec CFT-650-14C :: Logitech Wav :: A4Tech X-748 :: ::
Kad budes upalio AA i AF videcemo da li ce 95% igara da ti radi u fullu.
:: To sam ja pricao pre mesec - dva, sta ja sve teram sa 4850 95 % igara skoro u full-u u full hd. Samo sto mi nisu rekli da nisam normalan :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: da ga ubedite da uzme CF? On se već odlučio da uzme GTX580, samo je došao da nas zajebava ovde. Ne znam samo kako se ova moja 4870 drži još uvek dobro u 90% igara, kad je 5870 postala slaba :: :: Treba mu nešto jače, da može da se kurči lakše :: :: :: :: :: :: Phenom II X3 720B :: :: Vendetta :: :: GA-MA790X-UD3 :: :: HyperX 2×2GB 1066MH :: :: F3 HD502H :: :: WD5000AAK :: :: GV-R487D5-1G :: :: Samsung 2232B :: :: X-Fi Xtreme Audi :: :: Altec ATP- :: :: CM 690 II Advance :: :: Chieftec CFT-650-14C :: :: Logitech Wav :: :: A4Tech X-748 :: :: :: ::
od te dve...nepotrebno su ti jake...kupi kartu za tri-cetiri puta manje para,i i dalje igraj sve u fulu,pa kad ti karta vise ne bude zadovoljavala potrebe,a ti lepo uzmi pa kupi opet tako sta,sve ostalo je cisto bacanje para...
S obzirom da je sada GTX460 i 6850/6870 dovoljne za sve naslove sem Crysis-a i Metroa na max. u pravu si... Ali neki hoce jace, mzoda da se obezbede za ubuduce.
:: od te dve...nepotrebno su ti jake...kupi kartu za tri-cetiri puta manje para,i i dalje igraj sve u fulu,pa kad ti karta vise ne bude zadovoljavala potrebe,a ti lepo uzmi pa kupi opet tako sta,sve ostalo je cisto bacanje para.. :: ::
Smatram da je besmisleno raditi tako nešto na period duži od 2 godine. Čisto bacanje para.
Re: Kad budeš upalio AA i AF videćemo da li će 95% igara da ti radi u fullu? Naravno da neće. Karta će da izgori čim si nešto upalio. Ali, ukoliko uključiš AA i AF, onda možda bude i radilo.
pa jos ajde, ali CF zna da zajebava i to u poprilicnom broju igara. I ako sa druge strane potupuno podrzavam teoriju o kasnijoj prodaji i manje gubitku u tom slucaju u korist navedene CF kombinacije.
Drugim recima jebena dilema.
A taj Sesonic od 620w bi tako lepo prosmrdeo nama kad bi ga obo u te dve glave, mada licno mislim da bi sa nekom core i7 makinom i gtX580 bio osudjen na rostilj.
:: :: A taj Sesonic od 620w bi tako lepo prosmrdeo nama kad bi ga obo u te dve glave, mada licno mislim da bi sa nekom core i7 makinom i gtX580 bio osudjen na rostilj ::
:). Pa pazi Starcraft 2 na nVidia karticama ima po defaultu ukljucen AA, dok na ATI nema uopste. Ja odem kod drugara razliku ne primecujem, a tu igru igram svaki dan po minimum sat vremena, ako bi bilo razlike primetio bih je na prvu, ali nazalost nema je :). Tako da mi to nisu neki detalji od zivotne vaznosti pa da moram uvek da ih imam ukljucene :), stavise meni izgleda prakticno isto scena sa ukljucenim AA i AF i bez njega :), ako ima razlike, ona se jako tesko primeti :).
Pozdrav!
:: I opet cu ti to reci :: :: Kad budes upalio AA i AF videcemo da li ce 95% igara da ti radi u fullu :: :: :: :: To sam ja pricao pre mesec - dva, sta ja sve teram sa 4850 95 % igara skoro u full-u u full hd. Samo sto mi nisu rekli da nisam normalan :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: da ga ubedite da uzme CF? On se već odlučio da uzme GTX580, samo je došao da nas zajebava ovde. Ne znam samo kako se ova moja 4870 drži još uvek dobro u 90% igara, kad je 5870 postala slaba :: :: :: Treba mu nešto jače, da može da se kurči lakše :: :: :: :: :: :: :: :: :: Phenom II X3 720B :: :: :: Vendetta :: :: :: GA-MA790X-UD3 :: :: :: HyperX 2×2GB 1066MH :: :: :: F3 HD502H :: :: :: WD5000AAK :: :: :: GV-R487D5-1G :: :: :: Samsung 2232B :: :: :: X-Fi Xtreme Audi :: :: :: Altec ATP- :: :: :: CM 690 II Advance :: :: :: Chieftec CFT-650-14C :: :: :: Logitech Wav :: :: :: A4Tech X-748 :: :: :: :: :: ::
Imam taj 6870CFX u konfiguraciji sa: MB Asus M4A79 Deluxe CPU AMD Phenom II X4 965BE RAM Kingston HyperX DDR2 1066Mhz kit 2X2Gb Mon ViewSonic VX2433WM Nap LC Power Metatron Prophecy 750W Cim sam ubo drugu kartu izvrteo sam mnogo testova (3DMark Vantage, 3DMark 11, Far Cry 2, Lost Planet 2, Resident Evil 5, Crysis Warhead, Street Fighter 4, S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripya i dr.). Nisam imao GTX580 da ubodem u moj komp da bih napravio pravo poredjenje ali sam rezultate koje sam ja dobio uporedio sa rezultatima drugih karti koje sam nasao na net-u. Mogu ti reci da su rezultati 6870CFX pri rezoluciji 1920X1080 8XAA , 16XAF i na High, Very High ili Ultra High bolji od rezultata GTX580 i 5970 i krecu se u opsegu od 20 - 30% a u nekim testovima cak i do 40%. Ne lezi vraze ima tu i negativnih strana. Neke igre bas i ne vole CFX mod kao recimo Far Cry 2 koju ja evo igram peti put i sad mi jako cesto izadje u Windows a to mi se do sada nije desavalo iako sam je igrao na razlicitim masinama sa jednom grafickom. Tako da ako se dvomumis izmedju 6870CFX i GTX580 moj glas ide za prvu varijantu jer je jevtinija i lakse ces prodati dve 6870 nego jednu GTX580 a s druge strane CFX nije nista posebno i brzo ces ga se zasititi kada budu pocele da te zezaju igre. Pozdrav
DMASTER ja se ne kurcim samo sam postavio pitanje sta da uzmem a razlika izmedju HD5870 i gtx580 necu da komentarisem kolika je razlika izmedju te dve kartice
ne vidim zašto bi menjao 5870 za bilo šta drugo/jače, kad 99% igara leti na toj karti. Moći ćeš bez problema da je koristiš još bar godinu/godinu i po dana. Ali, pare su tvoje. Radi sa njima šta želiš. I uzmi GTX-a, iako većina ne misli da je ona bolji izbor.
Najbolja kupovina sada sto se High End karti tice je 6950 koji ce da se otkljuca, a trenutno se svaki otkljucava u 6970.
Radio je clan benchforum-a test sa otkljucanom 6950 i poredio je 6950 default i 6950 otkljucanu i overklokovanu na 1000Mhz za GPU dobitak je 20% sto nije malo :)
:: ne vidim zašto bi menjao 5870 za bilo šta drugo/jače, kad 99% igara leti na toj karti. Moći ćeš bez problema da je koristiš još bar godinu/godinu i po dana :: Ali, pare su tvoje. Radi sa njima šta želiš. I uzmi GTX-a, iako većina ne misli da je ona bolji izbor :: :: :: Phenom II X3 720B :: Vendetta :: GA-MA790X-UD3 :: HyperX 2×2GB 1066MH :: F3 HD502H :: WD5000AAK :: GV-R487D5-1G :: Samsung 2232B :: X-Fi Xtreme Audi :: Altec ATP- :: CM 690 II Advance :: Chieftec CFT-650-14C :: Logitech Wav :: A4Tech X-748 :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.