Greska u koracima :))) !-tvoje napajanje je ganc novo nije staro 4 god ko njegovo. 2-frontier 520w je terao stari komp na njega nije isla gtx260 ni ploca ni cpu novi koji su kasnije dosli.Grafa je dosla ali nisam hteo na da pokusavam da je kacim na frontier a on nema 2x6pin kao sto znas tj nema ni jedan.Grafa i xigmatek su dosli u paketu i stavljen xigmatek 700w na stari komp i gtx 260.Frontier nista tu nije terao,niti bi,zapalio bi se iz cuga.Pa on je na 8600gt baca ovreo vazduh i cvrcao kao da ga kuvaju u cod 4.Xigmatek je radio i na starom i na novom na gtx 260 ali se culo pistanje ali se nijednom nije ugasio,vazduh je bio mlak i hladan koji izlazi napolje,nikad ni topao a kamo li vreo.Tako da taj frontier nema sanse na gtx260,pobrkao si a tvoja borovnica moze da tera 4850 zato sto je nova a njegovo napajanje je prezivelo... AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Gigabyte GTX 260OC 684/1368/2200 121gb/s XIGMATEK Go Green 700W 80Plus
Graficke koje koriste dodatno napajanje u vidu 6-pin, 8-pin, 2x6pin itd. nije preporucljivo kaciti na takva sranja kao sto su Frontier, JNC, Zito, Borovnica, RexPower i ostalo, jer iako deklarisana kao 400,500,600 i kusur wati, imaju pola od toga, nemaju nikakvu zastitu, i sto je najbitinije, imaju JADNU AMPERAZU na +12V grani, koja je i najopterecenija. A kvalitet da ne spominjem, to se i ne moze nazvati napajanjem. Dakle ako hoces da prodjes sto jeftinije a da uzmes nesto sto iole valja, pazari neki LC Power, 550-600W i miran si.
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: evo sad mi ortak javio da je testirao...igrao je 1sat fallout i starcraft 2 na max i kaze da radi sjajno:) :: dakle napajanje? :: ::
Sa Jupitera se vidi da je napajanje problem i da treba da kupi neko brendirano a ne kinesko smeće.
Tvoj komp je idealan kandidat za vatromet u kući.
:: :: Meni borovnica od 450 w tera 4850,tv kartu i sky star 2,Djuro to zna.Napajanje je svakako lose,ali dok radi,radi...Inace mu je straaaaaaasna mana to sto uspeva na cudan nacin da spaljuje maticne ploce,tako da i ako radi,menjaj ga zdravlja radi...) Mislim da ces ipak,na kraju,uvideti da nije do napajanja.Ali voleo bih da gresim...Inace Djuro,jel no ti reklamira xigmateka na 650 w?Nije radio,a terao si isti komp na linkworldu 550 W?Sve je relativno.. :: ::
:: uhvatili smo se za napajanje, a ladno moze da se desi da je brljnuo driver kad je ubacio graficku, lo :: :: ::
Nemoj da me paranoises :) Inace kad si vec pomenuo drajvere, je l dovoljno da skinem najnovije sa neta?! I da li je dovoljno izbristati stare drajvere preko add/remove u CP-u ili treba jos nesto? Ok, drago mi je da to sto vecina kazu dovome, nije istina :) Salim se, hvala narode, valjda cu se skrpiti sutra da kupim! Jbt uvek se nesto iskomplikuje, nikako da sednem za komp mirna srca!
nemoj da me zajebavate :) Te testiraj jos malo je 1 sat igranja te da nije drajver te ovo te ono.1-da je drajver zasto nece da se upali odmah nego posle 15 min??? 2-ako za 5 min gasi komp a kod ortaka radi 1 sat na max ne vidim razlog da se testira jos 5 sati.Ako za 5 min gasi a kod ortaka za 1 sat na max ne zagreje grafu previse onda nije graficka.Na max ce za sat da napravi temp kao i za 5 sati. 3-Napajanje se pregreva i nema snage pa se tek posle 15 min kad se ohladi uspe da podigne napon i upali komp. 4-Ali to sam ja,jako sam glup i sto mene da slusas!Bice da su drajveri od zvucne ili tastature,oce to. 5-jedino to sto si pomenuo oko zujanja kulera i mucenja me navodi na to da bi ciscenjem ili zamenom kulera bolje ohladio napajanje ali sumljam da bi resio problem jer je napajanje slabo,matoro,prezivelo svoje a jos slabo hladjeno kulerom koji se muci kako kazes.Iskupi za lc power i mirno spavaj to je moj savet al opet kazem ja sam samo mali glupi mis i moj komentar nemoj da shvatas ozbiljno.Pozz. AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Sto se nerviras! Poslusao sam savet vecine, a tvoji saveti spadaju u vecinu! Kad uzmem, postovacu sta se desava :)
:: :: nemoj da me zajebavate :) Te testiraj jos malo je 1 sat igranja te da nije drajver te ovo te ono.1-da je drajver zasto nece da se upali odmah nego posle 15 min?? :: 2-ako za 5 min gasi komp a kod ortaka radi 1 sat na max ne vidim razlog da se testira jos 5 sati.Ako za 5 min gasi a kod ortaka za 1 sat na max ne zagreje grafu previse onda nije graficka.Na max ce za sat da napravi temp kao i za 5 sati :: 3-Napajanje se pregreva i nema snage pa se tek posle 15 min kad se ohladi uspe da podigne napon i upali komp :: 4-Ali to sam ja,jako sam glup i sto mene da slusas!Bice da su drajveri od zvucne ili tastature,oce to :: 5-jedino to sto si pomenuo oko zujanja kulera i mucenja me navodi na to da bi ciscenjem ili zamenom kulera bolje ohladio napajanje ali sumljam da bi resio problem jer je napajanje slabo,matoro,prezivelo svoje a jos slabo hladjeno kulerom koji se muci kako kazes.Iskupi za lc power i mirno spavaj to je moj savet al opet kazem ja sam samo mali glupi mis i moj komentar nemoj da shvatas ozbiljno.Pozz :: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: Gigabyte GTX 260O :: 684/1368/2200 121gb/s :: XIGMATE :: Go Green 700W 80Plus
ne nerviram se,samo se salim.Ne odnosi se na tebe,to je duga prica.Na tebe se odnosi samo deo vezan za problem.A kad smo kod lc power koji ispljuva jedan lik ovde,napajanje je ok.Drug ima 500w lc i gura gts 250,athlon 250 i bas je tiho.Nije skupo a to sto se taj decko zali pa jbg sta da kazem ja sto sam reklamirao xigmatek od 90e!?Da das i 150e za napajanje ne znaci da nece biti problema ali su sanse manje nego sanse da ti taj krs spali nesto.Znam da 3000 nije malo para i da ikako moze bez toga mi bi predlozili nesto ali toliki rizik se ne isplati a i to napajanje je odradilo svoje za 4god i svaka mu cast.Zzz. AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Feedback, za sve one koje interesuje :) Dakle, uzeo sam ono napajanje LC 600 sto ste mi preporucili! malo sam igrao igre, terao sam i stability test u furmarku i za sada sve deluje stabilno (mada testiracu je jos da neureknem:) Doduse u furmarku je pokazala i 100 C, ali je posle pocelo polako da opada!! To me malo brine! Hvala svima na pomoci, da nije vas verovatno ne bih ni uzimao ni napajanje ni graficku! Sada sam sve ovo kupio, potrosio 80e i opet se navukao na komp! E bas vam hvala, sad necu nista uciti na faxu, pauziracu godinu, keva i cale ce da pizde na mene, i verovatno cu zavrsiti kao sluzbenik u nekoj kladzi! Zatim cu postati depresivan jer imam 40 god i zivim sa matorcima i zickam im pare za pivo i upgrade...i konacno sve to vodi u alkoholizam! Da, hvala vam.....
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.